Ma kimentem a fészekhez a szomszédasszonyom tegnap adott dísztököt adott olyat , mint a libatojás azt mondta ezt tegyem a fészekbe, a tojásokat veszem ki, és ha építi a fészkét akkor tegyem vissza. Tényleg japánnal kilehet 2 libatojást keltetni,
Szia. Inkabb szedd be a tojást mert még elég hideg van kint. Jó nagy fészekbe jobb idökbe ott hagyhatnád. Esetleg gipszböl csinálj mü tojást párat vagy hagyj kint 1 et. Nehez eset mert van liba ami 10 tojason elkotlik van ami 35 nél csak. A tojásokat dátumozd meg hogy majd csak a frissebbek kerüljenek alá ha megkotlik. A tojasokat inkabb csak 15 fokon tárold és néha forgasd meg.
Tojás egyik oldalán R mint reggel, másikon E mint este, és egy vonal hogy ne körbe-körbe forgassam. A többi jelölés meg a dátum, hogy mikor tojta a tojást a liba, de azt nem én csináltam mert nem saját tojás. :)
A kosz meg a liba műve, én nem mosom meg, egyszer kipróbáltam hogy a felét mostam a másik felét nem, és a koszosok közül több kelt ki.
Van egy liba párom, most rakja az első tojásokat a tojó. szeretném, ha kikeltené őket, már kettő van. Kérdésem, hogy vegyem ki alóla a tojásokat, és gyűjtsem én, majd ha összegyűlt 10-12 tegyem alá vissza? Ez esetben nem tojna el máshova? Tyúktojással tudom esetleg helyettesíteni a saját tojásait? Féltem a tojásokat, mert a libákhoz be tudnak járni a tyúkok is. A tojó nincs bent állandóan a helyén.
Szia, így van nem is szabad más topik ügyeket áthozni (keltetőgépszerelés nem ide való). De letírpákozni sem illendő dolog csípöböl senkit. Pedig én eredetileg Budavári (egykeres gazfickó) vagyok. Muú-háá-há. ,-)) Kis szünet után remélem visszajön a barátunk és a megbocsájtás legyen a legnemesebb férfias kibontakozásuk. Így lesz szép példa más civakodóknak is.(véleményem szerint) üdv.
Nagyon ügyi, szoritok a kis "ördögök" jöveteléért. Nagyon tetszik a jelölése a tojásoknak, jómagam csak egy hosszanti csikal ceruzálom. ,-)) Most tanultam legalább. xDD. üdv.
Ma letojt a két tojóm, most már végleg kiderült, hogy mindkettő tojó. Aminek örülök, de kislibákat szeretem volna:( Tényleg a liba tojás fogyasztható? Most vegyek gúnár , v. magos tojást ? Nem tudom tanácsokat , ha esetleg kaphatnék. Gyakorlott liba tartóktól.:)
Regisztrálj újra, ne foglalkozz senki mással! Többen vagyunk itt,akik tanácsot kérnek tőled..ne azt nézd,hogy mit mondanak,hanem azt,hogy ki mondja. Nem felelhetsz meg mindenkinek...
Na végleg befejeztem a fórumozást! Istvan56 kitíltattál, mert nem bírod elviselni az igazságot!
Örülhet akinek szúrtam szemét, mostmár nem szúrom! Köszönöm hogy itt lehettem majdnem 4 évig! Sok sikert mindenkinek! Sajnálom hogy sokan se olvasni se szöveget értelmezni nem tudnak.
Ő nem az enyém, majd ha jó idő lesz teszek fel az enyémekről is! Ha egyáltalán még írok ide kókler74 miatt... (akarom (am nem akarom) mondani kokesz74)
..." A kutya tényleg az ember legjobb barátja. Ha nem hiszed el, próbáld ki a következőt : Zárd be a kutyádat és a feleségedet a kocsid csomagtartójába . Egy óra múlva nyisd ki !! Naa... Ki örül neked jobban, amikor meglát ?? ,-))
Gratulálok, mert nagyon szép. Komolyan !... Bár szoktam mondani ,hogy a szépet felülírja a jó. pl. feleség esetében, meg úgy általában... xDD A vasárnapi ebédem is inkább legyen úgy elsőre jó, aztán szép...stb. A nászéjjcakát most nem részletezném 35 év után. xDD üdv.
xDD...Nekem a cipőpertlimet csipegették még tavalyelött ! ,,, ,-)) Orvul és távollétemben lettek fagyasztóláda lakók, mert .."- csak a testemen át"..- cimszóval védelmeztem őket. Az asszonypajti meg nem nézte a téli takarmányfelvételüket jó szemmel. :- (( Nincs roszabb mind egy mérges asszony kérem. xDD.
Köszönöm Peti, nagyon jó, vallatóra fogom őket majd, sőt amikor átveszem előnevelt korukban és amikor (remélem lesz tojci) lesz saját keltetés, gyűrűzni fogom. A mostani libáim 5 db van, messziről alig tudom felismerni ivarukat, mert nagyon szelídek, nem üvöltöznek, nem sziszegnek. Az egyik gúnár kicsit már túl szemtelen, etetéskor, ha nem fér éppen a kajához, rángatja a gatyám! :-)
A pekingi nyomta ki europából a pézsmát is, pontossan ezen paraméterei miatt. ,-)) A fekete vadon tipúsai visszakeresztezgetve ismét (kisebb súlyal ugyan) de gazdaságos és egész-séges háztályi haszon állat lehetne szerintem. Helyette van már,.. lila és este világító példányi lassan. hmm...
Szia, az általad sorolt fajtákba mind egy szállig belenyúltak a pekingivel (tojik akár a tetra tyúk és nő mind a gomba). A vadkacsával simán keresztezhető és visszaállhat a rend. Persze ha és amenyiben parlagiakat szeretnénk ismét. ,-)) Hosszú az út de járható... ,-)) A "nagyüzemek-nagybírtokkal" az egy más tészta ugye.. ? üdv.