Kertetek izelitott az Ora Magazin januar/februari szamabol.
Tessek:
- Zenith El Primero (asszem ez a vilagrekorder szerkentyu lesz a cimlapon)
- Longines es Oris szogletes alaku orak osszehasonlito tesztje (Dolce Vita es Rectangular)
- Movado orak (Museum sorozat, Artist's series stb.)
- Marvin oragyar (orak balkezeseknek)
- Hogyan vasaroljunk orat? (ne a KGST-piacon:-))
- A legmodernebb oradizajnok (tenyleg latvanyos darabok)
- ETA szerkezetgyarto bemutatasa (majdnem mindennek itt keszul a belseje)
- Timex Datalink ora (szamitogep monitorjarol olvas be adatokat)
Ha már itt összegyöttek a dolgok. A Valjoux 7750-es szerkezet akkor egészen pontosan mit is takar? Mert több korábbi hozzászólásban láttam, hogy a Fortis, az Omega, a Sector is ilyet használ. Akkor valszeg nem lehet nagyon rossz... Vagy mégis?
Nézegettem nagyon az O+Á-kat, de valahogy nem jött be igazán egyik sem. Most a jelenlegi kedvenc lehetne esetleg a Sinn az Óra magazin nemtommelyik számában (határőrség számára kifejlesztett stb.), de feltétlenül fém szíjjal. Vagy a Fortis.
Az asszonynak meg?!?!?!
Gvass! Infót köszi! Én is jót mulattam az 1000 m-es nyomásállóságon. Elméletileg megfelelő ruházatban úgy 250-300 m lehet a max. merülési mélység, ahol még úgy-ahogy kielégítően működik az emberi szervezet. Alatta már esélyed sincs.
A többi választ is köszönöm!
Aztán egy másik ügy. Egy barátomnak van egy iszonyú szép kézi felhúzású Bulovája. A tökéletes egyszerűség-szintű szépsége van az órának, csakhogy nem ritkán egy egészen pici ütéstől is betörik az üvege. Mit lehetne ezzel kezdeni?
Ajanlom figyelmedbe a kovetkezo lapot:
http://www.ozdoba.net/swisswatch/watchmanuf.html
eszerint az Eterna nem sajat oraszerkezettel gyart orakat - vagyis nem manufaktura.
haho,
tobb Sectorban (a markakepviselo szerint) sajat szerkezet van. Orasok meg aszongyak, hogy tulkeppen ezek csak atformalt ETA szerkentyuk.
Amugy tegnap volt rajtam egy Sector automata buvarora, 400 ezer penz. Viszont 1000 (ezer) meterig vizallo (hogy mi a fenenek azt nem tudom, mert milyen jo erzes, ha a fejemet mar pogacsava nyomta a nyomas, akkor az oram meg mindig jar...), szoval szep darab, de valami dobbenetesen vastag, majdnem 3 centi...
1.
A Swiss Watches (http://www.ozdoba.net/swisswatch/) szerint a Sectorokba Valjoux 7750/51 epul be. Hogy pontosan melyik modelljukbe, az nem irja, de ugy tudom, hogy ez kronograf szerkezet, ugyhogy az egyszeru datumos modellben biztos nem ez van.
O+A Seamasterhez mit szólnál? Acél tok....sok bár..zafirüveg...
Vagy Fortis Cosmonauta ora, vagy a Nivrel is elég marcona kinézetü. Most a sétálo utca eljén van egy oraszalon. Ott elég sok Nivrel is van kiállítva. Az tetszik bennük, hogy nem koncepcio orák.
Egyébként a lünettának van egy nagy elönye ha odavered az orát akkor elég sok sérülést fel tud fogni és ha mát elég viseltesnek néz ki emiatt az orád elég csak lepattintani a lünettát és felraksz egy ujat.
Most láttam egy a Patek Philippe Calatrava orát. Az annyira szép, hogy az csak na. Pofátlanul elegáns.
1. Mi lakozik az idehaza kapható Sector 950-esek (nem a többszámlapos, hanem az egyszerű dátumos) belében? Egyes feltételezések szerint egy „svájci”, az ETA és a Sector által kifejlesztett egyedi szerkezet, mások szerint valamelyik ETA. Most akkor hogy is van ez?
2. Milyen a Sector ébresztős automata/elektromos szerkezete? http://www.sectornolimits.com/watches/sector/products/swiss_chrono/index.html
Jahm. Még egy harmadik. Tudtok mondani esetleg egy atombrutál kinézetű automata szerkezetes órát? A Kedvesem tegnap elszedte az órámat (shame on me, egy marhára egyszerű Casio egyelőre, viszont az széles tépőzáras sportszíjon), és mi tagadás, állati jól nézett ki rajta. Valami acél/titántokos csoda köllene, automata szerkezettel, 38-40 mm-es átmérővel. Lünetta nem lényeges (az az én mániám). Ötletek?
Én is igy vagyok vele. Egy eléb béna hasonlat jut csak eszembe de valami ilyesmi az érzésem mintha egy hét pl. kirándulás alatt csak neszkávé ivás után iszik az ember egy rendes öröl fözött kávét. Végül is mind a kettö kávé meg drága meg szép is de valahogy egy kicsit másabb az érzés az "igazivaval".
nem hiszem, hogy eltévesztettem volna, uis a Baross u. 20 alatt nincs órás, csak egy bőrgyógyászati rendelő ( ha valakit érdekel: dr Boer Ildiko rendel :-)))
Szóval átellenben van az órajavitó. A cég vezetőjét nem ismerem, nekem egy Szabó nevű alacsony , fiatal pasi vette át az órám....elég nagy a cég, többen is vannak hátul....ha mégis eltévesztettem, és tényleg van arrafelé egy magányos szuper órás, akkor felkötöm magam....mert ugyebár 7 és 30 ezer forint között óriási különbség van...:-)))))))
Elég közel van a két cég egymáshoz. Furcsa, hogy mindig az a cég a kedves és rugalmas meg szuper amelyiknek éppen sz@rul áll a szénája. Régebben amikor ott jártam a 20 szám alatt akkor ök még csak lobbyzhattak az O+A szerviz certifikátért. Abban az idöben a Tempora volt a tipikus nagy cég. Semmiröl senki nem tudott a cégnél tök lerázoak voltak a telefonon. Szal mindent megtettek, hogy az ember leirja öket. Most már ök is valszeg pedáloznak.
Ez a szerviz biztosan az, amirol Ruppy irt? Mert, idezem:
"Felhivtam ahivatalos O+A szevizt. Érdekes de azt mondták nekem a sétálo utca elején lévö boltban, hogy a Tempo..a -tol megvonták a hivatalos O+A szerviz certifikátot. Mostantol a hivatalos szerviz a Baross u20."
meg mashol:
"Talán a Baross u. 20 ban. Hivd fel elötte öket. ... Akkor megkérdeztem, hogy egy teljes karbantartás szétszereléssel kimosással és ujra olajozással mennyi. A ficko 7-8 ezer forintot mondott. Ellentétben a Temporaval akaik 25-35 ezer forintot mondtak. Persze ua. a gépekkel csinálják mindkét cégnél a tisztitást."
hello mindenkinek! Elmentem a Baross utcai oraszervizbe...egyébként a pontos cim: BAross u.21...tehát a másik oldal....elvittem a kis Cartier órám, és majdnem hanyatt estem. 30 000 Ft lesz a javitási költség ( tisztitja, kenegeti stb) egy év garanciát vállalnak...ha legközelebb visszamégy 10 %-ot elengednek a javitásból...másodjára 20 %-ot ( ez egy éven belül érvényes)
A hivatalos nevük: Tempora Órajavító Kereskedelmi Kft. Telefonszámuk: 215-4689. Egyébként nagyon rendesek.
Ajánlom a figyelmedbe a teljesen közönséges stabilo vagy pelikan alkoholos filcet. Az órás haverom azt mondja, hogy ők mindig azzal javítják a lünettákat, 1-2 hónapig is kibírja.