Keresés

Részletes keresés

drakkar Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1129
Mennyibe kerül kb egy Jager Le Coultre Atmos óra?
A nagyapámnak van egy ilyen, van valami hibája a membránnal?, többször volt szervízben, de mindig csak egy ideig ment utána. Már egy jó ideje áll.Szerintetek el lehet adni hibásan?Holérdemes próbálkozni vele?-mivel nem szeretném ha nagyon átvernének.
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.14 0 0 1128
te_o!

Megkuksiztam, télleg szép jószág!
(mármint ha jót találtam meg)

Előzmény: te_o (1127)
te_o Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1127
slr,Zsolev!
Az ora tenyleg nagyon 'ott van'!Lehet,hogy egy az izlesunk?Nalam mondjuk a Zenith Elite HW Chronometre "Reserve marche" a csucs,bar az felhuzos.Arat nem tudok,olyan jo almodozni...
te_o
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1126
Megtaláltam a kérdéses órát, amit 50ezer körül árulnak egy helyen.
http://www.doxawatches.com/offers/description.htm

A gond csak az, hogy mindenben egyezik a képen és az életben látott óra, csak én 17 jewels feliratot véltem látni az "enyémen".

Ha én tévedtem volna, akkor ETA 2824-2 van benne (ha jól tudom a helybeli hozzáértők ajánlották)

Létezik szerintetek tökéletesen ugyanolyan külsővel, paraméterekkel két azonos márkájú óra, csak az egyikbe egy kisebb, olcsóbb szerkezetet raknak? (<-- asszem újabb naiv kérdést tettem fel...)

A.L.I.E.N. , te_o; köszi a biztatást és tanácsokat!

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1125
Úgy látom Zsolev, Te nem viccelsz! Kösz, elég jól eltaláltad az ízlésemet, és nagyon figyeltél a lökött mondókámra! Csak az az árcédula... :-( Kösz, üdv SLR
Előzmény: ZSOLEV (1124)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1124
slr!

Jól emléxem, hogy te kerestél olyan automatát, ami kijelzi a rugó feszítettségét?
Találtam vmit:http://www.ashford.com/scripts/display.exe/item?itemid=11732&category=New_Watches&sid=59103357996591668088572200041203012

te_o Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1123
Hali!
Zsolev!En nem beszelek a Doxa ellen,nagyon jok,csak az emberek neha tenyleg hajlandok tuldimenzionalni(persze csak itt,Mo.-on),szoval dragabbert adjak,mint a tenyleges erteke.Hasonloan jo lehet szinte _barmely_ patinas svajci marka,en nem tudok gagyit mondani.Az igazat megvallva pedig meg 20-30 eve is olyan sok apro gyar uzemecske szerelt ossze orakat svajcban kulonbozo markanev alatt,hogy lehetetlen oket szamba venni.A Doxan kivul az ismertebbek kozul ott a Marvin (de sok idos ember kezen latni meg mindig egy-egy felhuzos darabot!),a Certina,a Roamer,vagy a Cornavin(amiket a vizilabdasok behoztak anno).
Bar a borszijrol nem en irtam,par szot:sokkal komfortosabb egy femszijnal,finom,lapos,felhuzos orakhoz talan jobban is illik-en ajanlani tudom.De szerintem sem uszasra valo,bar a capaszijakat nem ismerem.Egyebkent mutass olyan felhuzos orat,amit uszashoz ajanlanak...De minek is ahhoz ora?Tudom,mikor en is atalltam a nejlon :)) Casiomrol,eleinte furcsa volt hogy mindig letettem az orakat pl. zuhanyzas vagy uszas elott,de ez is hozzatartozik a feelinghez! :)
Egyebkent egy femszijas vizmentes automataban lehet uszkalni is azok rendesen le vannak tomitve,de legalabb probald meg nehanyszor nelkulozni!Szabadabb (tisztabb,szarazabb :)) erzes nelkuluk uszni!
Olcsobb automata orakat marka szerint nem tudok ajanlani,speciel az en Tissot-m 32e volt,bar csak cseppmentes(WR 30m).Szoval nezz korul az uzletekben,csak erre fokuszalva--en is ezt tettem. Ha mar olcsot akarsz.De ha a penz nem gond,akkor probald megtalalni a nagy O-t. (Az Orisok pl. tenyleg fainok).
te_o
A.L.I.E.N Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1122
Kedves ZSOLEV !
Tapasztalatból,csak ajánlani tudom a DOXÁT !
Édesanyámak a hagyományos felhúzós,nekem és a nôvéremnek pedig az elsô "kvarcok"közül van 1-1db.
A mai napig pontos,megbízható óráknak tartom ôket.
Ha az általad kinézett órát elviszed a korábbi
hozzászólásokból már ismert v melyik órásmesterhez
és ô rábólint, akkor szerintem ne habozz.....Ez az egész óravásárlás egyébként egy nagy dilemma, sok minden közrejátszhat:Öltözködés,életforma, stb,stb
Előzmény: ZSOLEV (1116)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1121
te_o!

Nem ragaszkodom a Doxa márkához (elég sokan leszólták már ezen fórumon; tényleg nem vmi jó minőség???), csak egyszerűen ezzel a névvel gyakrabban találkoztam.

Bőrszíj: sosem hordtam bőrszíjat, legalábbis drága órával és úszásra még nem. Jóindulatú tanácsot akartál adni nekem, miszerint használhatatlan (szétázik?) egy szíj az úszástól?
A speciálisabb (cápa-,fókabőrből készültek is?)

Bocs, ha túl nagy marhaságot kérdezek, de eddig nem foglalkoztam a témával és hát az újszülött + a viccek szavatossága...
Esetleg milyen más (olcsóbb, de jó minőségű) márkát ajánlanál a Doxa helyett?

Előzmény: te_o (1120)
te_o Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1120
Hali!

Kpeter!Szerintem,ha tenyleg nem tudsz donteni,jo valasztas az oreg felhuzos,nem feltetlenul Doxa (meg ha a Sose halunk meg-ben ez is a vilag legjobb oraja.:))))).
Amugy Profnak teljes mertekben igaza van,nezz meg minel tobb uzletet,hiszen minden marka nincsen minden helyen...
Ha igazan komolyan gondolod,ne kapkodd el!Mar csak anyagi megfontolasokbol se!Talald meg az igazi szerelmedet!
te_o

Törölt nick Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1119
Kedves Zsolev, valahol elvesztettem a humorérzékemet, légyszi segíts: Te most komolyan kérdezel vagy viccelsz? Csak úgy elképzellek, ahogy a százezer forintos bőrszíjas Doxádban beveted magad a Kondorosi uszoda habjai közé...:-) SLR
Előzmény: ZSOLEV (1106)
Kpeter Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1118
BREKI

kösz az infókat. Az az igazság, hogy én már kirakatban is láttam olyan chronos órát amin nem a helyén volt a mutató! De azért ne nézzék már hülyének az embert és megmagyarázzák neki, hogy hát ez jó. Azt mondta a szerelö, hogy hagyjam ott az órát megfigyelésre! Beállítják leteszik az asztalra aztán ha elmozdul a Zeiger akkor majd megnézik! Na ettöl sokaltam be igazán. Biztos nem mozdulna el, de nem azért vesz az ember karórát, hogy otthon az iróasztalra tegye.
Egyébként milyen Fortis-od van?? Nekem tetszenek, de eddig amiket láttam azoknak elég mellbevágó áraik voltak!

P

BREKI Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1117
Kpeter
Nekem volt egy pár Citizen Chrono órám és mindegyiknél tapasztaltam, hogy időnként elmászkáltak a mutatók (pedig kategóriájuk tetején nézelődtek). Mondjuk ezeknél nem csak a tizedmásodperc(visszaszámláló) mutatója szédelgett, hanem a másodpercmutató is. Ebből következően az én tapasztalatom az, hogy ezeknél az óráknál ez "normális" dolog lehet. Érdekes ez a Fortis nem csinál ilyet. A fene sem érti ezt. Mindenesetre az olyan szerelő aki azt akarja bebizonyítani hogy rosszul látsz ahelyett, hogy a hibát próbálná elhárítani nem éppen a szakmájának gyöngyszeme, és sokat nem kell vele erőlködni.
Breki
Előzmény: Kpeter (1114)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1116
Prof!

Bocs, nem ellenőriztem a linket, ez már menni fog:

http://www.watches-lexic.ch/pics/wat/doxa3.jpg
http://www.watches-lexic.ch/pages/eng/gal/wat/doxa3.htm
A jobbszélső játékos az...

Egyébként az öreg kézifelhúzós Doxáról mi a véleményed (10ezerért) ?

Előzmény: Prof (1112)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1115
Prof!

Bocs, nem ellenőriztem a linket, ez már menni fog:

http://www.watches-lexic.ch/pics/wat/doxa3.jpg
http://www.watches-lexic.ch/pages/eng/gal/wat/doxa3.htm
A jobbszélső játékos az...

Egyébként az öreg kézifelhúzós Doxáról mi a véleményed (10ezerért) ?

Előzmény: Prof (1112)
Kpeter Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1114
Szevasztok!

Ůj emberke vagyok a topikban. Egy kérdésem lenne az óraszakértökhöz:
kb. egy éve vettem egy Tissot PR100-as Chronograf órát. Szinte már a kezdetek óta van vele egy idegesítö probléma. A tizedmásodpercmutató alapállásból szépen lassan elindul, és a "2"-es számjegy környékén megáll. Ez a dolog a legkisebb rázkódás hatására bekövetkezhet. Beállítom pontosan a helyére a mutatót és mondjuk egy fél nap múlva már az "1"-es környékén van. Na ez mitöl lehet? Elvittem a márkaszervizbe mivel még garanciális, de az ottani fazonok szerintem nem értenek, vagy nem akarnak érteni semmihez. Azt mondta, hogy nézzem már meg hát jó helyen áll! Mondom, hogy ne idegesítsen nem látja, hogy nem jó. Naaa jó, de hát ezért kár megnyitni az órát jó ez így! Hát ennyi! Kérdésem az, hogy egy ilyen órától ennyit lehet elvárni, vagy ez tényleg baj és esetleg orvosolni is tudja egy normális órás, aki esetleg nem azért tartja magát egy hatalmas ásznak mert egy Omega szervízben dolgozik, hanem esetleg ért is az órákhoz.

P

Prof Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1113
Zsolev!

Esetleg nézd meg az alant bemutatott Venturát is!

Prof

Prof Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1112
Hali!

Zsolev!
Nem. Abszolute nem jogos. Hacsak nem kombinált fogóval, az órát satuba fogva zúzód fel, akkor meg asszem itt komoly lenézésnek leszel kitéve. :-)

Régi saját tapasztalat, hogy a felhúzáskor a rugó teljes megfeszülése előtt elég rendesen nehézzé válik a korona forgatása. Az autómata órákon alkalmaznak olyan szerkezeti megoldásokat, amelyek megakadályozzák, hogy maga az autómata túlhúzza magát, és ezt elméletileg a kézi felhúzású részhez is kivezetik (ezt majd megnézem hétvégén), tehát azt dettó nem lehet túlhúzni.

A másik dolog meg. Egy mai relatíve korszerű kaliberrel (1960 után tervezett már korszerűnek támít, feltéve ha van benne például másodperc-stop és megfelelő hajszálrugó) az órák járástartaléka 30-40-50 óra körül van. Namost ez közel két nap. Ha naponta egyszer húzod fel az órát (kézi felhúzásút), még akkor sem kell teljesen (egészen a felkeményedésig) felhúzni az órát, mert a járástartalék biztosan kitart a következő felhúzásig.

Amúgy autómata óra tulajdonosainak (különösen a lustábbaknak) is javallott, hogy mondjuk az óra felvételekor (ha leveszi egyáltalán az ember), párat húzzanak az órán, hogy az addig pihengető rotornak és a lelazult rugónak adjon egy kis löketet. Sőt, ha leállt, akkor is előnyösebb úgy elindítani, hogy kb. félig kézzel felhúzzuk.

A link valami keresőoldalra mutat. Itt találtam három órát, egyik sem tűnik olyannak, mint amiről beszéltél. A kép linkjét másold be! (Klikk a képre jobb gomba, aztán Copy Image Location.)

Azért a helyzet nem olyan veszéles. A Breitling és az Omega is csinál olyan órát, amelybe hasonlóan foglalták be a zafírüveget, mégsem hallani arról, hogy hetente több száz Breitlinget vinnének vissza az Orexhez törött üveggel. Bár az is igaz, hogy egy 500+ k HUF árú órára azért vigyáz az ember fia.

De nézz körül! Az általad szeretett formavilágban elég széles a választék.

Óra levelezési lista érdekel?

Prof

Előzmény: ZSOLEV (1111)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1111
Prof!

Kösz a gyors választ és a tippeket!
Pontosan eltaláltad a mellékelt képekkel azt a stilust, amit keresek.

Sajnos a nekem tetsző Doxa üvege nem süllyesztett, ezek után pedig hiába zafír, félek a következményektől.

Kézi felhúzás:
jogos a félelmem, hogy esetleg túlhúzom?

Előzmény: Prof (1109)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1110
No mégegyeccör nekifutok a pontosításnak:
a Doxában van dátumkijelzés 3 óránál.
kép:
http://www.watches-lexic.ch/pages/eng/gal/fs_rech.htm
Előzmény: ZSOLEV (1107)
Prof Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1109
Hali!

Zsolev!
De, az.
Egy haverom óráján hasonlóan feszített hagyományos üveg van. Minden apróbb odakoccanásból úgy a tizedik berepeszti az üveget. A jelenséggel azon kívül, hogy az órát egy páncélszekrényben tartod semmit nem lehet tenni. Az óra is, a szerkezet is, a tok is és az üveg is így érzi jól magát. Csak rossz látni egy Bulovát (asszem az) rendszeresen törött üveggel... :-(

Ha lünetta nem is, de legalább rendesen sűllyesztett zafírüveg kijár egy komolyabb igénybevételre tervezett órára. A Chronoswiss például egészen ügyesen csinálja a dolgot: a tok alsó és felső karimája ügyesen túlnyúlik az üvegen és a hátlapon, illetve magán a polírozott tokon is (oldalirányban), így védve a sérülékeny felületeket. De sajna bármennyire is őrjítően szépek az óráik. Sajnos a kedvencemről, a Tora Chronograph-ról nincs képem, de a Chronograph Chronometer képét mellékelem.

Papírzsepi elő, képernyőt földelés után lehet hevesen nyalogatni! :-) Vagy rázni, hátha elindul az óra... :-)

Prof

Előzmény: ZSOLEV (1107)
Prof Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1108
Hali!

Zsolev!
Eddig nyerő az információ, a keresés azonban sajnos nem járt sikerrel. 17 köves kaliberben csak kronográfszerkezetest találtam első körre, de még keresgélek.

De hogy könnyítsem valamit a helyzetedet, ajánlanék néhány márkát...
Oris – rendkívül igényes, többnyire zafír üveggel szerelt automata vagy kvarc szerkezetes órák (többnyire mindkettő ETA). Megbízható, robusztus kialakítás, elfogadható ár/érték arány.
Tissot – Itt legalább egy ember nagyon elégedett vele. Fele-fele automata és kvarc óra, néhány kézi felhúzású szerkezet. Viszonylagosan alacsony árhoz igen jó minőség és alapból zafírüveg tartozik. A neten sajnos kevés információ van róluk.

Amit javallok. Feltétlenül nézz meg több boltot. Ha nem tudnak rendes felvilágosítást adni, írd fel az óra referenciaszámát, kövei számát, a számlapon és a hátlapon lévő információkat (mindent!), és megpróbálunk kisütni itt valamit.
A kézi felhúzású órák jobbára azonos tudás mellett jó 30%-kal olcsóbbak az automatáknál, laposabbak, könnyebbek és szervizelésük is olcsóbb.
A kvarc vezérléses elektronikus órák többnyire ma már ETA szerkezettel készülnek. Ezek megbízhatóak, bár élettartamuk egy hasonló árú mechanikus órához képest alacsonyabb.
Feltétlen zafírüveges modellt válassz, mégha többe is kerül, mert azt az asszony gyémántköves gyűrűjén kívül más nem nagyon tudja megsérteni. Komoly igénybevétel esetén előnyös, ha van az órán ún. lünetta. Ez az üveg körüli gyűrű lehet fix vagy elforgatható. Egyrészt a kisebb üvegfelület ezáltal kevéssé sérül, másrészt egy esetleges komoly odaütésnél nem az üveg törik, hanem a lünetta, amelynek cseréje még mindig egyszerűbb, bár nem sokkal olcsóbb.

Nem fontos bizonyítvánnyal (C.O.S.C.) rendelkező órát venni, mert az az árat azért megdobja, és egy jól beszabályozott automata szerkezet is többnyire lazán teljesíti a napi néhány másodperces járateltérést.

A sima kis dátumablak a legtöbb órában alap. Komplikáltabb szerkezet, például hónapkijelzés, vagy a hét napjainak jelzése már extra, ezért súlyos tízezreket kell fizetni. Öröknaptár csak jó 300 ezer forinttól van, és mind a mai napig elég ritka.

Javallom, hogy menj végig a Petőfi Sándor utca környékén lévő boltokon a Ferenciek teréről indulva. A Régiposta utcában kanyarodj le róla, ott a Poen meglátogatása után jobbra tovább a Vörösmarty térhez. Ott már kétséges, hogy találsz órát, de nyálcsorgatni azért lehet.

Végezetül néhány Oris gyöngyszem (remélem jó a linkelés...):

Ref. 633 7490 40 64 LS
Zafírüveg, bőr szíj, 30 m vízállóság, foszforeszkáló mutatók. 114 ezer forint

Ref. 633 7504 40 61
Zafírüveg, bőr szíj, 30 m vízállóság, automata mechanikus szerkezet, 36, 40 és 44 mm átmérővel.

Ref. 654 7463 40 94 – Big Crown Original
Zafírüveg, biztonsági záras bőr szíj, automata mechanikus szerkezet, 28,5, 36 és 44,6 mm átmérő. 122 ezer forint

Többet az Oris honlapról.

Árak: Poen Chronometrie

Prof

U.i.: Én KOMOLYAN nem kapok egy árva fillért se a Poentól. De őket ismerem, és a legnívósabb budapesti boltok egyikének tartom.

Előzmény: ZSOLEV (1106)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1107
Még egy dolog:
az üveg lapja kicsit kiemelkedik a ház síkjából, tehát nem védi semmilyen külső karima (lünetta?).
Nem vészesen sérülékeny így?
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.13 0 0 1106
te_o!
Kösz a választ, de sajnos az ETA-oldalt jelszó védi. (Vagy csak rossz helyen kerestem?)

Üdv Prof !
Hálás kösz a segítségért!
A Doxa
-nem külön másodperces, hanem ua. tengelyen van
-nincs dátumablak (ebben csak 90%-ig vagyok biztos)
-17 köves, ha jól emléxem
-nem kronográf
-a koronát nem védi tökéletesen a ház, hanem egyszerűen kiáll belőle

Egyébként tökéletesen tanácstalan vagyok, mert órát mindenképpen akarok venni, de nehéz dönteni ismeretek híján.
Egy biztos;
úszni is akarok benne, de búvárkodni nem,
nem baj, ha nem hímestojásként kell vele bánnom (csak az átlagos hétköznapi strapa erejéig)
ne kelljen 5 év múlva lecserélni
elegánsan egyszerű legyen, nem túl nagy házzal
kronográfos megoldás nem igazán tetszik
könnyen leolvasható, egyszerű számlap
lehetőleg bőrszíjas (elég vékony a csuklóm egy vaskos fémszíjhoz)
max. 100.000-t akarok kiadni érte

Azt sem tudom, hogy ragaszkodjak-e az automata szerkezethez. Nagyon tetszik, jó érzés volt a működő órát kézbe venni is, de nem tudom érdemes-e áldozni rá... (ez szentségtörés volt ebben a topicban? :-) )
A másik óra egy Certina ETA szerkezettel, 21 köves.
Egy másik verzió; várok egy-két évet, míg nem találok rá az "igazira" és addig veszek egy '40-e '50-es évekből származó acélházas egyszerű manuális Doxát 10.000 HUF-ért.
Szóval mit tanácsolsz az esetemben?
Előre is kösz
Zsolev

Előzmény: Prof (1104)
Prof Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1105
Teo!

Ne nekem köszönjétek, hanem Orosz Gábornak. Én csak asszisztáltam, meg én vagyok a fenntartó/moderátor.

Amúgy a lista él ám, de csak úgy a hecc kedvéért holnap reggel fog elmenni a Beköszöntő levél.

Onnantól majd lehet nyomulni rendesen. Remélem nem lesz gond. Ja! Egyelőre digestet és archivumot senki se akarjon! :-(

Az ETA honlap amúgy szép, éppen csak a lényeg nem érhető el benne... Egyébként nem csak a kommerszekben ketyeg ETA, hanem példul a Beritlingek vagy az Omegák túlnyomó többségében is. Ezért dühítő a Breitlingek ára.

Prof

Előzmény: te_o (1103)
Prof Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1104
Hali!

Zsolev!
Nyitásra pár dolgot jó lenne tudni az óráról. Egyrészt azt, hogy:
-- hagyományos elrendezésű-e, vagy külön másodpercmutatós (ez utóbbi kevéssé valószínű)
-- van-e rajta dátumablak
-- kronográf-e (tehát stopperfunkció van-e rajta), ha igen, akkor hol és milyen kis számlapok vannak rajta
-- hány köves a szerkezete

Ezek alapján már -- még a pontos információ hiányában is -- jó közelítéssel megmondható, hogy melyik szerkezetről van szó.

Egyébként meg shame on me, mert basszus bejárok én majdnem hetente a Poen-ba, de eddig a francnak miért nem tudtam venni Uhrenkatalog-ot, vagy hogy híjják... Abban benne lenne.

Sajnos egyébként a meglátásod egyáltalán nem rossz. A magyar órásüzletek többségében az eladóknak halovány lila segéd fogalmuk sincs, hogy mit adnak el. Kivételek természetesen vannak, de egyáltalán nem jellemzőek, és inkább csak a speciálisabb boltokra korlátozódnak. De többek között azért is csináltuk az alant elmített listát, és korábban Ruppy ezt a topicot, hogy amit az órásboltból nem tudunk meg, egymástól megtanuljuk.

Jólét!

Prof

Előzmény: ZSOLEV (1101)
te_o Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1103
Hali Zsolev!

www.eta.ch---ETA homepage
innen megprobalhatod beazonositani,Doxa honlaprol nem tudok.Egyebkent szinte az oszes ilyen "kommersz" oraban ETA ketyeg,de meg az Omegakban is.
te_o
Prof!
Gratula a levlistahoz,koszonjuk!Remelem hamarosan elindul.
te_o

Előzmény: ZSOLEV (1101)
Törölt nick Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1102
Prof, én direkt nem iratkoztam fel, mert nincs rendes ímélcímem. A dolgozásit nem akarom keverni a magánügyekkel, az indexes postafiókomat nem tudom kinyitni olyan lassú (néha tényleg egyáltalán nem nyílik), jelenlegi Matávnetes ser@matavnet.hu pedig ideiglenes, még ha maradok is a Matávnetnél, a nevet meg fogom változtatni: az slr már foglalt volt :-(

Ezért - és a később csatlakozók kedvéért - kérem, göngyölítsétek, hogy később egyben megkapható legyen. Lehet? Kösz: SLR

Előzmény: Prof (1100)
ZSOLEV Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1101
Üdv minden szakértőnek!

Bár már korábban is érdekeltek az órák, de ez a fórum eléggé feltüzelte érdeklődésemet.
Olyannyira, hogy elkezdtem nézelődni a boltokban, hátha megakad vmin a szemem.
Volt is néhány kedvencem, csak éppen eléggé ledöbbentett, hogy mennyire hülyék az eladók.
A kérdésemre, hogy ebben az automata Omegában/Doxában/Fortisban/stb milyen szerkezet van; általában azt a sértődött hangú választ kaptam "Hát természetesen svájci, eredeti svájci óra ez kérem!"
Egyetlen helyen tudták megmondani, hogy valszeg ETA van benne, de minek akarok egyáltalán ilyen hülyeségeket tudni, hogy hanyas tipusú. Hiszen ha tecccik, akkor vegyem meg bátran, mer' az egy fáin óra!

Mivel én ennél többre vágytam megpróbáltam a neten utánanézni, de - lehet én vagyok béna kezdő balfék - nem találtam sem hivatalos Doxa-oldalt, sem ETA-oldalt.
A leginkább egy aut. DOXA tetszik : 6790.10.4100 a referenciaszáma.

HELP!
Tud vki segíteni nekem kideríteni, milyen szerkezet ketyeg benne? (az óra sapphire kristály üveges, 5 ATM vízállóság, csinos kis üveg "fenékkel". Egy helyen 50.000-ért árulják)
Előre is kösz minden segítséget!
Zsolt

Prof Creative Commons License 2000.04.11 0 0 1100
Hali Urak!

Figyelem! A Chronometrie lista él, a részletekről majd egy holnap reggeli bemutatkozó levélben többet fogtok megtudni, de addig is...

Az alábbi lista kicsit butítva azoknak az e-mail címeit tartalmazza, akiknek nálam megtaláltam a jelentkezési kérelmét. Ha felismered az e-mail címedet a listán, de nem kaptál értesítést arról, hogy a listára felírtak, akkor szólj feltétlenül!

te_o@f???.hu
toth.j@l???.hu
mian@f???.hu
hajdujanos@h???.com
jpmaster1@y???.com
flex@mail.w???.hu
kurafi@d???.com
zako@s???.hu
rszucs@c???.hu
csekcsek@f???.hu
ksasa@f???.hu
ekans@f???.hu
gvass@f???.hu
kaliber@mail.m???.hu

A többiről holnap reggel a bemutatkozásban!

Prof

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!