Kedves Barbaránk itt nemcsak a fülünket gyönyörködteti, hanem a minszoknyából elővillanó lábikóival a szemünket is!:-) A filmen próbálkozik egy kameraman merészebb pozíciót felvenni, de úgylátszik féltette az állását. Pedig nagyon igyekezett!:-))
A fordításnál a deszkát is fordítod!:-) Ezért macerás a dolog. Egyébként egy linóleum vágó késsel elvágod a furnért a megfelelő helyen, már nem szakad fel.
az igazi tényleg 2 szerszámmal lenne, elviekben én is gondoltam rá, de anyagilag nem volt hozzá kedvem... :-) és valóban, a gép beállítása komplikált lenne( megfordítani azért nem lehet, mert a profil nem szimmetrikus), de így is oda lehet figyelni a kilépésnél. a kilépő oldalon mm-es fogásokkal megyünk, kézi előtolással. az pár kis rost, ami így kiszakad, pedig helyrehozható. 1mm vastag a furnér, és csak a tetejéből csipkézett egy picit ki. egy kis csiszolás, meg a politúr majd eltünteti :-)
Biztos most nem én találom fel a "spanyol viaszt"!:-)
A sikeres marás elsőszámú buktatója, hogy a marószerszám kilépő oldala biztosan felszakad! Ezért kell két irányból "megtámadni" az anyagot, hogy a széleken ne legyenek felszakadó szálak. Főleg, ha előre le van furnérozva a lap. Ez egy kicsit bonyolultá teszi a marási műveletet, de ez a biztos megoldás!....... szerintem:-) Az alábbi képen nem feltétlenül kell két (jobbos-balos) szerszám, elég, ha fordítunk a szerszámon 180fokot, és marás közepénél szakítjuk át az anyagot véglegesen. Ez egy kicsit bonyolultnak tűnik, de remélem eléggé érthető vagyok. A lényeg, hogy a két szélénél kell kezdeni a marást, és a marószerszám forgácsoló éle mindíg a legközelebbi ponton kell, hogy beleharapjon az anyagba. Az anyagból kifelé lépő vágóél, tutira szakítja a szálakat. Természetesen nagyon precízen be kell állítani a gépet, hogy ne legyen "lépcső" a kétirányú marásban. Szerintem ezt a gyárban két egymással szemben forgó marófejjel készítik, és így haladnak jobbra-balra a tényleges méretig.
igen, furnérral együtt marjuk. az ausztrál csávó arról nem ír, hogy hány tábla ment a kazánba! :-)
így, hogy tényleg pontos legyen, szép legyen, sajnos nem egyszerű.
Zsolti bácsi, te tudod, hogy milyen régóta szenvedek ezzel. mindenkinél voltam magyarországon, aki faforgácsolással foglalkozik, és senki nem tudta megcsinálni.
most már megvan a technológia (természetesen szovjet gépen készül:-)
Ez saját kezű cucc, a szerszám is saját. Brutálisan komplikált dolog, pedig egyszerűnek tűnik.
ha elkészül, kordonnal körbekerítem, és még én sem nyúlhatok majd hozzá! :-) de előtte bevonulok egy elmegyógyintézetbe regenerálódni. (ha még egyszer ilyen eszebmbe jutna, hogy lesliet építek, kérem, valaki üssön le!)
Ma énis többször meghallgattam a számokat amit átküldött Matyo. Semmi "csili-vili" csak a tiszta lényeg. Jól rotyog a hammond, és a basszusok is rendben vannak! Én a kombón hallgattam, de holnap átviszem a Hi-fi re is. Tervezem a csütörtöki esti látogatást egy kamerával. Remélem jó lesz a felvétel.
Köszönöm a sok szép szót a csapat nevében! Tehát akkor akinek kedve van, ne feledje, hogy csütörtökön Take5 21.00. A koncert rögzítésre kerül, tehát szükség lenne egy lelkes, műértő közönségre. Műsoron lesznek még Jimmy McGriff, dr Lonnie Smith, Jimmy Smith, Ray Charles klasszikusok és további saját dalok.
(All about my girl, Organ Grinder Swing, Love Bowl, Bayou, )
Gratulálok én is Matyooo! Ma volt alkalmam a hifi cuccomon meghallgatni a produkcióitokat. Nagyon tetszik a friss, tiszta hangzás. Profi munka! Sok sikert és sok jó koncert-lehetőséget kívánok a zenekarodnak.
Sziasztok ! Új vagyok a fórumon, de nagyon tetszik , hogy van még akiket érdekel az eredeti hangzás . Sajnos , a nagy " gazdasági világválság " engem is utolért ! El kell adnom a leslie-met . Akit érdekel : Allsound LA 2700 tipusú koncert "leslie" , 300 watt teljesítményű 5 csatornás / 2 a rotor, 1 EQ-s, 2 pedig vonal /. Alkalmas billentyűs alapnak . 2 sebességes és zajmentes a kapcsolás . Teljesen felújított . Az ára 220 eFt szivacsos tokkal együtt . Ha valakit érdekelne, bátran hívjon a 70/361-8558-as telefonon, vagy írjon a baci@pr.hu e-mail címre .
Engem is elkapott az ékszíj, és énis megszabadulnék a Proline 815-ös lezli házától, a benne levő erősítővel, táppal együtt. A hangszórókkal még terveim vannak, és a motorokkal is, így azokat nem adom hozzá. Esetleg a rotosonic felújított nagy hangerejű dobja is alku tárgyát képezheti futóművel együtt. Képet küldök szívesen, de jobb ha személyesen tekinti meg a nagyérdemű érdeklődő a cuccot!:-)
A hagyományos teherautókürtből eredő lezlitölcsér elé az a kupak mindenképpen szükséges. Anélkül szúr a magashang.
A tied viszont inkább a Motion Soundéra hasonlít. A rövidsége, lapítottsága és szélesebb volta miatt egyszerűen hagyományos kupakot nem is lehetne rendesen elétenni, de szerintem nem is kell. Max egy V alakú lemezt tudok középre elképzelni hogy jobban szórja szét a hangot. A Motionnál is van egy függőleges terelőlemez. Meg az egyik oldalon egy lyuk. Az minek??
"...És mivel a hammond egy nagy hangszer, ezért zenekart alapítanak a szállítására. Jövő héten Premecz Quartet, vagy akinek tetszik a Tritlisz zenekar, megmutassa, hogy először is tud játszani. Őrületes hammondorgona basszusok, csivitelő szakszofon, és egy egy szőkésbarna gitárművész. A jegy elővételben, 1500(nálam), a helyszínen 1000 forint. És kilépőt sem kell fizetni. Ha váltazatlanul terhes anyaként gondot okoz a lépcsőzés, akkor előzetes bejelentkezés alapján lépcsőlevitelről gondoskodik a hely, sőt még csipsz. Szerencsére áriák nem lesznek, és tessen kivételesen energiákat fektetni a jövetelre, mert egyedülálló élményükbe nem szereténk kimaradásilag hozzájárulni."
Ehhez mást nem tudok hozzátenni. véleményzeket, stb. szívesen veszek. A helyszínen asztal foglalható, ha valaki biztosan tudja, hogy ott akar lenni.
Tegnap kaptam Littlebig (1-2?) -től négy felvételt a csütörtök 19-i koncertje előzeteseként. Nos, igazi Hammond B3 trió felvételek. Kéz/lábbasszus, szólógitár, dob.
Először is, ez lényegében tudtommal az első igazi B3 trió Magyarországon.
Másodszor, szerfölött jóízű zene. Ha valamilyen zenei világhoz kapcsolnám, akkor Dr. Lonnie Smith, Sam Paglia. Persze mint a klasszikus ismert orgonásainknál, a műsor zöme feldolgozás lesz amit én spec. nem bánok. Méghozzá a legjobb, az igazi amerikai stílusban. Na végre!
Harmadszor: a felvétel is igen jó minőségű. Az orgona vonal/mikrofon által felvéve. Mindjárt én is tapasztalatot szereztem. Nem szabad, nem is szokták effektezni a Hammondot (kivéve a lezlieffekt:), és a szokásos mai cd soundnál kissé több középtartományt érdemes alkalmazni.
Szóval feb.19-én a Take5-ban Premecz Matyiék lehet hogy magyar zenetörténeti eseményt alkotnak?