Egy hat napos, majdnem minden kultúrális igényt kielégítő firenzei utazás megvalósítható terveit szeretnénk bemutatni sok képpel és sok információval.
Később további és egyéb tényekkel gyarapíthatjuk firenzei tudásanyagunkat, de a hat nap maradjon meg művészeti egységként.
A képeden elég jól látszik a főoltár feszülete, melyet Benedetto di maiano készített.
Csak úgy elmesélem, hogy anno itt akarták megölni Lorenzo és Giuliano Medicit, szerencsére az előbbinek még sebesülten, de sikerült az Új sekrestyébe menekülnie.
A Santa Reparata templom maradványait én nem láttam, nem is tudok róla sokat, azt írja a könyv, hogy a IV., V. században épült háromhajós, és amint az már korábban leíródott a XIII. században lebontották, hogy az újat felépíthessék. 1964-ben kezdték meg a feltárását és már 1970-ben meg lehetett nézni a maradványokat, ókori mozaikpadlót, középkori síremlékek, falfestménytöredékek láthatók. Valahol azt olvastam, hogy itt van eltemetve Brunelleschi, a Dómban valóban csak egy kis síremléke látható.