Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.01.31 0 0 9053
Belső szekvenszere kicsi? Kösse össze pc-vel midi kábelen, aztán mondjuk Cubase...
Előzmény: szimizso1 (9051)
Sycsa Creative Commons License 2009.01.30 0 0 9052
Jó kis koncert, Lord hivatalos búcsúkoncertje. Igazi csemege, hogy több számban Airey-vel egyszerre van színpadon(egymásnak háttal, Lord orgonán, Airey zongorán, közben át-átnyulnak, a Hush-t például manuálmegosztásban játsszák). A végén Lord mester könnyek között búcsúzik a közönségtől, miközben az a nevét skandálja.
Előzmény: tehtube (9050)
szimizso1 Creative Commons License 2009.01.30 0 0 9051

Segítsen kérem, ha valaki tud!

Egy ismerősömnek van egy yamaha dgx-300-as szintije. Az lenne a kérdése, hogy a szinti memoriáját lehet-e midi kábelen keresztül olvasni/írni, mert egy rendes nóta nem fér el neki egy memória szektorban. Lehet, hogy nagy butaságot írtam, de valami ilyesmi a nyűgje. Van-e olyan program, amivel virtuálban lehet játszani, és menteni zenét? Minden érdekes megoldás érdekelné! Köszi előre is!

tehtube Creative Commons License 2009.01.30 0 0 9050

Airey & Lord 

Airey kíváló, de túl sokat idéz, nem is mindig stílusosat, Török induló, Starwars

Utána Lord érdekesen veszi át a posztot, ámbár itt nem kíváló.

A legjobb hogy a felvétel az, és mintha mellettük állnánk ezen a koncerten.

szimizso1 Creative Commons License 2009.01.29 0 0 9049

Szerintem ennyire nem rossz a helyzet, hogy mindenki eladja a hammondját:-)) Bár a felesleg csak a helyet foglalja...

tehtube Creative Commons License 2009.01.29 0 0 9048

Eladó:

HAMMOND C3 & Leslie 145.

Extra: lábbasszus szintetizátor (string bass), pedálvilágítás.

Nevem mögött megtalálható az email...

Sycsa Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9047
Szia,
hűha, ez nagyon-nagyon kellemes meglepetés volt! Köszönöm szépen!
Előzmény: KarnEvil (9046)
KarnEvil Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9046
Szia Sycsa!

Emailben küldtem a linkeket a teljes koncerthez.
Előzmény: Sycsa (9045)
Sycsa Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9045
Valaki nem mentette le a YouTube-ról Brian Auger-Whenever You're ready c. számának koncertverzióját, mielőtt letörölték róla? Nagyon megköszönném.
tehtube Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9044

Fölrakom egy másik részét a Hamichordos videómnak. Már elindítottam párszor, de valahogy menetközben mindig lerohadt. Ott még a lezlit is kikapcsoltam, direkt Made In Japant próbáltam hozni vele. A Hamichord azért már vasnak tekinthető.

Egyébként én is ódzkodom a szoftos megoldásoktól, nem is használok (tam) ilyet. valahogy a hanxert az egérrel nem tudom összehozni magamban :-)

Előzmény: akapuli (9043)
akapuli Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9043

Van minden, ami kell, mégsem érzem úgy, hogy akkor én most ezt felrakom a színpadra és rock. Ennyi.

Szerintem a hangja sem "annyira jó".

Előzmény: tehtube (9034)
posaunist Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9042
Sajnos elhibáztam , Sorry ! nincs ennyi M-3 asom ! Sajnos sokszor nyomtam meg a ''beszúrást / 1 Db. M-3 Hammond
Tehát a tartozék hozzá . 1 Db. Leslie Leslieleslie
posaunist Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9041
Megdobbant a szívem ! Sajnos előtte nekem is megkellene vállnom az én cuccomtól !
Érdekel valakit ? Full foldback , nagyon szépen ''sír'' . A sorszáma alapján 1955-re tehető. A Leslie is Ok, /a maga nemében/, kattanást nem hallani, alig használták, és reverb is van benne . M-3 M-3 M-3 M-3 M-3 M-3
dombi39 Creative Commons License 2009.01.28 0 0 9040
Gazdasági világválság = elképzelhető, hogy megválnék a Hammond B3-amról és a Leslie 122-től. Érdekel valakit????????????????
tehtube Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9039

Mégvalami a régebbi jószágokhoz. A gyártók csak arra összpontosítottak hogy lehessen kilenc izét huzigálni, mert az adja el látványban a cuccot. Meg legyen perka. Olyan hogy foldback, tapering, scanner vib, leakage, TG emuláció, swell, click, kétrotoros lezliszimuláció, full polifónia így összességében a VK7-nél jelent meg először 1997-ben. Persze azóta a számítástechnikában nagyon sok idő telt el aminek meg lettek a további eredményei.

Foldback: hogy az 1' regiszter csak F#-ig szól

Tapering: a regiszter különböző oktávokban eltérő hangerővel szól

Scanner vibrátó: 6 állás, chorusnál fémes, sírós hang. Igényesebb megoldásoknál szelektív.

Leakage: az összes hang gyenge áthallása, sziszegése egy lenyomott hang mögött.

TG emuláció: a hangkerék mechanikus forgása némileg egyenetlen hangot ad, picit remeg itt jobban, ott kevésbé a hang, de nem tökéletes.

Swell: Kis hangerőre kiemelődő basszus és magas = loudness.

Keyclick: pattanó kontakt érték mind lenyomáskor, mind felengedéskor.

Műlaci: külön értékekkel állítható rotorok jól elkülönült hangzással.

Ezek a fentiek mára alapkövetelmények szerintem.

További extrák több klónnál:

Wheel brake: egy kattintással lemegy a hang a semmibe, ismét kattintva visszajön. (VK, BCX, NewB3)

Hangszóró szimulációk: 122, 760, Marshall, Vox (VK)

Ring Modulátor. Az ami. Néha ízléssel nagy effekt. (VK, Nord)

Csöves előfok: a lágyabb, vastagabb hangért. (XB3, NewB3, XK3)

Sping shock: rugószengető csattanás. (VK8)

Előzmény: tehtube (9038)
tehtube Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9038
Persze hogy volt szó. De csak az újabbról a DB3-ról. Bizonyos cuccokról nem szívesen nyilatkozom, mégha meg is van a véleményem. Amelyikről tudok jót mondani, már írom is. Ez gondolom észrevehető.
Előzmény: 888800000 (9036)
szimizso1 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9037

DB3 -as nekem is volt. Roland zongorához volt kötve, és a modul az első sztereo ládához. Nagyon jó kis hangja volt. Kár, hogy elkótyavetyéltem.... 

Előzmény: djuice (9035)
888800000 Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9036
Ég és föld a különbség, nekem volt. Az árához képest nem szól rosszul a d9e/OB3 (60-70ezer), de pdl csak 8! a polifonia az ujabb tipus full polifoniájához képest (no glissando:-) és nem kezel csak egy manuált mig az ujabb tipus (a négyzetre emelt) ugy tudom használható két billentyüzettel is. De Sz Zsolt majd jobban kifejti (ha akarja:-), mert nála megfordult már mindegyik verzió...  De azt hiszem volt már erről szó régebben.
Előzmény: djuice (9035)
djuice Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9035
Kíváncsi lennék miben jobb/rosszabb ez a "nyégyzetre emelt" korábbi verzió a másiknál! Várjuk a beszámolót!

itt meg egy kis jó hangulatú képecske
Előzmény: akapuli (9033)
tehtube Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9034

Nem necces, csak rendes hardver kell ahhoz is. Jó hangkártya és tolókás midibillentyűzet. És számítógép.

A Viscount/Oberheim jó hangú darab, egyedül a fémes, sírós chorusvibrátót ne várd tőle. Ügyesen megoldották a szelektív billentyűzetet még ennél a kis modulnál is. Torzítója is finom, csöves jellegű. Hangja vastag, kiegyenlített, dinamikus. Szóval ahová lágy, búgó orgonahangzás kell, optimális. Pl. Pink Floyd, Genesis, vagy jazz vibrátó nélkül.

Előzmény: akapuli (9033)
akapuli Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9033
Mivel szerintem erősen necces a B4-es program hangzásban és kezelésben egyaránt, beruháztam egy Oberheim OB3^2 modulra. Ha végre billentyűzetet is sikerül szereznem, akkor majd elmondom, milyen.
Előzmény: tehtube (9029)
tehtube Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9032
tehtube Creative Commons License 2009.01.27 0 0 9031

Elkezdték digitálisan terjeszteni a Jackie Davis zenéket. Sőt, sok egyéb theatre műfajból is kiadtak 2LP-t egy cd-n. Jól szólnak nagyon, valószínűleg a mesterszalagról készültek mint a Jimmy Smith-ek.       Részletek

szimizso1 Creative Commons License 2009.01.26 0 0 9030

Egy kicsit off leszek, de hátha valakit érdekel.

Egy buta földelés hiba miatt leégett a hangfalam keverője. Végül is megjavították, és a tápegységben ment tönkre valami. (nem árulták el, hogy mi) Örömmel hazahoztam, de ugyan azt a hibát tapasztaltam, mint elötte, csak most megint működött a keverő. Azt gondoltam már elötte is, hogy földelési hiba, de hogy konstrukcióból ered, arra nem! Ez a keverő egy DJ. keverő. Két sztereó csatornát lehet keverni/ átúsztatni vele. A crossfader potija okosan egy külön lapra van felfogatva, és a keverő szétszedése nélkül könnyen cserélhető. Csak a baj ott kezdődött, hogy a gondosan lefestett lapocska miatt az a poti nem került testre, így mindent összeszedett amit csak lehetett, és brummogott, ha hozzáértem. Végül is a két rögzítőcsavar süllyesztékéből kivakartam gondosan a festéket, és most jó lett:-)

Utána a hangfal linearitásával kellett szórakoznom egy napig sok zenét hallgatva, mire megtaláltam az erre készített filémet amivel be lehet lőni a hangfalat. Ezt egy Cool edit pro nevű progival készítettem. Abban van egy generátor rész, ahol rózsazajt lehet előállítani fázisban, és ellenfázisban. Ezzel polaritás helyességet, és línearitást lehet legjobban vizsgálni leginkább fülre:-)! Ilyenkor, ha van valakinek equalizere, lehet tekergetni orrba-szájba amíg valami elfogadható ki nem jön a ládából:-) Nekem még a ládába be kellett ragasztanom az álló hullámok ellen egy pár darab közértben is könnyen hozzáférhető (ha jó vagy a közértesnéninél!) majonézes tubus tartókhoz. (kép mellékelve alul) A hatás megdöbbentő! Így már HI-Fizni is lehet a ládával.

A Roland zongorát, és a Hammondot hallgatva egy teljesen más hangszer szólalt meg mint elötte. Egyébként elötte Tehtube mestertől kapott Tony Monaco cd-vel teszteltem a hangfalat a ház megosztott örömére:-)

Jó Hammondozást mindenkinek! 

tehtube Creative Commons License 2009.01.26 0 0 9029

Sajna a közelmúlt zászlóshajó B3 klónjai nagyon drágák voltak. BX2, VK88 ~5e Eu. Nem véletlenül olyan ritkák. Kivéve a Viscount DB5-öse, ami szintén igen jó és lényegesen olcsóbb kb. 2,5e. Népszerűbb is. Viszont nem tudták azt amit 2002-től a NewB3, csak az meg sajna 15-20e Eu.

Ehhez képest volt gyakorlatilag forradalom a PC bázisú autentikus B3 másolatok. Még méretben, súlyban is javítottak. Full hangzás, felület 2.6, 3.6e Eu-ért. Azért ez nem volt semmi!

Előzmény: benkodavid (9026)
Sycsa Creative Commons License 2009.01.26 0 0 9028
Nagyon szivesen :)
Érdemes gyorsan leszedni a videókat, mert a YouTube nagy intenzitással takarít mostanság, nekem is levették az egyik videómat(Speed King).
Előzmény: okumoto (9022)
djuice Creative Commons License 2009.01.26 0 0 9027
Igen... és abban is biztos vagyok hogy ha bepillantást nyerhetnénk a színfalak mögé lenne min nevetni és egyben csodálkozni is.
Ami az Emut illeti, hangilag teljesen nevetséges hogy a 600 éves hangmintáikat ma is újként (más csomagolásba) akarják 52-szerre eladni nekünk! És a dolog még az EIII samplernél kezdődött, mert az abból jövőket nyomták azokba a modulokba (egyedül a B3 volt kivétel) de a most megjelenő Longboard61-be is az a 32/64 megás sound chip lesz, mikor mások már 24/96 felbontásban gondolkodnak... :)
Régen jó volt mert újnak számított, de manapság? (esetleg a régi analógok mintáival még tarolhatnak, de akusztikus hangokkal már egy alaplapi is kiröhögi őket... zongora és társai)
Előzmény: tehtube (9023)
benkodavid Creative Commons License 2009.01.25 0 0 9026
a tortacsatán nagyon jókat tudok nevetni, az orgonatörésen egyáltalán nem, csak bambulok bután, hogy eztmiért?
a billentyűsük (aggrolites) amúgy bp-n jártakor Korg BX-3-on tolta, ami eddig a kedvenc klónom, azok közül amit próbáltam. sajnos már nem kapható, és az ára is igen magas(volt), de remek hangszer, a kolléga pedig nagyon jól tolta rajta.
más:
múlt héten vettem egy melodicát(Hohner Hm 26 made in germany), első felvételem, melyen az L122 adja a basszust és az akkordkíséretet itt hallgatható meg:

www.myspace.com/benkomusic

a szám címe cseles: melodica
Előzmény: tehtube (9024)
tehtube Creative Commons License 2009.01.25 0 0 9025

Volt egy párszor, de érdekes ismét ránézni:

Combo Organ Heaven
tehtube Creative Commons License 2009.01.25 0 0 9024

Amerikai orgona az. A legények is LA-ben működnek. Ráadásul ha analóg is, de fullcsöves. 99% hogy Lowrey TLO-R1 a típusa. Kint gyakorlatilag ingyér' vesztegetik, csak vigyék el. Többe kerül a cső bele mint maga a hanxer!

Ennek ellenére a látványelemmé tett rombolás helytelen magatartás, mint a hülye amarikai filmekben a tortacsata, mert az étel sem játék.

Fizikai modellezés hívőknek: Tranyós orgona szimuláció

Előzmény: oldrad (9020)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!