Ha behívod a linket, az oldal közepén látsz egy olyan apróbetűs feliratot, hogy "Übersicht". Erre kell rákattintani és akkor bejön a táblázat, amely valamennyi motortípus adatait tartalmazza!
Elnézést kérek, hogy erre nem hívtam fel külön a figyelmet!
Hello!
A kulccsal kapcsolatba ugy van ahogy írtátok.Én balga azt gondoltam a távirányítós ajtózár,riasztó LEDjének a helye.Milyen jó ez a fórum egyébbként hülyén halok meg.Köszi a segítsééééééég.
Sarkany
(((((Daewoo Kalos műszaki adattáblázat))))))
Ebből nemláttam semmit de biztos úgy van.
üdv.
Nem akarom elkiabálni ez a harmadik csik még bírja. Ez felírat nélküli gyári lanos csik.Irtam már,hogy szerencsém volt hogy a szervízben rakattam fel pénzbe csak az első került a másik kettő garanciában lett felrakva.
Ahogy végigolvastam a topicot, szó esett benne arról, hogy a márkakereskedő által megadott motorteljesítmények mintha nem lennének érezhetők.
Ehhez hasonlót én is tapasztaltam a Lanosnál.
Ennek valószínűsíthető oka az lehet, hogy a motorok próbapadon vannak bemérve, váltó, kormányszervó, generátor, stb. nélkül. Összeszerelve és az autóba beépítve aztán emiatt ezek az elemek "lenyalnak" néhány lóerőt a névleges teljesítményből.
Németországban, ahol az adó és a biztosítás nem a hengerűrtartalom alapján kerül megállapításra, pontosan fordított a helyzet. Ott általában kisebb motorteljesítményeket adnak meg a kereskedők és a gyártók valóságosnál. Ezt a SEAT Cordoba Sportline-nomnál tapasztatam is, ahol 75 LE-t adtak meg a forgalmi engedélyben, de az autó minimum 83 LE lehetett a menetteljesítménye alapján.
Az általam korábban belinkelt Kalos műszaki adattáblázat német honlapról való, úgyhogy fentiek tükrében hihetőnek tűnik. Ezekután nagyon íváncsi leszek az 1,4 16V 94 lóerejére!
Kiváncsi vagyok én is Sárkány 16 szelepesére . . . Milyen jó is az, amikor átveszed a zsír új kocsit és elhúzol vele a szalonból :o)) De rég volt már ... (márciusban) :o))
Nem kértem oldalcsíkot a vételnél , utánna gondoltam rá de mostanra teljesen elment a kedvem tőle. Tök jó az autó , benzin meg mosófolyadék kell bele ... nem kell nekem ilyen nyűg, hogy már 3x levált meg minden, mindig visszavinni, stb. Lehet, hogy tényleg házilag kéne felragasztani ....
Csak a saját számozott kulcsát fogadja el.Két kukcsot kellett hogy kapjál +1 számozott lemezkét az esetleges utángyártáshoz ami 15000 Ft. Piros kör a kulcs felöli részen.Az viszont tény hogy az indításgátló visszajelző ledet csak rendelésre kötik be. Ennek nem látom az értelmét. A ledet megkerestem a könyv alapján bent van csak nincs bekötve.
Az indításgátló alapban benne van az összes Daewoo Kalosban... az, hogy hogyan néz ki, nemigen tudod megnézni, mivel egy elektronikáról van szó, ill. a slusszkulcsban van maga a chip (valószínűleg látnod kell a kulcson egy piros kis kört is). Extraként nem is szerepelhet a listákon, mivel szériacucc...
Beszámolok róla, mihelyt beülhetek a volánja mögé... :))
(Csak zárójelek között jegyzem meg, hogy teljesen Daewoo fan lettem. Eddig egy 1,3-as Lanos S-em volt, amivel nagyon meg voltam elégedve.)
Körbe néztem minden Kalosról szóló irodalmat és alpban nemírják extrában 28000 Ft.Az üzemeltetöi kézikönyvben is csak megrendelésre rakják be.Lehet hogy te ezt kaptad ajándékba én meg rádiómagnót és szőmyeget.Az állitható belső tükröt pedig alapban kellene lenni.
üdv.
Szia!
Bevallom neked számítottam rá ugyanis már volt hasonló történet akkor azt csináltam hogy körbe ragasztottam szig. szalaggal a csikot,levettem majd a helyét pálma tex vagy valami hasonlóval lekentem az ugy megragadt hogy soha semmi gond nem volt vele. Ezzel is azt fogom csinálom ha már félek hogy utközben elhagyom.
Szombaton voltam Veszprémbe de nem cseréltettem ki mert a következö is ugyanugy lefog válni.
Talán még meglehetett volna említened az indításgátlót azt is alapfelszereltsének íták szinte mindenhol.
Üdv.Négyesi
Oldalcsík ragasztás hamarosan! Sajnos az én csíkjaim sem külömbek 10 nap után kezdenek elvállni.Pedig ugy raktam fel ahogy az elő van írva.Az email cím még nem érkezett.
üdv Négyesi
jobb bal ajtó szigetelés hiány, kerékdob lyukak, említettem a kocsi leírása és a valóság közti külömbséget pl. belső tükör merev hátsó fény ellen nem állítható, cimet küldöm
A felvetésre a -reakció ez ilyen- és húz egyet a vállán. Kértem állásfoglalást a felvetett problémákról, hiányokról e-mailben a központi daewoo-tól. Az internetről szedtem a cimet. Hétfőn elküldtem, le sem tojtak.
Abbion ölég nagy szégyen a Daewo Mo képviselet részirül. Ha nem adja azért, ha adja és nem használják azért. Van itt külföldi D. tulaj? Lécci meséjje el, hogyan megy náluk a dolog. Robbantott rajzos, gyáriszámos adatbázis KELLLL, anélkül nem lehet alkatrészt rendelni!!!
HELLO!
Kiváncsi vagyok miként reagálnak a felvetéseidre.
MIkor a vízhőmérő miatt voltam a szervízben akkor az eggyik tag elment hogy néz valami elektmos rajzot majd jött vissza hogy nemtalált semmit.Talán még nincs meg a megfelelő dokumentáciojuk a kaloshoz.
Kalózok!
A márkaszervízben (régebben gyári mikrofilmen, napjainkban ámítógépen) megtekinthető a jármű összes létező gyári alkatrésze. Ha létezik Daewo dugó a likakba, akkor megrendelhető az adatok alapján. Csak kitartás legyen :-))
Én meg megjelenek a szervizben mint szakértő az általad felvetett problémákkal. Gondolom már unhatják a kérdéseimet.Nézegettem a szerviz falán a sok oklevelet amit a szerelők kaptak a tanfolyamok elvégzéséért. Példul kalos motor, kalos karosszéria stb. Hát nem nagyon érzetem az oklevél mögötti tartalmat eddig.
Arra egyenlőre nincs ötletem remélem nem szórja a kerék oda a vizet.Ott égül is -védve van a müany. doblemezzel.Milyen jó az új autó nincs vele gond de én KERESEK.Én már csak ilyen vagyok.
Jó éjszakát.
Hát nemlehetett egy nagy élmény de így legalább érzi a külömbséget.2-3 éve engem is megkért egy haver hogy vontassam haza a vitorlássát és Trabival kellett szörnyű volt.Pedig kb.25éve nekem is volt.Mintha a fenekem alatt dübörgött volna "ménes".
üdv.
Hát, nem sok tippem vanmitől van gyárilag lyuk ott tömetlenül. Ha ott tényleg nem jön ki víz, egy dolog lehet, bár így, hogy a hátsó részen meg be van dugva nem műkszik, hogy a küszöböt átszellőzteti a menetszél. Régi kocsikon, mnt az Unomon azért vannak a küszöb alján kis lyukak, amiket be lehet tömni kis műanyaggal, hogy szellőzzön és mindig kiszáradjon.
Kár, hogy a Kalosról fingja sincs a szervizeknek... mondjuk érthető, a márkaszervízek már csak ilyenek...