Hali!
Érdekldve olvastam a topicot nagyon amatőr érdeklődőként, és mivel óravásárlás előtt állok, tanácsot szeretnék kérni. Mit gondoltok a Breil órákról? Konkrétabban a kronográfos csúcsmodellre gondolok, a számát nem tudom. www.breil.com
Ha lehet a tanácsokat emilre küldjétek.
thx
Nekem is a Fortis Flieger Chronora esett a valasztasom, immaron ketto eve (feb 4-n). A pontossagarol annyit, hogy volt amikor tobb heten at ugyanazt a masodpercet mutatta, amit a telefonos pontos idoben hallottam. Ha vigyaznak ra, akkor kizart, hogy problema legyen vele. Rendeltetesszeru hasznalat eseten elnyuhetetlen... (nnnna en nem egeszen igy hasznaltam es megis muxik...) Ha ejjel is rajtam van, akkor (acelszijnal) azt a hosszabbito reszt lazabbra allitom, mert a szijakat az orahoz rogzito rugos kis bigyok nem mindig birjak a csuklo altal kifejtett erot. Regebben volt, hogy felebredtem, mert szemhejon at is tul vilagos volt a szamlap. Azota valtoztattam a dolgon... Az nagyon allat erzes, mikor a suly ami felhuzza, ugy felporog, hogy billegteti a csuklodon az automata orat, nem?? :-) Nekem ez az egyetlen kedvelt hasznalati targyam, van egyfajta varazsa szamomra. Amiota megvan, egyszer kellett szervizelni (ennek oka en voltam), akkor ki lett cserelve az uveg zafirkristalyra (egy 'hangyanyival' jobb..ennek is oka volt..), meg vettem hozza egy atlatszo alsoreszt. Erdekes egy ilyen oranal az az idoszak, amikor 'bejarodik' a szerkezet az ember kezen. Elemet meg nem kellett cserelni benne :-)
bocs, már megint,
az alábbi modell sehol nem található meg, hiába kerestem az omega honlapján, ...
ez egy tök régi, vagy egy tök új darab? tud erről valaki valamit?
hali srácok,
bocsánatot kérek, ha off zavarom a hozzászólásokat, de napok óta nem tudom elérni a WWW.poen.com-ot. Hülyére reklámozzák magukat mindenféle újságokban (pl óra magazin ;-)) ugyanakkor elérhetetlenek?!?!?!?! Én hibáztam?
?: néhány napja néztem egy omega dinamyc-ot, agyanat majd' ott hagytam, viszont nagyon furcsa volt, hogy az "üveget" nem védte felülről semmiféle gyűrű, korona (mi is ez?), nem válik ettől sérülékenyebbé?
köszi ...
Flex
Természetesen ez egy igen szubjektív dolog (már az óra kiválasztása) de mindig érdemes jól körbejárni a dolgokat, mert mindig van egy jobb. Ha egy óra megtetszik nem szabad megvenni egyből. Ez nem pillanatnyi elhatározás kérdése persze ha nagyon sok pénzed van akkor megteheted, hogy 1 hét múlva lecseréled. Egyébként írtam a tcm@elender.hu-ra. Kértem neked árajánlatot, de a 1134 Bp. Huba u. 10. -ban van a központjuk. Szerintem ott tudsz személyesen is érdeklődni.
JamesTKirk
Jó választás. Én is azt akartam megvenni csak nem volt "kedvem" hozzá (PénzPénzPénzPénzPénzPénz):).
Kösz a választ, sokat segítettél. Én a Seiko homepage-ről szedtem az infókat, te jóval többet mondtál. Nekem is az a modell tetszik, amelyikben csak a 12-es szám látszik, de még nem döntöttem el hogy a fekete vagy a fehér/arany :)
Kövezzetek meg, de mivel nem nagyon értek az órákhoz, ezért 99%-ban az óra kinézete az, amelyik nálam számít. Raktatok be képeket sokféle óráról, voltak jók és rosszabbak is, de némelyik igen rajongott típust ugyan fel nem vettem volna, hiába kerül százezrekbe, mert nem tetszik. De ez a Seiko, ez igen :)
Van valami ötletetek, hol lehet ennek a típusnak itthon utánajárni? A Seiko hp-n 595$ az ajánlott ára, a 400 $ az jobban tetszett :)
Flex
No még egy-két dolog. Az a típus amelyiken nincs teljes számozás igen érdekes. A számlapon feltüntetik a perceket ami igen hasznos és én is nagyon szeretem a Fortis-ban. Még egy hasznos dolog. Az óra járásával ellentétesen forgatható lunettája van ami egyrészt védi egy kicsit az üveget a karcolódástól, és "elteltidő" ellenőrzésre is hazsnálható. Kvázi kapsz egy 60 perces visszaszámlálót is amit jól lehet használni parkolóóra, vagy más záros határidejű dolog mérésekor.
Más. Szerintem nem irigykedsz, hanem te is szeretnél jobb órát. A kettő eléggé különbözik. Aki irigykedik az azt sajnálja, hogy a másiknak van és neki nincs. (dögöljön meg a szomszéd tehene is effektus). Erről csak annyit, hogy az ember szeretheti az órákat és árdeklődhet anélkül, hogy a legkirályabb órája lenne. Sokunkanak igen komoly megterhelést jelent egy komoly óra megvásárlása, és az már igen hosszú időre szól. Addig persze az elérhető valóságot hordjuk a kezünkön. A másik, hogy mindig van egy jobb. Nézz ki egyet gondold át, olvass utána, próbáld ki (ha lehet), beszéld meg az asszonnyal (de csak a felét mondd azárának azt is sokalni fogja):)és ha mindenben megfelel akkor vedd meg. Egy jótanács. Soha ne köss kompromisszumot. Ha van egy hibája és a vásárláskor elnézed már másnap látni fogsz egy olyat ami azt is tudja. Ha nem fedi le teljesen az igényeidet inkább ne vedd meg.
Breki
Hi Flex
Szerintem akkor is csodálkoznál ha tudnád, hogy például Én mennyire nem értek hozzá. No de ahogy mondják aki nem ért hozzá az tanítja.
A Seiko Kinetic Autorelay működéséről az előzőekben elég sokat írtunk, arra most nem térnék ki, hanem az általános jellemzőkre. Acél tokozással készül kétféle stílusban. Van egy futurisztikusabb a hagyomános kerek, illetve a kinetic keresztezéséből született szerintem igen tetszetős kivitel. Ez fekete fehér illetve szürke hátlappal készülhet. Altípusként van olyan ahol a 12,3,6,9,órákat ráírják és van a másik típus ahol csak a 12-t. Jól ovasható nagy számok, illetve órajelölések. Szerintem a sötétben is jól látható, (széles, nagy jelölések) LumiBrite mutatók illetve órajelölés. Egy kicsit zavaró a 3 és 9 szám felírása mert a hagyományostól eltérően a középponthoz igazodik. Van egy érdekessége a Hardlex crystal üveg. Ez fogalmam sincs, hogy mit jelent, de szerintem jobb mint a mineral de rosszabb mint a crystal. Ha valaki pontosabban tud róla valamit azt elolvasnám. 100 illetve 200 m vízállósággal készül. Azért 150 m -nél allj majd meg :) 350-450 dolár közöttláttam az interneten, nélunk egy kicsit olcsóbbak az órák. A hagyományos típusnál nem 4 hanem 3 óránál van a dátumjelzés, sötétben nem látszik, es szerintem sokkal csúnyább. Még aranyszínben is lehet kapni. No röviden ennyi. Szerintem igen szép és érdekes óra.
Hi Breki
Több hónapja olvasom a topicot, csodálkozom hogy mennyi mindent nem tudok az órákról, és természetesen irigykedem, hogy nekem miért csak egy viszonylag jól kinéző, ám olcsó Favorit kvarcórám van.
De nemrég megláttam a Seiko Kinetic Auto Relay sorozatot, és úgy döntöttem hogy ha elérhető árú, akkor meglepem magam eggyel, mihelyst összegyűlik rá a pénz. Amit a Seiko weblapjáról meg lehet tudni az elolvastam, de a otthoni árakról és megjelenésről sajna semmi infó. Nem írják, hogy esetleg titánium tokozással vagy zafír üveggel készítik-e, így attól tartok hogy egyikkel sem. Homályosítsatok fel, kérlek.
Nekem is jobban tetszett a Breitling, és először csak hasonlónak gondoltam a Tissot-t. Azután a vásárlás után rögtön elvittem egy gyors pontosság ellenőrzés/állítás + nyomáspróbára (biztis ami biztos), akkor mondta szagértő, hogy ua. van belül, mint az Aerospace-ben. A titánium(ötvözet) és a zafír üveg miatt meg gondolom tartós lehet. Kapkodni nem fogok, már csak azért sem, mert nem igazán tudtam a FORTIS-tól EGY órát választani, ugyanis majdnem mindegyik tetszik, legjobban a Flieger Chronograph, abból is a minősítéssel rendelkező (amelyiknél a dátum négy óránál van). Eddig csak jót hallottam (és olvastam) a márkáról.
Hello Mindenki.
Egy kicsit elfoglalt voltam mostanában és csak most jutottam a számítógépem közelébe.
JamesTKirk
Tissot
Az órád a Titánium kollekcióban fut, és szerintem sem női óra. Gondolj bele: két funkciónál többet tud és valaki egy nőnek akarná eladni???? :))) Egyébként nekem is nagyon tetszett, erősen gondolkodtam rajta ( vételi széndékkal ) de a tudatosságon itt kerekedett felül a szubjektumom. Sajnos nekem a masszív nagy tokozású Breitling jobban tetszett. De az ára az elképesztő. Miután láttam, hogy a Tissot ugyanazt negyedannyiért árulja, nem volt szívem kiadni ennyit érte. Így esett a választásom a Fortis-ra. Ez sem olcsó de nagy, egyszerűen átlátható és minden kívánalmamnak megfelel. Még automata is. Nem bántam meg, hogy ezt választottam. Csak pártolni tudom az ezirányú elhatározásodat. Kapkodni nem kell mivel szerintem egy igen jól megkonstruált quartz szerkezetet hordassz a kezeden és semmi sem sürget. Én hordtam egy hónapig egy Aerospace-t, és nem tudtam betelni vele. Sajnos az eladó visszalépett így mégsem tudtam megvenni, de ha lenne egy ilyenem erősen meggondolnám, hogy lecseréljem-e.
Asszem a Bulova-nal hagytam abba. Folyt köv a jövő héten
Ja még egy a POEN 42000 Ft ert ajánlott bőrszíjat biztonsági csattal. Nem sok ez egy kicsit? Tud valaki olcsóbban.
Hi Breki
James, a '85-ös Aerospace-t a Milestones fejezetben találod, az időskála megfelelő szakaszán. Az ős-modell egyebek között az alsó LCD kijelző méretében, arányaiban tér el a mai modellektől. Éppen úgy mint a Tissot Seven Lady. Ami szerintem is lehetett volna Seven Gentleman. Üdv: slr
Pedig miután megláttam az elnevezést, megkérdeztem egy pár embertől - és óraboltban is- hogy ez ugye nem női óra, és kivétel nélkül mindenki engem igazolt. De ha nem akkor is, nekem tetszik és kész ( egyébként a TITANIUM sorozat - ami ugyanígy néz ki csak van csak analóg quartz, meg különféle dátumos - mindenhol >>MENS<< címszó alatt fut). Addig szemeztem az Breitlinggel, hogy a nemrég meglépett áremelés összegéért meg tudtam venni a Tissot-t :(. Azon meglepődtem , hogy az Aerospace 1985-ben jelent meg. A kép, amit említettél a Breitling hivatalos oldalán van, mert még nem találkoztam csak az aktuális kollekcióval (vagy nem voltam elég alapos).
James, attol tartok, a Tissot szándékai szerint női órát hordasz. Mindenesetre megnyugtató, hogy nem vagyok egyedül nemi eltévelyedésemmel, meg ahol láttam, ott is a férfi órák között volt kitéve. A Breitling oldalán iszonyú jó minőségű fotók vannak, azok szerint bizony ez a Tissot méreteiben tökéletesen megegyezik az ős-Aerospace-szel (leszámítva a tokozást, amit a Tissot szűkebbre szabott), és bár a Tissot oldalán elég gagyi fotók vannak, ott is felismerhető, hogy melyik modellről van szó. Kétlem, hogy ezt a kijelzőt (amely méretek tekintetében az összehasonlytás alapja volt) kisebb változatban is gyártanák.
Megjegyzem, a Tissot változatot kényelmesebb kezelni. Ha sok tekergetnivalód van, a Breitlingen feltöri az ujjadat a sok kiszögellés. Szerencsére / sajnos az én ujjamat egyik sem töri fel.
Én másfél hét óta vagyok tulajdonosa egy ilyen órának (kék számlapos), és én is megnéztem - utána - a Tissot oldalán. Szerintem már csak a méret miatt sem ugyanarra az órára gondoltak, létezik kisebb (csak nem női orát hordok :)). Egyébként az óra szuper, ugyanaz az ETA quartz szerkezet van benne, mint a Breitling-ben, zafir üveg, titánium, még a modellváltozatok is ugyanazok (szin, diszités, stb).
Asszem ez az utolsó quartz órám, a következő FORTIS lesz, amióta megláttam a POEN-ban, számomra a tökéletes órát jelentik.
Tegnap láttam az eredeti (1985-ös, nem dőlt számos) Breitling Aerospace-t vadonatúj kiszerelésben, Tissot név alatt. Kicsit kisebb a számlapja, mivel az üveg alatt nincs a számlappal egyező színű kúpos gyűrű. Titánium hát és csat, rögtön megtetszett. Hazamentem, megkerestem a neten és azonnal kétségbe estem, úgy látszik, nemi identitászavaraim vannak. Az ominózus Tissot órát úgy hívják, hogy Titanium Seven Lady.
Nem vagyok egy nagy óra szakértő, de imádom ezeket a fantasztikus cuccokat.
Egy kérdésem volna, aki tud legyen szíves segítsen! Kaptam egy régi svájci karórát, és a gyártási idejét szeretném megtudni. A márkája Allaine. Fekete számlap, piros másodpercmutató, aranyozott mutatók, aranyozott óratok. A számlapon a következők olvashatók: Water resist, Anti-magnetic, Incabloc, Swiss made.
Mechanikus, felhúzós óráról van szó. Az biztos, hogy az óra az 1939-es időkből származik.
Szerintetek hol tudnának kielégítő információt nyújtani?
Sorry mindenkitől, hogy a témától eltértem! IWC-Schaffhausen RULEZ!
>Zenith will lose Rolex as a customer for their "El Primero" movement in the near future. A marketing manager from Zenith declares that they are trying to find a way to sell their watches in the USA.<
csá, SEGÍTSÉG
A www.poen.com-ot kb 2 órája nem tudom elérni, segítség én vagyok gagyi vagy télleg nem működik?
Ahogy napok óta olvasgatom a hozzászólásaitokat a végén még remény ébred bennem, hogy talán egyszer kiművelem magam. Nagyon tetszik a tartalom, igényes és részletes, csak így tovább ...
Hali,
Ugye!! megvettetek es mar olvastatok a NAPI GAZDASAG mai szamat!?
Egyebkent meg van a velemenyem a svájciakrol, meghogy pontossag.?
Elkuldtem nekik az oram gyari szamat es nem tudtak megmondani, hogy mikor gyartottak?!!
Igaz elnezest kertek, hogy csak azt tudjak, hogy 1912 oktober vagy november volt a gyartasi ido. :-))))))))))) (ezust zseb, a hatuljan a fedel alatt ott az 1900-as vilagkiallitas nagydija erre a tipusra)
Egyebirant tisztelem es becsulom a mindenfele tudasu quartz orakat, de ha jol tudom akkor a holdon a Hasselblad fenykepezogep mellett is tsak egy hagyomanyos Omega volt. (ja a fenykepezogepeket fenn hagytak, egy arany es egy ezust szinu, barki elviheti !!)
Szoval szerintem ha ORA, es ha SVAJCI akkor az nem quartz...
Egyebirant a cikkben leirtak kisertetiesen egyeznek azzal amit a Margit hid pesti hidfojenel levo
oras emlitett a mult heten az orakkal, oravasarlassal kapcsolatban. (Falk Miksa u. 50m a villanyostol)
Udv
Thomas
Aszongyak nalam szagertobbek, hogy Sectorbol automatat erdemes venni, azokban turheto ETA szerkezet van. Es kozepes az arfekvesuk.
A kvarcszerkezeteik allitolag javithatatlanok. Es ahhoz meg dragak.