Nem értem, eddig mintha húzással lehetett volna változtatni itt a fórumon a "beillesztés nagyban" kép méretét, de most nem találtam ilyen lehetőséget. Ezért lettek ilyen nagyok.
A 191172 sz. kép helyszíne a fényképek alapján nem Ernst Múzeum. Igen, ez maga az elkészült mozaik. A fotót tükrözni kell, a szólóban álló nőalaknak jobbszélen a helye.
"a mozaik felület nem fog 2116 képet betölteni" - Most úgy teszem hogy alul a köztes évek beállításával lehet állítani mennyi kép jelenjen meg. Jelenleg ha beállítod 1900 és 1920 közé, 66 kép a találat, ennyit simán megjelenít. Lassan érkeznek a képek, lassú a lapozás, éjszaka gyorsabb.
Itt a dátumoknak, ill. azok sorrendjének valahogy tükröznie kellene a képek összetartozását... Hirschler Károly 187584 187546 187581 Nem tudom, hogy reális-e a 4 éves intervallum (1932 - 1936), ha ez egy építkezés közelgő befejezése, majd az azutáni friss állapot, szerintem.
Stiffel Rudolf építész és építési vállalkozó Csillaghegyen lakott, tervei és munkái jellemezően a mai II. és III. kerülethez köthetőek (Hűvösvölgyi út, Máramarosi út, Perényi út, Bécsi út 593. stb.).
Most fejezte be a háttérprogram az évszámok és adományozók feltöltését, csak a "mozaik" kicsi képei jelennek meg /+ 1061 db/. A nagy felbontású képeket le lehet tölteni, a közepes képek konvertálása 19 45 -kor elindult, kb 10 -re lesz készen az összes.
Ez a kép zoomolás most úgy látszik, hogy divat :O Más oldalakon is azt látom, hogy "pihegnek" a képek. Vagy "fújtatnak", "lihegnek". Gyorsan továbbtekerek. De itt pont az lenne a cél, hogy jól megnézhesse az egyszeri adatoló/érdeklődő még "kicsi korában", hogy érdemes-e belemerülni.
Engem már az idegesített, amikor az idokep.hu-n bevezették a hőtérképen, hogy Budapest "kinő" az országos térképből. Jojózik a szemem. (nem, mert addig félrenézek kattintás után) Vissza kellene térni az egyszerű, mezei: "no, itt a kép", nyugodtan fókuszálhat a szemed - metódushoz. :)
Például a téglagyárakat szokták így jelölni. A 63-es légi felvételen ehhez a köralakhoz alkalmazkodó épületek vannak egy gyárkéménnyel. Sőt egy utca ott még most is kerekedik.
Most hogy írod, ezt néha én is tapasztaltam, és az általad leírt módon segítettem rajta.
Továbbra is viszonylag gyakran keveredtem hurkokba. Lépegetés közben néhol az tűnt fel, hogy az évváltáskor vegyesen követték egymást a régi és új év képei, máskor pedig ~12-24 képes "blokkba" ragadtam. Ha leikszeltem az egyedi nézegető felületet, akkor a mozaik felületen is a keveredett, duplikálódott képeket láttam.
(Ilyenkor segít, ha az ember följegyzi, éppen melyik évben is jár, hogy gyorsabban újraindíthassa a nézelődést. Bár az idő előrehaladtával mintha fokozódott volna.)
Régi honlap - új honlap: a régi honlapon pl. Lissák Tivadar 2.213 képét elég gyorsan át lehet pörgetni, ha keresel valamit, ez az új honlap esetében embert próbáló.