A múltkori csúfondáros offolásom óta megpróbáltam kiművelődni kecskeügyileg. Íme az első zsengék:
Déli megyénkben a nyelvtörőből ismert községben rendezik a bányásznapot: Baranyában a bányákban pihen már a szenes furik
A mai program kirándulás Ibafára, s zene, s murik.
A szelíd német óriás valójában idegenbe szakadt hazánkfia: Cipőtalpát a nyakadon pihentetve így szól az addig méla bajor
Ez hiba volt kicsi magyar, a nevem ugyanis nem k*cs*g, hanem Béla Major.
Hősünk erre kissé besenyőpistabácsis stílusban vág vissza, és a férgek díszpéldányának titulálja az ideges németet: Tapló bajor
Tablópajor!
Igen, a Romhányi - Szilágyi vonalon egészen Kosztolányiig és Karinthyig vagy még tovább találhatók remek rímek. De - bár a kínrímek és más trükkök is elhajóznak az oldalvízen - nem árt, ha a rendes, betűcserés kecskerímeket előnyben részesíted, mielőtt megmorog a topikpásztor.
És ha kedved van kecskézni, hasznos, ha az előzményeket kigyűjtöd egy text fájlba, hogy megnézhesd, hányan találtak már rá egy-egy jólfésült kecskére (bár az újrafelfedezéseknek és a büntetésből írt lopós rímeknek is nagy hagyománya van a topikban).
A norvég válogatott focistával tudatom hintabalesetemet Elengedte a lánc seggem,
Majd megcsípett a csalán, Eggem!
Történelmi nép hobojának 100% természetes deréxíja Csalán-öves
Alán csöves
Azonnal tudtam, hogy ősöm pont a szervezetem számára elviselhetetlen gyógynövényből készült teával kínál Rögtön átláttam apám cselén:
A növény, mit nem bír epém: csalán.
Hugi, figyelj a gazra, veszéleyes, amint azt a mellékelt ábra ismutatja Nagyon csíp a csalán, Jolán,
Látszik Feri csaján, Lolán!
Viharsarki tájkép télen a folyónál Lék és csalán
Békéscsabán.
Chilében még azt se veszik zokon, ha leköpöd őket, de ez a genya növény még őket is kiakasztja Nem döbben le az Andok csulán,
Csak ne lenne ez az undok csalán...
Igen, előzmények a
GZ (1294) csalán pattan/palán csattan
és
ses (1832) csalántea...
Más: Arra gondoltam, hogy érdekességként játszhatnánk olyat, hogy megadunk előre egy betűpárt, és arra kell kecskerímet kidolgozni. Pl: [GroundZero nevéből ihletve] g-z, akkor olyanokat kell mondani hogy:
A kezében egy csomag görög zizi,
A moziban most ezzel zörög Gizi.
Nem tehettem róla: Fehérváron jártam és egyszercsak megláttam a Zámoly táblát, mondom mi is az aktuális? Hát ez :)
Most milyen lopóst illik publikálni?