Nem detektorom van, hanem sárkány ellen sárkányfű.
Ez egy lézeres mérő elhárító berendezés. Úgy működik, hogy van a motor elején egy 8x1,8cm front felületű, 4 cm mély fej, amelyben van 2 érzékelő, valamint 8 infra LED. Ha a fakabát mérni kezdi a gépet, akkor a rendszer ezt érzékeli, és visszaküld valami nagyon kacsa jelet, amelyet a fakabát csak úgy érzékel, hogy nincs reflexió, nem lehet mérni. Ezt a motorról úgy éled meg, hogy idegesen ide-oda rángatja a műszert, és hallani véled fogainak csikorgását is. Persze ezt a saját gumid csikorgásától alig hallod. A berendezés ezt a zavaró effektet legfeljebb a mérőt kb. 30-40m-ig megközelítve bírja produkálni, onnan már nem lehet becsapni, mert a mérő valahol már biztosan fog találni értelmes visszavert jelet.
Tudtommal eddig kétszer mentett meg a cucc.
Tavaly előtt volt egy történet. Vártam a srácokra a falu végén. Közben beállt egy rendőrkocsi, beindították a cuccosukat, és elkezdtek méricskélni. Eleinte csak néztem őket, majd elkezdtem "rájuk repülni". Az egyik rendőr már látta, hogy gyorsan jövök, így már kiszállt az autóból, és megállt mellette, hogy ha majd a kolléga bemondja a sebességemet, akkor majd jól megállít. Aztán a kolléga nem tudta bemondani. Persze mire megközelítettem őket, már full legal-ban nyomtam. Aztán jött a következő kör. Az eredmény ugyanaz. A következő körben a fakabát olyan ideges volt, hogy kézzel csapkodta az autó tetejét. Többször már nem mertem elmenni mellettük, mert akkor már biztosan előszedeti velem az elakadás jelző háromszöget, és megb.sz az első rendszám hiánya miatt :-)))))
A műszer: Blinder M40.
Egyébként jól vagyok, jövő héten remélem már élesíthetem a csajmágnest...