Várjuk azokat a topictársakat, akik ilyen motorral rendelkeznek, valamint olyanokat, akik kacérkodnak a gondolattal, hogy vásárolnak maguknak egy ilyen remek gépet.
Mindkét eddigi MERSZ-en ott voltam, legutóbb negyedikek lettünk. Szerintem most kihagyom, bár még ez sem biztos. Ha nagyon későn mégy a Nordkappra, rádsötétedik:-)) Éjféli napot mi sem látunk már (viszont épp ezért remélem, könnyebb lesz szállást találni, csökken a zsúfoltság.) Júli 27.-én megy a kompunk este 9-kor Gdyniából Karlskrona-ba. Svédországban megyünk fel, Norvégiában vissza. Január óta irkáljuk, hogy mit akarunk látni, eléggé alaposan megtervezett utunk lesz.
Vagy akkor mar nagyon keszülödsz Eszakra Jim? akartalak hivni csak hat.................. kerdes hogy ha elöre tudom hozni a szabimat akkor mehetnenk együtt is? mennyire telitett a komp muszaj elöre lekötni
Nincs automata váltós FJR (Van, de XCitynek hívják:-)) és 250ccm) Az váltós, de nincs kuplung. Tempomat nincs (BMW-n láttam olyat, szerintem életveszélyes dolog.) Ha kipróbálod, úgysem veszel mást:-) Addiktív dög.
En itt Münchenben egy 63as W 111 Cabriot restauralok, multkor tettem is fel kepeket rola. Otthon meg van egy 77es X1/9Bertonem amit kezelesbe kellene vennem
a bmw röl annyit hogy biztos jo meg minden de most már harmadik éve egy bmw csapattal megyünk BRNO-ba hát röhögnöm kell ahogy nyüglödnek 300 km után kérdezik nem zsibbadok ? mitől? nekem fjr -em van tölem mégegyszer ennyit mehetünk akkor sincs semmi fáradtság a motorbol kifolyolag
Ez teljesen hibátlan volt. Nem zörgött, nem rázott. Iszonyúan húzott. A hátam fájt tőle, de el lehetett viselni. Utassal voltam, neki kényelmes volt. Vmax=110 mph (Angliából behozott jószág.)
Utaskent nyilvan az asszonyra gondoltam, nem magamra :)
A szelet a fej-re pedig azert kerdeztem, mert sosem volt meg "idomos" motorom, jelenleg is egy naked-el nyomom, e melle vennem turazni a gepet, a naked meg megmaradna munkaba jarni.
Szoval visszaterve a szel-re, probaltam egyszer egy plexi-t a GSR-en (persze ez joval kissebb volt), es a plexi a testrol tok jool eltuntette a menetszelet, de a fejen elviselhetetlenre novelte.
Persze nyilvan ki kellene probalni egy FJR-t mielott megvennem :)
Sokan BMW-re akarnak rabeszelni, de valahogy nem teccenek azok, meg nem is bizom bennuk.
Valaki latott/hasznalt mar automata valtos FJR-t? Az milyen lehet ? :)
Na pont ez az. Azert szalltam le a nagy Dragstarrol mert azzal 500km egy nap elegge kemeny volt nekem is nemhogy az utasnak, Mem is mertem a Nordkapp turara gondolni sem. Ezzel megsem kottyan a napi 5-600 km, ha kell sietn is tudsz, 2 felett utazol siman full felcuccolva. Mondjuk a turaplexi az kell ra. bar az enyem eredetileg 10cm minuszos a mostani szeriahoz kepest. mind a ket modellfrissitesnel emeltek 5-5 centit rajt
Én 182 és 105kg. Fúj rajta a szél, ha nagyon zavar, vegyél autót:-) (vagy túraplexit) Amúgy szerintem minden elvárásodnak megfelel. Voltam rajta utas is pár száz km-en át - ki lehet bírni. Vezetni jobb. Ma amúgy ezzel mentem vagy 30km-t: (Utassal, és neki is tetszett)
Nem hiszem hogy talalsz jobbat az FJR-nel, ez az a gep amin gondolkodik az ember aztan raül es soha nem akar leszallni rola! Egyszerüen hibatlan, elnyühetetlen,semmihez nem foghato. Norvegia! Jim Julius vegen en remelem Augusztus elejen megyek a Nordkappra.
Gondolkodom egy jó túramotor vásárlásán és mivel valahogy jobban bízom a japán gépekben, eléggé szimpatikus az FJR.
A kérdésem az lenne a tulajokhoz (főleg, akinek van tapasztalata más hasonló gépkkel is), hogy mennyire kényelmes egy FJR hosszú távon? Én 180cm és 100kg vagyok. Milyen a szévédelem? 180cm-es vezető esetén a fejre mennyi szél jut?
Offtopic: mellesleg Norvégia-rajongó is vagyok, most is megyek 1 hét múlva, de sajnos még nem motorral. Egyik álmom lenne egy hosszú norvég motorostúra...
azt nem de ha kesz lesz (100ev) akkor lesz mire csücsenni amig FJR megfiatalodik, vagy együtt öregedjem vele? majd kialakul Lehet hogy Jim addig belegurit az övebe 380e km-t es jol megegyezünk ra occoert:)))) oszt ha elfaradt elöguritom a sufnibol a kis tartalek 20ezres motorblokkomat:)))))))))))
csárda? Marcsa copfja!!!! az nagyon bejött! mellékesen a laza túra is jól esne megint:) egy könnyű 500 km-es történet:) Most viszont lépek! holnap folytatjuk szevasztok! jóccaka!