Nem kell rögtön nekem esni, mert megkérdezem a dolgokat ,ugyanis szeretem minél jobban megismerni megtudni miről is van szó!Én sem vok dollárpapa és nem mindegy mire adom ki a pénzem.A mai napig nem vok senki ellensége sőt tisztelem a Janit,h ilyen bátran küzd h elismert fajta legyen nyílvántartva,tudom h rögös hösszu út vezet idáig de a végén biztos megéri a fáradságot és meghozza a kellő eredményt.A másik dolog h nem tudtam o"odatolni " a képem a közgyűlésre de ha megnézed a térképet van közöttünk 230km.egy nekem volt fontos dolgom amiért nem tudtam elmenni,a másik pedig h kicsit messze is van én javasolnám h legközelebb vhol közelebb rendezék a közgyűlést és lehet h többen is elmennének.Na egyenlőre ennyi a reagálásom a kérdéseidere de nem akarok senkit se megbántani és szertnék jó kapcsolatban maradni veletek,mert továbbra is közétek szeretnék tartozni.
E-törzskönyvi lapot kérvényezhet nyulainak az a magyar óriásnyúl-tenyésztő, aki érvényes egyesületi tagsággal rendelkezik. Közgyűlésen legalább egyszer megjelent. Tenyészete minősített. Tenyészet azonosítóval rendelkezik.
A szülő állatnak F-törzskönyvi lapja van. Elmúlott egy éves. Három vizsgált ellésen túl van. Fehér, illetve csak vadas színű lehet.
F kategória:
Színek: vadas és árnyalatai, fekete, fehér vasderes.
Foltoktól mentes állat. Csak kis hibákkal. Ez az alapkategória. Itt lesz a legtöbb tenyészállat.
Mivel telefonban sem értettem mit írhattam el, így egy figyelemfelkeltő e-mailben vettem csak észre.
Remélem vérnyomásotok nem ment fel.
A nyulak regisztrációjáról:
Már ezzel kellene rendelkezniük. Nem, hogy most még rá ér, de biztosan lemaradnak sokan a lehetséges támogatásról, ha elérünk oda, és megvalósul.
Az elit kategóriáról nem is beszélve!
Azok akik később kapcsolódnak be ebbe, a nyulaik hátránnyal indulnak. Mert első generációsak lesznek. Akik mostanában tőlem vettek regisztrált nyulat nagyon szerencsések!
Nálam nem sokára születnek azok a nyulak melyek anyai ágon 4. generációsak nálam!
Ez kész csoda! Ezek a nyulak biztos elitek llehetnének már!
EZT MIÉRT NEM EMAILBA KÉRDEZTED TŐLE?????????Most beszéltem vele, ha többen oda tolják a képüket közgyűlésre és meg szavazzák csak akkor lesznek ezek az összegek!
N.Jani a levélben mire érted ezeket a hatalmas összegeket havonta és mit takar mi a cél vele? Ha jól olvasom a levelet ,tehát senki nem rendelkezik hivatalosan országosan elismert törzstenyészetel csak akkor majd ha minden hivatal elfogadta és bevesznek bennünket a nyílvántartásba, mint magyar óriásnyúl tenyésztőt. Akkor addig felesleges tetoválni a nyulakat szerintem,igaz belső használatra jelölésre jó .Üdv: g.hajdu
Kis helyesbítés ha nem haragszol,kizárólag építő jelleggel!:-)
Az ivarérettség és a tenyészérettség nem azonos fogalom.Ivarérettnek tekintjük azt az egyedet,amelyik már érett ivarsejtet termel.Ilyenkor a szerveze még közel nem kifejlett.
Tenyészérett az az egyed aminek a szervezete a vemhességgel járó megterhelést károsodás nélkül elviseli.Általánosan elfogadott,hogy ez kb.a teljes kifejlettség kétharmad-háromnegyed részének elérésekor van így.
Ezeken túl a te elpuszult anya nyulad már valószínűleg teljesen kifejlett volt.
Igen, csak mikor megláttam őket, először meglepődtem, mert vadas mind a két szülő, de az anyai vonalon van fekete, mint ma megtudtam. De nagyon aranyosak, minden este megnézem őket.
Így van, csak így most az ivar érett anyáimnak az 50%-a oda lett. Jó, van még 2 keverék anyám, az egyik tegnap ellet, azért lesz mit a tepsibe aprítani. : )
Azért van egy kis öröm is, a másik alatt, amik ma voltak 9 naposak, van 3 fekete. Így ha minden jól megy, hagyok egy fekete anyát. remélem nem mindegyik bak. : )