Keresés

Részletes keresés

Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 143

Ossze vissza hazudozol

Előzmény: zividivi (142)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 142
//"....mert en a kommunismust mint rendszert sosem vedtem.."//

Eszméit annál inkább. Dehát eszmékből keletkezik a rendszer nemdebár? A Te "liberalizmusod" sem kimondottan természetes termék. Olyan is, mint a tojásfehérjéből készült tejszínhab a gesztenyepürék tetején. Egyed, csak ne erőltesd másra. Fegyverrel pedig a legkevésbé!
Előzmény: Derek (132)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 141

Nem, hanem leírja, milyen volt.

Te idealizálod túl a demokráciát, kedves 100ezerből 20ezret zsebretevő barátom.

Előzmény: Derek (126)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 140
En ugy latom a magyarok tobbsege is jol erzi magat benne, persze van par hozzad hasonlo futobolond de azok a marginalis kisebbseg ,falu bolondja mindig kell,hogy legyen.
Előzmény: zividivi (137)
eomer Creative Commons License 2006.07.16 0 0 139

Esetleg próbálkozhatnál még a bezárt gyárkapuk előtt már hiába is ténfergő, alkalmi munkásoknál és az agrárproletároknál is.

Kedves barátom, küldheted őket hozzám. Ugyanis az a nagy büdös igazság, hogy Budapesten nem lehet munkásokat találni. Már persze olyant, akire rá mer bízni az ember valamit. Budapesten bölcsész munkanélküliség van. Szakmunkást nem lehet találni. Úgyhogy, ha ismersz ilyen, "bezárt gyárkapuk előtt már hiába is ténfergő" munkásokat, küldjed őket hozzám, de izibe!

Előzmény: zividivi (50)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 138

Na, finom leszek.

Figyelj ide, te 20forintér írogató demokráciagyalázó álpolitikus (te mondtad, hogy nem vagy az)!

Megmagyarázod a nép viselkedésével, mért nem dolgoznak a politikusok?

Az a dolguk, hogy gondolkozzanak és dolgozzanak a Nép helyett, gügyeember!

Persze csak a saját munkahelyükön, a Parlamentben, nem máshol!

Azért választjuk meg őket, nem azért, hogy betonozzák le a járdát, meg ilyesmi.

És főleg nem azért, hogy előbb ismerve a törvényeket/határozatokat/tárgyalásokat/szerződéseket, tuti befutóra fogadjanak a lóversenyen/tőzsdén!

Bocsánat a gügyeemberért, amennyiben párt-elkötelezett vagy, egyáltalán nem vagy gügye, hanem hazug, szemét, demagóg geci.

Az ilyen mondatot:

"Amíg az embereket ilyen hülyeségekkel be lehet szopatni, addig a politikusok sem fognak rendesen dolgozni."

mintha már hallottam volna, csak nem politikus-szemszögből.

pl: ha nem adsz pénzt a munkámért, nem dolgozom. Vagy:

ha nem fizetsz, nem kapod meg a kenyeret, amit szabad ember módjára választottál a polcról.

De olyat, hogy ha hülye vagy, nem foglak képviselni, ilyet csak szar ügyvéd mond, aki holnapra már tönkre is ment.

Ezt akarod, akarja a GyF megetetni velünk, hogy ha az emberek hülyén választanak, akkor nem fognak az állami pénzen (=adózók pénze) tartott politikusok dolgozni?

Akkor a szavazólappal van a baj, ami igen /nem szintű, nem feltételez IQ-t, már hogy is feltételezne.

Aki érvet gyárt abból, hogy hülye volt a szavazója, akiből él, az azonnal menjen börtönbe, és ott fogjon kezet miloseviccsel meg hitlerrel meg gyurcsánnyal.

A politika szolgáltatás, érdekvédelem, felbérelt menedzsment, ezt felejtjük el mindig, mert ezt akarják velünk elfelejtetni, és te is ezen dolgozol.

Előzmény: Gép-ész (114)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 137
//"...nekem jo ez a liberalis demokracia.."//

Használdd egészséggel a penicilinnel együtt, csak szólj Bush papának, hogy nem kellene a világraerőltetni, mert rajtatok kívül nem sok nép örvendezik neki. A hivatalos vélemények ez esetben nem számítanak, éppen az eröltetett menetek miatt.
Előzmény: Derek (132)
Z757 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 136
Oszt' valami tippet is írhatnál, hogy hova kellene menni.
Előzmény: Ormossy (39)
varu2 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 135

elolvastam tiborc olvtárs monológját...

kezdem azzal, magam is nagyon sok gazdasági és - elsősorban társadalmi - problémát tapasztalok környezetemben , tehát szó sincs arról, hogy a jelenkor álapotát elfogadhatónak tartanám :((

DE!!!!!

alapvetően nem tudom akceptálni azt, hogy ebben az országban csak szar van és az is derékig...aki csak ezt látja - vagy tapasztalja - az vagy nem objektiv vagy - kiváncsi volnék milyen okok halmaza miatt - az élet erősen árnyékos oldalán vegetál..

a monológ azért sem nyerte el tetszésemet mert valahogy fátumszerünek érzi sorsát , és talán még szimpatikus is neki - hogyne hiszen van ok a nemküzdésre - ez az állapot...

nem látom azon emberi kezdeményezések felsorolását amit ennek a helyzetnek a kialakulása ellen ..és a jelenlegi státus megváltoztatására tett a busongó..

irja: 1993 óta hivatalosan munkanélküli..

hááát ezt nem igazán értem...hiszen akkor még csak 46 éves volt....jó szakmával egészségesen

Kedves Horex!!

Nem vagyok vallásos..de figyelmedbe ajánlom: "segits magadon és az Isten is megsegit.....

Vedd tudomásul, hogy az általad felsorolt negativumok mind mind az egyén saját portáján kezdődik...../ pl. az országos rend és tisztaság ugy kezdődik, hogy rendet és tisztaságot tartok a saját házam körül../

- nem vásárolok feketén /számla nélkül sem terméket sem szolgáltatást..

- rendesen fizetem a fizetnivalókat / nem csak a minimálbér után /

- nem igénylek korrupciót vminek az eléréséért /pl.nem adok hálapénzt az TB-s orvosnak...nem vesztegetem meg a rendőrt..stb./

és még sorolhatnám sokáig..:((

persze most mindenki nekemeshet, hogy
- hülye és nem vagyok életszerü
- ha igy tennének az emberek akkor még nagyobb lenne bajuk - merthogy elenyésző kissebségben maradva végleg a perifériára kerülnének...

és - sajnos - a "mindenkiknek" igazuk lenne

DE AKKOR VOLNA CSAK ERKÖLCSI ALAPJA A TIBORCI MEGNYILVÁNULÁSOKNAK!!!!

a többi néma piti habverés a nihilben..

Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 134
Hogy te leertekelodtel az nem lep meg,mihez ertesz?
Előzmény: zividivi (133)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 133
//".....Az ókori/középkori társadalmak tudták, hogy foglalkozni kell a rabszolgával..."//

Na persze, az ókorban a rabszolga volt az "olaj"! :-))))

Gépesített századunkban annak lett értéke, miközben az ember leértékelődött. Ez az alapvető gazemberség az egész új mechanizmusban.

Előzmény: Vad (129)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 132

Jo te eljel a feudalizmusban nekem jo ez a liberalis demokracia,de ne feledd akkor nem volt se pennicillin, se internet se gyerekbenulas elleni vakcina, de volt pestis pl

Ja es ha olyan jok voltak azok a folesurak akklor hogy a lofaxban volt tele europa parasztlazadasokkal persze mert nem tudtak hogy hol a helyuk.Fellazadta a jo gazdaik ellen,azok a halatlan bitangok.

Az nem zavar engem hogy oszze vissza hazudozol mert en a kommunismust mint rendszert sosem vedtem itt,az neked tetszett,hiszen ma is hianyzik neked a diktatura.

Előzmény: zividivi (131)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 131
Te meg ezt a mostanit.

Én csupán hasonlítgatok.

Neked meg a dogmákon kívül semmiféle érved sincs a két kedvenc rendszered mellett. Az sem zavar, hogy ideológikus ellentétei egymásnak a kommunizmus meg a kapitalizmus. Csak hajtogatod kedvenc közhelyeidet, vagy, ha az sem jut eszedbe, hát fikázol egy nagyot.

Nem is tudlak komolyan venni. Néha bosszankodom, olykor mulatok egymást cáfoló kijelentéseiden.

apple48 Creative Commons License 2006.07.16 0 0 130
:-))))))))))
Előzmény: tbando (115)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 129

Persze, különben ki dolgozna?

Az ókori/középkori társadalmak tudták, hogy foglalkozni kell a rabszolgával.

A mai iskoláztatja, hogy köze legyen a joghoz, magyarul tudja, mért csukják le, ha háborúzik, ellentétben Spartacussal.

Bár most már ezért is fizetni kell, hogy tudd, mért ítélnek el.

A vallás meg elintézi a többit:

bűnös vagy, ne ölj, és kész.

Az előbb ezt szebben fejtettem ki, de a zindex szervere szépen benyelte.

Előzmény: zividivi (123)
breien Creative Commons License 2006.07.16 0 0 128

Valahol, itt kell-ene kezdeni.

Hamár  a  reformot  emlegetjük.  /  amire,  már  tizenhat  éve  várúnk /

toloba Creative Commons License 2006.07.16 0 0 127
Gyönyörű a motor és szépen festesz vasrácsokat....:))
Előzmény: horex (-)
Derek Creative Commons License 2006.07.16 0 0 126

Te erosen tulidealizalod a feudalizmust.

Előzmény: zividivi (123)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 125
//"...Ebben meg benne a kibontakozás csírája.."//

Hol????

Előzmény: tbando (115)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 124
//".....A dolog lényege éppen az, hogy az embereken múlik, hogy valóban demokrácia lesz-e, vagy az, ami jelenleg nálunk van .."//

Szerintem is, dehát működik már a tittytainment és ez ellen nem az áldozatoknak lenne tennivalójuk, hanem igenis az államnak kellene közbeavatkoznia. Dehát hülye lenne megtenni. Attól regnálnak a kormányok és attól kódulnak az emberek.

:-(((((
Előzmény: Gép-ész (114)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 123
//"...A középkorban sem szólt bele az államügyekbe a jobbágy..."//

Viszont a középkori hatalomnak KÖTELESSÉGE VOLT(!) a jobbágyokat is megvédelmezni az idegen támadások ellen. Legalábbis a magyar törvények szerint. És nem a jobbágy fizette a háborúk összes számláját, hanem a hadat összeverbúváló földesúr.

Ma már ez is fordítva működik, mint oly sok más.
Előzmény: Vad (113)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 122
Stupid.
Előzmény: Fann Tom (106)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 121
Ez igaz, de ebben a topikban nem érv.
Előzmény: Gép-ész (109)
zividivi Creative Commons License 2006.07.16 0 0 120
//"...hajléktalanok jelentős része nem is akar dolgozni..."//

Vagy nem is tudna, ha akarna sem, mivel nincs már hajlék sem a feje felett, zuhannyal, fekhellyel felszerelve. Büdöseket pedig nem alkalmaz egyetlen vállakozó sem szívesen.

De ettő független, roppant érdekes a mentalitás, miszerint büntessük kollektíven az egész bagázst, mert magukrahagyni őket olcsóbb, mint segédkezet nyújtani feléjük. Emeljük ehelyett a képviselők posthumus jövedelmét, semmint a rászorulók elé tegyünk legalább egy lavort és egy szappant.
Előzmény: Gép-ész (109)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 119

A jelenlegi helyzetben 100+100 év. Meg egy kicsit több.

Ha arrébb mész pár km-t, már minden OK.

Mért csak én gondolom (meg néhány író), hogy Öreg Földünk, a kék bolygó ideje véges? Hogy nem jut eszünkbe, hogy a sima átlagéletkor 50 év? (mindegy mennyi, írhattam volna csak 200-at is)

Csak ennyi idő áll rendelkezésre, hogy biológiailag reprodukáljam a DNS-emet.

Régen erre 20-30 év elég volt, de ma már van politika.

Előzmény: tbando (105)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 118
Na ezek miatt gondolom, hogy te politikus vagy. Vagy simán fizetnek neked flekkre a hozzászólásaidért.
Előzmény: Gép-ész (101)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 117

Nem tűnt fel, mert ez nick.

A Szabó G. Zoltánt pl. azér szeretem, mert ő tényleg a saját nevén ír.

Más kérdés, hogy többnyire egyáltalán nem értek vele egyet.

Előzmény: Gép-ész (85)
Vad Creative Commons License 2006.07.16 0 0 116

Szerintem Te nem értetted a topiknyitót, vagy egyszerűen beszédkényszered van.

Ugyanazt moindta, amit Te szvsz, csak finomabban, visszahúzódóbban, szebben.

És ne felejtsd el, amit ő is leírt, hogy van egy korosztály, aki élete kisebb/nagyobb részét a Kádár-rendszerben töltötte.

Pl. őnekik miatta az ügynök-téma is másképp néz ki, de az másik topikba tartozik

Előzmény: Törölt nick (93)
tbando Creative Commons License 2006.07.16 0 0 115
Mert az egy döglött rendszer volt. Ebben meg benne a kibontakozás csírája. Rajtunk múlik, hogy mikorra fog kifejlődni. 1998-ban valami elindult, amit 2002-ben sikerült gajra vágni. 2006 már csak a jól megérdemelt jutalom. 
Előzmény: apple48 (67)
Gép-ész Creative Commons License 2006.07.16 0 0 114
A dolog lényege éppen az, hogy az embereken múlik, hogy valóban demokrácia lesz-e, vagy az, ami jelenleg nálunk van :) Amíg az embereket ilyen hülyeségekkel be lehet szopatni, addig a politikusok sem fognak rendesen dolgozni.
Előzmény: zividivi (110)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!