Mesterek segitsetek. 100 e-t akarok elverni a héten órára. A lényeg svájci legyen. Nem akarok en sok mutatósat, mutassa az időt és a dátumot, legyen egyszinű titán vagy acél, a számlapja pedig sötét. Tudtok valami hasonlót, én eddig egy Marvint és egy Doxat találtam.
Pont az a baj, hogy sokat tud helyezkedni. Egyébként az óraszijam király, egyáltalán nem izzad alá, bár azt nem tudom, miért kerül 4000 schillingbe. :-((
Ha egy kicsit lazábra veszed a szijat akkor többet tud helyezkedni az óra, és nyáron nem izzadsz alá. Nekem inkább ezzel volt a bajom. Mindig elöbb vagy utóbb kikezdte a börömet a passzentos szij. Amiota lazább minden ok.
Akkor nem kupakos.
De dörzsöli a kezem, - mármint a felhúzó - egy kicsit, ha vékonyabb a csuklóm és az óra lecsúszik a kézfejemre, ezért a jobb kezemen kell hordjam az órát :-((
Ez alapvetöen egy Rolex szabadalom. De átvették egy páran. A felhuzóban belül menet van mint egy anyacsvarban. Ha be akarob állítani az idot vagy a dátumot elöször le kell csavarni a házrol egy pár menettel a felhuzot és csak utána lehet állítani. A Rolexnél lett elöször alkalmazva,"Triploc" a neve. Késöbb az Omega is átvette neg még egy páran. A tri azt jeleni, hogy három tömitést tartalmaz. Két szimeringet a tewngelynél és egy tömito gyürüt a kupaknál. Szal amikor rászorítod a kupakot a kupak önmagában is zár. Ez a tömitési rendszer már megfelel a 30 bar-os követelményeknek.
Megnéztem a linket.
Jo erös háza és szija van. Nekem az tetszik amikor egy orán a felhuzonál a ház betaker egy kicsit mint a képen. Igy nem lehet egörbiteni vagy etörni a felhuzót ill. beállítót. Ennek kupakos a felhuzója ?
Nekem is eleinte borzasztóan szinpatikusak voltak a TAG Heuerok,szépek és nem tul hivalkodóak,elegánsak, még az áruk is elfogadható. De amikorra összejött a pénz már tudtam a kollégám problémáiról a Tag al és Omega lett belole.
Nekem volt TAG Heuer-m, de nagyon sok baj volt vele, ezért inkább vettem egy Breitling-t az egyszerűbbek közé tartozó modellből. Igaz, ez quartz és nem automata, de bevált, csak ajánlani tudom.
Itt a link: http://www.breitling.com/eng/produits/catalogue/prof/aero/images/869z.jpg
OFF
Egy orosz ora már engem is meglepett. Lengyelpiacon vettem 3 éve 150 Ft-ert egy LCD kijelzos csunya ebresztoorat. Szeritem atomeromube vagy urallomasra valo kvarcot tehettek bele, mert evente 1-2 masodpercet kesik az ora.
ON
Általában a maga a szerkezet nem szokott túl vastag lenni. Ha a háza elég nagy bumszli acél az nem baj mer az is védi a pofonoktól. Egyébként a 2892 es szerkezet(kaliber) 2.26mm vastag. Egy kicsit szoktak modositani az alap ETA vagy Valjouxon. De az általában soha sem érinti komolyan az óra minoségét. Pl: belegravirozzák a cég nevét a lenditö kerekébe:Longines,Minerva,Omega... stb
Igen. Sterkezetet nem túl sok gyátó csinál de azért akadnak. Pl Rolex,Vacheron Constantin,Girard-Peregaux,Zenith,ETA,Valjoux.....stb
Nem ismerem a többit igazán.:(
Most Láttam egy Jaeger-LeCoulte Master Reveil nevü órát Ára:13400 DmmMark. Ami a felháborito , hogy ugyan az a szerkezet van benne mint az OMEGA Seamaster Prof.Diver ben ami max itthon magyarországon 340000 ezerbe kerül. ETA 2892-2 :(
Az az igazság, hogy nem ismerk ilyen órát. De lehetséges, hogy kvarcban talász. Én nem nagyon favorizálom a Nintendo stilusu mindentvisz izés-bigyós órákat. Azok nem olyan kigyensúlyozottan letisztultak. Úgy kell kitalálni az idöt rajta. Ha jobban megnézed lehet, hogy nem is fogod használni az a sok csecsás muttatót. Normál napi használatman elég az ora,perc és dátum. De amit most leirtam az csak az én véleményem. Szal ha neked tetszik a cronograf kinézet semmi gond. Ez egy más irányzat, megértheto. A lényeg, hogy automata legyen .
Nekem néhány éve egy Longines jelentette a non-plus-ultrát. nagyjából 3 mm astag, fehér számlapokkal, fekete számokkal, fekete mutatókkal. Rettenetesen szép volt. 86 ezer forintért vesztegették a Korona Szálló alján (1989 előtt).
Ruppy. Pár szakmai kérdéssel azért zaklatnálak.
1. A Longine híres a rendkívül lapos óráiról. Ezt saját szerkezettel, vagy egy bevált szerkezet módosításával érik el? Hogy oldhatják meg, hogy egy átvett szerkezetet ennyire lapos tokba építenek?
2. Az óraszerkezetek gyártása/tervezése gondolom egy viszonylag szűk kör privilégiuma. Ezeket veszik át a nagy cégek, és tervezik meg köré a saját órájukat. A design, plusz a felhasznált anyag adja az óra elsődleges értékét, ezért lehet a brutális különbség az árakban, igaz?
3. Mi a véleményed egy olyan szerkezetről, amelyet például a korábban általam említett Breitling Monbrillatn BP-be építettek?
4. Egy óravásárlási tanács. Létezik-e (most az árat és a designt ne nézzük) olyan mechanikus óra, amely a normál idő mutatásán kívül az alábbi szolgáltatásokkal bír:
-- plusz egy zónaidő (GMT)
-- dátum csak napra (esetleg hónapra is)
-- stopper 1/2 mp lépésközzel, legalább 12 óra időtartamra
-- visszaszámláló funkció legalább 1 óra időtartamra
-- esetleg ébresztés (nem kulcskérdés)
A logarlécszerű forgatható (arányszámoló) keretről már lemondtam, bár nagyon nyerő lenne.
Ezek egyáltalán nem OFF os orák. Mindegyikben egy koppintott régi svájci szerkezet ketyeg. Biztos emlékszel régen arra a dumára, hogy milyen tartósak és szuperek voltak az orosz órák. Hát nem azért voltak ilyen jók mert a Putyilov gyárban találták ki oket. Pl: a raketa orákban egy tuti inkablock os jo kis szerkezet van a Poljot órákban pedig 3133 ETA koppintás van. Ebben az ora témában nagyon kicsi a világ.
OK a szíj végül is bármilyen lehet de az óra legyen örök darab. A szijakkal vigyázni kell mert elég bosszantó ha pl megveszel egy orát xxxxxx ft ért és hoppá hola franca tünt az elöbb még meg volt az órám.
Nem nagyon szeretik publikálni az ilyen adatokat. Szerintem ciki nekik.
Pl:
Egy "TISSO cronograf PRX" be ugyan az a szerkezet van mint "Breitling cronomat" ba vagy a "Cronoswiss Schleppzeiger-Crono" ban. VALJOUX 7750
Az árak pedig márkában a következok.
TISSO Cronograf PRX :950 DM
Breitling cronomat :4250 DM
Cronoswiss s.c. : 9000 DM
Kb fél éve vettem egy OMEGA -t, és annak se találtam sehol a dobozán se a papirjai között, hogy milyen a szerkezete. (egyébként csak tesztként keresgéltem mert tudtam a szerkezet pontos tipusát) ETA 2892-2
Ha órát veszel és nem akarsz tul sokat kiadni de jó minoséget szeretnél. A Valjoux 7055 -t vagy az ETA 2892-2 érdemes hajtani.
Nézd meg a Mountexben, van nekik jópár fajta ethnotextilszalag/tépőzár, de a különleges erős népek inkább biztonsági övből buherálják maguknak, ami az órát is befedi. Szépségről szó ne essék, de csak ez a megoldás, ha védeni akarod kedvenced a legzorkóbb körülmények között is.
A titán az csak bevonat,vagy az egész tok abból készül ? Mert a bevonatokkal kapcsolatban nagyon rossz a tapasztalatom. Van egy régi noname órám, lekopott a krómozás róla néhány helyen, és így borzalmas !
...de tartós :-)))
Azt azért nem mondanám, hogy dizájn szépségversenyt nyernék a krómacél és tiritarka műanyag szövet összeházasításával, de azóta egyszer sem kellett órákig búvárkodni a leszakadt időmérőm után. Megnyugtatásul, civilizált környezetben felugrik a fémszíj.
Ruppy !
Ezt a szerkezet-tipust feltüntetik valaholaz órán, vagy máshol? Vagy csak az eladó szavában kell bízni (ha egyáltalán tudja)? Ugyanez a zaphire christal üvegre ?