Keresés

Részletes keresés

ILLES Creative Commons License 2005.03.10 0 0 905

Sziasztok

A Brit Openre a Wizzairral meglepően olcsón lehet eljutni. Ahogy én nézegettem az áraikat Máj.5 18.05 indulással odaút 1490 Ft és Máj 9 8.25 indulással visszaút szintén 1490 Ft. De ez csak a repülőjegy és nem is közvetlen Londonba, hanem Luton-ba (nincs messze Londontól).

Nekem sajna nem jó ez a dátum, de ha a többiek egy viszonylag olcsó úton törték volna a fejüket akkor ezt tudnám ajánlani.

Soxerencsét mindenkinek az EB-n és a BO-n.

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 904

Elfelejtettem beirni ezek szerint a hozzászolásba, hogy én értem mire gondolsz. (engem nem is zavart, csak gondoltam ha már látok hibát akkor nekem semmibe nem telik szolni, neked meg kijavitani)

b

Előzmény: Törölt nick (903)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 903
Jajj, elfogalmaztam valszeg, s nem olvastam át.
Szóval pl. ha küldesz egy nagy falloszt, s azt mondod, hogy ez a HO2005 logóterved, akkor azt nem jelenítjük meg, de ha valami normálisat küldesz (még ha nem is tetszik igazából), akkor azt igen.

Mindenki lássa saját munkáját, s legyen összehasonlítási alapja !

Bocs, többi helyen javítom
Előzmény: Törölt nick (902)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.05 0 0 902

Pepe, lehet én vagyok kicsit értelmetlen, de mi az hogy: "Minden beküldött pályázat megtekinthetõ arra érdemes logót megjelentetünk!" Irtad hirlevélbe, tantrix.hu föoldalra, meg ide.

Bocs hogy kötöszködök, hajrá mindenkinek az EB-n.

b

Előzmény: Törölt nick (899)
ZormaC Creative Commons License 2005.03.04 0 0 901

Csopi:

Mikor lesz az EB? Eddig miért nem írtak róla semmit? úúúúgy szeretnék már cheekyvel játszani. De nem tudom, hogy tudok-e indulni.

Március 14-ig kell nevezni az EB-re itt:

http://tournaments.tantrix.co.uk/entry/2003en1.shtml

Ők neveztek eddig:

http://tournaments.tantrix.co.uk/results/05eurent.htm

Hajrá

z.

Előzmény: CSOPi (897)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 900

4. MAGYAR BAJNOKSÁG - április-május, részletek hamarosan, március 31-ig lehet jelentkezni - itt: http://www.tantrix.hu/jatek/tour/hun/mb_form_hu.html

Törölt nick Creative Commons License 2005.03.03 0 0 899
LOGO, Hungarian Open 2005 - PÁLYÁZAT !

Hát, ami még nincs, az a logója ennek a rendezvénynek, ezért erre pályázatot írunk ki ! Tervezz logót, melyet felhasználhatunk, illetve bármilyen formában megvalósíthatunk (akár képként, akár egyéb formában). A gyõztes logót tervezõ játékos nyereményként (vagy ha tetszik, a logó felhasználási jogaiért) - visszakapja a nevezési díjat!

A tervezett logót a logo@tantrix.hu e-mail címre kell elküldeni, tetszõleges elektronikus formában.
A tervezett logók beküldési határideje: 2005. április 30.
A pályázatok kiértékelését a szervezõk végzik.
A logó kiértékelésének szempontjai lehetnek:

Tantrix látványvilág
Utalás a magyar rendezésre
Színvilág
Kreativitás
Humor
Egyebek

Minden beküldött pályázat megtekinthetõ arra érdemes logót megjelentetünk!
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.02 0 0 898
Megnézted a www.tantrix.hu-t ? a főoldalt ?
Előzmény: CSOPi (897)
CSOPi Creative Commons License 2005.03.02 0 0 897

Sziasztok!

Mikor lesz az EB? Eddig miért nem írtak róla semmit? úúúúgy szeretnék már cheekyvel játszani. De nem tudom, hogy tudok-e indulni.

A Fibernet-Tantrix meccs jelenlegi állása: a tantrix.com-ot már elérem, kaptam egy proxykiszolgáló címet. A Lobby még mindig nem jön be. A Helpdesk nem tud ennél többet tenni értünk. Azt mondta, hogy lehet, hogy a Lobby nem tudja fogadni a 85.66. kezdetű IP címeket. Létezik ilyen?

Azt is mondták, hogy a Fibernet a Bácsnet-en keresztül kapja az Internetet. Lehet, hogy ott a gond?

Csopi

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.28 0 0 896
A válasz a következő.
Egyfelől fel kell készülni arra, hogy mi van ha NAGYON SOKAN neveznek az arany-csoportba. Nem tudsz 2napos bajnokságot lebonyolítani 60 embernek úgy, hogy az igazágos legyen + időben is beleférjen.

A nevezési díjjal kapcsolatban. Ez az összeg olyan összeg, amely más most sem fedezi a rendezvény + díjak + ajándékok költségeit (messze nem), de ez nem a Te problémád. Lehet különböző a nevezési díj, de akkor azt úgy nem tudjuk megoldani, hogy 3000 (g), 2000 (s), hanem mondjuk 4000 (g), 3000 (s). Nem kap olcsóbb ajándékot az "ezüst-csoportos", mint az arany-csoportos.

Ezért írtuk oda, hogy "Kérjük a jelentkezésnél ezeket vegyétek figyelembe !" (mármint hogy az eddigi eredmények alapján átsorolás lehetséges.
Persze jelentkezni nem kötelező, s ha úgy gondolod, vissza is léphet az akinek nem tetszik hogy az ezüstcsoportba került.

Megjegyzem ha valaki olyan eddigi eredményekkel rendelkezik, akkor lehet hogy jobban jár egy "ezüst-csoportos" éremmel (ajándékilag is), mint egy aranycsoportos x. hellyel. (nem beszélve a sikerélményről).

Előzmény: Aata1 (895)
Aata1 Creative Commons License 2005.02.27 0 0 895
Volna egy észrevételem, illetve kérdésem a bajnoksággal kapcsolatban. Tegyük fel, hogy valaki az arany csoportba nevez, mert a díjakra megy, vagy mert ott nagyobb a kihívás. Az ok teljesen mindegy. És mégis átsorolják az ezüstbe. Ebben az esetben ő benevezett, kifizette a 3000-et, mégsem azt kapja, amiért fizetett, esélye sincs a nagyobb nyereményekre, pedig a tantrixban mint tudjuk a szerencse nagy szerepet játszik olykor, ráadásul van olyan, hogy valaki nagyon jó formában van, és oriási meglepetést tud okozni! Szóval szerintem ez így nem biztos hogy igazságos... Mindemellett értem, hogy miért úgy van lefektetve a szabály, ahogy, de szerintem kellene ilyen esetre egy megoldás, hiszen mi van, ha akit átsorolnak az Ezüstbe, de ő csak az aranyban hajlandó. Nem kéne ilyenkor lehetőséget biztosítani arra, hogy visszavonja a nevezését, vagy esetleg az ezüst csoportban kisebb nevezési díjat előírni?
Előzmény: ZormaC (894)
ZormaC Creative Commons License 2005.02.24 0 0 894

Már biztosan mindnyájan tudtok róla, de ha mégse, akkor most már azt is tudhatjátok, hogy a dolog hivatalossá vált:

I. Magyar Nyílt Táblás Tantrix Bajnokság

(azaz Hungarian Open, ha így ismerősebb)

--

Plusz, akik esetleg az utóbbi időben keringett pletykák alapján még kételkednének, azoknak mondom, hogy idén is lesz Tantrix EB.

ZormaC Creative Commons License 2005.02.18 0 0 893
Illés, ne rajtam keresd, nem én tettem zsebre... de szerintem valamikor 2004 karácsonya és 2036 szilvesztere között csak lesz frissítve... :-)
Előzmény: ILLES (892)
ILLES Creative Commons License 2005.02.17 0 0 892

Sziasztok

Zormi, a friss Élő-rangsor melyik karácsony és melyik szilveszter közöttre lett ígérve ?

Ugyanis még mindig nincs. Vagy ha van azt gondosan titkolják.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.14 0 0 891
Jaaaaa, Fibernet ... jaaaaa ... azoktól az Illés sem tud Tantrixezni ... változtass szolgáltatót ...
Előzmény: CSOPi (890)
CSOPi Creative Commons License 2005.02.14 0 0 890
Sziasztok! Végképp feladom! Letöröltem a régi tűzfalat, ujrainstalláltam a Windows-t, akkor se jött be tantrix.com. Nem a Lobby!!! odáig el sem jutok!!! Format C: .... mindent elölről szépen felpakolásztam még mindig nem jön be! virusölö és tűzfal nélkül sem!!! Létezik, hogy az a nagyeszű Fibernet ezt az egy IP cimet nem szolgáltatja??? Csopi
ILLES Creative Commons License 2005.02.12 0 0 889

Óriási gratuláció Padamnak és Anakondának !

Annak aki még nem tudná: Mindketten ott vannak az U16-os VB-n a legjobb 8 közt.

SŐT !

Padam kiverte a verseny első számú kiemeltjét (nála erősebb ellenfelet pedig nemigen kaphat már)

Anakonda formájáról pedig elég annyi, hogy a csoportmeccsek során megverte Padamot is !

Következik-e ebből, hogy a két magyar versenyző játszik majd a döntőben ?

Remélem igen !

Hajrá Anakonda ! Hajrá Padam !

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.08 0 0 888
Igen, van egy bizonyos képletegyüttes mögötte, hatványozással, kivonással, gyökvonással kerekítéssel fűszerezve. Nem tudok ilyet mondani hogy (A-B)*2

Előzmény: Tündi2003 (887)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.02.08 0 0 887
Na jó, de csak van valami további szisztéma benne. Bár már az is segítség, - és köszi - hogy azt tudom, a pontszámom függ a partnerem erösségétöl is.
Előzmény: Törölt nick (886)
Törölt nick Creative Commons License 2005.02.07 0 0 886
3 dologtól függ.

1. győztes pontszáma (játék előtt)
2. vesztes pontszáma (játék előtt)
3. különbség

ha erőset versz meg, sok pontot kapsz (többet mintha gyengét), illetve fordítva is igaz,
Előzmény: Tündi2003 (885)
Tündi2003 Creative Commons License 2005.02.07 0 0 885

Sziasztok!

Kicsit sok itt a hozzászólás, amit nincs kedvem (most) visszaolvasni, de leht hogy volt már róla szó: az online játéban mi alapján adja a rendszer a pontokat (mármint a ranglista pontot). Még nem tudtam rájönni a logikára. Egyedül az világos, hogyha döntetlent játszok, akkor változatlan a ranglista-pont, ha nyerek, akkor nö, ha vesztek, akkor csökken. De milyen szisztéma alapján döl el, hogy mennyivel???? Sehol nem találtam erröl leírást. Kösz a választ.

Törölt nick Creative Commons License 2005.02.07 0 0 884
A tűzfalak fő funkciója mondjuk leginkább a port-ok tiltása/engedélyezése, nehezen tudom elképzelni hogy azan ne lehetne, max. rossz helyen keresed.

Tanácsom: uninstall Domestos ... vagy Cillit vagy mi., valami mást kellene feltenni
Előzmény: CSOPi (883)
CSOPi Creative Commons License 2005.02.07 0 0 883

Köszi Zoli, Miki!

a PC-cillin tűzfalának csak honlapnevet engedélyezhetek!!!

Portot nem. Megkerestem a számaitokat, a tiltottak köt nincsenek, de nem is engedélyezi!

a tantrix.com-ra sem enged!!!

más ötlet?

67.18.110.206 ezt az IP cimet engedélyeztettem vele, de ez is kevés

Csopi

mikellos Creative Commons License 2005.02.04 0 0 882

A tűzfalon a 2244-es TCP portot kell kinyitni.

mikellos

Előzmény: ZormaC (881)
ZormaC Creative Commons License 2005.02.03 0 0 881

Csopi,

többféle oka is lehet, amiért nem megy... ha ki akarod deríteni, ahhoz kicsit dolgozni kell :-)

1. klikk ide: http://www.netrejtveny.hu/

itt azt kell nézni, hogy az oldal közepe tájékán megjelenik-e egy "Ötperces" névre hallgató keresztrejtvény. Ha nem, akkor nem működik a Java a gépeden és ez az elsődleges probléma. Ha igen, olvass tovább. :-)

2. klikk ide: http://www.netrejtveny.hu/oldal.jsp?Oldal=nrarch

majd válassz ki egyet a hosszú listából. Várt eredmény: feljön egy keresztrejtvény egy külön ablakban. Ha idáig jutottál, a Java-nak már működnie kell - vagyis ha nem jön fel a keresztrejtvény, akkor valószínűleg a felpattanó ablakok vannak blokkolva. Ilyenkor két helyen érdemes nézelődni: a) a Cillin úgy látom, tartalmaz ilyen beállítást, ott körülnézni b) ha Windows XP-d van és hozzá service pack 2, ÉS expoderrel böngészel, akkor ott. Ha működött ez is, akkor olvass tovább.

3. Lehet, hogy a tűzfal a gond - a lobbihoz engedélyezni kell bizonyos nem szokványos portokat is (talán 2244-6 és 4321 de a pontos számokra nem tenném a nyakam). Bár azt írtad, kikapcsoltad a tűzfalat (ami egyébként nem jó ötlet, szóval ha a kikapcsolás után se megy a lobbi, akkor én a helyedben visszakapcsolnám).

Több ötletem nemigen van.

Jah... a Dave-től ne várj 10-12 sornál többet... ha egyáltalán válaszol, akkor az 1-2 soros válasz lesz, többet soha nem ír egyszerre... de ettől még nem nyilvánvaló megérteni az angolját, a félszavas utalások miatt... :-)

z.

Előzmény: CSOPi (880)
CSOPi Creative Commons License 2005.02.02 0 0 880
Sziasztok!

Nem váltottam szolgáltatót, a gép is olyan, mint fél éve, csak előkerült az alaplap CD-je, böngészgettem rajta, akkor találtam meg ezt a tűzfalatkás PC-cillin-t.
Csak kiváncsiságból körülnéztem, beenged a svéd és az angol tantrix honlapra is.
Az nem zavar, hogy szigorúbb vírusölő, mint a virusbuster, de néha szeretnék játszani is...
Rita, felmászik a netre, elég sok szutykot megnéz.
Épp azon gonolxom, hogy megirom a bánatomat Dave-nek, hátha volna valami ötlete, ha nem ír 10-12 sornál többet válaszként, akkor még tán meg is értem §:-)))
Sőt, a Cilin fejlesztőgárdájának is megírom.

Csopi
Előzmény: Törölt nick (878)
ZormaC Creative Commons License 2005.01.31 0 0 879

Jaja, már ott helyben viccelődtünk a lengyel srác dobálása kapcsán :-)

Komolyan mondom, elsőre nem tudtam mire vélni a Csopi vírusirtóját... ugyanis Cillit-nek olvastam véletlenül és lelki szemeim előtt megjelent, ahogy a számítógép belsejében levő vírusokat kíméletlenül elpusztítja, mint a reklámokban a proaktív zöld molekulák... de ennél biztosan jobb a helyzet :-)

A Helly honlapját egyébként ajánlom mindenki figyelmébe - nem semmi egy csaj, a hobbijait elnézve.

http://monsite.wanadoo.fr/helly/

z.

Előzmény: Törölt nick (877)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.30 0 0 878
Nem váltottál szolgáltatót ?
Előzmény: CSOPi (876)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.30 0 0 877
Ja, szép lett volna dobálni ...
Előzmény: ILLES (875)
CSOPi Creative Commons License 2005.01.30 0 0 876

sziasztok!

SOS!!!

Az új alaplapomhoz PC-cillin vírusölőt adtak. Alapjábavévé tetszik, de a Tantrixra nem enged fel! Van valami ötletetk, hogy lehetne a PC-cillinnel Tantrixozni? Beépített tűzfala van, azt már kikapcsoltam. A Tantrix.com-ot sem indítja.

Köszi

Csopi

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!