Az én gyerekem orra leginkább egy bokszolóéra hasonlított a legutóbbi uh-on. (nem ismerek egyetlen bokszolót sem :)) Senkinek nincs ekkora orra a családban, valszeg torzít az uh... Férjem azt mondta, csak egészséges legyen, a többit meg lehet plasztikázni, mondtam neki, hogy egy tök. :)
Én meg csak dagadok, dagadok. Gyorsan kimostam mindent, ma össze fogok csomagolni, elvarrom a munkával kapcsolatos szálakat (most itthonról dolgozom) és készenlétbe állítom magam, mert bármi lehetséges.
Trollka, Nemlajos: itt is gratula az esélyesen kisfiúkhoz :)
Muzsa: hajrá a dokiváltáshoz. Dúlám nekem is volt Zalánnal, meg most is lesz majd :) Hát tényleg teljesen másnak tűnik az orra a második képen, de egyébként szvsz nagyon helyes :)
Pacsuli: úgy tűnik anno átugrottam a kérdést. Én dúlával szültem, nekem nagyon jó volt, hogy ott volt velem.
Nem volt nagyon gáz, csak megint azt mondta, hogy "majd meglátjuk". És nekem ez ezen a ponton már nem elfogadható válasz. A 30. héten vagyok. Mindjárt szülök. Arra egyébként nem volt lehetőség, hogy hosszasan elbeszélgessünk. Emellett tudom, hogy mégegy császárt a Klinikán egyszerűen nem akarok végigélni. Nincs az az isten.
Viszont ma a dúlával az első találkozó nagyon-nagyon pozitív élmény volt, és ezzel egyáltalán nem mondtam semmit, mert annyira nagyon jó volt, hogy azt nem tudom leírni. Megerősített, lenyugtatott, nagyon sok információval látott el, nagyon egy húron pendülünk, két és fél órát töltöttem el nála, és csak beszéltünk, beszéltünk, teáztunk, kekszeztünk, és nem volt semmi sietség, egyszerűen erre vágytam már ezer éve, hogy valakivel, aki nem mellesleg ott lesz végig a szülésemnél, át tudjam beszélni rendesen a dolgokat. Az előző szülésemet, az utána következő történéseket, de még gyerekkori dolgok is előjöttek. Ilyet egy nőgyógyásszal az ember soha nem tud megtenni... És szerintem részben ezért is lehet egy csomó félreértés, rossz érzés egy szülés során. Mert egyszerűen nem is tudhatja az orvos, hogy mik a félelmei vagy az igényei annak a nőnek, aki épp nála szül.
Ne már, szegénnyel máris milyen maximalista vagy!:) Hát neki sem lehet mindig 100%-os a fotó génje, no!
Vagyok én is, olvasgatok, de még mindig nem érzem magam terhesnek (16+0), holnap afp, uh, hátha végre elhiszem (és bizony napokon belül illene megmozdulnia, az elsőt 17+X-en éreztem meg...). :)
Hát, nézzetek ide, és mondja valaki, hogy ez ugyanaz a gyerek...
Az első az tökre olyan, mint a nagyfiam volt, meg még saját vonásainkat is felfedezzük rajta, szóval olyan "közeli", ismerős arc. A második az olyan, mintha Pinokkióval dugtam volna...
Köszi pacsuli, köszi sith, megnéztem a nevet, vagyishogy kiolvastam Ujvári Attila nevét a másik topikból, van is barátnőm, aki szült már nála, emlékszem akkor épp az angliai kinttartózkodásai nehezítették meg a dolgot, hogy vajon itthon lesz-e, amikor születik a baba. De úgy tudom elégedett volt vele nagyon. Én viszont ebben a pillanatban kértem időpontot és jövő keddre kaptam is Siklós Pálhoz, az mindenesetre bíztató, hogy nem 100 év múlva van csak időpont... addigra beizzítom a protekciómat nála. Remélem így tényleg sikerül, van egy közös barátunk, akit szeretnék megkérni, hogy beszéljen két szót vele az érdekemben. Ő is orvos, és már az első kisfiamnál is nagyon ajánlgatta, hogy "a Palinál" szüljek, de valahogy mégsem nála kötöttem ki... na az lehet, hogy nagy hülyeség volt...
tényleg, most már rémlik, elakadtam ott, hogy mikor hozd elő a dokidnak a természetes szülést - eszerint megkérdezted, és nem nagyon hajlott rá :( Remélem, ez az orvos el fog vállalni, és meg leszel vele elégedve! Ha netán nem vállalna, a 2010 második félévesben épp most fedeztük fel, hogy hárman is ugyanannál a dokinál szülünk (sith, Tigrincs és én), nekem az ajánlások alapján nagyon-nagyon tetszett, de még csak egyszer találkoztunk. Dúlaügyben köszi a linkeket! Még hezitálok, hogy szülésznőt vagy dúlát fogadjak, vagy elég az ügyeletes szülésznő, ha ott a dúla, mert ez az orvos (sith tapasztalatai szerint) nem csak a végén jön oda, de mondják azt is, hogy elég az ügyeletes orvos, és legyen fogadott szülésznő, szóval egyelőre fogalmam sincs. Mindhármat nem fogom felfogadni, az biztos :))
Nekem az utolsó másfél hónapban már elefántlábaim voltak, de máshol nem dagadtam fel különösképp. Csak a nyálkahártyáim, a folyamatos orrdugulástól már képtelenség lett volna aludni, ha nincs orrcsepp :( tudom, tudom, nem szabad :( És ez már most kezdődik újra, pedig még csak félidős vagyok :O
Noncsi, egyik este Barbara sokat fészkelődött odabent, valszeg akkor fordult meg. (a tegnapi uh szerint valóban beállt fejjel lefelé - csak nehogy visszaforduljon...). Aztán másnap reggel azt láttam, hogy a hasam lejjebb ment. Kérdeztem a férjemet, azt mondta, hogy megváltozott a hasam formája és ő is úgy látja, hogy arrébb került.
Minden esetre most nem érzem azt, hogy a gyomrom a torkomban van.
Szerintem nálam max. 2 hét... ami jó is meg nem is. :))
Hát ezt nem tudom megmondani... :-) én egyszer csak észrevettem mindig. Többedszer szülőknél a külső jelek mindig egyre később mutatkoznak, ha egyáltalán. :-)
Hát ja, kivételek mindig vannak. :-) Van olyan is, akiről egy hónappal a szülés után nem mondod meg, hogy szült, pedig nem is csinált semmit - barátnőm ez a típus. Mázlista, csinos kismama volt. :-) (evett rendesen, túlhordta a babát, szoptatott, nem tornázott, mégis egy hóanpos gyerek mellett úgy nézett ki, legalábbis ruhában, mint aki nem szült)
Sway, én is pont tegnap voltam uh-n. Nekem a gép pont 3 kg-t mondott, és arra pedig a doki azt mondta hogy ez azért elég nagy. Ezért én csak remélem hogy 2 héten belül kibújik. :) Bár az én pocakom nagyon fenn van, és nagyon fenn is rugdos is a picike. Allia ha "leszáll" a pocak az több nap alatt történik, vagy egyszer csak lejjebb van és kész?
Hiii, pont a Siklós doki nevét mondta tegnap az orvosom, amikor a továbbképzése kapcsán megkérdeztem, hogy mi van, ha pont akkor szülök, amikor oskolában van.
Ezek szerint egy jó orvost fog maga helyett küldeni.
Ő az osztály vezető főorvos ott, és valóban nem olcsó. Engem az ikrekkel 4 héttel hamarabb befektettek, és amig a dokim angliában volt, addig neki adott át. Szimpatikus, bár azért örültem mikor végül sikerült a saját orvosomnál szülni.
pacsuli, igen, lemaradtál :) vagyishát dehogyis, még nem történt meg a "váltás", az Istvánban lévő dokit nem cserkésztem még be, csak alkalmasnak találnám a "feladatra". A neten keresve találtam rá több olyan születéstörténetre, amiben első császár után természetes szülésnél ez az orvos vett részt, nem csak ígérgette, hanem valóban segédkezett benne. Sőt, az egyik kismamától, akinek az első gyereke nála született, folyamatosan elnézést kért, amiért nem részesíthette abban élményben, hogy természetesen szülje meg. A dúla pedig, akire rátaláltam, többízben is dolgozott mellette vagy vele, nem fogják idegenként méregetni egymást, mondhatni "összeszokott" páros. Az egyetlen bökkenő, hogy kicsit kevés az esélyem, hogy a doki elvállaljon, és hogy igencsak borsos ára van, ha összejön. sway, főleg neked mondom, mert te ismered ott úgy tűnik leginkább az orvosokat, Siklós Pálról van szó. pacsuli, ami a dúlát illeti, én itt kezdtem az olvasgatást, hogy megtudjam, miben segíthet konkrétan: http://www.nlcafe.hu/archivum?acsatid=1384&arend=1&cperpage=50&cpage=0 a jó az, hogy az Istvánban valóban be is engedik veled, és nem néznek hülyén. Én arra jöttem rá, hogy a folyamatos jelenlét nagyon fontos nekem, és hiába lesz ott a pasim, amit nagyon is igénylek (ő is), mi mindketten laikusként fogjuk végigélni az első szülésemet (mert első lesz, még ha van is egy gyerekem már, teljesen más történésekkel, amiket még soha nem tapasztaltunk) és a rengeteg kérdés megválaszolására, a kétségek eloszlatására fontos, hogy llegyen valaki hozzáértő. Aki, ha történik valami olyan, aminek esetleg nem kellene, felhívja a figyelmemet. Vagy ha épp minden oké, akkor megnyugtat. A szülésznő nincs ott folyamatosan, még ha választott is, az orvos meg pláne nem. Ez nem is jófejség kérdése, egyszerűen nem az a dolguk hogy 8-10-12 órán átt az ágyad mellett üljenek, vagy vajúdási pozíciókat ajánljanak, vagy hozzanak egy pohár vizet vagy egy nedves törölközőt... És itt van egy konkrét megállapodás minta, amit a dúlával köthetsz, hogy pontosan tudd, mit fog csinálni a szülés előtt, alatt és után. http://www.gyermekaldas.hu/index.php?page=megallapodas_minta_a_dula_es_kliense_kozott Én nem is nagyon mentem tovább, Békés Emőkét választottam, mert egyrészt ő az, aki a fent említett orvossal már többször kísért császár után természetes szülést, másrészt nagyon szimpatikus volt minden egyes írása, tanácsa a neten. Persze még előttünk a személyes találkozó, de nagyon bízom benne, hogy jók leszünk együtt... Az az igazság, hogy már magától a telefonbeszélgetésünktől 1000x jobban lettem... a biztonságérzet nagyon fontos, és ezt keresem. Másnak biztosan más hozza meg ezt az érzést, nekem úgy tűnik, ezek a lépések, amiket talán későn teszek meg, de remélhetőleg nem túl későn.
nekem sosem szállt le a hasam és egyszer sem dagadt a kezem a lábam még a szülés napján sem és baromi ciki, de én most is azon parázok, hogy időbe beérjek, föleg, hogy most már a szülészetig van egy jó áv, amit gyalog kell megtenni és két fájás közt az sem kellemes...
Allia, nekem bizony kelttészta képem van, dehát a 36. hét közepén járok. A hasam pedig leszállt. :) De még nem szeretnék a jövő héten szülni, annyi dolgom van...
A 2-3 hétben kiegyeznék, de úgy érzem, hogy max. 2 hét és nem több.
muzsa, az Istvánban a Koiss dokiról és Binó Brúnóról hallottam jókat, a "bejárós" dokik közül pedig Varsányi Hajnalkát szeretik és még mindig népszerű a Gasztonyi doki, csak ő picit hogyismondjam... "többe kerül"...
Sway, az úgynevezett "kelttészta" képet elég jól lehet látni, főleg, ha valaki viszonylag rendszeresen lát téged. Az bizony a szülés közeledtét jelzi - kb. 2-3 hét pontossággal. :-)) Ha kezd a hasad leszállni (kezed kényelmesen elfér a has és a rekesz között, nem ferdén tartva), akkor valóban közeledik az idő. Ha még nem, akkor ne izgulj, egy továbbképzett dokid lesz a szüléskor. :-)))
Jobbulást neked is, és kiváncsi vagyok a kis pinokkióorrúra :))) Biztos csak valami köldökzsinórárnyék volt, nem? :)))Az enyém kifejezetten karvalyorrúnak tűnt az uh-n anno, aztán ugyanolyan pisze, mint én :))
Jól értem, hogy a SOTÉról most át akarnál menni az Istvánba, vagy valamiről lemaradtam? Dúlát nekem is ajánlottak, ő főleg az Istvánba jár ki, de bárhová megy, telefonban hihetetlenül szimpatikus, csak még azt nem tudom, kell-e nekem dúla. Kérdeztem is itt, hogy volt-e már bárki, aki dúlával szült. El nem tudom képzelni, mit csinál, mármint konkrétan.
Más: itt is megkérdezem, nem tervez valaki kismama harisnyanadrágot venni mostanában? Túl nagyot vettem a HM-ben, ráadásul két csomaggal (két-két pár harisnyával), csak az egyiket bontottam ki, de az L-es nagyon hosszú nekem, állandóan lecsúszik. 163 centi vagyok, és nagyon örülnék, ha egy nálam magasabb kismama megszabadítana tőle, vagy elcserélné velem M-esre :)
sziasztok, én tegnap voltam ultrahangon, hivatalosan ugyan 29+0 voltam, de a gyerek mérete alapján 30+1 lett az ítélet, mindig egy héttel nagyobbnak mérik, lehet, hogy meg kell barátkoznom a májusi szüléssel - jó, egyébként is, hiszen június 1-re vagyok kiírva, azt meg nem hinném, hogy pont aznap szülnék, vagy akár túlhordanám... 1528g volt a becsült súlya, ami nekem hatalmasnak tűnik, legalábbis még nem szoktam hozzá a gondolathoz, olyan kicsikének képzelem el mindig... de persze egy másfél kilót még fel kell szednie, hogy a "nagytesója" születési súlyát elérje... ez meg viszont szinte lehetetlenül távolinak tűnik... lefotózom majd a 4d-s képet, amit kaptunk, vagyis a legelőnyösebbet, mert hihetetlen, hogy milyen pinokkió orra van ennek a gyereknek... nem is tudom, kire ütött, senkinek nincs ilyen a családban, és általában nem is jellemző az ultrahangon a babák orra, az olyan szinte nem is létező kis lapos palacsinta szokott lenni :) na neki nem :))) engem is elért egy fertőzés, eddig semmi tünetem nem volt, ma kezdtem érezni, hogy fáj a hasam meg nyom, pisiléskor. de mást most se tapasztalok. sok baktérium volt a vizeletemben, de egyelőre nem tudni, hogy mi, azt majd csak az antibiotikum beszedése után tudom meg, HA még akkor is lesz, mert akkor kitenyésztik rendesen... addig csak annyit tudhatok, hogy sok. a vasam a béka segge alatt, azt mondta az orvos, hoyg lehet, hogy olyan baktérium, ami zabálja a vasat, úgyhogy erősebb vaskészítményt kaptam. Van valakinek tapasztalata az aktiferrinnel? És a Zinnat, mint antibio? Sosem szedtem még... mondjuk nagyon semmilyen antibiotikumot se. Pénteken megyek a dúlával ismerkedni, eddig akárkink említettem, hogy ki az, mindenki csak jót mondott róla... az új orvost még nem környékeztem meg, őt is majd pénteken...
köszi sway a nevet, őt nem ismerem, kíváncsi voltam, hátha te is annál fogsz szülni, mint akit én szeretnék most megkérni, hogy vegyen át...