Keresés

Részletes keresés

tehtube Creative Commons License 2009.02.23 0 0 9231
Két év alatt százezren "látták": Rhoda Scott, Moanin'
tehtube Creative Commons License 2009.02.23 0 0 9230
Már volt. De jó Jimmy Mcgriffesen szól a B3-as kissé karcosabban, főleg amit Joey DeFrancescótól hallunk. Meghát Billy a király!
tehtube Creative Commons License 2009.02.22 0 0 9229
Valahogy úgy vettem észre hogy a hatalmas gyűrűk segítenek a játékban. Olyan mintha súlyozott mechanikás volna a billentyűzet, csak a súly a billentyű fölött van :-)
Előzmény: oldrad (9228)
oldrad Creative Commons License 2009.02.22 0 0 9228
Már régebben is jókat mulattunk ezen a felvételén a mindig leesni akaró hatalmas gyűrűn :-))
A 60'-70'-es években az itthon korlátozottan játszott számaiban (Tánczenei Koktél:-) inkább MOOG-on vált ismertté. Tényleg zseniális, elő is keresem valamelyik CD-jét nosztalgiázni.
Előzmény: tehtube (9227)
tehtube Creative Commons License 2009.02.22 0 0 9227

Billy Preston - Summertime. Döbbenetes. Az utolsó másodpercig sziporkázik. Tényleg végig, a legutolsóig.

Úgy vélem Jon Lord nemcsak Jimmy Smith-től vett át, meg B.T. Jonestól, hanem tőle is. Igaza van, a legjobbaktól.

szimizso1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9226

Én nem bánom. Legyen egy oktató verzió is. Bár az én felvételem nagytotál. Abból semmit nem lehet tanulni.:-)  Az esti mozihallgatáson, egységes volt a szavazás az eredeti, esetleg "turbózott" hangú verzió mellett. Érdemes lenne meghallgatnod! Neked is bejönne a fíling. De azt gondolom, hogy Matyónak kell eldöntenie, hogy milyen felvételt vállal fel. Mihez adja a nevét. De az sem gáz, ha a levesbe megy, mert a legközelebbi felvétel már biztosan jobb lesz...... Minden kezdet nehéz!:-)

Előzmény: tehtube (9223)
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9225
Vagy dán?:-)
Előzmény: tehtube (9224)
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9224
Svéd hammond trió magyar vonatkozással. A Flower Kings progrock csapat dobosa -Csörsz Zoltán- máshol is dolgozik.
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9223
Át lehet keverni a hangot eq-val, kompresszorral, de inkább szinkronizálni kéne más hangforrással. 8 sáv, megkeverni, hozzáadni. Aztán itt-ott be lehet vágni az én hátsó nézeteimet is. Az igazi "oktatófilm" :-)
Előzmény: szimizso1 (9222)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9222

A videókamera nem volt összekötve a keverőpulttal. Csak a kamera wincseszterére lett rögzítve a HD kép, és a sztereó hang. Este nézzük majd a moziban:-)

A filmért majd jövőhéten jön Matyó. Én javasoltam Neki, hogy az ő basszusát, ha finoman hozzákeverik az eredeti filmhanghoz, egy teljesen jó filmklipp lesz belőle. Érintetlenül is megállja a helyét, csak egy loudnes-t kell mellényomni. Kb. 16dB vágott a wind cut. Ez hiányzik a hangból. De hétvégén jön egy stúdió technikus barátom. Majd megkérdezem, hogy mit lehet kezdeni a hangjával.

Előzmény: tehtube (9221)
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9221
A hang 8 sávon HD-re is került. Az én hangfelvételem sem rossz, szóval akkor összességében jó lett.
Előzmény: szimizso1 (9219)
akapuli Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9220
Jó tudni, hogy nem én vagyok az egyetlen, akinek a kedvence a Bayou.
Előzmény: tehtube (9218)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9219

Örömmel jelenthetem, hogy a koncert teljes idejéről nemcsak én készítettem felvételt. Az éjszaka belenéztem, de csak egy kis fejhallgatóval hallgattam a hangot, és túl közelről a képet. Vannak hiányosságai, de sem a fények, és sajnos az én tudásom még nem elég egy stúdió felvétel elkészítésére. Ettől függetlenül nézhető, jóminőségű lett a felvétel. Sajnos a "wind cut"-ot bekapcsoltam a nagy basszusok miatt, és így egy kicsit vékonyka lett a felvétel. Egyébként tökéletes kocsmafílingje van a felvételnek sztereóban. Tapsok, beszélgetés, pohárcsörgés, miaztmás:-) Matyóval megbeszélem, hogy hogyan lesz majd esetleg közzétéve a felvétel akár diszken is.

Előzmény: tehtube (9218)
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9218

Bizony sajnáhatja! Nagyon klassz műsort kaptunk, kíváló zenészektől és kitűnő hangzással. Úgy szólt a B3 ahogy a nagykönyvben meg van írva.

Zenetörténeti eseményt is magának tudhat Matyoo amiért külön gratulálok. Ez volt az első olyan hammondos koncert ahol a basszust is az orgona/orgonista hozta kézzel, meg lábbal ízes amerikai stílusban.

- Annyit hozzátennék hogy tavaly(előtt?) Kaltenecker Zsolt majdnem meglépte ugyanezt a C1-esével, gitárossal, dobossal, brilliáns balkézbasszussal, de láb nélkül.-  Meg hát C1 vonalból más...

Itt igazi rotyogós lezli kimikrofonozva és még a száraz vonaljel is hozzákeverve adta a legdögösebb hangzást. Masszív alapot adott a muzsiknak, összefogta a csapatot. Nagy szólók, döngetések, finom kíséretek, dinamika, minden, ami kell a jóhoz. Hogy miért maradt ez eddig ki nálunk?

A dob, gitár, szaxi méltó partner volt a zenében, szerencsés találkozás jó ízléssel játszó zenészeknek. Most kéne sok fellépés hogy összecsiszolódjon a csapat.

A saját számok mellett, Jimmy Smith, Lonnie Smith, Jimmy McGriff számok is elhangzottak a kétszer háromnegyed órában. Nekem legjobban tetszett a Bayou. Ott Jimmybácsit láttam tényleg magam előtt. Az nagyon meg volt fogva.

Felvételek készültek, dokumentálva lett az est

Várom a folytatást. Addig is, jövő péntek B2B3 Hammond trió ugyanitt Krisszel, aki szintén jelen volt.

Előzmény: szimizso1 (9215)
tehtube Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9217

Amit kérdezel: 1963, Hobo Flats - The Preacher

Először 1956-ban vette föl a New Sound...-on trióval. Aztán 1956 Baby Grand, 1990 The Master, 1992 Montreux.

Sikerült hangzóanyagot felvennem. Nem teszem közzé. Aki jönne hozzám, hozzon pendrájvot, megkapja. 

Ez inkább egy folyamatos összehasonlítás a B3-mal. Egyes hangok, presetek egymáshoz viszonyítása. Zene csak itt-ott van benne.

Előzmény: Lizzi (9216)
Lizzi Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9216

Sziasztok,

úgy látom sikerült eltalálnom a megfejtést Zsolt kérdésére. Már bánom hogy beírtam és nem mail-ben küldtem, így megfosztottam a többieket a lehetőségtől. Bocsi.

Más, azt hiszem már egyszer belinektem ezt.

http://www.jazzitalia.net/lezioni.asp

Vannak Hammondos leckék rajta, szerintem hasznos (nekem legalábbis).

Ami a kérdésem lenne Ti biztosan tudjátok melyik Jimmy Smith lemezen van ez a verzió:

http://www.jazzitalia.net/lezioni/organo/audio2/thepreacher.mp3

Ami nekem megvan az egy másik változat.

Zsolt, sikerült valami hangzóanyagot felvenni a KeyB-vel? Szerintem mindannyian kíváncsiak vagyunk egy általad készített tesztre is.

Üdv

szimizso1 Creative Commons License 2009.02.20 0 0 9215

Premecz Matyó koncertje nagyon jó volt! Sajnálhatja aki kimarad belőle!:-)

ham_peet Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9214
igen, a maximumra törexem. Egy nagyon kedves barátom sokat segített a méretezésnél, tervezésnél!
Előzmény: tehtube (9211)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9213

Kedves Barbaránk itt nemcsak a fülünket gyönyörködteti, hanem a minszoknyából elővillanó lábikóival a szemünket is!:-) A filmen próbálkozik egy kameraman merészebb pozíciót felvenni, de úgylátszik féltette az állását. Pedig nagyon igyekezett!:-))

Előzmény: tehtube (9212)
tehtube Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9212

Ez egy érdekes koncertje volt Barbarának. Elég kemény, rockos a játék, meg a hangzás is. Na meg a szponzor hatalmas Hammondot eltakaró felirata!

Az esti koncertre tessék készülődni mindenkinek.

tehtube Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9211

A sarkok, szegélyek is eredetiek lesznek?

Előzmény: ham_peet (9210)
ham_peet Creative Commons License 2009.02.19 0 0 9210

köszi!

már nagyon várom, hogy összeálljon a doboz.

amint elkészül, hozom a képeket!

Előzmény: szimizso1 (9209)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9209

Még valamit hozzátennék...... Tök jó lett!:-)

Előzmény: szimizso1 (9208)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9208

A fordításnál a deszkát is fordítod!:-) Ezért macerás a dolog. Egyébként egy linóleum vágó késsel elvágod a furnért a megfelelő helyen, már nem szakad fel.

Előzmény: ham_peet (9207)
ham_peet Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9207
az igazi tényleg 2 szerszámmal lenne, elviekben én is gondoltam rá, de anyagilag nem volt hozzá kedvem... :-)
és valóban, a gép beállítása komplikált lenne( megfordítani azért nem lehet, mert a profil nem szimmetrikus), de így is oda lehet figyelni a kilépésnél.
a kilépő oldalon mm-es fogásokkal megyünk, kézi előtolással.
az pár kis rost, ami így kiszakad, pedig helyrehozható. 1mm vastag a furnér, és csak a tetejéből csipkézett egy picit ki.
egy kis csiszolás, meg a politúr majd eltünteti :-)
Előzmény: szimizso1 (9206)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9206

Biztos most nem én találom fel a "spanyol viaszt"!:-)

A sikeres marás elsőszámú buktatója, hogy a marószerszám kilépő oldala biztosan felszakad! Ezért kell két irányból "megtámadni" az anyagot, hogy a széleken ne legyenek felszakadó szálak. Főleg, ha előre le van furnérozva a lap. Ez egy kicsit bonyolultá teszi a marási műveletet, de ez a biztos megoldás!....... szerintem:-) Az alábbi képen nem feltétlenül kell két (jobbos-balos) szerszám, elég, ha fordítunk a szerszámon 180fokot, és marás közepénél szakítjuk át az anyagot véglegesen. Ez egy kicsit bonyolultnak tűnik, de remélem eléggé érthető vagyok. A lényeg, hogy a két szélénél kell kezdeni a marást, és a marószerszám forgácsoló éle mindíg a legközelebbi ponton kell, hogy beleharapjon az anyagba. Az anyagból kifelé lépő vágóél, tutira szakítja a szálakat. Természetesen nagyon precízen be kell állítani a gépet, hogy ne legyen "lépcső" a kétirányú marásban. Szerintem ezt a gyárban két egymással szemben forgó marófejjel készítik, és így haladnak jobbra-balra a tényleges méretig.

Előzmény: ham_peet (9205)
ham_peet Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9205
fejben nekem is hamar megvolt, ezért is döbbentett meg, hogy ezerszer hallottam, hogy: "sajnos ezt nem tuduk megcsinálni"

már majdnem oda jutottam, hogy csinálok egy "célgépet", és magam megmarom,
de aztán.... :-)
Előzmény: szimizso1 (9204)
szimizso1 Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9204

Ehhh!:-)

Attól szép és örömteli az alkotás, hogy sokat szenved vele az ember!:-))

Én nem láttam a marási technológiát, de majd lerajzolm, hogy én hogy csinálnám...

Előzmény: ham_peet (9201)
ham_peet Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9203
igen, furnérral együtt marjuk.
az ausztrál csávó arról nem ír, hogy hány tábla ment a kazánba! :-)

így, hogy tényleg pontos legyen, szép legyen, sajnos nem egyszerű.

Zsolti bácsi, te tudod, hogy milyen régóta szenvedek ezzel.
mindenkinél voltam magyarországon, aki faforgácsolással foglalkozik, és senki nem tudta megcsinálni.

most már megvan a technológia (természetesen szovjet gépen készül:-)
Előzmény: tehtube (9202)
tehtube Creative Commons License 2009.02.18 0 0 9202

Rátetted a furnért is? Utána martad? Profi lett.

Sajnos a fene aki ezt kitalálta. Szép, jó, de nagyon bonyolult :-(

Az ausztrál oldalon egyszerűbbnek tűnik a marás. Hogy is van ez?

Előzmény: ham_peet (9199)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!