Keresés

Részletes keresés

mrcashman Creative Commons License 1999.06.30 0 0 224
Mesterek segitsetek. 100 e-t akarok elverni a héten órára. A lényeg svájci legyen. Nem akarok en sok mutatósat, mutassa az időt és a dátumot, legyen egyszinű titán vagy acél, a számlapja pedig sötét. Tudtok valami hasonlót, én eddig egy Marvint és egy Doxat találtam.
Eclipseboy_ Creative Commons License 1999.06.30 0 0 223
Úgy döntöttem mégiscsak beírok ide.

Tudtok olyan site-ot mondani, ahol régebbi órákról lehet olvasni? Konkrétan egy Citizen Wingmaster-ről lenne szó. A Citizen honlapon nincs info róla.

Előzmény: Ruppy (222)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 222
Kevin

Igy már minden világos.

Előzmény: Kevin (221)
Kevin Creative Commons License 1999.06.30 0 0 221
Ruppy

TWO TONE TITANIUM

http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/prof/aero/brac1.html

Kevin

Előzmény: Ruppy (220)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 220
Kevin

4000 schilig egy oraszij? hát menten szörnyet halok. Miböl van ez a szij?

Előzmény: Kevin (219)
Kevin Creative Commons License 1999.06.30 0 0 219
Ruppy!

Pont az a baj, hogy sokat tud helyezkedni. Egyébként az óraszijam király, egyáltalán nem izzad alá, bár azt nem tudom, miért kerül 4000 schillingbe. :-((

Kevin

Előzmény: Ruppy (218)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 218
Kevin

Ha egy kicsit lazábra veszed a szijat akkor többet tud helyezkedni az óra, és nyáron nem izzadsz alá. Nekem inkább ezzel volt a bajom. Mindig elöbb vagy utóbb kikezdte a börömet a passzentos szij. Amiota lazább minden ok.

Előzmény: Kevin (217)
Kevin Creative Commons License 1999.06.30 0 0 217
Ruppy!

Akkor nem kupakos.
De dörzsöli a kezem, - mármint a felhúzó - egy kicsit, ha vékonyabb a csuklóm és az óra lecsúszik a kézfejemre, ezért a jobb kezemen kell hordjam az órát :-((

Kevin

Kevin

Előzmény: Ruppy (216)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 216
Kevin

Ez alapvetöen egy Rolex szabadalom. De átvették egy páran. A felhuzóban belül menet van mint egy anyacsvarban. Ha be akarob állítani az idot vagy a dátumot elöször le kell csavarni a házrol egy pár menettel a felhuzot és csak utána lehet állítani. A Rolexnél lett elöször alkalmazva,"Triploc" a neve. Késöbb az Omega is átvette neg még egy páran. A tri azt jeleni, hogy három tömitést tartalmaz. Két szimeringet a tewngelynél és egy tömito gyürüt a kupaknál. Szal amikor rászorítod a kupakot a kupak önmagában is zár. Ez a tömitési rendszer már megfelel a 30 bar-os követelményeknek.

Előzmény: Kevin (215)
Kevin Creative Commons License 1999.06.30 0 0 215
Ruppy!

Mit jelent, hogy kupakos felhúzó?

Kevin

Előzmény: Ruppy (214)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 214
Kevin

Megnéztem a linket.
Jo erös háza és szija van. Nekem az tetszik amikor egy orán a felhuzonál a ház betaker egy kicsit mint a képen. Igy nem lehet egörbiteni vagy etörni a felhuzót ill. beállítót. Ennek kupakos a felhuzója ?

Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 213
Kevin.

Nekem is eleinte borzasztóan szinpatikusak voltak a TAG Heuerok,szépek és nem tul hivalkodóak,elegánsak, még az áruk is elfogadható. De amikorra összejött a pénz már tudtam a kollégám problémáiról a Tag al és Omega lett belole.

Előzmény: Kevin (212)
Kevin Creative Commons License 1999.06.30 0 0 212
Timberwolf!

Nekem volt TAG Heuer-m, de nagyon sok baj volt vele, ezért inkább vettem egy Breitling-t az egyszerűbbek közé tartozó modellből. Igaz, ez quartz és nem automata, de bevált, csak ajánlani tudom.
Itt a link: http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/prof/aero/images/869z.jpg

Kevin

Előzmény: Timberwolf (181)
Madarka Creative Commons License 1999.06.30 0 0 211
OFF
Egy orosz ora már engem is meglepett. Lengyelpiacon vettem 3 éve 150 Ft-ert egy LCD kijelzos csunya ebresztoorat. Szeritem atomeromube vagy urallomasra valo kvarcot tehettek bele, mert evente 1-2 masodpercet kesik az ora.
ON
Előzmény: Ruppy (203)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.30 0 0 210
Prof

Általában a maga a szerkezet nem szokott túl vastag lenni. Ha a háza elég nagy bumszli acél az nem baj mer az is védi a pofonoktól. Egyébként a 2892 es szerkezet(kaliber) 2.26mm vastag. Egy kicsit szoktak modositani az alap ETA vagy Valjouxon. De az általában soha sem érinti komolyan az óra minoségét. Pl: belegravirozzák a cég nevét a lenditö kerekébe:Longines,Minerva,Omega... stb
Igen. Sterkezetet nem túl sok gyátó csinál de azért akadnak. Pl Rolex,Vacheron Constantin,Girard-Peregaux,Zenith,ETA,Valjoux.....stb
Nem ismerem a többit igazán.:(
Most Láttam egy Jaeger-LeCoulte Master Reveil nevü órát Ára:13400 DmmMark. Ami a felháborito , hogy ugyan az a szerkezet van benne mint az OMEGA Seamaster Prof.Diver ben ami max itthon magyarországon 340000 ezerbe kerül. ETA 2892-2 :(
Az az igazság, hogy nem ismerk ilyen órát. De lehetséges, hogy kvarcban talász. Én nem nagyon favorizálom a Nintendo stilusu mindentvisz izés-bigyós órákat. Azok nem olyan kigyensúlyozottan letisztultak. Úgy kell kitalálni az idöt rajta. Ha jobban megnézed lehet, hogy nem is fogod használni az a sok csecsás muttatót. Normál napi használatman elég az ora,perc és dátum. De amit most leirtam az csak az én véleményem. Szal ha neked tetszik a cronograf kinézet semmi gond. Ez egy más irányzat, megértheto. A lényeg, hogy automata legyen .

Előzmény: Prof (209)
Prof Creative Commons License 1999.06.29 0 0 209
Sziasztok!

Nekem néhány éve egy Longines jelentette a non-plus-ultrát. nagyjából 3 mm astag, fehér számlapokkal, fekete számokkal, fekete mutatókkal. Rettenetesen szép volt. 86 ezer forintért vesztegették a Korona Szálló alján (1989 előtt).

Ruppy. Pár szakmai kérdéssel azért zaklatnálak.

1. A Longine híres a rendkívül lapos óráiról. Ezt saját szerkezettel, vagy egy bevált szerkezet módosításával érik el? Hogy oldhatják meg, hogy egy átvett szerkezetet ennyire lapos tokba építenek?

2. Az óraszerkezetek gyártása/tervezése gondolom egy viszonylag szűk kör privilégiuma. Ezeket veszik át a nagy cégek, és tervezik meg köré a saját órájukat. A design, plusz a felhasznált anyag adja az óra elsődleges értékét, ezért lehet a brutális különbség az árakban, igaz?

3. Mi a véleményed egy olyan szerkezetről, amelyet például a korábban általam említett Breitling Monbrillatn BP-be építettek?

4. Egy óravásárlási tanács. Létezik-e (most az árat és a designt ne nézzük) olyan mechanikus óra, amely a normál idő mutatásán kívül az alábbi szolgáltatásokkal bír:
-- plusz egy zónaidő (GMT)
-- dátum csak napra (esetleg hónapra is)
-- stopper 1/2 mp lépésközzel, legalább 12 óra időtartamra
-- visszaszámláló funkció legalább 1 óra időtartamra
-- esetleg ébresztés (nem kulcskérdés)

A logarlécszerű forgatható (arányszámoló) keretről már lemondtam, bár nagyon nyerő lenne.

Köszi!

Prof

Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 208
kukaca

Egyszer valahol láttam egy listát a svájci ujgenerációs kvarc belsoiröl. Érdekes lenne ezeket is lellenörizni. Melyik órában milyen szerkezet van.

Előzmény: kukaca (207)
kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 207
A Mirale egy japán gyártmányú Citizen-Chronograph bélésű technika (kvarc).
De sehol nincs róla infó (nem Q&Q minőség).
Előzmény: Ruppy (206)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 206
kukaca

Soha sem hallottam a Mirale rol. Ez kvarc vagy rendes óra?

Előzmény: kukaca (205)
kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 205
Van-e valami infód a MIRALE-ról?
Annyit tudok, hogy a bélése Citizen.
Előzmény: Ruppy (203)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 204
Bocs elirtam a neved
KUKACA
Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 203
kukacka

Ezek egyáltalán nem OFF os orák. Mindegyikben egy koppintott régi svájci szerkezet ketyeg. Biztos emlékszel régen arra a dumára, hogy milyen tartósak és szuperek voltak az orosz órák. Hát nem azért voltak ilyen jók mert a Putyilov gyárban találták ki oket. Pl: a raketa orákban egy tuti inkablock os jo kis szerkezet van a Poljot órákban pedig 3133 ETA koppintás van. Ebben az ora témában nagyon kicsi a világ.

Előzmény: kukaca (202)
kukaca Creative Commons License 1999.06.29 0 0 202
OFF
Pobjeda
Raketa
Poljot
Mirale
Az árak sehogy sem értendők
ON
Csak így tovább fiúk!
Eléggé ciki ilyen zorkó topic-ba írni, na pá...
Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 201
Stone

OK a szíj végül is bármilyen lehet de az óra legyen örök darab. A szijakkal vigyázni kell mert elég bosszantó ha pl megveszel egy orát xxxxxx ft ért és hoppá hola franca tünt az elöbb még meg volt az órám.

Előzmény: Stone (197)
Ruppy Creative Commons License 1999.06.29 0 0 200
Lesliev

Nem nagyon szeretik publikálni az ilyen adatokat. Szerintem ciki nekik.

Pl:
Egy "TISSO cronograf PRX" be ugyan az a szerkezet van mint "Breitling cronomat" ba vagy a "Cronoswiss Schleppzeiger-Crono" ban. VALJOUX 7750
Az árak pedig márkában a következok.
TISSO Cronograf PRX :950 DM
Breitling cronomat :4250 DM
Cronoswiss s.c. : 9000 DM

Kb fél éve vettem egy OMEGA -t, és annak se találtam sehol a dobozán se a papirjai között, hogy milyen a szerkezete. (egyébként csak tesztként keresgéltem mert tudtam a szerkezet pontos tipusát) ETA 2892-2

Ha órát veszel és nem akarsz tul sokat kiadni de jó minoséget szeretnél. A Valjoux 7055 -t vagy az ETA 2892-2 érdemes hajtani.

Előzmény: Lesliev (196)
Stone Creative Commons License 1999.06.29 0 0 199
Nézd meg a Mountexben, van nekik jópár fajta ethnotextilszalag/tépőzár, de a különleges erős népek inkább biztonsági övből buherálják maguknak, ami az órát is befedi. Szépségről szó ne essék, de csak ez a megoldás, ha védeni akarod kedvenced a legzorkóbb körülmények között is.
Előzmény: icy_bro (195)
Lesliev Creative Commons License 1999.06.29 0 0 198
A titán az csak bevonat,vagy az egész tok abból készül ? Mert a bevonatokkal kapcsolatban nagyon rossz a tapasztalatom. Van egy régi noname órám, lekopott a krómozás róla néhány helyen, és így borzalmas !
Stone Creative Commons License 1999.06.29 0 0 197
...de tartós :-)))
Azt azért nem mondanám, hogy dizájn szépségversenyt nyernék a krómacél és tiritarka műanyag szövet összeházasításával, de azóta egyszer sem kellett órákig búvárkodni a leszakadt időmérőm után. Megnyugtatásul, civilizált környezetben felugrik a fémszíj.
Előzmény: Ruppy (180)
Lesliev Creative Commons License 1999.06.29 0 0 196
Ruppy !
Ezt a szerkezet-tipust feltüntetik valaholaz órán, vagy máshol? Vagy csak az eladó szavában kell bízni (ha egyáltalán tudja)? Ugyanez a zaphire christal üvegre ?
Előzmény: Ruppy (194)
icy_bro Creative Commons License 1999.06.29 0 0 195
Ez a tépőzáras szíj érdekelne.
Milyen anyagból van?

Elegáns is?

Előzmény: Stone (179)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!