Keresés

Részletes keresés

takiz Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3851

No, lemaradtam egy pár sorral...

Miről is van most itt szó? Hogy hogy mindenki értse: heee? ;-)

BX_thomas Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3850
de en nem köcsögöztem senkit, fefa. a taplosagotokhoz csak gratulalni tudok. segiteni probaltam es finoman fogalmaztam, cserebe akkora tahosag tort elo beloletek, hogy rettenet. ekkora vehemenciaval nehez lessz magatok melle allitani barkit is. azt ugye nem tartod szamon, mennyien forditottak hatat nektek? 3-4en elvagytok magatokkal es annyi.... kedves vezeralak
Előzmény: Törölt nick (3848)
BX_thomas Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3849
olvasgass utana mim van es mire hasznalom. majd ha mindez sikerult akkor foglald ossze par mondatban ertelmesen. koszi
Előzmény: Törölt nick (3846)
BX_thomas Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3847
1 egyszeru kerdest tettem fel neked "vezeralak". ez itt nem a te forumod es itt ne fröcsögj rám, sôt a "forumodon" is befejezheted /titek/ a szövegelest. foglalkozzatok magatokkal. En semmit nem ohajtok veletek beszelgetni. Az esz osztast meg te/ti csinaljatok. koszonom
Előzmény: Törölt nick (3843)
Törölt nick Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3846

BX!!

Áruld már el az itt lévőknek milen quadod van,és mi a véleményed quadosként a mi nem egészen egyszerű helyzetünk javításáról,illetve a mi vágyunkról,amit már évek óta próbálunk megoldani a felsőbb szervekkel!?Írd le kik miatt van ez az áldatlan helyzet,és miért jó nyitott kipufogóval  az erdő alján végigszáguldani??

Pirimidin76 Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3842
zöld-felkiáltó-quados
Előzmény: BX_thomas (3841)
BX_thomas Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3841
a zöld kabátod után hívod magad zöld quadosnak? :P
Előzmény: Törölt nick (3838)
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3839
És miért raksz minden mondat végére felkiáltójelet?
Nem kell annyit kiabálni.
Előzmény: Törölt nick (3838)
mgruber Creative Commons License 2007.04.03 0 0 3837
Most őszintén. Akik itt vannak, hozzáállás tekintetében a quadosok hány százalékát képviselik hozzávetőleg?
eke Creative Commons License 2007.04.02 0 0 3835
mi is a topik címe?
Előzmény: Törölt nick (3833)
takiz Creative Commons License 2007.04.02 0 0 3834

újabb levél az enduró listáról:

"   Kedves Lista,

Hivatásos természetvédő vagyok, és túraendurós (650), mint Moha, csak
   országúti gumival.

2004-ben elkezdtünk egy programot annak érdekében, hogy
   feltérképezzük, hol vannak azok a területek hazánkban, ahol a
   természeti értékek károsítása nélkül lehet hódolni az offroad
   szenvedélynek. (Magyarország katonai és polgári területhasználati
   térképezése természetvédelmi, környezetvédelmi és vízvédelmi
   szempontok szerint
   [1]http://www.otk.hu/cd04/1szek/Tak%E1cs%20Andr%E1s%20Attila.htm)
   (illusztrált cikk GPS magazin p. 16-18 - III. évf IV. sz. 2004.
   dec-2005. jan.)

A programot egy kötelező  NATO térképmű inspirálta, amit a békeidőben
   gyakorlatozó haderőknek szánnak (papír és digitális formában 1:50.000
   méretarányon).

Kollégáimmal tovább mentünk, és olyan térképet szeretnénk valamennyi
   szabadidős sportot űző számára biztosítani, amelyről megtudhatja, hol
   vannak a védett természeti területek és egyéb értékek, amelyek
   megőrzése fontosabb, mint az egyén önös érdeke (egy kis kirándulás a
   sporteszközzel a zöldbe - A közérdek az alkotmányunkból keletkezik,
   amely jogot biztosít az egészséges környezethez.)

A természetvédelmi károkozás legnagyobb hányada (>90%) a
   tudatlanságból okozott kár, amikor a károkozó nem tudja hogy milyen
   bajt okoz jelenlétével (zavarás, veszélyeztetés - hang, mozgás,
   vadbaleset), és kipörgő kereke okozta növényzet/talajsérülésekkel
   (feltételezve az olaj/hűtővíz folyás nélküli ideális műszaki
   állapotot), azaz a taposási kárt.

Ha elkészül a térkép, akkor gps-be feltölthető elemként fel tudjátok
   venni, és sokkal könyebben lehet majd a terepen közlekedni, betartani
   a természetvédelmi előírásokat.

Jelenleg a [2]www.termeszetvedelem.hu oldalon elérhető
   [3]http://geo.kvvm.hu/tir/viewer.htm térképszerverről kaphattok
   tájékoztatást a védett területek határára vonatkozóan. A kml-eken most
   dolgozunk, április 22 után

Örömmel láttam, hogy google maps linkek mutattak kedvenc helyekre. Az
   ilyen információkat nagyon jól tudjuk használni a térkép
   kidolgozásánál, ezért kérlek Benneteket, küldjétek el kedvenc
   krosszpályáitok koordinátáit/térképét, hogy felrakhassuk, mint
   korlátozás nélkül látogatható területek.

Sajnos a térkép a magántulajdonosok birtokhatárait adatok és törvényi
   felhatalmazás hiányában nem fogja tartalmazni.

Néhány személyes megjegyzés:

-a motorozás számomra a szabadság élményének megtestesülése

-bütykös gumis, rendszám nélküli krosszmotoros egy védett
   sziklagyepen, kökörcsineket szétkapartatva, taposva, fészkén-tojásain
   ülő védett madarat halálra ilyesztve nyitott csövével viszont
   hadüzenet.

Szép időt és védett növény/állattól mentes sirtófalat kíván

kadlec"

kutya. Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3832
Nem szégyen. Alászaladtál, kész. Nem vereség ez, és rajtad kívül senkit nem is bánt a dolog.
Előzmény: eke (3830)
soonó Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3831
Elmész ám a fenébe. Ezt majdnem benyaltam :)))

Gyanusan életszerűtlen volt..........sajnos.
Előzmény: kutya. (3829)
eke Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3830
ahhh, komolyan vetted? pedig elvileg tudod a dátumot...
Előzmény: kutya. (3829)
kutya. Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3829
"...A tiédhez csak Te vagy mint "link" köthető..."

Kösz az újbóli (századszori?) személyeskedést. És mielőtt végleg hülyét csinálsz magadból, UGYAN GONDOLKODJ MÁR !!!

Mit olvastál? Értelmezted? Vagy Neked mindegy is mi az, csak legyen benne szó a quadosok szapulásáról... (mert ugye Tőled még nem láttunk egyetlen szemétgyűjtő, életmentő, katasztrófa elhárító quad történetet sem.)

NÉZD MEG A DÁTUMOT A HOZZÁSZÓLÁS FELETT ! Na , dereng valami? Teee, Április bolondja...
Előzmény: eke (3825)
eke Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3828
"Nagy Gábor, a Duna-Dráva Nemzeti Park Igazgatóság tájegységvezetője elmondta, szinte már mindenütt találkoztak a motorosokkal, a Jakab-hegytől a Remete-réten át a Kelet-Mecsek Tájvédelmi Körzetig – az utóbbi egyes részeire gyalogosan is csak engedéllyel lehetne belépni."

Szóval a törvényszegés elfogadott lelkület...
Előzmény: KTTech_ (3827)
KTTech_ Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3827
A két cikk között nagy a különbség, az itt élők nem mernek kimenni a határba és a temetőbe vs. a tiltás önmagában nem vezet eredményre, az erdészet is keresi a megegyezést.
Előzmény: eke (3826)
eke Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3826
eke Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3825
Az előző hírhez van link.

A tiédhez csak Te vagy mint "link" köthető...
Előzmény: kutya. (3823)
KTTech_ Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3824
Az átlagos otthonülőkkel ellentétben sohasem tudtam elképzelni, hogy a quadosok hogyan tiporják le a védett növényeket. Lehet a kiépített és kitaposott széles erdőgazdasági utakon kívűl élvezetesen motorozni? Nem szoktam motorozni, de szerintem buckákon bukdácsolni, tuskókban megakadni, szederindát feltekerni nem lehet jó.

A másik a védett madarak kérdése. A motoros jobban zavarja a madarakat mint egy lassú és kíváncsi gyalogos?
Előzmény: eke (3822)
kutya. Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3823
Milliárdos állami bevételek a quadosok miatt

Mivel az országgyűlés 2007.május.1-től egységesen, és külön "quad" kategóriában engedélyezi a négykerekű terepmotorok rendszámozását, várhatóan 6-8000 ember fog bőven 100.000.- Ft feletti összeget befizetni az államkasszába.

Mint az üggyel foglalkozó főosztályvezetőtől megtudtuk, az így befolyó pénz 90 %-át (!) közvetlenül a Magyar Természetvédelmi területek megóvására fordítják, mintegy kárenyhítésként, a várhatóan tovább növekedő quad és ATV piac okán.

Ezen felbuzdulva több Nemzeti Park vezetősége is jelezte: az immár megoldott ellenőrzés miatt, egyes tájegységek, a szövetségekkel együttműködve még az idei évben legalább 500 km kimondottan quad és enduró motorkerékpároknak kialakított útvonalat térképeznek fel, és jelölnek ki.

További meglepő hír, hogy a járművükkel közhasznú munkát végzők (mentésekben, hóeltakarításban stb) résztvevők megkülönböztetett figyelemben részesülnek ezentúl - igazolványukkal kedvezményesen juthatnak üzem- és kenőanyagokhoz az állami benzinkút hálózat töltőállomásain.

A quados szövetségek üdvözölték a hírt, és mintegy kézzelfogható bizonyságaként hálájuknak, önállóan finanszírozott kampányba kezdenek a quad környezettudatos, és erkölcsileg is elfogadható felhasználása mellett.
Előzmény: eke (3822)
eke Creative Commons License 2007.04.01 0 0 3822
Milliós károkat okoznak a quadosok

Milliós károkat okoznak a quadosok Baranyában a Duna-Dráva Nemzeti Park területén. A négykerekű motorosok már a Zengő környékén is pusztítják a védett növényeket.

Mint azt Kulcsár Péter tájegységvezetőtől megtudtuk, a quadosok az ország minden részéről érkeznek és főleg, a tavaszi, nyári időszakban, hétvégén járják a terepet, nem kis károkat okozva a Nemzeti Parknak. A négykerekű motorosok ugyanis nemcsak a védett növényeket tiporják le, de többek között a védett madarak költését is megzavarják. A szakember elmondta: a rendőrséggel és a határőrséggel közösen folyamatosan ellenőrzik az erdei utakat, azonban a hatósági jelenlét mellett megoldást jelenthetne, ha a quadosok számára ki tudnának jelölni egy olyan terepet - mondjuk egy régi bányát- ahol a jármű szerelmesei szabadon űzhetnék ezt a mostanában nagyon is divatossá vált sportot.
takiz Creative Commons License 2007.03.30 0 0 3821

:-)

O78 MM

:-)))

Előzmény: Nebáncs!virág (3820)
Nebáncs!virág Creative Commons License 2007.03.30 0 0 3820

MM 8/d

mgruber Creative Commons License 2007.03.30 0 0 3819
Na de én beszélek... rararara...
Előzmény: mgruber (3818)
mgruber Creative Commons License 2007.03.30 0 0 3818
Nem tudom, hogy mik az elképzelései de tőle nagyon velős dolgokrara nem számítok. Egyébként meg nem tudom, mi alapján lesz valaki moderátor, pláne olyan aki írni sem nagyon tud.
Előzmény: Törölt nick (3816)
kutya. Creative Commons License 2007.03.29 0 0 3817
Én inkább nem feszegetem ezt az átlagsebesség témát...

A Tátra gyalogtúráinak megnézem a tábláját, és ha erőteljes emelkedőt mutat akkor gyorsan felszorzom az ott látható 3-4 órákat úgy 1,3-1,5-tel : így megkapom a KUTYAgolás - ra értelmezett időt az adott távon :-)))

Az erős modiért meg tényleg kár, kikerül olyan ami idevaló lenne, és ittmarad (néha) ami végképp nem.
Előzmény: mgruber (3815)
mgruber Creative Commons License 2007.03.29 0 0 3815

Hét az én átlagsebességen jó ha eléri a 4,5 km/h-t. :)

Nem tudom, mi volt a likvidált hszekben, de nekem is az az érzésem, hogy kicsit túlteng a moderáció ebben a topikban. Már nem nagyon érvényesül az a tézis, hogy a topik a valóság valamilyen szintű leképezése. Alig vagyunk már itt néhányan. Nem tudom, hogy nebánts!virág miért keménykedik ennyire.

Előzmény: Törölt nick (3813)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.28 0 0 3814
Te Speedy Gonsales!!!
Az enyém 4500km...290h :))
Előzmény: Törölt nick (3813)
Törölt nick Creative Commons License 2007.03.28 0 0 3813

Ne csodálkozz kedves mgruber!Amit "valaki"nem tart idevalónak,azt itt törölni szokták.Csak az maradhat meg ami a quadosok ellen szól,vagy rosszabbnak tünteti fel őket.

Arra gondoltam,hogy az M0-ás úton történt baleset után(9 kamion rohant egymásba),hogy az összes kamionost állatnak kéne titulálni,és kitiltani az utakról!!Ezt szeretnék sokan mivelünk is.Ki velünk a természetből!Csak sokan nem akarják(vagy nem tudják)felfogni,hogy mi nem a természetvédelmi-tájvédelmi területen akarunk menni,hanem csak a szabad mozgás utáni vágyunkat szeretnénk kiélni.Ott ahol lehet,úgy ahogyan lehet.És mi nem 180-nal akarunk az autópályán száguldani(bár valakinek ez a mámorító),csak battyogunk,az átlagsebességem gyorsan kiszámolható:6300 km/302 üzemóra!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Előzmény: mgruber (3812)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!