Sziasztok!
Kéz alatt vettem egy Eberspächer Hydronic D5WSC állófűtést. Beszerelés előtt ki szeretném próbálni, hogy működik-e. Nincs még hozzá vezérlő órám. Hogyan, vagy hol lehetne életet lehelni egy próba erejéig. Vagy egy bekötési rajz kéne, vagy egy hely, ahol behergelik a gépet. Előre is köszi a segítséget.
Olvasgatlak Benneteket szorgalmasan. Érdekes és jó, mert jó. :-)
Némi segítséget kérnék. Lakóautót van úri kedvem "építeni". A fűtését egy NDK-s olajkályhával szeretném megoldani, de nincs hozzá vezérlésem. Ha walaki esetleg, netalántán tudna mondani valami okosat, szívesen venném....
2.Ha megveszem alapkiszerelésben a fűtést, akkor utólag is tudom bővíteni? Pl.távirányító, ThermoCall, stb. IGEN
3.Távirányító esetén kell a programozható óra?
NEM. A kettő egymástól függetlenül képes irányítani a kályhát. De nem mindegy, milyen távirányítót használsz. Mérlegelni kell, hogy milyen az életritmusod és célszerű ahhoz megválasztani a kezelőelemet.
4. a távirányító utólag pikk-pakk hozzácsatlakoztatható a meglévő rendszerhez? vagy komolyabb előkészítést igényel?
PIKK-PAKK. Kb. 1 óra (5000,-Ft+Áfa/óra)
5. Távirányító hatósugarával mi a tapasztalat? Vagy ez típusfüggő?
600 m körül van, de természetesen nagyban befolyásolja a sikerességet az, hogy a gépjármű és a távirányító között vannek-e zavaró objektumok (panelházak, stb).
6. Utólag mennyibe kerül csak a thermocall kiegészítő beszereléssel?
A telefonhívásos Thermo Call 127.800,- Ft+áfa, az sms-es pedig 99.900,- Ft+áfa. Beszerelés kb. 2 óra, ami nálunk 5000,- Ft+Áfa/óra
Most szeptember 30-ig mindenből lejön 10 % kedvezmény. A munkadíjból nem:-)
124 92" mercedesben van 1 gyári webasto kályhám ,ami nem nagyon szeretne működni programozásra,"kéziben" működik.
Az vettem észre ,hogy amikor programozom 24 óra után egészen 29 ig számol és utána lép 0 órára ez az 1-es ill.2 es gombnál is ígyvan ,lehet esetleg valami óra hiba ?
Ez még a tavasszal mintha nem így működött volna,annyi volt még,hogy 1x a nyáron kivettem az akksit és mikor visszatettem elindult a kályha leállítottam és azóta most szerettem volna használni.
Az befolyásolhatja ,hogy az 1-es és a 2 es programnál mennyiidőkülönbség van mikor beállítom fűtésre?
Még a nyár elején aludtam egy éjszakát a kocsiban,a Bihar-hegységben.Igy éjszaka jó négyszer-ötször is bekapcsoltam a fűtést,mert hideg volt. Reggel kicsit aggódtam,de probléma nélkül indult az autó.
Na jó, mondjuk két 60ah-s akku figyel a motortérben. ;-)
Bár,elvileg le kellene kapcsoljon a kályha,ha gyengül az akku...