Az a jó ezekben a videókban, hogy bemutatják a gép működését, könnyen hasadó vékony görcsmentes fán.
Aztán mikor az ember megveszi a fát, erdőről, nem ilyet kap. Sokkal vastagabb girbe gurba görcsös nehezen hasadó fát. Aztán csodálkozik mikor hasít, hogy neki nem így pattannak szét a fák.
Én azért ilyen fákon is kipróbálnám a gyorsaságot, na meg az erőt.
Ezekkel a gépekkel, engem nem érdekel, hogy hasad. Azért van a gép, hogy dolgozzon.
Csak egy dolog érdekel, melyik a legolcsóbb fa. Persze fűtőértékre vetítve.
Tavaly mikor vettem a nyárfa ágtuskót, aki ismerte mindenki azt mondta, jó jó olcsó, de nem hasad. Kit érdekel? Géppel szétszaggattam a görcsöket. :)))
inkább azt mondanám a késesnél a gyáriakon a 2 kezes kezelés nagyobb biztonságot ad, mint a kúpos ott nehezebb a biztonságot megoldani, oda kell figyelni és meg kell tanulni dolgozni a kúpossal, mert elég egy rossz lépés mozdulat és a karodat képes leszakítani :(
Tudom, hogy örök vita, nem is akartam feléleszteni, csak arra próbáltam utalni, hogy amelyik fa nem pattan szét, az nem pattan szét késessel sem, kúpossal sem.
így van ha nem hasad mindegy mivel próbálod, a késes viszont végig vágja ha bírja ez biztos
na igen ez volt az alap kérdés melyik fafajok ezek, mert olyat nem veszünk :)
Mire te kiforgatod, szétszeded a szálakat, meg méretre hasítod, a késes kétszer elhasítja :)))))
Tudom, hogy örök vita, nem is akartam feléleszteni, csak arra próbáltam utalni, hogy amelyik fa nem pattan szét, az nem pattan szét késessel sem, kúpossal sem.
Ebből azért kimaradt a befektetett munka, szerszámkopás stb....
Persze értem én, hogy neked effektíve forintba ennyibe került, meg volt időd megcsinálni, de én meg zsebbe tettem a pénzt vettem 1 gépet és lehetett dolgozni vele.
110 ezerért kaptam egy jó kész gépet.
Amit utánam vágtak az 25 ezer volt. :)))))Motor váz vezértömb hidraulika szivattyú kapcsoló és egy szétbarmolt munkahenger.
nem pattan szét, de végig hasad :) a szálak azért kicsit mennek keresztbe és összefogják
ki kellett forgatni hátramenetbe, mert ehhez az átmérőhöz már kicsi a kúp átmérője, ilyenkor fordítok rajta és akkor már lehet a méretre hasítani szépen, vagy kézzel szétnyitom és utána már a felet hasítgatom méretre
hallani amikor belekezd a kúp a hasításba, hogy fog hasadni vagy beleszorul, ha a kúp első 5cm-e nem tudja a hasadást megindítani akkor szinte biztos, hogy beszorul