Keresés

Részletes keresés

Macika Creative Commons License 2000.02.15 0 0 150
Én írtam:

"A VHS videoszalagon a normál hang (ami ugye azért rosszabb mint a Compact Cassette, mert fele a szalagsebesség) külön foglal el egy keskeny sávot, míg a HiFi hang a képpel azonos helyre, csak csatornánként más FM vivőfrekvenciával kerül a szalagra. "

Erre Te válaszoltad:

Nem, a hangot nem a kep mellett, kulon vivofrekin rogzitik, hanem kulon (ezert van minden hifi videoban +2 'repulo' hangfej), ...

Kezdem azt hinni, hogy kötözködsz, nem olvasod el amit írok.

Nem írtam olyat, hogy ugyanazokkal a – képrögzítő – fejekkel rögzítenék a HiFi hangot is.

Az viszont kifejezetten érdekelne, a gyakorlatban miért nem működik, amit leírtál:

Ezert lehet gyakorlatilag egymastol fuggetlenul eloszor hifi hangot felvenni egy kazira, majd _kesobb_ pluszban hifi kepet (ui. ekkor a hang, mivel sokkal mejebben magnesezte az emulziot, meg megmarad).

Ha jól sejtem, az insert funkcióra gondoltál, de nálam az sem jött be, az utólagos képfelvétel úgy leradírozta az előző HiFi hangot, hogy hűha....

Előzmény: Werner Zsolt (145)
Macika Creative Commons License 2000.02.15 0 0 149
Az LP-ben nem a fej relativ sebesseget felezik, hanem az altala irt magneses sav meretet - jobban mondva, a savok kozotti tavolsagot (hisz egy adott resszelessegu fejjel nem lehet szabadon valtoztatni a felirt magneses sav reszletet, ezert fel/negyed-sebessegu esetben mar eros atlapolodas lehet a szomszedos savok kozott)

Nagyon meggyőző az, amit leírtál, de én egyáltalán nem írtam olyat, hogy a fej relatív sebességét csökkentenék. Azt írtam, hogy a szalagsebesség feleződik, és a relatív szalagsebesség (ami egy analóg magnóhoz hasonlítás kezdetleges és pontatlan „mértékegysége”) megközelíti az 2,5 m/s-t. Természetes, hogy a helikálisan rögzített információszeletek sűrűbben helyezkednek el LP-ben, de én ezzel – kellő hozzáértés híján – nem foglalkoznék.

Előzmény: Werner Zsolt (143)
Carina Creative Commons License 2000.02.15 0 0 142
Gondolkozom azon, hogy veszek egy sztereo videot is. Egy lenne fontos, hogy meg lehessen vagni vele a kameraval felvett kepeket (tehat front AV is elony). Nem kell semmi kulonos, csak annyi, hogy a lejatszast barhol leallitva es onnan a kamerarol a felvetelt folytatva a vagas tokeletes legyen egyik kockarol a masikra, szinkimaradas es egyeb atmeneti jelensegek nelkul. A kameram ezt remekul tudja de a videom mar kevesbe. Tud valaki ilyet ajanlani?
Pondró Creative Commons License 2000.02.15 0 0 141
sziasztok
A THOMSONok mint lejjebb is kiderült, érdekes ,extrákat' képesek produkálni 1-1 gomb kombinációra. Pl, azt is tudják ha lenyomod Felvétel közben a REC gombot mégegyszer, hogy a beirt ideig vesznek fel (óra:perc). stb.
majd jövök
Előzmény: morpet (98)
Pondró Creative Commons License 2000.02.15 0 0 140
Hy
50-60 EFt esetleg már elég egy ALAP sztereo videóra (LG-PHILIPS-THOMSON-ezek gyártanak már ilyet), de ha ez nem érdekes akkor a monó 4fejesek közül bármelyik csúcsgépet megkaphatod ennyiér .
csá
Előzmény: A.L.I.E.N (134)
oz Creative Commons License 2000.02.05 0 0 137
Én most vettem Thomson VPH-6950-es videót. Nézegettem a kijelzőjét, láttam, hogy van rajta hely és lehetőség a másodperc kijelzésére, de erre a kombinációra nem gondoltam volna :). Nem tudom, hogy egy ilyen dolog miért nem alapbeállítás, vagy miért nem szerepel a leírásban. A Thomson dokumentációjától meg egyébként is hülyét kapok. Szép ábrák, itt-ott apróbetűs részek, összevisszaság, borzalom. De legalább a videó jól szuperál.
Előzmény: Pondró (133)
morpet Creative Commons License 2000.02.04 0 0 135
Pana 687-es műszaki leírásából a backup time adat érdekelne, meddig jegyzi meg a beállításait áramkimaradás (pl szállítás) idején?

Továbbá: mi is az a 4+2+2 fej? Ez csak a Panánál van így, vagy minden Hifi videómagnónál? Pl JVC?

A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.02.04 0 0 134
Sziasztok !
Nekünk egy elég régi Grundig videónk van. /10-éves/és egyre több probléma van vele. A családi tanács úgy döntött,hogy lecseréljük.............
A topicot olvasva láttam, itt elég sok "hozzáértô"
emberke megfordul.
Úgy 50-60 ezrer Ft-ot szánnánk rá.SEGÍTSETEK ,
milyen márkájú,tiposú készüléket vegyünk ?????
Köszi,sziasztok!
Pondró Creative Commons License 2000.02.04 0 0 133
Üdv
Otthon nállllam egy THOMSON VPH-6520 található már vagy 4 éve, és a másodperceket is ki tudom jeleztetni vele igy : kazi be, PLAY, PAUSE, majd az INDEX funkció gombok környékén nyomd meg az ERASE nevüt, ekkor nekem a PLAY felirat PB-C-re változik és a másodpercet is jelzi innentöl,(persze ezután ismét PLAY).
Jó Másodperc Alapú Videózást !
Előzmény: Ökrös Csaba (90)
Macika Creative Commons License 2000.02.03 0 0 132
Szóval pontosítsunk:

azok a Nicam készülékek, amelyeket az elmúl évben láttam (30-40 fajta) mind, kivétel nélkül ismerték az A2-t is.
Nem biztos, hogy pontos volt a megfogalmazásom a kompatibilitást illetően. Szinte biztos, hogy nem kompatibilis a Nicam az A2-vel (hiszen az egyik digi, a másik analóg), hanem amelyik tudja a Nicam-ot, abban benne van az A2 fogásához szükséges áramkör is (tapasztalataim szerint).

Előzmény: Törölt nick (131)
Macika Creative Commons License 2000.02.02 0 0 130
...a tevem viszont sztereo, es bar a papirjaiban csak Nicam sztereot emlit, az A2-ben adott HBO is sztereoban jon.

Lehet, hogy mégis igazam van????

Előzmény: Carina (129)
Carina Creative Commons License 2000.02.02 0 0 129
Koszi a valaszokat kivezerles es A2-Nicam sztereo ugyben.

Nekem a videom csak mono, a tevem viszont sztereo, es bar a papirjaiban csak Nicam sztereot emlit, az A2-ben adott HBO is sztereoban jon.

fefefe Creative Commons License 2000.01.31 0 0 128
nalunk a fantasztikus astra sat nyujt "szolgaltatast". az ar kb annyi, mint lentebb, de az HBO, az rtlklub, es kb 1 honapja az mtv1 jon stereoba, a tobbi mind mono (legalabbis a tv azt irja ki)
Előzmény: Törölt nick (127)
morpet Creative Commons License 2000.01.31 0 0 126
Sztereo: ha jól emlékszem, 2100 Ft-ot kell fizetnünk havonta bizonyos UPC-nek a kabeltelevíziós szolgáltatásaikért - ez a legnagyobb csomag, persze HBO nélkül, de csak ebben a csomagban van pl TV3. A tájékoztatóból (és a valóságból) kiderül, hogy a műsorok talán 1 kivétellel mind monoban jönnek. Semmi sztereo!

rev7: ténylég van inzert és utóhang a 687-en, és az eladók is tudják.

Fec Creative Commons License 2000.01.30 0 0 125
Marmint kiirja hogy "STEREO" mikor atkpcsolsz oda?
Előzmény: ErikaSzB (124)
ErikaSzB Creative Commons License 2000.01.30 0 0 124
Ma meglett a Panasonic 642, egy Prologic-os Sharp-pal összedrótoztam, és teljesen összkomfortos, ja a kazettákra meg rá tudom írni, hogy mi van rajta, úgyhogy a könyvtárért nem fizettem súlyos további tízezreket. :)) A Z+is sztereóban jön, kár hoyg nulla a tartalmi értéke :((
Erika
Macika Creative Commons License 2000.01.29 0 0 122
Amennyire tudom, biztos. Remélem lesz nálam jobban hozzáértő is a topicban, aki igazat ad :-), vagy sárba tipor. :-(
Előzmény: Törölt nick (121)
Macika Creative Commons License 2000.01.28 0 0 120
A kompatibilist idézőjelben kell érteni, nem a Nicam kompatibilis az A2-vel, hanem a készülékek.
Előzmény: Macika (119)
Macika Creative Commons License 2000.01.28 0 0 119
Az összes olyan készülék, amelyik ismeri a Nicamot, az ismeri a német sztereót is (A2), lefelé kompatibilis.

A Sony-k pl. ha azt írják ki, hogy stereo, akkor A2, ha Nicam, azt külön kiírja mellé.

Fec Creative Commons License 2000.01.28 0 0 116
En meg ezt talaltam: http://stereo.tlp.cz/9911/test4.html
Előzmény: Törölt nick (114)
Fec Creative Commons License 2000.01.28 0 0 115
Szoval. A nemetek gyartottak es ra van nyomtatva az elejere a "NICAM/A2/CZECH" felitrat, bar a leirasban csak a Nicam-rol esik szo, az A2-rol nem. Mit gondolsz errol?
Egyebkent koszonom a gratulaciot, nagyon teccik az aru, bar akkor lenne teljes az orom, ha az emlitett adok bejonnenek stereo-ban (bar ez lehet hogy nem a video hibaja). Egyebkent a TV2, MTV1 es RTLClub eseteben kiirja hogy "STEREO" egy par masodpercre mikor odakapcsolok. Bar fejhallgaton nem ugy hallottam hogy tenyleg az lenne.
Előzmény: Törölt nick (114)
Fec Creative Commons License 2000.01.28 0 0 112
Nem. 677-es. Szerintem tok ugyanaz mint a 647-es csak meg benne van a Tape-library is. 110 penz volt a Keravillban. A teletextet azert kerdeztem, mert hiszen ott figyel a keszulekben a teletext-dekoder (a Tape-lib. miatt), innen mar csak 1 lepes, hogy rendesen hasznalni is lehessen.
Előzmény: Törölt nick (110)
Carina Creative Commons License 2000.01.28 0 0 111
Pontos ido teletextbol: nekem Sony a videom, az egyik menupontban be lehet neki allitani, melyik ado teletextjerol szedje az infot. Talan a Panan is van valahol ilyen.

Egy ujabb kerdes: azok a videok, amik csak Nicam sztereot tudnak, mit csinalnak az A2 sztereoban adokkal? Monoban veszi fel a hangot?

Fec Creative Commons License 2000.01.28 0 0 109
Na vettem egy Pana NV-HD677 -est. Besz@ras a Tape-library!!! Nagyon megerte az arat. Ezzel a funkcioval asszem hogy a videozas egy uj dimenzioba lepett. Kicsit megdobbentem, mikor betettem a kazettat, o meg kiirta hogy milyen musorok vannak rajta. Es csak kivalasztom a menubol amit nezni akarok es mehet a moka :) Dobbenet mit meg nem csinalnak manapsag. Raadasul az osszes TV adonak van teletext oldala, tehat tok automatikus az egesz, semmit nem kell irogatni :)
Azert van nehany kerdesem is :
Nem lehet valahogy a teletextet nezegetni a videon?
Lehet valahogy valtoztatni a Tape-library-ben a kazettak sorszamat?
Az HBO es a zenei adok (a video szerint) monoban jonnek a kabelen. Lehetseges ez???
morpet Creative Commons License 2000.01.27 0 0 107
Azért írtam azt, hogy az "ellenkezőjét állítja", mert a prospektusokba mellékelt technikai paraméterek részben nem szerepelt az a 2 funkció, míg az 1-2 évvel korábbiban még szerepelt. Megyek és megkérdezem Panáékat az általad említett boltban, szerintem tuti, hogy azt mondják, nem tud inzertálni, vegyem az S-VHS-t.

Ami a vásrálóerőt illeti: rendben van, hogy az egykori 70.000 Ft ma már jóval több lenne (bár ma 140.000-ért kapsz ugyanolyan készüléket, ha mindaz igaz, amit rev7 írt), de a technikai fejlődés miatt nem kéne ezt nézni, hiszen az árak (és az előállítási költségek) folyamatosan zuhannak mindenhol.

Előzmény: Törölt nick (99)
SebDani Creative Commons License 2000.01.27 0 0 105
Kedves rev7!

Nagyon hozzáértőnek tűnsz... ;-)

Az világos, hogy a Pana videó a pontos időt a teletextből veszi... (hiszen a doksi is írja... :-))
Azt is tudod, hogy melyik adó teletextjéből? Az (programozási sorrendben) első, teletexttel rendelkező csatornából? Vagy netalántán átlagol párat?

eclipse Creative Commons License 2000.01.27 0 0 104
Való igaz ami akkori 70000 Ft ma kb. 250000 Ft-ot ér amiért már megvásárolhato a Panasonic S-VHS magnója.
A szolgáltatások amik akkor újdonságba számba mentek kiderült, hogy rikán kellenek viszont újak jöttek.
Előzmény: Törölt nick (102)
fefefe Creative Commons License 2000.01.27 0 0 103
jog & shuttle az a tekergetheto tarcsa? es ha csak az egyiket tudja?
Macika Creative Commons License 2000.01.26 0 0 101
"Szóval egyre butább videókat gyártanak"
A Panasonic esetében ezt fordítva látom, de hát ez szubjektív is lehetne. A műszaki paraméterek és adatok viszont magukért beszélnek.

1990-ben vettem egy NV-F65 HiFi videót, akkor közel 70.000 Ft-ért.
Super 4 fejes, van rajta audio felvételi szintszabályzó mindkét oldalra külön-külön peek kijelzővel (igen részletes), van benne Audio Dubbing funkció, Insert funkció, lehet szimultán venni tunerről normál (TV) hangot, RCA-ról HiFi-t (CD), tud oda-vissza 6 fokozatban lassítani-gyorsítani (igaz nem Jog-Shuttle).
Ja, és soha nem látta szerelő, naponta átlagban 1–1,5 órát megy.

Ezzel szemben ma egy korszerű Panasonic ~90.000-ért ennek a töredékét tudja, igaz vannak olyan szolgáltatásai is, amelyekről akkoriban még nem is hallottunk.

Sajnos igazat kell adni morpetnek, a gyártók egyre inkább igyekeznek kiszedni a gépekből a szerintük fölösleges szolgáltatásokat, ezáltal is megpróbálnak az állandóan csökkenő árból azonos hasznot produkálni.

Előzmény: Törölt nick (100)
morpet Creative Commons License 2000.01.26 0 0 98
Hifi VHS videót szeretnék venni (Jog&Shuttle követelmény!). Körbejártam egy tucat boltot, és végigolvastam a topicot.
Néhány észrevétel:
Akárhogy böngészem a Pana prospektusokat meg a Pana honlapot, egyetlen videó sem tud utóhangosítást és inzertet. Valaki belinkelte a 687EE-t, asszem most 140 eFt, hát lehet, hogy az tud ilyet, de ennek az ellenkezőjét állítják a prospektusok, a honlap és az eladók. Hogy van ez?
Én most a JVC 868-ast preferálom, 110 eFt, láttam is a képét futólag, és pl meglepett, hogy gyorsításnál/lassításnál nincs az a zavaró 2 csík a képben. És az a videó tud utóhangosítást, képkockázást, inzertet, van csatlakozó a számítógéphez.
Néztem még Thompson (e 3 márkán kívül más nem tetszett) videókat, talán 6950-es volt, ami igen olcsó volt, Jog&Shuttle-lel de utóhangosítás és inzert nélkül 70 eFt a Keravillban. (Természetesen ez is Hifi Stereo.)

Egy megjegyzés: nézegettem 2 évvel korábbi Pana katalógust a napokban, abban volt egy csomó, amely tudott inzertálni, nem is voltak drágábbak, mint a maiak, és már azok is 6 fejesek. [Igaz is, valaki említett valami 4+2+2 fejet - vajon a Thomson és a JVC is ilyen, vagy csak a Panák?] Szóval egyre butább videókat gyártanak. Egy ősrégi ITT videónk van, 2 fejes, annak felvétel közben meg lehet mondani, hogy "szia, majd állítsd le a felvételt 11 óra 26 perckor". Nem találtam ilyen szolgáltatást a mai videókban, legfeljebb olyat, hogy "állj le fél óra múlva". Aztán ezt az ITT-t, nyugodtan vihettem akárhova, mert 2 hétig elvolt áram nélkül, minden beállítását megőrizve. A mai videók: 3 perc, 1 óra, 3 óra meg ilyenek. Az ITT kijelzőjén egyszerre mutatja a pontos időt és a szalagszámlálót (percben). Bezzeg ma... [Szegény ITT órája azonban egy hete időnként villogni kezd és ilyeneket jelez ki "45:37", aztán pár perc múlva visszaáll a rendes idő.]

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!