Keresés

Részletes keresés

ezileb Creative Commons License 2019.01.28 0 0 134

Fizesd be csekkautomatán, ott bármekkora összeget megadhatsz.

Előzmény: card ki card (133)
card ki card Creative Commons License 2019.01.28 0 0 133

Na megjött ez első Cetelem hk számlám és benne a csekk, na mondom, milyen jó, még du befizetem.

De a csekkre rá van írva a minimumösszeg!!

Felhívtam az üsz-ot, hogy én nem a minimumösszeget, hanem az egészet akatom fizetni és ott azzal próbáltak érvelni, hogy lehet csekken fizetni ugyan, de csak a minimumösszeget, mert a teljes összeg az nem tartozás, csak a minimumösszeg, azaz a minimumösszegen felüli részt csak utalni lehet. WTF?

Panaszt tettem, mert én anno a csekkes törlesztést vãlasztottam és nem a csoportost vagy az utalást, másrészt a netbankban is azt olvasom, hogy a törlesztés módja: postai csekk.

Kinek mi a tapasztalata? Ősszel tényleg igyekeztem átnézni mindent, szval ezért is vagyok most megdöbbenve.

Előzmény: card ki card (122)
ntaicn Creative Commons License 2019.01.28 0 0 132

A www.kiszamolo.hu-n erről volt egy cikk, nagyon sok kiváló hozzászólás is, valószínűleg azért csökkentik a kamatot mert már van elég betétjük, még olcsóbb pénz kell nekik hogy méregdrága hitelt tudjanak kihelyezni. 

0.85%-os kamat mellett már nem érdemes ott tartani a pénzt, hiszen a Cetelemnél mindenképp levonják a kamatadót.

Előzmény: ezileb (131)
ezileb Creative Commons License 2019.01.28 0 0 131

Ha a Cetelemnél akár csak egyetlen nappal a lejárat előtt feltöröd a lekötött betétedet, egyetlen huncut fillért sem kapsz a megtakarításodra. A Gránit legtöbb betétjénél az addig megszolgált kamatot kifizetik. (Vannak ott is feltétel nélküli konstrukciók, de a feltételeseket sem nehéz megugorni: Platinum kártyát úgyis érdemes váltani, hogy a pénzedet ingyen ki tudd mozgatni, s legfeljebb - hogy aktívan használd is - az egyik hitelkártyádat azzal fizeted vissza. Rendszeres megbízásként meg megadhatsz egy másik számládra egy olyan 1,- Ft-os megbízást, ami mindössze egyszer/kétszer teljesül.)

Előzmény: Techy23- (129)
ntaicn Creative Commons License 2019.01.27 0 0 130

A Gránitnál van TBSZ, a cetelemnél nincs, és csak egy helyre tudod utalni online. De kinek kell ilyen hosszú távra bankbetét, bármely cég osztaléka magasabb, TBSZ-en osztalékadó sincs, cetelemnél nem tudod elkerülni az osztalékadót.

Előzmény: Techy23- (129)
Techy23- Creative Commons License 2019.01.27 0 0 129

Miért ? A cetelemnél talán nincs? 2 éves,3 éves betét ? Magasabb mint a Gránitnál és nincs feltétel sem.

ntaicn Creative Commons License 2019.01.26 0 0 128

Gránit Bank tényleg kiváló, még mindig vannak jóval 2% feletti betéti kamatok. 

Előzmény: ezileb (126)
ntaicn Creative Commons License 2019.01.26 0 0 127

Pontosan 0.85%-ra csökken a kamatadó miatt nincs TBSZ még 3 éves lekötésnél sem, szóval lehet menni Kincstárhoz ahol szintén ingyenes az átutalás, de még kiváló a Gránit Bank, ahol 2.5% a 2 havi lekötött betét.

Előzmény: ezileb (124)
ezileb Creative Commons License 2019.01.24 0 0 126

1.425.000,- Ft fölött már jobban megéri - még a 100,- Ft-os számlavezetési díjjal együtt is - a Gránit megtakarítási számla. Mondjuk az összeg kimozgatása onnan már - a Bajnok plusz csomag kivételével - nem ingyenes. Persze a Platinum kártyával lehet "ingyenesíteni", de az azért nem olyan kényelmes, mint egyszerűen átutalni.

Előzmény: ezileb (124)
Törölt nick Creative Commons License 2019.01.24 0 0 125

Tájékoztatjuk, hogy a Cetelem Takarékszámla látra szóló betét kamata – a Bank működési feltételeinek, kockázatainak és a kapcsolódó szolgáltatások feltételeinek megváltozása miatt – 2019. március 31. naptól az alábbiak szerint alakul.

Éves kamatláb

EBKM

1,00%

1,00%

https://www.cetelem.hu/doc/cetelem-takarekszamla-hirdetmeny-20180331.pdf

ezileb Creative Commons License 2019.01.24 0 0 124

Lehet másik számlára kérni, de idő, amíg rögzítik az új számládat. (Tudod online intézni, nem kell telefonálni.) De akkor már az új számlád lesz az "alapértelmezett". Szerintem - bár ezt még nem csekkoltam - ettől függetlenül beutalni tudsz a másik számládról is.

Most kaptam egy e-mailt (de már a honlapon is fenn van), hogy március 31-étől 1%-ra csökken a lekötetlen számlán biztosított kamat. :-(

Előzmény: Eriberi11 (123)
Eriberi11 Creative Commons License 2019.01.23 0 0 123

A Cetelem takarékszámla netbankjában még mindig csak egy számlaszámot lehet megadni? Tehát nem lehet azt megcsinálni, hogy x banknál lévő számlámról beutalok a Cetelem takarékszámlámra, de a kiutalást már az y banknál lévő számlámra kérem?

card ki card Creative Commons License 2019.01.23 0 0 122

Köszi, már írtam nekik.

Sms nekem nincs, de azt írják, hogy sms értesítés VAGY netbanki reg kell hozzã. Marketinges nyilatkozatoteg adtam.

Előzmény: oszy (121)
oszy Creative Commons License 2019.01.23 0 0 121

Nem, lekönyvelés utáni napon én már szoktam látni az egyenlegemen a változást. Számlatörténetben nem látszik, csak az egyenlegen, hogy több lett, illetve záráskor jelenik meg a kivonaton részletezve a visszatérítés minden tétel után.

Az lehet amit kridli is írt, valamilyen beállítás hiányzik neked.

Nekem anno az SMS szolgáltatás bekapcsolása kellett és a marketing hozzájáruló nyilatkozat szóban.

Előzmény: card ki card (120)
card ki card Creative Commons License 2019.01.23 0 0 120

Azóta ezt találtam:

"5 Jóváírás A jóváírásra a terhelést követően, a következő egyenlegértesítőn kerül sor, mely jóváírásként jelenik meg"

https://www.cetelem.hu/sites/default/files/documents/cetelem-klubkartya-hirdetmeny-20160321.pdf

A Cetelem csúsztatva adja a visszatérítést, azaz most a januári költések után februárban ad?

Előzmény: kridli (119)
kridli Creative Commons License 2019.01.23 0 0 119

Hívd fel őket, valószínűleg nem adtál meg valamilyen marketing megkeresési nyilatkozatot. Az feltétele a visszatérítésnek.

Előzmény: card ki card (118)
card ki card Creative Commons License 2019.01.23 0 0 118

Na véget ért az elszámolási ciklus, meg is néztem a netbankban az egyenlegem. Az stimmel, de a visszatérítés résznél nem szerepel semmi. :O A kivonaton sem szerepel.

A Cetelemnél esetleg csak utólag jeleníti meg a visszatérítést?

ntaicn Creative Commons License 2019.01.21 0 0 117

Kértem őket h lehessen Keleres számlát rögzíteni, nem tették lehetővé, pedig teljesen szabályos, az MNB nyilván nem kötne belé, de mégsem engedik, ritka rugalmatlan hozzáállás.

Előzmény: ntaicn (116)
ntaicn Creative Commons License 2019.01.18 0 0 116

A takarékszámlát nem tudom ajánlani, nem tudták megoldani h mind a 2 bankszámlámra lehessen utalni netbankból, a másikról csak telefonon lehet, továbbá keleres számlát nem is lehet rögzíteni. 

A hozzáállás a probléma megoldáshoz nem kedvez az ügyfélnek, netbankban csak 1 számlaszám lehet rögzítve. 

citis Creative Commons License 2019.01.09 0 0 115

He-he a cetelemmel én is küzdöttem, nem tudtam integrálni a csekkfizetést. Nagyon érdekesen gondolkoznak. Lesz meglepi mikor megküldik a csekket, hogy mekkora összegről szól, a felhasználhatósága pedig szintén megér egy külön misét. 

Előzmény: sylvyszgd (114)
sylvyszgd Creative Commons License 2019.01.09 0 0 114

A csekk igénylés se olyan egyszerű itt. :) Most A jártam kérni a keretem összegéről, 15 perc várakozás után közölte az Ügyintéző, hogy majd 22én lesz zárás, majd utána küldik, akkor derül ki a pontos összeg. Mondom Neki, mivel 0Ft a vásárlási keretem, most is pontosan tudható, hogy a 400e Ft hitelkeretem összegéről kérek csekket. :)  :) ..... Majd kolléga visszahív, mert ez speciális ügy:D :D 

Előzmény: ezileb (107)
card ki card Creative Commons License 2019.01.05 0 0 113

És egyébként maga a Cetelem menyire fürgén küldi ki a csekket az elszámolási periódus vége után? Tehát pl. a mostani ugye jan 22-én zárul, 28-29-ig megérkezik?

Előzmény: edkedk (112)
edkedk Creative Commons License 2019.01.04 0 0 112

Wcsekknek sajnos 15-én vége. Elvileg egyszer lesz belőle publikus szolgáltatás, de hogy mikor?

Előzmény: card ki card (111)
card ki card Creative Commons License 2019.01.03 0 0 111

Ok, megnyugodtam, akkor van még időm a kimaxoláshoz. :)

Érdeklődnék még az ezileb olvtárs által írt wcsekkről. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen, de most ahogy utánakerestem, azt írják, hogy megszűnik, mert véget ért a próbaidőszak. (?)

Előzmény: kridli (110)
kridli Creative Commons License 2019.01.03 0 0 110

Nem. Január 22-n lesz az első zárásod, és február 7-ig kell majd visszafizetni. 

Előzmény: card ki card (109)
card ki card Creative Commons License 2019.01.03 0 0 109

Köszi.

Igen, a netbankban már látom a 7-ét. ("Következő fizetési időpont 3 napon belül.")

A linkelt pdf-ben viszont ezt látom:

Elszámolási időszak első és utolsó napja 1. 2018. december 18. - 2019. január 22

Volt és van is több hk-m, viszont akkor nem értem. Ma megkaptam a kártyát, költöttem is vele....akkor ezt a tartozást meddig is kell kifizetnem? Bocs, de nem értem. :)

Előzmény: oszy (106)
ezileb Creative Commons License 2019.01.03 0 0 108

Azt hiszem, én ideáig csak internetes vásárlásra (online csekkbefizetésre és TW-feltöltésre) használtam a kártyát, s járt rá a visszatérítés. A hátrány inkább az, hogy hiába töltöd vissza a keretedet, a hitelkeretedet havonta csak egyszer tudod elkölteni. Így az elvileg korlátlan (s ebből a szempontból ez a hitelkártya egyedülálló a piacon) visszatérítésnek gátat szab a hitelkereted nagysága. Ez másutt nincs: általában a visszatöltött keret újra és újra elkölthető.

Előzmény: Fuuloop.Laaszloo (96)
ezileb Creative Commons License 2019.01.03 0 0 107

Sőt, ha nem a bank által kiküldött csekken fizeted be - hanem wCsekk-en vagy csekkautomatánál (egy korábban küldött csekkel) - a tartozást, akkor még a csekkes befizetésért felszámolandó tételt sem terhelik. (S nyilván csekken érdemes - egy másik hitelkártyával - visszafizetni a tartozást.)

Előzmény: oszy (106)
oszy Creative Commons License 2019.01.03 0 0 106

Az kimaradt, hogy a fizetési határidő mindig a következő hó 7-e. De ha nem vársz eddig, hanem az elszámolási időszak végéig visszafizeted a költésed és a kivonat készítés napján (ami általában a következő időszak első napja) 0 az egyenleged, akkor nem számolnak se számlavezetési havidíjat, se SMS díjat, se kártyadíjat, így teljesen ingyenes tud lenni.

Előzmény: card ki card (104)
oszy Creative Commons License 2019.01.03 0 0 105

Ezen az oldalon az "Egyéb hirdetmények" alatt találod az előre kiadott éves listát.

A 2019-es lista itt van.

Előzmény: card ki card (104)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!