Keresés

Részletes keresés

fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8210

Alf

Hát ez az..

de itt mi olyanok vagyunk, akik vakon tapogatózunk, hiszen még az illetékesek is bizonytalanok.

Előzmény: alfredoo (8208)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8209

Alf

az öngyilkosság mennyivel egyszerűbb a rakparton vízbe lökésnél?

egyiket se látta senki, egyikre sincs bizonyíték.

miért az öngyilkosság az elsődleges? hiszen nem tudunk szinte semmit.

kutakodnak is effelé, a stop cikk szerint  ( ha az igaz, de ha mindent megkérdőjelezünk, ami a sajtóban megjelent, akkor tényleg nem tudhatunk semmit, akkor egyetlen fix info a sajjtáj. ott meg az volt, hogy Roosevelt-térnél  eltűnt.Ennyi.)

Előzmény: alfredoo (8200)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8208

fred

ha ez igaz es nem csak felteves, ha az olaszok a parton talaltak meg a taskat

akkor felmerulnek nagyon sulyos kerdesek

1., mit kerestek a parton?

2., miert hazudtak a taska megtalalasi helyet illetoen?

Előzmény: fred30 (8179)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8207

Tényleg nem lehet kizárni!

De nem lehet sem az öngyilkot, sem a balesetet, sem az emberölést bizonyítani sem!

(Márpedig ha mást nem, az emberrablást, vagy az emberölést bizonyítani kell!)

Ebben az esetben a vizsgálat eredménytelen lesz, és kész!

Meg fogja állapítani a vízbefúlás tényét, és azt, hogy a vízbekerülés körülményei nem voltak feltárhatóak.

Előzmény: véreim magyar proletárok (8201)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8206

fred

miert ne lenne elfogadhato a gyilkossagos valtozat? de valamifele bizonyitek nem kellene hozza? mondjuk hogy paolo es a tobbi olasz kapcsolatban volt, kapcsolatot tartottak. peldaul hogy ophelie fejen legyen egy utes ami utan a partrol a ket olasz beledobhatta a vizben.

a partrol valo vizbecsuszasnak a ruhazatan lenne nyoma. az olaszok felvihettek a taskat es kelthettek ongyilkossag latszatat.

de mindezek a dolgok bizonyitekokon kellene hogy alapuljanak. az olaszokat latjuk folyamatosan kozlekedni? felmenni a hidra? ha igen akkor milyen bunosseget tudunk roluk elkepzelni???? ha az olaszok nem ismertek ophelie-t, nem ismertek paolot, paolo ott maradt a buliban, senki sincs aki kovesse opheliet, az elkepzelheto kezenfekvo gyilkosok nem tudtak a terfelvevo es egyeb kamerakrol ez mind/mind logikus korulmeny!

hol talaltak meg a taskat? bizonyithato e hogy ophelie a partrol kerult a dunaba?

Előzmény: fred30 (8166)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8205

én se hiszem el a bulvárt, ezért linkelek olyan helyre, amely komolyabbnak tűnik. az más kérdés, hogy a bulvártól veszik át. a sorok között én is olvasok...

egyébként az MH-ból idéztem, meg a stop-ról hasonlók, amikor egy az egyben bulvárt tettem be, odaírtam, hogy bulvár, hiszen az fenntartással kezelendő.

Előzmény: laci781 (8198)
O2_ Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8204
Ez nem így működik: ha az idegenkezűséget nem tudják bizonyítani, akkor marad a baleset/öngyilkosság. Azt meg szerintem nem kell bizonyítani.
Előzmény: véreim magyar proletárok (8201)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8203

bloki

az ivas hamar napvilagra kerult, az allitolagos depresszioja es a kenyertortenet csak sokkal kesobb kerult elo. majdnem akkor amikor ophelie.

persze ez szamodra nem baj.

Előzmény: bloki (8162)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8202

Próbálj már meg végre egy kicsit gyakorlatiasabban gondolkodni!

Mivel tudnák a franciák bizonyítani, hogy létezik olyan felvétel, amire a magyar rendőrség azt mondja, hogy nem létezik?

És ha létezik, át is adják, de sem a magyarok, sem a franciák sem annak meglétét, sem az átadás tényét nem kötik a közvélemény orrára?

Értsd már meg: Nem arra van rendszeresítve sem a magyar, sem a francia rendőrség, hogy minden érdeklődő minden érdeklődését kielégítse.

Ha Neked valami nem tetszik, tessék, ott a bíróság, azon keresztül kísérletet tehetsz az általad feltételezett anyag, információ megszerzésére.

(Olvasd el a személyi adatok védelméről. és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló törvényt!) 

Előzmény: fred30 (8197)
véreim magyar proletárok Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8201
Az okfejtéseddel az a gond,hogy ebben az esetben nincs bizonyíték az öngyilkosságra! Ezért az idegenkezűséget nem lehet kizárni!
Előzmény: mamicska (8187)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8200

fred

barmire kell es lehet gondolni de mindenre bizonyitekokat kell osszegyujteni. az egyszeru megoldasokat nem lehet elvetni amig nincsenek ellenkezore szolo bizonyitekok. ha en az ufok szerepet hangsulyoznam folyamatosan es azt mondanam hogy eddig ugyan nem volt de mi zarja ki hogy mostantol legyen es ez volt az elso eset?

nem kernel bizonyitekokat? siman elfogadnad hogy ufok kozremukodesevel tortentek a dolgok? es akkor azon vitatkoznank hogy ciganybandak vagy ufok voltak????

Előzmény: fred30 (8149)
alfredoo Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8199

bloki

nem latom be azokon a dolgokon kivul amire semmi szandekom nincs reagalni csak szamolgass nyugodtan, hogy

egy kurvakkal tulsagosan ellatott varosban miert lenne szokasos a lanyok kurvaknak torteno elrablasa helyszini vagy mas helyszini felhasznalasra.

ilyen helyen egyszeruen toborozni szoktak a kurvakat. mivel tul sokan vannak valoszinuleg szivesen vallalnak kulfoldon is munkat. es mennyivel veszelytelenebb toborozni mint rabolni.

csupancsak erre probaltam ravilagitani. de ha a kurvak osszetetelet megnezzuk akkor is nagyon keves jo hazbol valo feher lanyt talalunk kozottuk. inkabb a ciganylanyok vagy az annak kinezo lanyok szoktak a kurvak lenni.! azok kozott elofordul mondjuk rablas, adasvetel es onszantabol kurvanak allas.

tovabbra sem latom a logikai ellentmondast.!

Előzmény: bloki (8147)
laci781 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8198
En nem foglalkozom egyaltalan a bulvarsajto hireival, max elolvasom ha ide belinkelitek es akkor fogom a fejem. Egyaltalan nem szelektalok hogy csak azt hiszem el ami az en verziom erositi. En egyaltalan nem hiszek a bulvarsajtonak.

Mar soxor azt is fenntartasokkal kezelem ha ugymond ideznek vmi rendorkapitanytol... mert szerint csak kiragadnak mondatdarabokat igy talan mas is lehet a jelentese mind originale.

Csak azert irtam neked mert te eloszeretettel hivatkozol bulvarra.
Előzmény: fred30 (8186)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8197

"De sztem akkor sem követelhetnek, mert arra legfeljebb az lesz a válasz, hogy nincs a kérésüknek megfelelő anyag, vagy adat. "

Hát..azért szerintem nem ilyen egyszerü. Azt nem fogják szó nélkül hagyni, ha valóban van olyan felvétel, ( ha  igaz) amit nem adnak át nekik.

Előzmény: halkergető (8195)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8196

Bloki !

A rendőrség szakszerűségéről : úgy gondolom hogy minden bizonnyal tisztában vagy az eltünések és rendkivüli haláli ügyekben szükséges azonnali intézkedésekről, amúgy a neten elérhető, illetve összeollózható.

A többi kiemelt üggyel kapcsolatban az a véleményem, hogy a szakszerűséget akkor tudom megitélni és érdemben kritizálni, ha ismerném a teljes ügyet (épp adott ügyet), mellette megfelelő jogi háttérrel és kriminalisztikai tudással rendelkezem...amúgy csak max véleményt nyílvánítok, ami akár igaz is lehet bizonyos nézőpontből, vagy akár teljesen is, de nem biztos.

Rendőrpalota ügy (Bencze inkább hallgatott volna, mint istenáldotta operatív érzékével a védett tanúkat időnek előtte látótérbe helyezte...azt már nem minősítem, hogy diplomáciai érzéke az ügyészséggel kapcsolatban nem biztos hogy nyerő volt) De Bencze nem a rendőrség, ahogy Gy. F. sem a teljes magyarság, ahogy O.V. sem volt az....

A veszprémi esetnél valóban nem a körözés a legfontosabb momentum, ahogy e topic témájában sem az ujjaidra ragadt laptop

Zsanett ügy....ügyészség nyomozó szerve nyomozta...

Etikai szabályok : ebben a konkrét topicban ha nem is kimondva de érintőlegesen mindenki érintette már valamilyen formában...de úgy gondolom, a te tájékoztatási igényeidet, ha a rendőrség teljes kőrüen kielégítené, akkor minden bizonnyal vétene az etikai szabályok ellen, nem beszélve a személyi és adatvédelmi szabályokról. 

Ismered az orosz kovácsmester meséjét ? Volt egy híres kovács nagy Oroszországban, aki megpatkolta a bolhát is....híre ment neki....vitték más országokba is.....  (én akkoriban rajzfilmen láttam) de a lényege a mesének,  a vége.

Mindegy, a Kovácsnak volt egy elhíresült mondata a végén "...

Mondjátok meg a cárnak, hogy a poroszok nem téglaporral tisztítják a puskájuk csövét..."

Ha láttad a mesét, vagy ismered akkor megérted mire gondolok...(és ebben nincs semmi sértő, sőt...)ha meg nem akkor felesleges magyaráznom.... 

Bocs a sok OFF-ért

Előzmény: bloki (8147)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8195

A jogharmonizáció nem azt jelenti, hogy egyik állam rendőri szerve beleugathat a másik állam rendőri szervének a saját állama területén folyó vizsgálati munkájába!

És azt én sem tudom, hogy a vizsgálati cselekmények törvényi szabályozása terén van-e jogharmonizáció, ezt kérdezd meg egy jogésztől. Biztosan van a kiadatási eljárásra, meg a hasonló jellegű, nemzetközi kooperációt igénylő ügyekre.

De erősen kétlem, hogy az egész vizsgálati eljárás egységesítve lenne az EU országok mindegyikében.

Majd megkapják az eljárás végén a vizsgálati jegyzőkönyvet, a rendelkezésre álló adatokkal, anyagokkal, aztán majd utána kérdeznek, ha valamit nem értenek. De sztem akkor sem követelhetnek, mert arra legfeljebb az lesz a válasz, hogy nincs a kérésüknek megfelelő anyag, vagy adat. 

Előzmény: fred30 (8193)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8194

Ez még lemaradt:

Persze, hogy Te nem lennél azzal a válasszal elégedett. De az elégedetlenségedtől függetlenül lehet, hogy nem tudnának többet megállapítani, bármennyire akarják is!

Ha kifognak egy embert a Dunából, akiről megállapítják, hogy a halálát vízbefúlás okozta, külsérelmi nyom nincs rajta, nincs nyoma infarktusnak, gutaütésnek, nincs tanúja a vízbekerülésének, akkor mit fog a rendőrség megállapítani?

A legvalószínűbbet: Hogy valószínű baleset történt. És lezárják az ügyet.

Pedig elvileg nem zárható ki az sem, hogy öngyilkossági szándékkal ugrott a Dunába a ladikjából, vagy valaki esetleg belelökte a vízbe.

De marad az első verzió, mert a többire nincs sem tanú, sem nyom!

Előzmény: fred30 (8189)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8193

nem, nem..félreérthettél. az ügyvéd nyilatkozata alapján a ők  nincsenek birtokában bizonyos  cuccnak, nem a közvélemény. de ennek a nyilatkozatnak pontosan utána kellene nézni.

de nem EU-s jogharmonizáció van? én nem tudom..csak kérdem..

Előzmény: halkergető (8191)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8192

tudom, hogy én is elfogult vagyok, illetve van bizonyos csőlátásom, de próbálkozok objektív szemüveget feltenni, elolvasok mindent pro-kontra. ezek után azt mondom, hogy ne zárjunk ki semmit, mert nem lehet.

( a képek alapján nagyon szimpike, én nem nézem belőle ki az öngy.-t, de ez valóban teljesen szubjektív)

Előzmény: mamicska (8187)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8191

A franciákra sem tartozik minden!

Az eset Mo-n történt, ahol a magyar törvények a hatályosak. Biztos vagyok, hogy ezzel a franciák is tisztában vannak.

(Majd megkapják a vizsgálat jegyzőkönyvét, ahhoz hozzátehetik a saját magukm által gyűjtött információkat, és előállhatnak a saját megoldási változatukkal.

Aztán ha lesz bizonyítékuk, hogy gyilkosság volt, és ki a tettes, azt majd akkor a magyar rendőrség a francia megkeresés alapján letartóztatja.)

Ha Fr.o-ban történne egy ilyen eset magyar állampolgárral, gondolod az egész francia rendőrség időtlen-ideig glédában állna, és semmi mást nem tenne, csak a francia, és a magyar közvélemény, meg a Zindexen kíváncsiskodók információ iránti igényét elégítené ki?

Ugyanmár!!!

Előzmény: fred30 (8189)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8190
oksa :-)
Előzmény: mamicska (8188)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8189

Ránk valóban nem feltétlenül tartozik minden, de  a franciákra igen, a ügyvéd nyilatkozata alapján meg nem kaptak meg minden felvételt az ottaniak.

de pl annak nem örülnék, ha pl a gyerekemről csak azt mondanák, rumli volt a szobában-következésképp depis volt-következésképp ivott- következésképp  meghalt, nem tudjuk, hogy hogy. Mást nem tudni. Senki nem lenne ezzel megelégedve.

Előzmény: halkergető (8183)
mamicska Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8188
nincs veled semmi gond:)
Előzmény: fred30 (8186)
mamicska Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8187
sehonnan - de általában az öngyilkosságok esetében nincs további teendője az államnak
(nem bánnám, ha minden vízbefúlt, vonat által elgázolt, szikláról lezuhant, emeletekről lepotyogó szerencsétlen esetében vizsgálódnának, mert hátha valaki túlságosan beleélte magát a Kontroll c. film metrós-gyilkosának a szerepébe...oszt nagy elánnal taszigálja az embereket a halálba. Nem gondolod? Elvégre minden előfordulhat. Nézzünk a hátunk mögé!!! Ott lapul!)
Előzmény: fred30 (8174)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8186

a legutóbbi 3 hozzám intézett hozzászólásra válasz: Én nem akarok-nem is fogok tudni megyőzni senkit, csak azt hangoztatom, hogy ne legyünk olyan biztosak a dolgunkban...

pl ha valamit ír az újság, ami az öngyilkosság mellett van, az elhihető, amely ellene, az meg nem..ez mindenkinek a szubjektív véleményének és látásmódjának függvénye.

mamicska Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8185
már 15 méternél tartanak? Nálam egyet elértek az újságok - nem hiszek egyiknek sem...
laci781 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8184
Fred!

Mea culpa! Megtalaltam a cikket! Hat mondanom sem kell nevetseges. 90%-ban a cikkiro fantaziaja az egesz, kar hogy te ezeket keszpenznek veszed. Raadasul felteteles modban beszel: meghallgathatja, nem lehetett a hidon, stb.

Az egyetlen hitelt erdemlo resz amiben a csoves kifejti h utalja a zsarukat es hogy szerelmeseket szokott latni a folyoparton.

A cikkiro ebbol levonja a kovetkeztetest: megsem jart a hidon Ophelie. :D
Előzmény: laci781 (8181)
halkergető Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8183

1./ A hatóságok nem tudják tisztázni B. papával az ügyet! B. úr azt mondta, hogy egy sörözős képet törölt, ha ezt az állítását fenntartja, ez az ügyet a továbbiakban nem mozdítja előre, marad abban az állapotban, ahogy jelenleg van.

2./ Az, hogy te mit tudsz, meg én mit tudok, az a vizsgálat szempontjából érdekteken! Sem te, sem én nem vagyunk érintettkei az ügynek, épp' ezért nem is igényelhetünk semmiféle többlet információt azon kívül, amit a rendőrség eddig közzétett.

Talán ezt nem ártana végre tudomásul venni, és nem hőzöngeni az információhiány miatt.

Kíváncsi lennék, ha te lennél egy ügy valamilyen érintettje, mit szólnál ahhoz, ha a rendőrség az ügyeddel kapcsolatban minden tényt és adatot, vagy akár a megalapozatlan feltételezéseket, koncepciókat nyilvánosságra hozná, akár akartad, akár nem?

3./ Le lehet zárni a vizsgálatot eredmény nélkül is. A rendelkezésre álló adatok, eredmények alapján azt mondhatják, hogy vagy..., vagy...vagy...

Az ügy bekerül a döglött ügyek közé, ha az idők folyamán van valami új információ, akkor előveszik és leporolják, és folytatják a vizsgálatot.

Ezzel az erővel, ami most megy, a végtelenségig lehetne folytatni az eljárást, mert magam is mindig tudnék kitalálni újabb és újabb kérdéseket, amelyekre a vizsgálat addig nem adott választ. Hgy ez a módszer működőképes, arra itt ez a topik bizonyításul.

Előzmény: fred30 (8170)
fred30 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8182

korábban már belinkeltem, csak nem akartam ismételni. itt található:

http://www.stop.hu/articles/article.php?id=459889

Előzmény: laci781 (8181)
laci781 Creative Commons License 2009.03.04 0 0 8181
A legutolso Ophelie-s cikk a stop.hu-n: Müller Rózsa tudja, ki ölte meg Ophélie-t!

Nem tom hol van az altalad emlitett cikk... :S

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!