Szia, köszönöm a pontosítást, ezzel az információval nem voltam tisztában. Remélem nem csak kezdeti lelkesedés. Ám ettől függetlenül tartom, hogy egy max. ~ 3500-4000 fős csarnok mind a Tatabányának, és az üzemeltetőnek is sokkal hasznosabb lett volna. Persze tudjuk, hogy nem ez volt a lényeg
A Kielce igazolási taktikáját kezdem egyre jobban nem érteni; nagyjából a hatodik jobbkezes átlövő lesz a keretben, nem kis nevekkel maga előtt, elég csak annyit említeni, hogy egy Jaganjanc ment kölcsönbe. Egyelőre nem látom, hogy mi lehet a céljük ennyi B2-vel, de majd kiderül.
Én egy dolgot azért csak felfedeztem a védekezésben. Folyamatosan 9 m-en volt a fal. Én ezt eddig csak egy meccsen láttam, a Flensburg elleni itthonira gondolok!
A tatabányai csarnok nézőszámához egy megjegyzés - Thor-ra reagálva - 700 db új bérletes van Tatabányán, egyenlőre ennyit generált az új csarnok!
Igen érdekes ez a Dörnyei dolog, ott volt a keretben, de nem ő játszott, szerinte neki lefőtt a kávé, darabra még ott van, de neki kábé ennyi jutott a veszprémből, jövőre jön a fehérorosz és ő körön kívüli lesz.
És ami még pozitívum, hogy azok akik az EB-n sokat játszottak, láthatóan ott folytatják ahol ott abbahagyták, azaz javuló forma: Lauge és Makita, valamint Marguc is ott fejezte be ahol abbahagyta és láthatóan Nenadicnak és Yahiának se tett rosszat a szünet, de ezt majd tényleg akkor látjuk ha komolyabb ellenfél jön -> Portó
Én azért láttam pozitívumokat: Blagó támadásban is, Mahe - Nilson kapcsolat, végre Mahé nem a szélen volt hanem Lukács Pepe került oda (lőtt is onnét gólt, Ilicnek a másik szélről nem sikerült), Lukács Pepe zavarója a végén, ami nem tetszett: kicsit többet jöhetett volna Maqueda valamint Dörnyeit nem tudom miért mellőzzük, nekem sokkal inkább volt pozitív mint negatív a látottak, egyedül Blago sérülése volt ami nagyon nem tetszett
Igen, a szurkolásra ugyan ezt akartam én is írni, de aztán elkalandoztam. Lényegében nem volt hangulat. Azzal, hogy 6x-ra nőtt a befogadókészség teljesen elveszett a Tatabányai szurkolótábor ereje. Nyitó meccs, Veszprém az ellenfél, ingyen jegyek, kezdeti lelkesedés, ezek okozták a telt házat. Amint ez lecseng szerintem maximum 7-800 fővel fognak menni. :/
Mindezt annyival egészítem csak ki, hogy mindkét oldalon kb. 30-40 szurkoló szurkolt ténylegesen, igazolva azt, hogy bármennyire is szép és korszerű a csarnok totál felesleges jelen állás szerint Tatabányán. A hazai műsorvezető értékelhetetlen volt (nem Petur), nagyon izzadtságszagúra sikeredett a ténykedése.
A játék tekintetében valóban nem változott semmi, ugyanakkor én minimum 10-et vártam közé, ez teljesült is. Az mindenképpen aggasztó, hogy nincsenek igazi figurák, ha bent van Pepa akkor végül ő durrantja el, illetve Mahé nagyon élt, itt-ott túl is pörgött, nyilván amiatt mert a többiek nem bírták a tempóját. Fiatalok többet is szerepelhettek volna, a 40. perc körül már lehetett látni hogy az ellen nem bírja, elengedi a meccset.
Mind a három játékos kisebb sérüléssel küzd ( Sipinek talán a szemébenyúltak edzésen, Patrik pedig boka, de nem emlékszem teljesen pontosan) nagy gond egyik játékossal sincs.
A mérkőzés: véleményem szerint azért nem érkezett hozzászólás, mert nem volt érdemleges pozitív tapasztalat. Egy gyenge Tatabánya ellen játszottunk egy nem kimagasló mérkőzést. A friss EB tapasztalataim alapján a játékunk gyötrelmesen lassú, körülményes és komoly taktikai elemektől, szép játékoktól mentes. Remélem ennek oka, hogy az itthon maradók állítólagos komoly erőnléti alapozása volt.
A Barca elleni eredményes játékhoz szükséges formától nagyon messze vagyunk. Ismét túlzottan Nenadic központú játék ( nem örülök a hosszabbításának, bármennyire is húzóember, a játék képe alapján egyre inkább azt látom, hogy destruktív) és egy remek formában lévő Mahé, akire kötelező volna a tavaszunk irányítójátékát építeni. Már ha marad egyáltalán és nem csak pakolni jött Veszprémbe...
"A magyar férfi kézilabda az utóbbi évei legnagyobb sikerét a 2015-ös U18-as Európa-bajnokságon érte el, amelyen egyetlen meccset, a döntőt elvesztve ezüstérmes lett. Az aranyérmet a franciák szerezték meg – akiket a csoportkörben legyőztünk –, miután 33–30-ra nyertek ellenünk a fináléban.Abból az „aranycsapatból” heten szerepeltek a 2022-es Eb-n – Ludovic Fabregas, Romain Lagarde, Dika Mem, Melvyn Richardson, Yanis Lenne, Aymeric Minne, Benoit Kounkoud –, sőt közülük az első négy olimpiai bajnoknak mondhatja magát.
Az akkori ezüstérmes magyar válogatottból egyetlen játékos, Ligetvári Patrik volt nevezve a részben hazai rendezésű Eb-re, míg Győri Mátyás a bő keret tagja volt, s miután a portugálok elleni meccs előtt pozitív lett a koronavírustesztje, nem is volt lehetőség a játékára a csoportkörben. A tatabányai irányító egyébként Minne mellett a 2015-ös döntő legeredményesebb játékosa volt, mindkét irányító nyolc gólt szerzett."
Ez a gáz, és pl ott volt Fekete Dávid mint balszélső, és hoválett, tudom volt a térdével gond, de akkor is.
Az utánpótlásban a szélső a legalulértékeltebb poszt, az az elfekvő, oda teszik le a 'tehetségtelen, fegylemezetlen' stb gyerekeket, azokat akik azért vannak, h meglegyen a csapat, utánpótlásban nem szélről fognak meccset nyerni, hanem az akcelerált lövőkkel. Az én balkezes, ügyes, de kicsi fiam is azt unta meg, hogy két évig rohangált fel és le szélen, ha meg netán kapott labdát azt izgalmában meg elügyetlenkedte, bebizonyítva, h látod, minek adjunk labdát.
Még, ha egyszerűnek is tűnik, igen sokat kell fizilaiag és teknikailag fejlődni ahhoz, hogy szélről elfogadhatóan tudjál produkálni, sok vessződség, gyakorlás, edzés, kész macera.
Szeretem a kézilabdát,de soha nem játszottam,szóval lehet butaság amit írok:
Szerintem egy jobb kezes szélsőt a legegyszerűbb kinevelni:
1.alapból jobb kéz nem bal
2. nem kellenek kiemelkedő(átlövőkhöz viszonyítva) fizikai paraméterek
ami viszont kell és csiszolható,fejleszthető: gyorsaság,lövő technika, súlypont emelkedés.
A merítés tehát a véleményem szerint ezen a poszton a legnagyobb,mindezek ellnére Gergő óta nincs egy épkézláb bl szintű magyar szélső,de még középszer sem..
Ma már nem felelős odaadó, stb vezetők vannak, hanem menedzserek, akiket semmi más nem érdekel, csak az adott pillanat, az azonnali eredmény, ők jönnek-mennek és legtöbbsztör felfelé lépdelnek mindent és mindenkit kihasználva az egyéni sikereikért. Neféljünk, innét sem fog senki verve, bukottan távozni, ha egyáltalán...
Bodó, vagy csak a vaccapot kapta meg? És vajon mennyi zsét tesz be a telekom és mennyit a többiek, tudjuk kik?
És, ha éppen, hogy nem lehet vacakolni, akkor meg mirefel voltak Siskarjevek, Magnussenek, Moraesek, stb?
Ekkor kell éppen hogy azt a sok pénzt okosan, jól elkölteni, de én nekem ez kicsit necces, sztem itt nem csak 'üzleti' alapon mennek a szponzorizációk, hanem lásd Audi vs Győr, Mol vs Tbánya,
úgy tűnik, h ezeknek a cégeknek 'megéri' a szponzorizáció akár eredmény nélkül is.
Ez a különbség! Majd biztos lesznek (a beépített emberek), akik a lenti bejegyzésre elkezdik szapulni HCS-t, de az igazi veszprémi szív és elkötelezettség ott volt. Ez az amit a mostani vezetők nem tudnak és nem is akarnak a saját öncélú viselkedésük és a napi túlélés miatt megérteni.
egyébként igen, az oldalon régen Magyarády és Sevi is beírt sokszor...aztán egy idő után már nem, és már fórum sincs...
előbbi egyszer anekdotázott, hogy miken múlhat játékosok leigazolása...egyszer pl azon, hogy éjjel 3kor be volt kapcsolva Hajnal Csaba telefonja, amikor hívta egy játékos menedzsere, hogy összeveszett az adott klubnál mindenkivel, jönne, van-e rá mód...reggel 8ra meg már meg is volt a megállapodás...
nyilván lehet, hogy nem igaz a sztori, és sok mindent lehet a mai napi mondani Csababára, de hogy ne élt-halt volna a klubért, azt nem...
akkor tegyük ezt mérlegre a mostani vezetéssel, és egy éjjel 3-as telefonnal. ki venné fel vajon?
igen, 4 évvel ezelőtt egy Nahi, Remili, Tournat kaliber Veszprémbe jött volna.
azóta sok minden történt. Kielcében nincsenek botrányos távozások, másfél évente edzőcserék, edzésre lelátógató elnökök...ott egyedül Talantot kell elviselni, de cserébe elég sok mindent hozzátesz a kielcei kézilabdához...
valaki írta, hogy a kézilabda kluboknak nem azonos az érdeke a válogatottéval.
egyszer volt alkalmam beszélni a Telekom marketingigazgatójával, és megkérdeztem, hogy a Veszprémmel kötött szponzorációs szerződésben vannak-e teljesítménykövetelmények. azt mondta: "igen" - magyarul x évre szóló szerződésben y alkalommal kell FF-be jutni és bajnoki címet szerezni, mert ha nem, a Telekom dobbanthat/csökkentheti a lóvét.
ilyen szemmel kell nézni a fiatalokat, hogy mire van idő. se Szegeden, se Veszprémben nincs idő arra, hogy azt mondják a szponzoroknak, hogy most három évig BL 16, de majd utána leigázzuk Európát.
Bánhidi egy tulok, de ő lehet a jó példa, hogy legalább milyen szinten kell lennie egy fiatalnak, hogy egy jó edző kihozza belőle a világklasszis tehetséget.
Bodó az ellenpélda: bármekkora tehetség is volt valaha, minden évben szépen "beárazódik".
régen, amikor negyed ennyi pénzünk nem volt, Zovko orrvérzésig játszatta Dzombát, akiről Éles azt mondta egyszer, hogy középszerű játékos lett volna, ha Zovko nem bízott volna benne ennyire. akkor volt idő erre - ma nincs.
Nilsson amikor jött, már klasszis volt és fiatal. Gasi szintén. Aront hagyjuk is.
Sagosen 19 évesen PSG-ket irányítgatott...
megjegyzem halkan: erre lenne elviekben a NEKA, hogy a kluboknak kinevel 18-19 éves játékosokat, akiknek már csak fél-1 fok kell a klasszissá váláshoz.
utáltam Vranjest mint a bánat, de ő mondta Győri Matyiról, hogy remegett a keze minden edzésen...
de amúgy az, hogy nincs egy fiatal balszélső 10-15 percekre, az a NEKÁt is meg a mi utánpótlásunkat is minősíti kőkeményen
Akkor ne fogjuk vissza magunkat, ööö mondjuk jöjjön balszélre, és hirtelen nem is tudom ki, aki elment Kielcébe, a francia gyerek, Dylan Nahi, na, pl Ő tökéletes lenne, az eb-n 1-2-3 on is védekezett.
A Kielce nem elég, h bl-t nyert a kárunkra, de messze megelőzött minket presztizsben, jövőképben biztos, igazolásokban.
ez nem újdonság.mármint ,hogy nézik a az oldalakat .Ha jól emlékszem a régi fórum oldalon néha néha Sevinger feljött is jött és elmondta a klub véleményét egyes dolgokról .persze akkor még más pozícióban volt.
Persze! Tök profik a győri idegenlégiósok, plusz munkát végeznek az edzés után, aszkéta módjára élnek, de megbuktatják az amúgy már deklaráltan csak 3 hétig őket boldogító edzőjüket és ezzel elbukják a bajnoki címet meg egy "kevéske" lovét.
Magad sem hiszed komolyan! Miért pont az idény egyik legfontosabb meccsén? Előtte ezerszer megbuktathatták volna, de nem tették.