Keresés

Részletes keresés

Prof Creative Commons License 2000.02.18 0 0 819
Sajó!

Gondolom a skálához tartozik egy mutató is... Namost. Mikor megy a mutató és milyen sebességgel? Megy-e egyáltalán valamikor?

Van-e a körkörös részen a számokon kívül egyéb jelzés (például vonal stb.).

A tippem: járástartalék-mutató órában kifejezve.

Prof

Előzmény: Sajó (808)
Sajó Creative Commons License 2000.02.18 0 0 818
Szia Mester,

Másodpercet mutat,
Nem automata sajna csak felhúzós
IWC GST kronográf, régebbi modell

Szóval?

Előzmény: jpmaster (810)
Prof Creative Commons License 2000.02.17 0 0 817
Hali!

A.L.I.E.N – Az óra eszmei értéke most szerintem nagyjából fél és egymillió forint között lehet. Itt a fórumon volt pár hozzászólás igen jó órásmerterektől, de ha van rá kereted, minimum Ausztriába, de inkább Svájcba kellene nagyszervízre kivinni. Faxoltam egyébként a gyárba, valszeg egy-két héten belül válaszolni fognak. (Tag katalógus faxolás után 1 héttel jött meg.)

Ami pedig a keresztülmenést illeti. Ugye Butch-nak volt egy órája ami miatt például nem köllött annyira menekülnie Mr. Wallace haragja elől... De ez hosszú, és aki megmondja, hogy honnan is vettem ezt a dolgot, az majd április 24-én 10 percig játsszhat az új Fortisommal. :-)

A prezentációkban tudok segíteni. Van itt szkenner is, és tárgyakról is egészen jól lehet vele szkennelgetni. Majd holnap vagy a hét végén megpróbálom.

No, jó éjt!

Prof

U.i.: Izé, hogyhogy a lőtér „réme” vagyok?!

Előzmény: A.L.I.E.N (815)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.02.17 0 0 816
Itt nézhetitek meg:http://free.netlap.hu/Isaszeg/breitling.jpg
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.02.17 0 0 815
Itt ragadom meg az alkalmat,hogy megköszönjem Muzx mesternek a segítségét......
Van még 1 pár "órás"érdekesség amit szeretnék bemutatni nektek remélem sikerül.
A Breitling képpel még próbálkozunk Prof! Hallom a lôtér "réme "vagy :))) ! Neked is köszi ha másként nem megy, igénybe vesszük
a segítségedet! Az óra egyébként működôképes ,semmi baja....csak az idô vasfoga.....
nem ártana egy szervíz.Ha tudnátok min ment keresztül ez az óra!!!!
Üdv : A.L.I.E.N
Előzmény: MuzX (813)
Prof Creative Commons License 2000.02.17 0 0 814
Hali!

Muzx kartács! Akkor így világos. Esetleg hozzám át lehetne rakni a képet, és akkor nem lenne vele gond.

Megnéztem egyébként a képet. Pár dolog kell ahhoz, hogy azonosítható legyen az óra. Először is meg kellene nézni a hátulján a referenciaszámot. Aztán a kövek számát, aztán a hátsó borítást leszedve (ezt érdemesebb lenne valami legalább minimális hozzáértéssel rendelkező órásra bízni) megmérni a szerkezet átmérőjét. Ezek alapján már nagyjából be lehet tippelni, hogy mikor készülhetett az óra.

Szerintem egyébként legalább 50 éves, de nincs kizárva, hogy az első világháború körüli időkből származhat (bármennyire is hihetetlen).

Második menetként ajánlani tudom, hogy vigye be a Petőfi Sándor utcába a nagy Breitling szervízbe, és természetesen villámgyorsan küldje el a képét a Breitling központjába:
BREITLING SA
P.O. BOX 1132
2540 GRENCHEN - SUISSE
Tel ++41 32 654 54 54
Fax ++41 32 654 54 00

Én ma éjszaka elküldöm a képét faxon, mert nagyon izgatott lettem... :-)

Egyébként működőképes?

Másmostnincs...

Prof

MuzX Creative Commons License 2000.02.17 0 0 813
Üdv!

Prof kartács, én próbáltam a kollégának segíteni (gondolom rájöttél) :))), de nincs digitális fényképezôgépem... a többiekét meg nem olyan könnyen tudnám elérni.

A kép pedig ott van a xoom-on, hogy miért jön gyakran a xoom logo és nem az óra, azt ne tôlem kérdezd, nálam a harmadszori reload-ra már az óra jött, szóval akit érdekel, az nyomogassa szorgalmasan a reload gombot. :)))
Tényleg nem tudom, miért ez jön, a link jó, a kép ugyanúgy készült mint az összes többi fotó, ami fönn van, és mégse jön le néha, pedig csak 88k, ha jól láttam.

Éjjel mikor föltettem még csekkoltam másik géprôl és ott is jó volt, igaz, ott se elsô letöltésre.

MuzX

Előzmény: Prof (812)
Prof Creative Commons License 2000.02.17 0 0 812
Hali!

A.L.I.E.N! Figyu! Esetleg egy közös ismerős digitális fényképezőgépével elméletileg egyszerűbb lenne gépbe vinni. Jah, és nem jött ám le semmi, és a honlapodon sem jól jön le!

Prof

U.i.: www.poen.com napokon belül új szerveren, megújult tartalommal.

U.i.2.: Svájci órák levelezési lista esetleg kit érdekelne?

Előzmény: A.L.I.E.N (811)
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.02.17 0 0 811
Sziasztok! Nyitásként jöjjön egy viharvert BREITLING.............
Ki mit tud errôl az óráról? (bocsi a rossz képminôségért,de az óraüveg vastagsága miatt csak így tudtuk be scannelni....)
jpmaster Creative Commons License 2000.02.16 0 0 810
Hali Sajó!

Mit mutat? (perc, mp...)
Milyen órán? (automata ...)
Stb...

JP

Előzmény: Sajó (808)
Flex Creative Commons License 2000.02.15 0 0 809
Vegso fejlemeny - sajnos - a Seiko Kinetic Auto Relay ora ugyeben. Ugy tortent, hogy elballagtam a Jokai terre, megcsodaltam a gyonyoru orakat, es megmutattam hogy milyet is szeretnek. Masnap felhivtak, hogy van a nagykerben olyan ora, vigyek eloleget es hamarosan az enyem lehet. Sajnos ma hivtak fel, hogy a nagykerben osszetevesztettek az orat a szinten fekete szamlapos masik verzioval, ami nekem nem tetszik. Allitolag az altalam keresett tipust ne is varjam mostanaban vagy egyaltalan.
Felhivtam a nagykert, hatha kikonyoroghetek toluk valamit, utananeztek hogy van-e valamelyik uzletukben, es csodak csodaja talaltak is. Beugrottam az autoba, de az adott uzletben is a masik fekete szamlapos orat tudtak csak megmutatni (pedig elmagyaraztam pontosan, milyet keresek).

Igy hat ugy tunik nem lesz ilyen oram, hacsak nem szerzek kulfoldrol. Van tippetek vagy otletetek, esetleg tapasztalatotok hogyan lehet ezt megoldani? Sok kulfoldi site hirdeti az orat, egesz turheto aron, de vammal, afaval egyutt mar sok lenne, es nem is tudom a kivitelezes modjat sem.

Sajó Creative Commons License 2000.02.15 0 0 808
Tisztelt hozzáértok,

Eddig csak olvasója voltam ennek - az egyébként egyik legjobb - topicnak, de most már hálistennek nekem is akad kérdeznivalóm. Az ötödmásodperces téma hozta fel. Az órámon a hatos felett van egy kis ötödperces skála. A 12,24,36,48,0 van feltüntetve rajta. Ha valakinek van sejtése, hogy ennek mi az értelme, tegye már meg, hogy megosztja velm.

Köszi

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.12 0 0 807
:))))))
(ld. korábban)
Előzmény: Törölt nick (805)
Stone Creative Commons License 2000.02.11 0 0 806
Breki, ez aztán jó levétel volt....Nekem 25ért adták a fémszíjat, eredetileg bőrszíjas lett volna, de már szakadt szét néhány a kezemen, s ez sem tűnt erősebbnek, ezért kihagytam. A fémszíjtól csak az első napokban feketedett a kezem, vszeg a mattítás maradéka jött le, azóta korrekt, bát nem annyira kopásálló mint a titán. Fényesedik a matt rendesen a kiálló részeken.
Előzmény: BREKI (797)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.11 0 0 805
Megint megnéztem azt a Titanium Seven Ladies-t és úgy tűnik, sexuális aberrációm maradandó. Az órát még mindig el tudnám képzelni a kezemen :-)
Lesliev Creative Commons License 2000.02.10 0 0 804
Köszi te_o !

A "közvetett bizonyítékaiddal" engem meggyőztél (persze könnyű Lesliet táncba vinni... , és Perry Masonnek ez kevés volna...), valahogy én is ebben reménykedtem. Újra nagyobb kedvvel fogom nézegetni az óraüzletek kirakatait.
Mégegyszer köszi, Leslie

Előzmény: te_o (803)
te_o Creative Commons License 2000.02.09 0 0 803
Hali Lesliev!

Nos,az info nem tuti.Az en Olmam un. open heart tipusu,vagyis a billegonel nyitott(nagyon latvanyos).Amit tudtam rola,hogy kb. 28800-as lengesszamu(fulre),25 koves,svajci.Az ora gyari szamaban szerepel a 2824,elegge kulonalloan.A neten tallozgatva pedig raakadtam egy un. Frederique Constant nevu markara,melynek szinten vannak open-heart tipusai,amelyek kisertetiesen hasonlitottak az enyemnek a szerkezetere.Azok viszont ETA 2824-el vannak szerelve.Megneztem az ETA honlapjat--en a 2824-est talaltam,amely a legjobban illett a szerkezet tulajdonsagaihoz.(egy kivetellel-az enyem nem naptaros-de azt ki is hagyhatjak).
Es meg egy:a billegoszabalyozo un. Etachron tipusu,ha jol tudom.Szoval elegge heurisztikus volt a levezetesem,de tobbet en sem tudtam kezdeni vele,a neten nincsenek fenn.
Amugy milyen nagy szerkezetgyartok leteznek az ETA-n kivul?(ugy tudom,hogy a Valjoux es a Lemania is hozzajuk tartozik-vagy nem?).
te_o

Lesliev Creative Commons License 2000.02.09 0 0 802
te_o !

Most igencsak felkaptam a fejem ! Az az Olma - ETA2824 szerkezettel az igaz ? Eddig senki nem tudott felvilágosítással szolgálni ezzel kapcsolatban . Te hogyan jutottál ehhez az infóhoz ? Van esetleg valami forrásod, ahol meg lehet találni az Olma órák szerkezetét ? Engem nagyon érdekelne, mert szerintem baráti árfekvében lehet Olma órákhoz hozzájutni, legalábbis a nagy elismert márkákhoz képest !

Előzmény: te_o (801)
te_o Creative Commons License 2000.02.09 0 0 801
Miutan atragtam magam a hozzaszolasokon,nehany eszrevetel ill. tapasztalat-hatha erdekel vkit.
A Seiko (es a Citizen is) gyart es forgalmaz automata orakat,bar gyanum szerint ezek nem japanban keszulnek(nincsen rajuk irva).

A Seiko otos szerkezet valoban igen oreg lehet,bar amennyit en tudok roluk,igen strapasak.Egy uriember meselte,hogy kisfia ugy a konyha kovehez csapta az orat,hogy a kobol kitorott egy darab.Az ora azota is jar!!!Felreertesek elkerulesere megismetlem:automata ora volt!(Es meg hallottam egyeb torteneteket is).
Jelenleg tizenezerert vesztegetik oket.

Zsebora:nekem is van Zenith,felnyithato hatlap,benne szinten Grand Prix,Paris,1900.Nyolcezerert vettem bizomanyiban.

Orosz orak:sajna ram nem hagyomanyoztak az osok arany svajci orakat,be kellett ernem az oroszokkal. :( Nagyapa 30 eves Serkisof(tkeppen Molnia) zseborajatol vizmentes(!) Poljotig tobb is van.Azert valamivel durungabb szerkezetek,mint egy svajci. :)

Roamer:patinas gyar,kb. Tissot-Certina kategoria.

Olma:en is talalkoztam vele,sot meg is vettem-me'g az en csuklomon is jol allt,finom,lapos automata ora,ETA 2824.Jelenleg edesanyam hordja(testmelegen tartja es mozgatja. :))))) ).

Bocs,kicsit hosszu voltam.
te_o

te_o Creative Commons License 2000.02.09 0 0 800
Hali!
Ugy veszem eszre,kisse keson fedeztem fel ezt a topicot,pedig vagy harom eve oramanias vagyok.Bemutatkozasul:Zenith Elite HW Chronometre Reserve Marche-AZ ALOM.A valosag:Tissot Seastar Automatic.

Törölt nick Creative Commons License 2000.02.08 0 0 799
Breki, vannak olyan dolgok, amik minél vékonyabbak, annál drágábbak. Ne keress észérvet, hogy egy ilyen cuccra miért van szükség. Az acél szíjak nem feketítenek - ezt a topikidegen órámon évek óta tapasztalom - egy Fortis szíjra sem azért van szükség, hogy ne feketedjen a csuklód, Breitlingre sem azért, hogy tudd a pontos időt. Navigare necesse est... Hordd egészséggel és örülj neki! Hahó
Előzmény: BREKI (797)
H-Pet Creative Commons License 2000.02.08 0 0 798
Szia Baxter!

Keríts egy órás mestert, aki lehetőleg olyan öreg, hogy az elemcsere előtt kezde a szakmát.
Ők tudják azt is, nagyjából mennyit érhet az órád.

H-Pet

Előzmény: Baxter (794)
BREKI Creative Commons License 2000.02.08 0 0 797
Hello mindenki
Megvettem a Fortis bőrszíjat biztonsági csattal. Ez egy kész tragédia. Ennyi pénzért elég vékonyka. Sajnos csak egy ismerősömet tudtam felküldeni érte, ha látom lehet nem adok érte 41000 Ft-ot. Mindenesetre sokkal könnyebb lett így az óra, és talán nyáron nem lesz fekete a csuklóm ami az acél szíjnál valószínű lenne (titánszíjnál ilyet nem tapasztaltam) Azért kinézetre annyira nem rossz, egy kicsit hordom, legalább megpuhul a bőr.
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.07 0 0 796
szia Prof

A kisebb Flieger Chronograph tényleg vicces, de hát van akinek ez tetszik ... Egyébként már láttam a POEN-ban. Az a "mókás" óra a LOGO néven futó cserélgethető tokkal/szíjjal stb. Egyébként létezik automata szerkezettel is (!), ua. mint az egyszerűbb Flieger modellek (ETA 2824-2). Egy automata komplett (mert mindent külön lehet megvenni - tok, szerkezet, szíj) kb 40-50K Huf. Mégiscsak svájci ...

Előzmény: Prof (795)
Prof Creative Commons License 2000.02.07 0 0 795
Hali!

Ma a szerelmemmel bent jártunk a nyugati téri nagy rettenetben (WestEnd City). Asszem a második emeleten lakik egy órás, körben és középpen pulttal, egyébként minden további sallang nélkül. Van Fortis. Pár érdekesség

Van a Flieger Chronograph modellből 35 mm-es. Mókásan néz ki a közel 1,2 cm vastag tok ilyen relatíve kis átmérővel.

Dettó van a 200 darabos limitált pápai modellből is (a Pápai repülőezred tiszteletére kiadott óra).

De vannak egyéb érdekességek is. Kvarc szerkezetes kisebb órák, picit mókás kinézettel. Van a Swatch pop órájához hasonló, a tokból kiemelhető szerkezetes óra is. Mind-mind Fortis felirattal persze. És középen díszeleg egy Cosmonauts szett, potom négyszáztizenegynéhányezer forintért. A választék közel sem teljes, de mindazonáltal jó látni a kedvenc márkám terjedését... Bár amiatt kicsit sír a szívem, hogy az amúgy korrekt minőséget gyártó cég valszeg a recesszió okán nyitott a kvarc piac felé... :-(

Jólét!

Prof

Baxter Creative Commons License 2000.02.06 0 0 794
Sziasztok!

Van egy zsebórám, aminek szeretném megtudni a korát/értékét. A vekker duplafedeles, a belsőn a következő gravírozások vannak:
"REMONTOIR - J F Mermod - GENÉVE"
"ANCRE 16 RUBIS"
"Ligne droite Spiralbreguet"
A külső fedél belsején:
"FINE SILVER"
"84"
"No 265475"
Sajnos a gyártót ezek alapján képtelen voltam meglelni... Egy ilyen (szerintem igen régi) órát hova érdemes vinni szervizeltetni? Szerintem az utóbbi 30 évben biztos nem látta órás :-) Egyébként az órát megelégedéssel használom, és igen pontosan jár - heti fél/egy percet szokott sietni.

Bax

szucsr Creative Commons License 2000.02.06 0 0 793
jpmaster

Hadd kotozkodjek egy kicsit a Zenitheddel :-)
Az en mezei Speedmasteremen van datumablak, meg otodmasodperces skala, de nincs zavaro interferencia kozottuk. Igaz, hogy telemetriai skala nincs rajta (annak a helyen van az otodmasodperces skala), de nem is baj, mert ugysem tudnam hasznalni, mivel nem tudom, mire valo :-)

Udv, Robi

Előzmény: jpmaster (792)
jpmaster Creative Commons License 2000.02.05 0 0 792
Roberto!

A dolog lényege: 2 mondatra egyben válaszolni.
Nem vagyok hajlando az én gyönyörű Zenithemet bántó -méghogy diszitő elem???- kérdést figyelemre méltatni.
:))))
És ezzel vége. OK?

De most már komolyan:
mi lehet a telemetriai skála 20 osztásban?

JP

Előzmény: szucsr (790)
Törölt nick Creative Commons License 2000.02.05 0 0 791
Ajjaj... megjelenek és máris egymásnak ugrasztom az embereket?

A dátum ablak funkcióját sejtettem. A kérdésem, miszerint funkcionális-e avagy díszítőelem, az egyötöd másodperces beosztású sávra vonatkozott, és azt hiszem, csak kekeckedés volt éppúgy, mint az Óra Magazin fikázása.

SLR

Előzmény: szucsr (790)
szucsr Creative Commons License 2000.02.05 0 0 790
jpmaster

Kedves toled, hogy megkesz, ne nyissunk vitat, majd meg abban a mondatban a sajat velemenyedet, mint megfellebezhetetlen dolgot allitod be. Engettessek meg nekem, hogy elmondjam, _IMHO_ a kerdes a masodperc beosztasrol szolt, ezert is reagaltam ra ilyen ertelemben.

A masodik mondatoddal teljesen egyetertek, es mivel a datumablaknak sokkal szembetunobb a funkcioja (mint azt mar irtam), ez is abba az iranyba mutat, hogy nem arra vonatkozott a kerdes.

Udv, Robi

Előzmény: jpmaster (786)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!