"A magyar férfi kézilabda az utóbbi évei legnagyobb sikerét a 2015-ös U18-as Európa-bajnokságon érte el, amelyen egyetlen meccset, a döntőt elvesztve ezüstérmes lett. Az aranyérmet a franciák szerezték meg akiket a csoportkörben legyőztünk , miután 3330-ra nyertek ellenünk a fináléban.Abból az aranycsapatból heten szerepeltek a 2022-es Eb-n Ludovic Fabregas, Romain Lagarde, Dika Mem, Melvyn Richardson, Yanis Lenne, Aymeric Minne, Benoit Kounkoud , sőt közülük az első négy olimpiai bajnoknak mondhatja magát.
Az akkori ezüstérmes magyar válogatottból egyetlen játékos, Ligetvári Patrik volt nevezve a részben hazai rendezésű Eb-re, míg Győri Mátyás a bő keret tagja volt, s miután a portugálok elleni meccs előtt pozitív lett a koronavírustesztje, nem is volt lehetőség a játékára a csoportkörben. A tatabányai irányító egyébként Minne mellett a 2015-ös döntő legeredményesebb játékosa volt, mindkét irányító nyolc gólt szerzett."
Ez a gáz, és pl ott volt Fekete Dávid mint balszélső, és hoválett, tudom volt a térdével gond, de akkor is.
Az utánpótlásban a szélső a legalulértékeltebb poszt, az az elfekvő, oda teszik le a 'tehetségtelen, fegylemezetlen' stb gyerekeket, azokat akik azért vannak, h meglegyen a csapat, utánpótlásban nem szélről fognak meccset nyerni, hanem az akcelerált lövőkkel. Az én balkezes, ügyes, de kicsi fiam is azt unta meg, hogy két évig rohangált fel és le szélen, ha meg netán kapott labdát azt izgalmában meg elügyetlenkedte, bebizonyítva, h látod, minek adjunk labdát.
Még, ha egyszerűnek is tűnik, igen sokat kell fizilaiag és teknikailag fejlődni ahhoz, hogy szélről elfogadhatóan tudjál produkálni, sok vessződség, gyakorlás, edzés, kész macera.
Szeretem a kézilabdát,de soha nem játszottam,szóval lehet butaság amit írok:
Szerintem egy jobb kezes szélsőt a legegyszerűbb kinevelni:
1.alapból jobb kéz nem bal
2. nem kellenek kiemelkedő(átlövőkhöz viszonyítva) fizikai paraméterek
ami viszont kell és csiszolható,fejleszthető: gyorsaság,lövő technika, súlypont emelkedés.
A merítés tehát a véleményem szerint ezen a poszton a legnagyobb,mindezek ellnére Gergő óta nincs egy épkézláb bl szintű magyar szélső,de még középszer sem..
Ma már nem felelős odaadó, stb vezetők vannak, hanem menedzserek, akiket semmi más nem érdekel, csak az adott pillanat, az azonnali eredmény, ők jönnek-mennek és legtöbbsztör felfelé lépdelnek mindent és mindenkit kihasználva az egyéni sikereikért. Neféljünk, innét sem fog senki verve, bukottan távozni, ha egyáltalán...
Bodó, vagy csak a vaccapot kapta meg? És vajon mennyi zsét tesz be a telekom és mennyit a többiek, tudjuk kik?
És, ha éppen, hogy nem lehet vacakolni, akkor meg mirefel voltak Siskarjevek, Magnussenek, Moraesek, stb?
Ekkor kell éppen hogy azt a sok pénzt okosan, jól elkölteni, de én nekem ez kicsit necces, sztem itt nem csak 'üzleti' alapon mennek a szponzorizációk, hanem lásd Audi vs Győr, Mol vs Tbánya,
úgy tűnik, h ezeknek a cégeknek 'megéri' a szponzorizáció akár eredmény nélkül is.
Ez a különbség! Majd biztos lesznek (a beépített emberek), akik a lenti bejegyzésre elkezdik szapulni HCS-t, de az igazi veszprémi szív és elkötelezettség ott volt. Ez az amit a mostani vezetők nem tudnak és nem is akarnak a saját öncélú viselkedésük és a napi túlélés miatt megérteni.
egyébként igen, az oldalon régen Magyarády és Sevi is beírt sokszor...aztán egy idő után már nem, és már fórum sincs...
előbbi egyszer anekdotázott, hogy miken múlhat játékosok leigazolása...egyszer pl azon, hogy éjjel 3kor be volt kapcsolva Hajnal Csaba telefonja, amikor hívta egy játékos menedzsere, hogy összeveszett az adott klubnál mindenkivel, jönne, van-e rá mód...reggel 8ra meg már meg is volt a megállapodás...
nyilván lehet, hogy nem igaz a sztori, és sok mindent lehet a mai napi mondani Csababára, de hogy ne élt-halt volna a klubért, azt nem...
akkor tegyük ezt mérlegre a mostani vezetéssel, és egy éjjel 3-as telefonnal. ki venné fel vajon?
igen, 4 évvel ezelőtt egy Nahi, Remili, Tournat kaliber Veszprémbe jött volna.
azóta sok minden történt. Kielcében nincsenek botrányos távozások, másfél évente edzőcserék, edzésre lelátógató elnökök...ott egyedül Talantot kell elviselni, de cserébe elég sok mindent hozzátesz a kielcei kézilabdához...
valaki írta, hogy a kézilabda kluboknak nem azonos az érdeke a válogatottéval.
egyszer volt alkalmam beszélni a Telekom marketingigazgatójával, és megkérdeztem, hogy a Veszprémmel kötött szponzorációs szerződésben vannak-e teljesítménykövetelmények. azt mondta: "igen" - magyarul x évre szóló szerződésben y alkalommal kell FF-be jutni és bajnoki címet szerezni, mert ha nem, a Telekom dobbanthat/csökkentheti a lóvét.
ilyen szemmel kell nézni a fiatalokat, hogy mire van idő. se Szegeden, se Veszprémben nincs idő arra, hogy azt mondják a szponzoroknak, hogy most három évig BL 16, de majd utána leigázzuk Európát.
Bánhidi egy tulok, de ő lehet a jó példa, hogy legalább milyen szinten kell lennie egy fiatalnak, hogy egy jó edző kihozza belőle a világklasszis tehetséget.
Bodó az ellenpélda: bármekkora tehetség is volt valaha, minden évben szépen "beárazódik".
régen, amikor negyed ennyi pénzünk nem volt, Zovko orrvérzésig játszatta Dzombát, akiről Éles azt mondta egyszer, hogy középszerű játékos lett volna, ha Zovko nem bízott volna benne ennyire. akkor volt idő erre - ma nincs.
Nilsson amikor jött, már klasszis volt és fiatal. Gasi szintén. Aront hagyjuk is.
Sagosen 19 évesen PSG-ket irányítgatott...
megjegyzem halkan: erre lenne elviekben a NEKA, hogy a kluboknak kinevel 18-19 éves játékosokat, akiknek már csak fél-1 fok kell a klasszissá váláshoz.
utáltam Vranjest mint a bánat, de ő mondta Győri Matyiról, hogy remegett a keze minden edzésen...
de amúgy az, hogy nincs egy fiatal balszélső 10-15 percekre, az a NEKÁt is meg a mi utánpótlásunkat is minősíti kőkeményen
Akkor ne fogjuk vissza magunkat, ööö mondjuk jöjjön balszélre, és hirtelen nem is tudom ki, aki elment Kielcébe, a francia gyerek, Dylan Nahi, na, pl Ő tökéletes lenne, az eb-n 1-2-3 on is védekezett.
A Kielce nem elég, h bl-t nyert a kárunkra, de messze megelőzött minket presztizsben, jövőképben biztos, igazolásokban.
ez nem újdonság.mármint ,hogy nézik a az oldalakat .Ha jól emlékszem a régi fórum oldalon néha néha Sevinger feljött is jött és elmondta a klub véleményét egyes dolgokról .persze akkor még más pozícióban volt.
Persze! Tök profik a győri idegenlégiósok, plusz munkát végeznek az edzés után, aszkéta módjára élnek, de megbuktatják az amúgy már deklaráltan csak 3 hétig őket boldogító edzőjüket és ezzel elbukják a bajnoki címet meg egy "kevéske" lovét.
Magad sem hiszed komolyan! Miért pont az idény egyik legfontosabb meccsén? Előtte ezerszer megbuktathatták volna, de nem tették.
Azt az energiát és pénzt amit a külföldiek ajnározásába fektetnek a clubok átehetnék az UP gondozásba. Az ott dolgozók felé is legyen elvárás, s tartozzanak felelősséggel a munkájukért. Ne olyan emberek szociális foglalkoztatója legyen, akik egyébként munkából nem tudnak megélni.
De már elvárásokat sem tudnak megfogalmazni. Jó páran edzőként rendes fizetést kapnak azért, ahogy nézik elmegy mellettük a világ...
Nyilatkozni, TV- ben okosakat mondani ahhoz mindenki ért.
Két dolog hiányzik: Olyan Club vezetés, aki képes reális célokat meghatározni és számonkérni, másodsorban olyan edzők akik ezt képesek megoldani.
Igen, igen, egy szint fölött nem süllyedünk egy szint alá az okos mondás szerint. De ez lehet tényleg elkerülhetetlen, ahogy az eb is mutatta, ami jó volt és még működött a 90es években - egyetemistaként fent a régi csarnok kakasülőjén mikor a meccs előtt felrobbant a csarnok a sok konfettivel, az az érzés már nem jön vissza -, hogy szinte tiszta magyar csapattal ott lehetett lenni az élvonalban, az már mára nem működik, az egyetemes kézilabda ennyit fejlődött és ebben a magyar meg lemaradt. Értem én, hogy a szintet csak így, külföldiekkel lehet tartani, és nem is azt szeretném, h vki érdemtelenül legyen itt, csak azért mert magyar - megjegyzem halkan, sztem Ilics is necces, mintha őt nyomná ez a teher, de még fiatal - csak inkább hihetlen, h lassan 10 évet nézve az 1 szem Ligetvárit kivéve nem volt magyar játékos aki megvetette volna itt a lábát, mindenki elbukott, és hogy ebben ki mennyire van benne, maga a játékos, a klub, nem tudom, csak szomorú, hogy 'ennyit' tud, ennyit 'ér' a magyar kézilabda.
Értelek amúgy Zoli, én törzsgyökeres veszprémi vagyok, nyilván én nagyon rosszul élem meg a Szita ügyet is, DE azt se akarnám hogy csak azért legyen itt valaki mert hogy magyar kell mindenáron, Borisz szerintem megkapja a lehetőséget, Margucnak Ő a váltótársa, az hogy nincs kettesben is védekezni tudó magyar szélső, nyilván a klub hibája is DE én itt max a 100%felelősségből 5-öt érzek, itt azért az összes akadémiát, utánpótlást fel kell sorolni..., értem amúgy amit szeretnél, de őszintén, Győri Matyi a sérüléseit nem is véve, nézd meg a Bányászban mit alkot hétről hétre, nem megbántva Őt de ha Ő lesz valaha pl veszprémi, akkor vagy Ő fejlődött óriásit vagy a csapat romlik sokat és bár ne így lenne, lett volna.
Persze értem én, de ettől még a kérdések kérdések maradnak, ezen, ill, bármilyen alapon akkor mindig lesz ok és magyarázat arra, h miért nincs az amié s miért van helyette más.
Persze fordítva ülök a lovon, ez egy profi üzleti vállalkozás, csak éppen már nem az ami volt, Veszprémnek hívják ,és lehet ez kellett ahhoz, hogy még létezzen egyáltalán, de vmi odaveszett az is biztos.
De ez a világ rendje, jönnek mennek a szurkolók, a lemorzsolódottak, örök elégedetlenkedők helyett valószínűleg jönnek majd az újak...
Nem látod rosszul, v csak félig, mert a klub Pepéékkel épp idéntől mondta, hogy most aztán már tényleg, de tényleg komolyan veszi a fiatalok beépítését, háááát.
Amúgy meg minden csapatba kellenek fiatalok, úgy nem megy, h itt a pénzcsap és minden évben vegyed meg a legjobb játékosokat, ez még a PSG-nek sem jött össze, és itt sem fog, és ezzel a pénz van ész nincs hozzállással sztem sokat vesztett a klub, nagyon sokaknak elege lett ebből, a régi szerethető énjét vesztette el ezzel, nekem is meg kell erőltetnem magam, h még ugyanúgy tudjak lelkesedni egy ilyen jó kis zsoldos csapatért...
Én is rákérdeztem erre, mármint, h tényleg ennyit tud ez a magyar kézilabda, hogy 20 év alatt a két Iváncsik + Gulyáson kívül nem volt olyan magyar játékos aki 'megfelelt' volna a veszprémnek (és szegednek)?
Najó, volt még Törő Szabi, Harsányi Geri, Körte, de több nem sokkal.
Ha ez tényleg így van, akkor írtó nagy a baj.
De én azt nem viccből mondtam, h kellene csinálni a magyar fiataloknak egy kiválasztós realitit, NL biztos élvezné. Sztem ma magyarországon van kábé 50 19-25 éves nb1 környékén mozgó balszélső, egyik sem tud jól lőni, nagyot ugrani és 1 kicsit jobban védekezni, el nem hiszem.
Különben, itt van Dörnyei Borisz, most annyi idős kábé mint mikor idejött Marguc, én már nem melékszem, de ég és föld? Nem csak annyi, hogy Gasper addigra már túl volt párszáz meccsen a Celjében, kapott bizalmat és élt vele, de mi ott tartunk, hogy annak örülünk, állva tapsikálunk - emlékszem, h a tvben hogy örvendezett Bartha+Pisti, nekem ez akkor is már túl volt tolva - hogy bl-ben gólt lőtt egy 22 éves srác..., Jön a fehérorosz, akkor Ő most megy a levesbe, ennyi volt, lőtt pár golt a bl-ben? Sztem ezek miatt sem akar jönni ide magyar fiatal, látják ,h senki, de tényleg senki nem tudta megvetni a lábát, lásd Győri Matyi.
Pepe és ILics is kérdéses, lehet ezt tényleg komolyabban gondolják, meg majd jön egyszer a kis Fazekas, de hiszem, ha látom...
Én nem vagyok edző, de ezt sem tudják a magyarok megtanítani, ahogy a védekezést sem, v ezt is rá lehet fogni a rossz alapanyagra?
amúgy nézem a kommenteket, most vagy tényleg én látom rosszul, vagy csak az ír aki másként látja mint én, de mindenesetre az jön le hogy velem van a baj, szerintem: a Veszprém nem nevelő klub, itt akik vannak fiatalok is mind menni fognak még kölcsönbe, kevés lesz, vagy senki aki rögtön megtudja vetni a lábát az utánpótlásból, ide már kész, közel kész játékos kell, az akadémiáról szerintem nem lehet berakni egy srácot, valamint mondjatok egy kettesben védekezni tudó szélsőt aki magyar, Manaskovval nem véletlenül nem hosszabbítunk, de még Ő szintű szélső sincs, a Tunéziai év végéig jön ha minden igaz, esetleg opcionális szerződéssel, de lehet van már oda kiszemelt utána, évközben szerintem ha tényleg tud kettest védekezni még jó fogás is lehet, nagyban megnöveli a védekezési - támadási lehetőségeket... de ezek szerint én látom rosszul.
szerintem az az elképzelés ,hogy a srác kettesben is védekezik majd szerintem ahogy én látom róla a videókat ,hogy szokott a válogatottba.Kisért a múlt mert ha jól emlékszem a Laci mikor Shiskarevet igazolta aki kb hasonló életkorú volt és akkor azt nyilatkozta ,hogy az nyomott a latba a legtöbbet nála ,hogy leigazolják ,hogy kettesbe is jól védekezik .És hát láttuk mi lett belőle ....