Keresés

Részletes keresés

Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 14
Ez hogyan lehetséges? A proton elektromos terét nem a Coulomb törvény írja le a te elméletedben is?
Előzmény: iszugyi (13)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 13
Úgy hogy elhagyja, hogy nincs kölcsönhatás az elektron és az atommag között!
Előzmény: Arilou (12)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 12
Az elektron "lehagyja" az atomot? Ezt hogy kell elképzelni?
Előzmény: iszugyi (11)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 11
Te már idéztél is példákat Szásztól, nem értetted meg öket: Az alfa-részecske lehagyja a magot, az elektron az atomot, stb. 
Előzmény: Arilou (10)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 10
Ha saját elv, akkor kicsit több magyarázatra lenne szükség ennél, nem gondolod? Tudánl mondani egy példát?

Előzmény: iszugyi (9)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 9
Mi az a szeparációs elv? Saját elv és körül írtam!

Vehetsz persze helyette természetes határfeltélet (a variáció számításnál ez definiálva van)!

Előzmény: Arilou (7)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 8

Idöfüggetlen Schrödinger-egyenlet:

http://hu.wikipedia.org/wiki/Schr%C3%B6dinger-egyenlet

„Itt láthatják a táblán a nevezetes Schrödinger-féle hullámegyenletet. Ezt az egyenletet önök persze nem értik. Én sem értem. Schrödinger úr sem értette, de ez ne zavarja önöket. Én ezt majd minden óra elején felírom a táblára, és elmagyarázom, mire lehet használni. Önök pedig majd lassan hozzászoknak.”

Marx György, egyetemi tanár egyik előadásának kezdete.

Engemet zavart! Nem követtem Marx Gyögy tanácsát, meg akartam érteni, és meg is értettem.

Na rajta másikok (különösen azok, akik nem követték Marx tanácsát), elö veletek!

Előzmény: iszugyi (6)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 7
A könyvedből az ide vágó részt megnéztem, de elég zavarosnak tűnik:

"A variációs számításokhoz hozzá veszem még a szeparácíó elvet is, ami kimondja, hogy minden részecskehalmazhoz létezik egy véges , aminek a felületén a külső környezet és a mezők véges terjedés hatására az ott jelenlevő részhalamazokra bomlott képződmények között köcsönhatás nem létezik. Ez megfelel a fizikai megfigyeléseknek, amely szerint az Fi-részecske elhagyja a magot, az elektron az atomot és egy üstökös a Nap hatókörét . "

Mi az a szeparációs elv? Ez saját elv? Ha igen, akkor kifejtenéd, miről szól pontosan? Mondjuk egy példával.

Előzmény: iszugyi (6)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 6
Olvasd el a könyvemet!

Aztán én is kiváncsi vagyok a másikokra, ha azok belevágnak a 'sürüjébe'!
Előzmény: Arilou (3)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 5
ezt hogy érted, hogy "elég egyelőre tudni". Miért elég ennyit tudni egyelőre? Titkos még az elmélet?
Előzmény: iszugyi (4)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 4

Szász Gyula kvantumelméletével kapcsolatban elég egyenlöre tudni, hogy az elemrészecskéknek kvantált elektromos töltései (q(k) = {-q, +q}) és kvantált tömegei m(e) és m(P) vannak. A tömeg-energia relációt E = mc^2 Szász nem használja, semmi estere sem az elemi tömegekre!

Előzmény: iszugyi (2)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 3
OK, ez bevezetőnek és kedvcsinálónak tökéletes, és akkor bele is vághatunk a sűrűjébe.

Tehát hogyan jön ki Szász elméletéből az atomok vonalas spektruma? Kezdjük mondjuk a hidrogénnel.
Előzmény: iszugyi (0)
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 2
Szász elmélete a kezdettöl kezdve egy 'relativisztikus' elmélet, fotonok fellépése nélkül. (A 'relativisztikus' kifejezés itt csak abban az értelemben van használva, hogy a sebességeknek az elméletében az alapjaitól elkezdve, meg van engedve hogy v-> c legyen.)

Az elemirészecskéknek sem a helye, sem a sebesség nem állapítható meg sohasem pontosan. Az elméletében fellépö Lagrange multiplikátorok nem engedik meg a részecskék közeledését egy bizonyos határ alá.

A Szász elméletében csak a négy stabil elemirészecske e,p,P,E szerepel, amikböl két c-vel terjedö nem-konzervatív mezö kiindul. A tér-idö szerkezete Minkowski-féle.

Na, hasonlítsátok ezeket az alapokat össze avval, amit ti a kvantumelméletekröl megtanultatok!
Előzmény: iszugyi (0)
Törölt nick Creative Commons License 2008.06.08 0 0 1
Sztem Szász elméletei nem egyenlőek az Új Fizikával, csaxóólok.
iszugyi Creative Commons License 2008.06.08 0 0 0

Elsönek, Szász a természetben fellépö kvantumos jelenségek magyarázatát a stabil elemirészecskék kvantált töltései letezésére vezeti vissza, nem az energia kvantáltságára.

Nála a kvantummechanika a kvantált töltésekkel ellátott stabil elemirészecskék mozgását jelenti a véges Minkowski-térben. A Planck állandó meg egy Lagrange multiplikátor szerepét tölti be és csak az elektronok mozgására vonatkozik az atomhéjban

Előzmény: Arilou (-)
Arilou Creative Commons License 2008.06.08 0 0 topiknyitó
Mivel a kvantummechanika, a kvantumos jelenségek a 20. század eleje óta szinte a legfontosabb részét képezik a kutatásnak, és mivel az Új Fizika tárgyalása a többi topicban erre a fontos területre eddig nem nagyon tért ki, úgy gondolom, érdemes ennek a témakörnek egy külön topicot szentelni.

Kezdjük tehát néhány alapvető kérdéssel:

- Hogyan magyarázza Szász elmélete az atomok vonalas színképét
- Hogyan magyarázza Szász elmélete a fotoelektromos effektust
- Hogyam nagyarázza Szász elmélete a kétréskísérletek eredményét

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!