Na megjött ez első Cetelem hk számlám és benne a csekk, na mondom, milyen jó, még du befizetem.
De a csekkre rá van írva a minimumösszeg!!
Felhívtam az üsz-ot, hogy én nem a minimumösszeget, hanem az egészet akatom fizetni és ott azzal próbáltak érvelni, hogy lehet csekken fizetni ugyan, de csak a minimumösszeget, mert a teljes összeg az nem tartozás, csak a minimumösszeg, azaz a minimumösszegen felüli részt csak utalni lehet. WTF?
Panaszt tettem, mert én anno a csekkes törlesztést vãlasztottam és nem a csoportost vagy az utalást, másrészt a netbankban is azt olvasom, hogy a törlesztés módja: postai csekk.
Kinek mi a tapasztalata? Ősszel tényleg igyekeztem átnézni mindent, szval ezért is vagyok most megdöbbenve.
A www.kiszamolo.hu-n erről volt egy cikk, nagyon sok kiváló hozzászólás is, valószínűleg azért csökkentik a kamatot mert már van elég betétjük, még olcsóbb pénz kell nekik hogy méregdrága hitelt tudjanak kihelyezni.
0.85%-os kamat mellett már nem érdemes ott tartani a pénzt, hiszen a Cetelemnél mindenképp levonják a kamatadót.
Ha a Cetelemnél akár csak egyetlen nappal a lejárat előtt feltöröd a lekötött betétedet, egyetlen huncut fillért sem kapsz a megtakarításodra. A Gránit legtöbb betétjénél az addig megszolgált kamatot kifizetik. (Vannak ott is feltétel nélküli konstrukciók, de a feltételeseket sem nehéz megugorni: Platinum kártyát úgyis érdemes váltani, hogy a pénzedet ingyen ki tudd mozgatni, s legfeljebb - hogy aktívan használd is - az egyik hitelkártyádat azzal fizeted vissza. Rendszeres megbízásként meg megadhatsz egy másik számládra egy olyan 1,- Ft-os megbízást, ami mindössze egyszer/kétszer teljesül.)
A Gránitnál van TBSZ, a cetelemnél nincs, és csak egy helyre tudod utalni online. De kinek kell ilyen hosszú távra bankbetét, bármely cég osztaléka magasabb, TBSZ-en osztalékadó sincs, cetelemnél nem tudod elkerülni az osztalékadót.
Pontosan 0.85%-ra csökken a kamatadó miatt nincs TBSZ még 3 éves lekötésnél sem, szóval lehet menni Kincstárhoz ahol szintén ingyenes az átutalás, de még kiváló a Gránit Bank, ahol 2.5% a 2 havi lekötött betét.
1.425.000,- Ft fölött már jobban megéri - még a 100,- Ft-os számlavezetési díjjal együtt is - a Gránit megtakarítási számla. Mondjuk az összeg kimozgatása onnan már - a Bajnok plusz csomag kivételével - nem ingyenes. Persze a Platinum kártyával lehet "ingyenesíteni", de az azért nem olyan kényelmes, mint egyszerűen átutalni.
Tájékoztatjuk, hogy a Cetelem Takarékszámla látra szóló betét kamata – a Bank működési feltételeinek, kockázatainak és a kapcsolódó szolgáltatások feltételeinek megváltozása miatt – 2019. március 31. naptól az alábbiak szerint alakul.
Lehet másik számlára kérni, de idő, amíg rögzítik az új számládat. (Tudod online intézni, nem kell telefonálni.) De akkor már az új számlád lesz az "alapértelmezett". Szerintem - bár ezt még nem csekkoltam - ettől függetlenül beutalni tudsz a másik számládról is.
Most kaptam egy e-mailt (de már a honlapon is fenn van), hogy március 31-étől 1%-ra csökken a lekötetlen számlán biztosított kamat. :-(
A Cetelem takarékszámla netbankjában még mindig csak egy számlaszámot lehet megadni? Tehát nem lehet azt megcsinálni, hogy x banknál lévő számlámról beutalok a Cetelem takarékszámlámra, de a kiutalást már az y banknál lévő számlámra kérem?
Nem, lekönyvelés utáni napon én már szoktam látni az egyenlegemen a változást. Számlatörténetben nem látszik, csak az egyenlegen, hogy több lett, illetve záráskor jelenik meg a kivonaton részletezve a visszatérítés minden tétel után.
Az lehet amit kridli is írt, valamilyen beállítás hiányzik neked.
Nekem anno az SMS szolgáltatás bekapcsolása kellett és a marketing hozzájáruló nyilatkozat szóban.
Na véget ért az elszámolási ciklus, meg is néztem a netbankban az egyenlegem. Az stimmel, de a visszatérítés résznél nem szerepel semmi. :O A kivonaton sem szerepel.
A Cetelemnél esetleg csak utólag jeleníti meg a visszatérítést?
Kértem őket h lehessen Keleres számlát rögzíteni, nem tették lehetővé, pedig teljesen szabályos, az MNB nyilván nem kötne belé, de mégsem engedik, ritka rugalmatlan hozzáállás.
A takarékszámlát nem tudom ajánlani, nem tudták megoldani h mind a 2 bankszámlámra lehessen utalni netbankból, a másikról csak telefonon lehet, továbbá keleres számlát nem is lehet rögzíteni.
A hozzáállás a probléma megoldáshoz nem kedvez az ügyfélnek, netbankban csak 1 számlaszám lehet rögzítve.
He-he a cetelemmel én is küzdöttem, nem tudtam integrálni a csekkfizetést. Nagyon érdekesen gondolkoznak. Lesz meglepi mikor megküldik a csekket, hogy mekkora összegről szól, a felhasználhatósága pedig szintén megér egy külön misét.
A csekk igénylés se olyan egyszerű itt. :) Most A jártam kérni a keretem összegéről, 15 perc várakozás után közölte az Ügyintéző, hogy majd 22én lesz zárás, majd utána küldik, akkor derül ki a pontos összeg. Mondom Neki, mivel 0Ft a vásárlási keretem, most is pontosan tudható, hogy a 400e Ft hitelkeretem összegéről kérek csekket. :) :) ..... Majd kolléga visszahív, mert ez speciális ügy:D :D
És egyébként maga a Cetelem menyire fürgén küldi ki a csekket az elszámolási periódus vége után? Tehát pl. a mostani ugye jan 22-én zárul, 28-29-ig megérkezik?
Ok, megnyugodtam, akkor van még időm a kimaxoláshoz. :)
Érdeklődnék még az ezileb olvtárs által írt wcsekkről. Eddig azt sem tudtam, hogy van ilyen, de most ahogy utánakerestem, azt írják, hogy megszűnik, mert véget ért a próbaidőszak. (?)
Igen, a netbankban már látom a 7-ét. ("Következő fizetési időpont 3 napon belül.")
A linkelt pdf-ben viszont ezt látom:
Elszámolási időszak első és utolsó napja 1. 2018. december 18. - 2019. január 22
Volt és van is több hk-m, viszont akkor nem értem. Ma megkaptam a kártyát, költöttem is vele....akkor ezt a tartozást meddig is kell kifizetnem? Bocs, de nem értem. :)
Azt hiszem, én ideáig csak internetes vásárlásra (online csekkbefizetésre és TW-feltöltésre) használtam a kártyát, s járt rá a visszatérítés. A hátrány inkább az, hogy hiába töltöd vissza a keretedet, a hitelkeretedet havonta csak egyszer tudod elkölteni. Így az elvileg korlátlan (s ebből a szempontból ez a hitelkártya egyedülálló a piacon) visszatérítésnek gátat szab a hitelkereted nagysága. Ez másutt nincs: általában a visszatöltött keret újra és újra elkölthető.
Sőt, ha nem a bank által kiküldött csekken fizeted be - hanem wCsekk-en vagy csekkautomatánál (egy korábban küldött csekkel) - a tartozást, akkor még a csekkes befizetésért felszámolandó tételt sem terhelik. (S nyilván csekken érdemes - egy másik hitelkártyával - visszafizetni a tartozást.)
Az kimaradt, hogy a fizetési határidő mindig a következő hó 7-e. De ha nem vársz eddig, hanem az elszámolási időszak végéig visszafizeted a költésed és a kivonat készítés napján (ami általában a következő időszak első napja) 0 az egyenleged, akkor nem számolnak se számlavezetési havidíjat, se SMS díjat, se kártyadíjat, így teljesen ingyenes tud lenni.