Valamikor regebben irtad, hogy hany koves az ETA 2892-A2 (legalabbis ugy emlekszem, Te voltal). Ebben az irdatlan leveltomegben nem nagyon tudom elobanyaszni, megirnad megegyszer? Ez tudomasom szerint 25 koves (es kronograf).
A zafiron szerintem sem szabadna latszani semminek normalis hasznalat mellett (a gyemantozott koromreszelon kivul). En tobb, mint ket eve hordok egy zafiruveges orat, de semmi karcolas nincs az uvegen. Mellette a lunettan igen.
Ha zafírnak vetted, akkor szerintem nem szabadna rajta karcolásnak lenni (feltételezem, hogy nem karcolászod direkt vídiával). Az én Seikom (bocs) üvege nem zafír, csak "hardlex cristal" , de ezen még semmi nyom nincs, pedig szó szerint éjjel nappal a kezemen van jó négy hónapja . Reklamálj !
Stone !
Hol vetted az órádat ? Az Óramagazin első számában a Fortis cikkben ez szerepel : "... az óra alapkivitele egyszerü ásványüveggel szerelt, Magyarországon szerencsére csak zafirüveggel kerül forgalomba..." . Valamint a neten is azt láttam valahol, hogy a zafírüveg külön rendelhető "extra" a Fortis órákhoz. Lehet, hogy te az alapkivitelt kaptad ? Ha hivatalosan vetted magyar üzletben, és neked zafírüvegesként adták el, akkor reklamálj ! A zafírüveg felára, ha jól emlékszem 80 dollár ! Ezért már érdemes reklamálni, neked meg szükséged van a kemény üvegre.
Én ugy tudom, hogy a SEA és a SPEEDMASTERBAN ETA 2892-2 kaliber van. Elég nehéz a beazonosítás mert az O+A minden ETA szerkezetet amit felhasznál átnevezi és kap egy O+A kodot.
Valszeg az sima üvegü lehet. A zafirost csak keményebb anyaggal lehet megkarcolni. De már volt olyan, hogy egy kollégám villogott az ismeröseinek, hogy milyen szuper a zafir üveg mert nem lehet megkarcolni és ezt demonstrálni akarta egy nöi körömreszelövel. A probléma az volt, hogy gyémánt port volt beleimpegnálva a felületébe a reszelönek és ezért tényleg egy elég látványos csikot reszelt bele az üvegbe. Milyen márkáju az orád?
Szoval alaposabban megszemleztem a hasznalt Speedmastert: 5,5 eves, 3511.50 a modellszama. Mi lehet a kalibere? Sehol nem talalom, de lehet, hogy csak nem jol keresem...
Megszemlelheto pl. itt (a kozepso):
http://vs1.channel1.com/users/marquis/Omega3.html
Figye Ruppy, szerinted a Fortist milyen üveggel szerelhetik? Mert nekem már most karcos....Pedig egyszer nem szereltem benne kocsit, nem másztam hegyet és zafírnak mondták. Kellemetlen.
Az jo ár érte. Egyébkén a lünettát ki lehet cseréltetni ha zavar.kb 22-25 ezer az ára. (elég sok) Szerintem ha egy ora karcos az nem olyan problémás mert ugyis az üveg hibátlan mivel kvrc üveg .Szal az összképet nem rombolja. A kora pedig lényegtelen ugyis örökké fog tartani.
Szerintem eléj cég. 1904 ota létezik. ETA szerkezeteket szokott beépíteni az oráiba. Általában kb 880-4500DM ig terjednek az ora áraik.
Nekem az LB 52010 a kedvencem közülük.
Igen az O+a kvarc orák 230 tol indulnak. Szerintem az nagyon fontos, hogy ne kromozott legyen a ház hanem polirozott acél. Szinre kb azonos a hatás csak 4-5 év után a poliros acél ua. de a kromozott siralmas tud lenni. Nekem az acél jobban tetszik mint az arany(ha.ha mintha lenne pénzem aranyra....nincs) Az acél tok+szij egy örök darab. A zafir üveg meg azért érdekes mert azon egyáltalán nem látszik a kopás. a keménysége kb ha a gyémántot 10 nek vesszük akkor az 9 nek felel meg. Szal soho sem kopik meg és még egy mikro karc sem jelenik meg rajta.
szerintem azt kéne megtudni, hogy a mechanikája ennek a kvarc orának milyen preciz. Ha vannak benne rendesen rubin csapágyak akkor semmi gond.
YES, valoban nem a stilusom, ahogy azt ott elöadták.
Délben sem volt jobb.
Bazár jellegü, persze a börze az is.
Azért 1x +lehetetett nézni.
üdv,
novice
Lattam egy hasznalt Omega Speedmastert, a lunettajan a szamok kopottak volt nehol, de egyebkent ujnak nez ki. Acel szijas. 160KHUF milyen ar erte? Ujonnan 350KHUF korul van.
BREKI !
Egyetértek veled . Én is kinn voltam (életemben először) az órabörzén, és ugyanaz volt a benyomásom az egészről, mint neked. Én kb másfél óráig nézelődtem, vártam, és nem láttam egyetlen cserét, vásárlást sem (attól persze lehetett).
A Doxámmal kapcsolatban viszont kicsit megnyugodtam. A hivatásos értékbecslő kb négyszeresére értékelte, mint a korábbi "órásmester" ("magas áron vásárolok" címü hirdetés az Óramagazinban), és a placcon láttam egy ugyanolyat, igaz teljesen ép számlappal (az enyém meg van repedve, de egyben van és jár!) nyolcszoros áron ! Megnyugodtam, és úgy döntöttem, hogy megtartom, ennek az értéke mostmár csak emelkedhet szerintem (több, mint 80 éves). Azért nem bántam meg, hogy kimentem, de ha ezek a börzék mindig ilyenek, nemigen fogok többé programot lemondani miatta ...
Ruppy
Hi!
Mi a véleményed az acéltokos Omega constellation-ról. Létezik automata és kvarc kivitelben is. Nekem a kvarc tetszik jobban mivel vékonyabb, de vajon ennek is gagyibb a belseje? Az árán minden esetre nem látszik.(230 000 Ft)
Ruppy, ebben egyetértünk! Korábban én is odavoltam pár érdekességért, mert szerettem (volt vala), ha minimum egy fél repülőgépműszerfal van a csuklómon (lásd Citizen Navihawk), aztán kissé odébb mentem a minőség felé (Breitling B-1), végül kilyukadtam a hagyomános svájci automata szerkezetű óráknál. Rágyöttem, hogy hiába kell elméletileg két-három óra is egy embernek, abból legalább egynek normálisnak, legalább életre szólónak kell lennie. Márpedig hiába megy 2100-ig a Seiko Perpetual Calendar automatikus naptárja állítás nélkül, kizártnak tartom, hogy az óra mechanikusan kibírná ezt a száz évet.
Ugyanezt viszont el tudom képzelni egy hagyományos mechanikus (akár kézi felhúzású) svájci szerkezetről.
Szal ha minden igaz, holnap becammogok a Poen-ba, megnézeketek magamnak egy-két Fortist. Vagy Sinn-t, ha már úgyis van.
De ha már így együtt vagyunk. Urak! Ha valaki találkozik olyan órával, amelynek ellentétes irányban van a percszámozás a forgatható lünettán, akkor az feltétlenül szóljon! Sajnos (nem értem miért), iszonyú kevés ilyet gyártottak... :-(
Ja, igen. Óra magazint aki még nem vett... Szerintem minimum érdekes, a mostani számban például van egy teljesen átlátszó óra (a kvarcszerkezet a tok mellett, a számlap külső szélén van elrejtve) -- igen impresszív.
Aztán még egy. Ki csinál (mondjuk a Certina-n és a Sector-on kívül) igazán szép fém tokozású órákat?
Svájcban a tulélés a fontos. Egy csomo kvarc mechanikát is gyártanak.
A kvarc ora szinpatikus mert pontos. De általában a kvarc orák belsejében lévő mechanikus részek elég gyengécskék. a kvarc mechanikákba is szoktak igaz nagyon ritkán de köveket rakni. A mechanikus orák valahogy közelebb ál a szivemhez. Ebben a rohano müanyag digitális világban kell egy kis hagyomány és minöség is.
novice
Ahogy olvasgatom a hozzászólásokat nem a ti műfajotok volt (az enyém sem). A kiírással ellentétben inkább múzeum jellege volt és csak árusítás volt igazi cserebere nézelődés nem. Kicsi volt a terem kicsi a felhozatal, és igazi kuriózum sem volt. Mondjuk én egy átvirrasztott éjszaka után az elején voltam ott. Szerintem a vége sem lehetett jobb. Utána átnéztem a Westend City centerbe. Az már érdekesebb volt.
Helló
Egy kicsit elbizonytalanodtam, hogy zártkörű vagy nyílt a levelelező fórum (esetleg csak én gondoltam hogy nagyobb a reakció egy bejelentkezésre?) Mivel nem szeretem ráerőszakolni magam senkire, ha zártkörű légyszi írjátok meg. Egyébként voltam az órabörzén ha érdekel valakit mi volt ott.
Hi!
Mit szoltok a kovetkezohoz:
http://watchbizz.de/Datenbank/suchergebnis.asp?Show_Uhr_ID=815&Lang=eng
Akinek nincs web hozzaferese :-)
ez a Sinn The Diver's Wristwatch egy acel tokos es szijas, becsavarhato koronas, koronavedovel ellatott, zafir uveges, buvarlunettas, 200 meterig vizallo ora, ETA 2892-A2 kaliberrel, 435 Euroert. Jo vetelnek tunik? Ruppy preferenciainak nagyjabol megfelel...
Igazándiból nekem most kezdett el elég rendesen átalakulni az órákról alkotott véleményem is, meg az ízlésem is. A Breitling B-1 maradt a non-plus ultra minden tekintetben, de már azért sokat egyszerűsödtem.
Leginkább mostmár csak azok a funkciók köllenének bele, amiket korábban megírtam. Nem lenne még ártalom, ha normálisan nézne ki fém/bőr/szövet szíjjal -- esetleg mindhárommal egyszerre :-). Régen piszkosul tetszett példul a Casio Blue Angels Nawihawk című rettenete, de erről nagyon gyorsan leszoktam, miután órás haverom megmutatta a belit. Minőséget akarok, márpedig azt valszeg nem fogom egy Casio/Citizen/hasonlószemét csodaórától megkapni.
Ruppy!
Nekem a Tissot azóta tetszik, mióta pár éve kihoztak egy márvány(szerű) számlappal szerelt sorozatot. Mesésen szép és egyszerű órák voltak, bár akkor az áruk nem volt kifejezetten rokonszenves. Ha lenne olyan óra, amely a nekem kellő pár, tulajdonképpen egyszerű kivánalomnak megfelel, akkor a felirattól függetlenül örömmel megvenném...
De urak! Az asszony nagyon (mondom NAGYON) a Seiko Kinetic felé húz. Már nem engem, hanem magát. Írjatok már róla valamit! Tudom, hogy picinykét off-topic, de ha már így összegyöttünk, miért ne eshetne szó arról is?
Javallom egyébként a körbejárást a Nyugati téren lévő új csodapalotában. Azon kívül, hogy a teli hassal való látogatást a hátsó traktusban nem ajánlom (thai konyha szaga mindent betölt a szar szellőzés miatt), rengeteg normálisnak tűnő órásbolt van egészen a felső kategóriákig (állítólag napokon belül Breitling is lesz, ami igazán nem a nagynépi kategória).