Épp ezért hülyeség egy-egy mutatót alapul venni. Most nincs időm meg kedvem se statisztikát elemezgetni, de gyanítom kettesekben meg pont ellentétes ez a szám. Egyéb mutatókról nem is beszélve...
Igen, én erre mondtam, hogy szerintem van annyira profi a vezetőség, hogy csak akkor vállalunk be egy Brown egy ilyen fontos BL-szezon előtt, hogyha alapos orvosi vizsgálatoknak volt alávetve, meg van vizsgálva a rehab-folyamat, és ez alapján nem túl magas a kockázat. Illetve biztos vagyok abban, hogy az esetlegesen megköttetett szerződésben megfelelő záradékok lennének a sérülés kapcsán.
Arról meg, hogy keresztszalag-szakadás után ne lehetne visszatérni: dehogynem lehet, csak hosszú idő… Brown még nem olyan öreg játékos, hogy nála ez a karrierjébe kerüljön. De pl. ha jók az emlékeim, Beninek is volt keresztszalag-szakadása, mégha fiatalabb is volt akkor.
Clark-ot nem értem, hogy került képbe újra, szerintem semmi olyat nem mutatott az átlagosnál kicsit jobb védekezésen kívül itt ami miatt őt vissza kellene hozni.
Nem tudom árban milyen kategóriát képvisel, de ő pontosan az a játékos aki helyett simán bepróbálkoznék egy újonccal ha már szűkül a pénzügyi keret, sokkal nagyobbat nem bukhatunk rajta.
Brown még rendben, ő pont akkor sérült meg amikor kezdett nagyon hasznos tagja lenni a csapatnak, de nála is kérdés, hogy ezt a fonalat mennyi időbe telne neki újra felvenni.
Én is azok táborát erősítem, akik azt mondják, hogy óriási szükség lenne egy improvizatív játékosra, mert ha Zozó pihen, egyszerűen nincs a keretben olyan játékos aki magára vállalja támadásban a vezér szerepet.
Talán még Pongó Marciban lennének ilyen kvalitások, de őt meg látványosan nem használjuk/használtuk erre a feladatra, legtöbbször ő is csak távoli dobásokkal próbálkozott.
Kellenek a jó védőjátékosok, meg tartja a mondás, hogy védekezéssel lehet bajnokságot nyerni, de azt is túlzásnak tartom, hogy ennyire a védekezésre legyen kihegyezve a csapat, valamiféle egyensúlyt azért találni kellene, hogy mindkét játékelemben ütőképes legyen a gárda.
Az ilyen félelmeket én meg tudom érteni, de valszeg ez az árában is megmutatkozik. És hiába hiszik sokan hogy kolbászból van a kerítés, azért gyanítom nálunk is véges a kassza. Én nagyon bírtam Brownt, ha egészséges én örülnék neki. Azzal sem tudok egyetérteni, hogy támadásban mínusz lenne. Sérülése előtt azért rendesen szállította a pontokat is. Gyanítom előtte is tudta volna, csak más volt a feladata, mert emlékeim szerint olyan sokat nem is próbálkozott szezon elején.
Kövezzetek meg, de ha 2 közül választani kellene, gondolkodás nélkül a Clarkot választanám. Biztosan van néhány kivétel, de én nem ismerek olyan sportolót, aki egy térdszalag szakadás után 100%-os teljesítményt tudott volna nyújtani. Na már most ... a Brown véleményem szerint 90%-osan nem lenne elég ide, nem beszélve arról, hogy nagyobb az esélye egy újabb ilyen jellegű sérülésre a többiekkel szemben. Na és több mint 1 év kihagyás után legalább fél év kell még ehhez a 90%-hoz is.
A Clarknak viszont nagyon örülnék, ha mellé jönne egy 2-es, védelmet bontani tudó játékos.
Ezek valóban jogos szempontok, így én (amennyiben tényleg két játékos érkezik) falco Man által favorizált rookie hátvéd mellett tenném le a voksomat. Mellé pedig érkezhetne akkor Brown/Clark egyike, de inkább előbbi (ha 100%-os állapotban van).
Elfogadnék egy olyan típusú játékost az amerikai egyetemről, mint volt anno a körmendi Desonta Bradford.
Most nagyon egyezik a véleményünk. Még annyival kiegészíteném, hogy ezzel a két játékossal, nem csak a védelem bontásában gyengülnénk, hanem a kinti dobásokban is. Benke és Jordano távozása után nem érkezne a csapatba igazi dobógép, ami azért lenne meglepő, mert Jordanot épp Cowels pótlékra igazoltuk kissé létszámon felül. Értem hogy Brown és Clark csapatemberek, jól védekeznek, de támadásban mindkettő eléggé közepes szint. Clarknak sok vonalas meccse volt, amellett a buta faultjai is megmaradtak bennem. Brownt még csak érteném, de Clark???
A válogatottban is nagyon gyenge volt Beni egyébként, szinte csak a pumpálás és az erőlködés ment, mégha a BL-ben talán valamivel gyengébb ellenfelek is lesznek, ez nem fog beleferni most. Egyszerűen nem lehet egy BL 16 csapatot Pongó-Perl-Varadi sorra alapozni, mert ahogy írtam Zolin kívül egyikük sem biztos elől, valamint ilyen szintű csapatok Zolit is ki tudjak kapcsolni vagy le tudjak lassítani. Viszont ha ezen trió mellé érkezik egy jól támadó játékos 3-as pozícióba akkor az tényleg a legerősebb keret, ami realis.
Circoval értek egyet, egy minőségi legios kellene még, akar megy TDA, akar nem. Inkább minőség, mint mennyiség. Magas poszton már egyértelműen erosodtunk.
Ha van két ilyen erős védőd, akkor pont azt éred el, hogy a hármason kívül tartsák az ellenfél irányítóját, ahogy Beni esetében is írod. Értem amit mondtok, de egyáltalán nem látom akkora problémának.
Elég hosszú a lista, hogy milyen az ideális hátvéd szurkolói és egyéb szempontból:
- legyen jó védő
- csapatjátékos
- legyen külső dobása
- tudjon bontani
Egyeb szempontok:
- hajlandó legyen a legendás magyar nb1-ben játszani
- BL vége után ne vegye fel az unott arcot
- helyezze a csapat érdekeit a sajátja elé
- legyen megfizethető (gondolom ez továbbra is szempont...)
Több dolgot is máshogy látunk (ami persze nem baj), amivel egyetértek, hogy valóban Beni vezetésével jutottunk a BCL16-ba. Ő nagyon kell ebbe a csapatba ez nem is vitás.
Clark egy-egy elleni játéka nem létezik, rendkívül gyenge benne. Brown ebben egy fokkal jobb, de semmiképpen nem lehet őt támadásban 2-es poszton alkalmazni. Két 3-as, hasonló stílusú játékosnak (amiben Brown elől-hátul jobb) mi értelme lenne?
Nem tudom nézted e a lengyel döntőt? Beni sajnos alig tudott bemenni a hármas vonalon belülre, inkább csak kintről próbálkozott (nem túl eredményesen), ráadásul a döntő MVP-je pont a "posztkonkurense" a lengyel Jakub Schenk lett. Szóval az túlzás, hogy irányító poszton kizárólag Beni vezette volna bajnoki címig a Sopot csapatát, de nyilván jelentős része volt benne.
És igen, én valóban úgy gondolom, hogy egy poszton kicsit lejjebb adhatnánk a védekezésből (és ez nálam lehetne simán a 3-as poszt), cserébe viszont kellene egy improvizatívabb játékos. Az általam favorizált Marc Garciának érdemes megnézni a dobásszámait (amit jó százalékkal értékesít), hogy mennyire sokoldalú játékos lehet. Két pontos 155db, három pontos 174db, büntető 141db.
Még azt sem tartanám rossz ötletnek, hogy már csak egy légiós érkezzen, de akkor az egy komoly minőséget képviseljen, hiszen többen is arról írtunk itt korábban, hogy legyen inkább a mennyiség kevesebb, de a minőség több.
Ebben egyébként van igazság, de akár idevehetjuk Govenst is Okorn alatt. Talán ezért lenne jó egy újonc játékos, akiben megvan a lendület és a pont, de még nem követelne magának nagy szerepet és jó ugródeszka lenne neki a Falco.
Nagyon jó ez a meglátásod, de valahogy még kell támadóerőt integrálni a csapatba BL szinten, mert csak Zoli tudja megbízhatóan hozni ezen a szinten magát elől, egy játékos pedig kevés lesz.
A statikusság tényleg lehet probléma, de én a régebbi Beni-Zozo-Kyan Anderson trió tapasztalatai miatt azt gondolom, hogy a jelenlegi rendszerünk egy szabadabb, jó képességű játékost is inkább integrálna, és nem kompatibilis itt egy túlzottan gyors játékos. Legalábbis nem tudnánk kihasználni a full potenciált benne.
Ez a statikus dolog amúgy honnan jött? Sem Brownt, sem Clarkot nem mondanám a magasságukhoz képest lassúnak, sőt. Irányítóposzton a statikus Váradi Benivel jutottunk BL16-ba, aki azóta már bajnokságra vezette a csapatát egy erős lengyel bajnokságban is. Igazolhatunk egy motoregér Andersont irányítóba, csak védekezése nem lesz, ahogy Cowelsnek sem volt, bár neki betörése se nagyon, de legalább a legdragabb légiósunk volt tavaly. Ésszerű kompromisszumok kellenek.
Semmi gond nem lenne ennek a duónak az érkezésével, ha alacsony poszton Zoli mellett lenne még egy védelmet bontani tudó, gyors játékosunk.
És igen a meccs végén egy Váradi-Brown-Clark-Tiby-Popovics/Keller ötös valóban nagyon ütős lenne védekezésben, de ez csak akkor állja meg a helyét, ha az utolsó percekben mi vezetünk, amihez kell nyilván egy mérkőzés megnyeréséhez elegendő dobott pontszám. Statikus játékosokat viszont ezen a szinten könnyen levédenek. Annak meg nincsen értelme, hogy a csapat 80%-a csak kintről dobálgasson.
Cowells érkezésekor Clarknak volt a közösségi médiában egy olyan megnyilvánulása ami alapján lehetett arra következtetni, hogy Ő lett volna az utolsó láncszem abban a csapatban, de Cowells szintű játékost gondolom nem lehetett kihagyni a Falconak.
Előtte pedig ami érdekes volt, hogy pont Brown-al is volt interakciója az interneten. Szerintem Ők arra számítottak, hogy együtt fognak játszani. Persze az is lehetséges, hogy ez semmit sem jelent. :)
A Brown - Clark duó szerintem csak magyar viszonylatban meglepő. 2 ilyen játékos a modern kosárlabdában nagy fegyvertény, mert védekezésben több pozícióra is könnyen tudnak váltani.
Ha egy utolsó sikeres védekezés kell a meccs végén, akkor a Beni-Zozo-Brown-Clark+*bármelyik centerünk* sort a BL ellenfelekkel szemben sem félteném.
Azért azt is látni kell, hogy 3 magyar alacsony játékosunk lesz akiknek kellenek a dobások, magas poszton Tiby is ponterős és egy extra centerünk is érkezett. Ide inkább jó dobószázalékkal rendelkező játékosok kellenek kiegészítésnek, akik meccsenként 3 dobással is tudnak operálni. A palánk alatt fixen erősebb sorunk van, nekik is helyet kell generálni amihez szintén megfelelő lenne ez a két játékos.
Nem utolsó sorban a csapatkémiával sem lesz gond ha ők érkeznek.
Én Milos munkáját tisztelem, az eredményei magukért beszélnek. Szakmailag sem értek a kosárlabdához, csak szurkolóként okoskodom. Viszont, ha egy dolgot mégis említhetnék "kritikaként", akkor az az lenne, hogy nem értem Milos miért nem akar a munkába bele tenni egy olyan részt, ha legalább kettő vagy adott esetben három új légióst be kell építeni? Persze idén még ez is összejöhet, mert Brown és Clark érkezése gondolom inkább csak találgatások, de eddig én ezt figyeltem meg, hogy próbálja kerülni a több új játékos szerződtetését. Nyilván ennek több oka is lehet, például , aki számára megfelel azzal szeretne továbbra is együtt dolgozni vagy lehet egy olyan oka is, hogy a BCL már a szezon elején kezdődik és úgy érzi, hogy kisebb az esély jól szerepelni több új játékossal, mert esetleg nincs idő összecsiszolni így a csapatot.
Arra viszont nem emlékszem, hogy Clarkot meg akartuk tartani vagy ő nem szeretett volna maradni? Mert, ha nem akartuk, akkor most miért akarnánk, ha meg ő akart távozni, akkor nem biztos, hogy most is visszajönne.
Ha a szóban forgó két játékos érkezne, akkor biztosan nagyon masszív keret jönne össze, főleg fizikálisan, viszont nagyon statikusak is lennénk, így én továbbra is reménykedem még legalább egy univerzálisabb, védelmet bontani tudó játékosban.
Azt én is úgy gondolom, hogy nem kel félni az újtól. Emellett továbbra is igaz, hogy nem sok olyan játékos van, aki valamelyik bajnokcsapatunknak fontos tagja volt és ennek ellenére nem örülnék a leigazolásának. Clark is egy szimpatikus, küzdős roleplayer, van olyan csapat, amiben lehet-lenne helye, de most nem látom bele ebbe az idei szezonra épülő csapatba. Brown-nal együtt főleg.
Aztán ha a végén ez lesz a légióssor, meg fogok tudni bbarátkozni vele, Milosék nyilván több szempontot vesznek figyelembe, mint én, nem csak a szentimentalizmus miatt hoznák ide.
Tényleg, a másodedző-páros marad? Erről volt valami kommunikáció?
Nem tudom valós-e ez a Brown-Clark dolog, de hogy életszerű, az teljesen biztos. A stáb hosszú ideje bevált, ismert játékosokban gondolkodik. Bognár és Popovic érkezésével, Barac és Pot távozásával elég nagy lett a mozgás a keretben.
Emellett hosszú ideje megfigyelhető, hogy extra védőket keresünk. Clark ha nem is az, magyar szinten messze kiemelkedő, ráadásul 2 méter feletti bedobó, aki Brownhoz hasonlóan akár egy irányítót is levéd. Ez védekezésben akkora potenciál és olyan stabilitást adhat a csapatnak, amire komoly célokat lehet építeni. Külső dobása ok mindkettőnek, azt se felejtsük el, hogy szépen beálltak a sorba, mikor itt voltak, tudtak volna ők statot gyártani, ha kell. Brown pedig gondolom a kihagyása után nem lehet egy vagyon.
Szintén feltűnő, hogy fokozatosan magasítani, erősíteni akarják a keretet, hogy eltűnjön a BL-ben érezhető hátrányunk, ebbe a koncepcióba is beleillik két ilyen igazolás. A tavalyi évben már nem volt 1.90 alatti játékos a teljes keretben és most sikerült center poszton is előrelépni.
Ha ezt, vagy egy hasonló játékosokból álló keretet sikerül összeállítani, az szerintem az abszolút plafon lenne a lehetőségeinkhez mérten.
Ha már mindenképp régi légiósokat akarunk visszahozni, Cowelsnek is több értelmét látnám, mert ő triplában tényleg extra és nem sérüléséből jönne vissza. Clark semmiben nem extra. Teljesen érthetetlen lenne a leigazolása. Hármas posztra egy 10 évvel fiatalabb Ciro lenne ideális. Egyébként szerintem sem kell félni az újtól.
Pedig Clarkot én is hallottam…Azert is dobtam fel múltkor.Sztem meg ha Brownnal együtt jön az mindenképpen bomba lenne.Brownt pedig egy TDA szinten nyugodtan fel lehet építeni,mivel Clark érkezésével valamennyi teher is leesne a 3mas posztról,kettesen meg ott van Zozó.Brown is szép nyugodtan vissza tud razodni.
Hát ez a Clark gondolamenet új nekem. Azért neki a Falco után elég kacifántosan alakult a karrierje, nem is tudom, hány csapatnál megfordult azóta…
Clark jó védő, jól triplázik és nagyon jó fizikuma van, de támadásban nagyon darabos. Nem dőlnék a kardomba, ha jönne, de azt nem látom magam előtt, hogy miért jó az, ha ketten együtt jönnének.
Persze Milosék egész biztos tudják, hogy mit miért csinálnak, úgyhogy nagyon várom már, hogy kit-mit jelentünk be legközelebb!
Az a baj, hogy sokan mindig olyan játékost akarnak, aki már játszott nálunk és félnek az újtól. Holott sok példa van arra, hogy a még jobb teljesítményt is nyújtó légiós a visszatérése után már nem tudta hozni a korábbi szintet. Ráadásul most olyan játékosok kerültek szóba, akik nem is teljesítettek olyan kimagaslóan, legalábbis a BCL-ben biztosan nem. De mondom, amennyiben normálisan terhelhető és októberre felépíthető, akkor nálam még Brown oké, de Clarkot ne akarjuk semmiképpen könyörgöm.
hát Brown mellé clark szerintem sem erosites, nagy igy a riziko, auroranak igaza van, clark nalam nagyon szurke volt meg magyar bajnoksagban is! Ha brown kiesik, ures a poszt!
Ehhez képest az egész szezont kihagyta, pedig ha jól emlékszem arról is írtak itt tavaly, hogy majd őszre felépül, de legkésőbb januárra. Ezek szerint mégsem alakult úgy a rehab, ahogy az tervezve volt? Egy dolgot ne felejtsünk el, mégpedig azt, hogy most nem lehet majd idény eleji forma, mert októberre top szinten kell(ene) már lennie a csapatnak. Véleményem szerint óriási kérdés lenne, hogy egy olyan játékost, aki egy évet kihagyott, vajon fel lehetne e építeni másfél hónap alatt egy ilyen szintre?
Abban falco Mannek igaza van, ha két légiós még érkezik, akkor abból az egyik védelmet bontani tudó játékos legyen (akár egy jó szemmel kiválasztott rookie). Brown nem ilyen, de extra védő és jól dob kintről. Ha érkezik egy előbb említett játékos, akkor ha tényleg egészséges - és felépíthető októberig - Brown, akkor lehetne persze helye a csapatban.
Viszont én Clarknak nem örülnék, a két játékos együtt meg teljesen logikátlan lenne.
Nálam továbbra is John Meeks vagy Marc Garcia a favorit és egy "kettes" védelmet bontani tudó amerikai játékos.