Én annak idején azért nyitottam számlát a Gránitnál, mert le akartam kötni pénzt. Nekem sem folyik be 280, viszont ami bejön, azt megjáratom az Erste és a Gránit között, s két körben már meg is van a 280. Igaz, az Erste-ről ingyen utalok. Ugyanakkor ez másnak is lehetőség, ha van legalább 150ezer jövedelme havonta, mert akkor már nyugodtan mehet oda a fizu, s gyakorlatilag ingyenes lesz minden a kártya kivételével, ami szerintem nem kötelező eleme a SzuperNullának.
Ha két kereső van és ők nem minimálbéresek, akkor az Ász számlánál a 150000ft-os beérkezés megvalósul. A Bajnok csomagnál a 280000ft már relatív sok ill. kevés. ebbe nem is mennék bele! mindenki csak erre hajaz...
DE!
VISZONT!
Van egy sokkal kézenfekvőbb és olcsó megoldás!
az egyik feltétel, hogy érkezzen be 280000ft vagy egy másik, amelynek feltétele, hogy a számlán minden nap a záró egyenleg 150000ft-ot elérje .
ha 150000ft-ot lekötsz, jelenleg 4,25% az MNB alapkamat, s levonod az augusztustól élő öszzes kamat és egyéb adót(22%), s 1 hónapra vetíted, akkor havonta kerül kb. 410-420 ft-ba!!! És ingyen bankolsz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
150ezret lekötni nem érdemes, mert kb. 420 ft-ot kamatozik ami nulla! Viszont ha a 280000 nincs, de a 150000 egyenleg megvan, akkor mennyit nyersz???????
Fizu levétele ATM-en, utalások stb..., mind ingyen! Csak 150000ft levétele augusztustól (150000*,6%) 900ft lesz!!!!Tehát már 500 ft nyerő... stb....
Hagyuk az átlagkeresetet, mert ha Kövér Lászlót és a legszegényebb családokat nézzük, az arány mégis magas lesz, mert a fizetése 30-40 szegény családét is kiteszi.
És ez csak a bevallott jövedelmekre alapoz, ami - mint tudjuk - a közszféra és a multik nagy részét leszámítva kis hazánkban köszönő viszonyban sincs a valósággal.
Egyébként az, hogy mikor voltam állásinterjún (5 hónapja egyébként) hogy jön ide?
Épp azt részleteztem, hogy kevés a valószínűség, hogy egy házaspár mindkét tagja megkeresi a 140.000 Ft-ot, vagyis 280.000 Ft befolyik a család közös kasszájába.
Szerintem ez a háztartások 10%-ára igaz.
Amúgy pedig nagyon meg lehet szívni a feltételekhez szabott számlacsomagokat.
Ha például 5-10 napig táppénzen vagy, akkor már borul az egész.
De ugyanez igaz pl. a jutalékos rendszerben dolgozókra: ha minimálbér + jutalékért dolgozol, és nyáron elmész 2 hét szabadságra, akkor borul az egész havi kalkulált bevételed, nem lesz meg amit a bank elvár.
Ha munka nélküli vagy, akár csak egy hónapig?
Na ilyenkor havonta 2990 Ft a fájdalompénz díja.
Ez a bajnok számla hátulütője.
Szóval csak óvatosan a feltételekhez kötött számlákkal.
Aki már belefutott ezekbe, az érti miről beszélek.
Én is Sztár csomagban vagyok. Bár szerintem a Bajnok megvalósítható ha ketten dolgoztok. (mert 2 részletben is lehet befogadni a pénzt), csak akkor közös számla.
Bár informatikusok megkeresnek ennyit, meg a mérnökök, illetve a pénzügyi számveteli ügyintézők, na meg a politikusok :D Ők nem érzik a tranzakciós adót.
A bankkártyás vásárlás számomra is a végcsúcs. Ha az itt fizetős lenne, én is keresnék alternatívát.
Mikor voltál utoljára állásinterjún, hogy ennyire elrugaszkodtál a realitásoktól? Mert 140.000 Ft-os bért (vagy annál többet) kb. a munkáltatók 10%-a adja meg a mai világban.
Egy kis példa: tanárok, eü. dolgozók, bolti eladók, buszvezetők....stb, ezek mind-mind 100.000 és 120.000 Ft között keresnek.
Más:
Eddig párszor már leírtam nem tetszésem a gránit új termékeivel szemben, gondolok itt elsősorban a feltételekhez kötött számlákra.
Ennek ellenére ma jött el a pillanat, amikor eldönöttem, búcsút intek a Budapest Banknak.
Miért?
Úgy gondolom, hogy a tranzakciós illeték egy részét nem kellene áthárítani az ügyfelekre.
Elmegyek vásárolni. Elköltök 100.000 Ft-ot. A kereskedő 98.000 Ft-ot kap, 2.000 Ft-ot a Mastercard jutalékként megtart.
Ebből a 2.000 Ft-ból a MasterCard "Inter change" díjként visszafizet 0,7%-ot a bankodnak.
Ez 700 Ft. És ezek után a bankod még lenyúl 0,3%-al? Vagyis 300 Ft "tranzakciós illetékkel?
Na köszönöm. Keresek egy olyan bankot, ami legalább a bankkártyás vásárlásokat díjmentesen hagyja.
Mivel amúgy is utálom az apró betűket és csillagokat, azt hiszem a Gránit Sztár mellet fogok dönteni, de még megvárom az új hirdetményüket.
Mindig ezt a napi 150 ezret hajtogatja mindenki és hogy ez kamatveszteség, holott elég, ha havi legalább 280 ezer érkezik a számlára, és akkor nincs semmi kamatveszteség sem, nem értem.
Nekem 8 hónap után adták meg a VIPet. Minden feltételt külön külön is első hónaptól túlteljesítve. Érdemi jelentősége nincsen. Ha nem adják meg sem történik semmi érdemileg befolyásoló.
Erste tudommal 15-15 kozott nez (nekem anno mindenkepp igy volt januarban). A valtozasok meg engem is erintenek, ugyhogy az Erste topikban majd megbeszelhetjuk ha van mit.
Sajnos csak adott hónapot néznek! Nekem sokszor már elseje előtt utalnak, amennyiben az 1-e hétvégére illetve ünnepnapra esik. Azonban ha nem, úgy hiába kapom meg 1-én, ha előző hónapban nem írják jóvá a felszámított tr. adót! Igaz, az Ersténél 24-24-ig vizsgálják, míg a ráfázó banknál 27-27-ig. Ott nem volna gond. csak a ráfázó az ammi az egyik legperverzebb magatartást adja.
Azonban még érdekes lehet, hogy az erste az augusztusi emelések után meddig tartja fenn a Szuper Nulla jelenlegi kondícióit.
Persze, 280 is elég, ha meg tudod oldani. Ha pedig még ki tudod egészíteni 350-re, VIP is lehetsz, ha csak meg nem szüntetik közben. Ez esetben a kártyadíj visszajöhet.