Jó kis koncert, Lord hivatalos búcsúkoncertje. Igazi csemege, hogy több számban Airey-vel egyszerre van színpadon(egymásnak háttal, Lord orgonán, Airey zongorán, közben át-átnyulnak, a Hush-t például manuálmegosztásban játsszák). A végén Lord mester könnyek között búcsúzik a közönségtől, miközben az a nevét skandálja.
Egy ismerősömnek van egy yamaha dgx-300-as szintije. Az lenne a kérdése, hogy a szinti memoriáját lehet-e midi kábelen keresztül olvasni/írni, mert egy rendes nóta nem fér el neki egy memória szektorban. Lehet, hogy nagy butaságot írtam, de valami ilyesmi a nyűgje. Van-e olyan program, amivel virtuálban lehet játszani, és menteni zenét? Minden érdekes megoldás érdekelné! Köszi előre is!
Fölrakom egy másik részét a Hamichordos videómnak. Már elindítottam párszor, de valahogy menetközben mindig lerohadt. Ott még a lezlit is kikapcsoltam, direkt Made In Japant próbáltam hozni vele. A Hamichord azért már vasnak tekinthető.
Egyébként én is ódzkodom a szoftos megoldásoktól, nem is használok (tam) ilyet. valahogy a hanxert az egérrel nem tudom összehozni magamban :-)
Megdobbant a szívem ! Sajnos előtte nekem is megkellene vállnom az én cuccomtól ! Érdekel valakit ? Full foldback , nagyon szépen ''sír'' . A sorszáma alapján 1955-re tehető. A Leslie is Ok, /a maga nemében/, kattanást nem hallani, alig használták, és reverb is van benne .
Mégvalami a régebbi jószágokhoz. A gyártók csak arra összpontosítottak hogy lehessen kilenc izét huzigálni, mert az adja el látványban a cuccot. Meg legyen perka. Olyan hogy foldback, tapering, scanner vib, leakage, TG emuláció, swell, click, kétrotoros lezliszimuláció, full polifónia így összességében a VK7-nél jelent meg először 1997-ben. Persze azóta a számítástechnikában nagyon sok idő telt el aminek meg lettek a további eredményei.
Foldback: hogy az 1' regiszter csak F#-ig szól
Tapering: a regiszter különböző oktávokban eltérő hangerővel szól
Persze hogy volt szó. De csak az újabbról a DB3-ról. Bizonyos cuccokról nem szívesen nyilatkozom, mégha meg is van a véleményem. Amelyikről tudok jót mondani, már írom is. Ez gondolom észrevehető.
Ég és föld a különbség, nekem volt. Az árához képest nem szól rosszul a d9e/OB3 (60-70ezer), de pdl csak 8! a polifonia az ujabb tipus full polifoniájához képest (no glissando:-) és nem kezel csak egy manuált mig az ujabb tipus (a négyzetre emelt) ugy tudom használható két billentyüzettel is. De Sz Zsolt majd jobban kifejti (ha akarja:-), mert nála megfordult már mindegyik verzió... De azt hiszem volt már erről szó régebben.
Nem necces, csak rendes hardver kell ahhoz is. Jó hangkártya és tolókás midibillentyűzet. És számítógép.
A Viscount/Oberheim jó hangú darab, egyedül a fémes, sírós chorusvibrátót ne várd tőle. Ügyesen megoldották a szelektív billentyűzetet még ennél a kis modulnál is. Torzítója is finom, csöves jellegű. Hangja vastag, kiegyenlített, dinamikus. Szóval ahová lágy, búgó orgonahangzás kell, optimális. Pl. Pink Floyd, Genesis, vagy jazz vibrátó nélkül.
Mivel szerintem erősen necces a B4-es program hangzásban és kezelésben egyaránt, beruháztam egy Oberheim OB3^2 modulra. Ha végre billentyűzetet is sikerül szereznem, akkor majd elmondom, milyen.
Elkezdték digitálisan terjeszteni a Jackie Davis zenéket. Sőt, sok egyéb theatre műfajból is kiadtak 2LP-t egy cd-n. Jól szólnak nagyon, valószínűleg a mesterszalagról készültek mint a Jimmy Smith-ek. Részletek
Egy buta földelés hiba miatt leégett a hangfalam keverője. Végül is megjavították, és a tápegységben ment tönkre valami. (nem árulták el, hogy mi) Örömmel hazahoztam, de ugyan azt a hibát tapasztaltam, mint elötte, csak most megint működött a keverő. Azt gondoltam már elötte is, hogy földelési hiba, de hogy konstrukcióból ered, arra nem! Ez a keverő egy DJ. keverő. Két sztereó csatornát lehet keverni/ átúsztatni vele. A crossfader potija okosan egy külön lapra van felfogatva, és a keverő szétszedése nélkül könnyen cserélhető. Csak a baj ott kezdődött, hogy a gondosan lefestett lapocska miatt az a poti nem került testre, így mindent összeszedett amit csak lehetett, és brummogott, ha hozzáértem. Végül is a két rögzítőcsavar süllyesztékéből kivakartam gondosan a festéket, és most jó lett:-)
Utána a hangfal linearitásával kellett szórakoznom egy napig sok zenét hallgatva, mire megtaláltam az erre készített filémet amivel be lehet lőni a hangfalat. Ezt egy Cool edit pro nevű progival készítettem. Abban van egy generátor rész, ahol rózsazajt lehet előállítani fázisban, és ellenfázisban. Ezzel polaritás helyességet, és línearitást lehet legjobban vizsgálni leginkább fülre:-)! Ilyenkor, ha van valakinek equalizere, lehet tekergetni orrba-szájba amíg valami elfogadható ki nem jön a ládából:-) Nekem még a ládába be kellett ragasztanom az álló hullámok ellen egy pár darab közértben is könnyen hozzáférhető (ha jó vagy a közértesnéninél!) majonézes tubus tartókhoz. (kép mellékelve alul) A hatás megdöbbentő! Így már HI-Fizni is lehet a ládával.
A Roland zongorát, és a Hammondot hallgatva egy teljesen más hangszer szólalt meg mint elötte. Egyébként elötte Tehtube mestertől kapott Tony Monaco cd-vel teszteltem a hangfalat a ház megosztott örömére:-)
Sajna a közelmúlt zászlóshajó B3 klónjai nagyon drágák voltak. BX2, VK88 ~5e Eu. Nem véletlenül olyan ritkák. Kivéve a Viscount DB5-öse, ami szintén igen jó és lényegesen olcsóbb kb. 2,5e. Népszerűbb is. Viszont nem tudták azt amit 2002-től a NewB3, csak az meg sajna 15-20e Eu.
Ehhez képest volt gyakorlatilag forradalom a PC bázisú autentikus B3 másolatok. Még méretben, súlyban is javítottak. Full hangzás, felület 2.6, 3.6e Eu-ért. Azért ez nem volt semmi!
Nagyon szivesen :) Érdemes gyorsan leszedni a videókat, mert a YouTube nagy intenzitással takarít mostanság, nekem is levették az egyik videómat(Speed King).
Igen... és abban is biztos vagyok hogy ha bepillantást nyerhetnénk a színfalak mögé lenne min nevetni és egyben csodálkozni is. Ami az Emut illeti, hangilag teljesen nevetséges hogy a 600 éves hangmintáikat ma is újként (más csomagolásba) akarják 52-szerre eladni nekünk! És a dolog még az EIII samplernél kezdődött, mert az abból jövőket nyomták azokba a modulokba (egyedül a B3 volt kivétel) de a most megjelenő Longboard61-be is az a 32/64 megás sound chip lesz, mikor mások már 24/96 felbontásban gondolkodnak... :) Régen jó volt mert újnak számított, de manapság? (esetleg a régi analógok mintáival még tarolhatnak, de akusztikus hangokkal már egy alaplapi is kiröhögi őket... zongora és társai)
a tortacsatán nagyon jókat tudok nevetni, az orgonatörésen egyáltalán nem, csak bambulok bután, hogy eztmiért? a billentyűsük (aggrolites) amúgy bp-n jártakor Korg BX-3-on tolta, ami eddig a kedvenc klónom, azok közül amit próbáltam. sajnos már nem kapható, és az ára is igen magas(volt), de remek hangszer, a kolléga pedig nagyon jól tolta rajta. más: múlt héten vettem egy melodicát(Hohner Hm 26 made in germany), első felvételem, melyen az L122 adja a basszust és az akkordkíséretet itt hallgatható meg:
Amerikai orgona az. A legények is LA-ben működnek. Ráadásul ha analóg is, de fullcsöves. 99% hogy Lowrey TLO-R1 a típusa. Kint gyakorlatilag ingyér' vesztegetik, csak vigyék el. Többe kerül a cső bele mint maga a hanxer!
Ennek ellenére a látványelemmé tett rombolás helytelen magatartás, mint a hülye amarikai filmekben a tortacsata, mert az étel sem játék.