Nem tom...nekem vhogy elegem lett úgy cuzammen... Se időm,se türelmem már ezekhez...pénzem meg pláne... A Riga 16 is óriási bukta volt nekem,hülye voltam h megvettem. több mint 60.000-rem bánta ...pénz pá-pá. Inkább feccoltam volna pl egy Dt-be v vmi N-duróba:) Tisztelem a veteránosokat, akik gyűjtik,mentik ami menthető...szívnak a gépekkel,ha van rá keretük. Viszont sajnálom azokat(főleg a családot) akik pénz nélkül teszik ugyanezt... Mert ez olyan mint a sielés...lehet Szarotka(kinek jutott ezen márkanév eszébe...nem tudom...) márkájú lengyel furnérléccel is,kínai neylonoverálban,de szenvedés,és végül nem hozza a kívánt örömöt. Tehát majd 30 évesen és kb52 motorka után jött a csömör,amit végülis nagyon nem bánok...bár sokkal hamarabb jött volna. Kipucoltam a garázst,(még ott a fém hátsólámpás R4) pár dolgot kiárulgatok, ami meg nem megy el repül a méhbe (pl az a sok nyavajás Pannónia váltócucc amit több mint 2 éve pakolok egyik sarokból a másikba)Nos azt hiszem, elég volt... Bőven van annyi emlékem(ennyi géppel büszke is lehetek) amivel jókat mesélhetek majd az utódoknak:) A Mustangom még összerakom, van hozzá pótba sokminden,neki még van 1 dobása,mivel ezzel a tipussal kezdtem,tanultam, stílusosan ezzel is zárom szoci kismotoros pályámat. Elköszönök a szép(s kevésbé szép) dolgoktól,meghagyom az utánam jövőknek az élményt. Én úgy érzem, amit ezek a kismotorok adni tudtak(mentálisan,élményként)azt megkaptam teljeskörűen... Ma is mosolygok,amikor eszembe jut egy 6-os verho,búzakékre mázolva, ülés helyett rongykupaccal pókozva,természetesen fék,világítás,légszűró ohne,természetesen váltóbowden ohne,helyett direkt 1,megfelelő alakra fúrészelt CINDARAB-merthogy az volt és könnyű volt megmunkálni:))ez betámasztva a váltófülhöz. Természetesen ha volt is bowdenem, rugásra nem indult, természetesen télen, a legjegesebb csúszós úton kellett motoroznom, mikor csak tolásra indult a Verho és ezt jól tudtam...ezért utcahosszokat szenvedtem a nem forgó csak jégen csúszó hátsóval...mert akartam...!Kellett...élveztem:)) Mikor már az elkeseredés könnyeket csalt a szemembe, az erölködéstől kiizzadva,vörösen játszottam a tüdőgyuszi gondolatával... Istenem de jó lesz ezekre visszagondolni mikor egy japó v vmilyen megbízható géppel túrázgatok... Óriási köszönet ezeknek a kis csodáknak h megtanítottak szenvedni,szerelni,türelemre neveltek(már amikor nem rúgtam le dühömben a tankot:) Későn értem meg az tény,de még jó h kigyógyultam...:) Kellemes emlékként őrzöm majd meg az elmúlt 15 évnyi küszködést...mikor Romet kadetet toltam haza a város másik végéből,gyújtáshibásan,mert vennem kellett,mert olyan még nincs...mintha a Romet vmi iszonyat konfettiszórós,pezgőbontós különbséget jelentett volna a többihez képest:) Akkor igen... Aztán emlékszem a Kadet olajxseréjére...csak ismerkedni akartam a kuplungjával,mert még akkor láttam először...aztán olajcsere lett a vége. Tél vége volt, még éppen volt időm félreugrani a neszre jó reflexxel reagálva...a fáskamra tetejéről lezúduló hótömeg előr...Szegény Romet nem tudott:) Ő ugyan nem dőlt el,ellentétben velem,aki hatalmasat vetődtem a kutyaszarba:) de a blokk telement friss olvadékos retyós hóval...egy élmény volt... Mikor haverral tablettán(aranymetál,1 seb) utaztunk,én hátul,ölemben egy kartondoboz,benne 2.5 rigablokk,kezemmel kapaszkodni nem tudtam,mert fogni kellett a kincset:) lábam oldalra előre,mert Tablettán ohne lábtartó...aztán egy hupli,haver küzd az elemekkel,a kormánnyal,én behimbálok,ő majd eles,de mégse,én mégis:) lában fosós h bekapja a küllő,közben már repülök,odanyomódtam a kipuffdobhoz.Süt...jé:) csomag elszáll,millió apróság úton szétszór...qrvaanyázás.Én szarul járás,blokkokna kutya baja...hülye disznóperzselészag,haver megáll,iszonyatosan röhög.aztán kínomban én is:) Fél óra volt mire mindent összeszedtünk.
1 szál alsógatyában motorozás este az utcánkban:) este...volt fél 11 is.Ki a p*csa látna meg,úgyis... Aztán rihtig h kószáló rétinéger hülyegyerekek sürü csoportjába botlok. "fúbazmeg,"meg "jáá" csatakiáltás a látványra...többeknek halálfélelem mikor arra kapva a kormányt (a túlzott spórolás és ragaszkodás a megunhatatlanságig,emiatt végletesen kinyúlt) fecske tipusú, nagyfatermintás gatyából, oldalt kikandikáló,lobogó zacskóval:) Csesznye 1 helyzet volt annyi szent:)
Mikor toltam a helyére(akkor még fáskamrába,kutyakennelen keresztül,kiskertkapun át az épp aktuál vasat, természetesen egyszerre akarván bemenni a géppel,beszurulás a kritikus keresztmetszeten,pont ott a kipuff,friss és meleg...én meg ropogós:( Persze a szomszédban kisgyerek, este no hangoskodás,mert akkor szomszéd picsa ordít...ezt észbentatás(tapasztalat és berögződés), motor ledob,kamrába berohanás, géprongyba ordítás. Este grafitos zsírt ultradermmel arcról levakarás-másnap suli,népszerű levés...:(
Jawa Mustang 1 motor...egyike az első utaknak,pár napos ismerkedés a géppel...előzményként...hú már kezdem érezni...jeee Fel terepre a szőlőhegyre,kutyák kergetnek, kipuff dob elhagy,majd visszakecmergés a krosszhang és az anyázó telektulajdonosok hatására.Fenn a dobtetőn drót keresése szemétben, persze siker,rendszer működőkész. Döngetés, lejtő,f*sz haver befékez.én is...a rutinos...elsőfék...na itt aztán éreztem a gépet...elég ütős volt. Én felnyaltam a kavicsot(sós) gép elfekszik pihenni,benzin dől,(fullon tank)gáz felakad . Én sza*ok a sebekre,felszakadt könyökre, sós szájra,köpködve futás a gépet és a szaftot menteni. Kissrácként céltalanul kószálva , kidobott/elhagyott? kőtömb árok szélén heverész, mindenkinek szemetszúr,de én milyen májer vok h felfedeztem,(fekete kicsi tömör qrvanehéz műmárvány v mi a franc hasáb)hú ez tök állat, milyen jó lesz ez anyunak a cserepeket rátenni,szép színe van,még vmi váza is van ráfestve... ilyenek...(hű de hülye voltam). Persze felemelni is szopás, csúszik mint szappan 1 vödör t*konyban, kezem is vizes...marha mákkal felszenvedm a tablettára.Gép 1 keró.Mentés próbálás, esélytelen-akkori zabpehelysúllyal-,egész bedől az árokba. Én zölden a békalencsétől és némi pirossal tarkítva a dühtől,meg a szegény motoromról leugró festéktől, kimászok, kb 3/4 óra alatt ki is húzom a cuccot,de fel nem ad,azt már nem!Lóf*szt!Dac,,ilyenek... Eszméletlen büszkén h fenn a cucc a gépen, kötél izzad, én is de mámor h mit viszek ma véghez...peckes ülés a gépen emiatt(meg szúrta a hátam az a sz*r). Otthon bemutatás, gépen ülve,nehogy eldőljön a súly miatt. Lehervadás mert ősök vmilyen rejtélyes okból(bal lábbal kelés, politikai helyzet,elfogyott az akciós paprika)-tuti emiatt gondolom-nem osztoztak örömömben...Óriási leb*szás, h sírkövet hozok haza...én végképp nem értés... (elszállítással akadnak némi logisztikai gondok(éjjel kisunnyogás,síri csend, egy pissz sehol... cipel,közben majd'beszarás olyan nehéz.kuka,belesuhint,ez még bírja,mert pléh volt)Koncert, összes ki*aszott kutya a környéken üvölt, én meg pucolok befele... Másnap szomszéd k*csög huligánokra panaszkodás...együttérző bólogatás,majd másra terelése a témának... Hétfőn ürítéskor sárgaruhás szörfösök "fogm,eg Józsi, qrvanehéz"...én bentről néz, kaján vigyor... |