Keresés

Részletes keresés

Patreides Creative Commons License 2008.09.21 0 0 790
Tavaly egyszer megtörtént az is, hogy a myspace-en hamarabb volt ott Katie legújabb blogbejegyzése, mint a katiemelua.com-on. Kiváncsi vagyok, ki teszi fel ezekre a helyekre, lehet, hogy nem Katie. Az elején még biztosan ő pakolgatta fel (külön számítógépe volt erre, és volt egy másik, amin a zenét csinálta, ami direkt nem volt az internetre kapcsolva), még 2003-2004 környékén, de azóta már biztosan van erre valaki más.
Előzmény: Daderth (789)
Daderth Creative Commons License 2008.09.21 0 0 789
igenigen, megtaláltam a pdf-s blogot :)
Patreides Creative Commons License 2008.09.21 0 0 788
Előzmény: Daderth (786)
Daderth Creative Commons License 2008.09.21 0 0 787
Nem tudom eldönteni, hogy hol van a határ a tények és az érzelmek között. Amit most beírtam, az két száraz mondat.
Daderth Creative Commons License 2008.09.21 0 0 786

Jójó.

Mondjuk most nem tudnék a blogjára hivatkozni, mivel elérhetetlen.

Talán neked megvan a szöveg? Angolul? Magyarul megvan, tudom, tudom a linket is.

Patreides Creative Commons License 2008.09.20 0 0 785
Ezzel csak az a baj, hogy tényszerűen nem igaz.
Katie öccse és az édesanyja egy üdülőhelyen tartózkodtak a Fekete-tenger partján, amikor a balhé kitört, és erről írja azt Katie a blogjában (amit te is elolvastál angolul is, magyarul is), hogy képtelenek voltak eljutni a fővárosba, Tbiliszibe, mert az út nem volt biztonságos, és amikor mégis nekiindulatk, a rendőrök a saját biztonságuk érdekében visszafordították őket.
Nem kell mindent elhinni, amit az angol wiki-ben leírnak, ha egyszer te jobban tudod, pontosabban, mert például Katie írásából látod, akkor nem érdemes az angol verziót beírni, csak azért, mert az angol.
Remélem, azóta sikerült már visszajutniuk nem csak Tbiliszibe, de Londonba is, de erről nincsenek információim.
Előzmény: Daderth (784)
Daderth Creative Commons License 2008.09.20 0 0 784

Nos, beleírtam.

"A 2008-as dél-oszétiai háború alatt Melua fiútestvére és édesanyja rokonaikkal Grúzia fővárosában, Tbilisziben tartózkodtak, mikor az orosz erők bombázni kezdték az országot. Melua úgy tervezte, hogy két hét múlva ő is elutazik Grúziába."

Daderth Creative Commons License 2008.09.20 0 0 783

Hehe, ja. :))

Szerinted legyen a wikis Katie Melua cikkben szó a grúz helyzetről? Az angol cikkben megemlítették; during the South Ossetia War in 2008, Melua's brother and mother were staying with relatives in the Georgian capital, Tbilisi, when the Russian forces started to bomb the country. Melua was due to travel to Georgia herself just two weeks later.

Ennyit csak kéne írni róla  'Magánélet' részben, nem? Á, nemtom! :(

Patreides Creative Commons License 2008.09.19 0 0 782
Ezt még Dél-Afrikában is biztosan meghallotta. :)
Előzmény: Daderth (781)
Daderth Creative Commons License 2008.09.17 0 0 781

BOLDOG SZÜLINAPOT KÉTÍÍÍÍ!

Patreides Creative Commons License 2008.09.15 0 0 780
Katie weblapját törölték, csak egy számláló látható rajta, ami a The Katie Melua Collection CD+DVD október 13-i (00h) megjelenéséig számolja visszafelé az időt.
Elég hülye reklámozási módszer szerintem, egy nappal Katie születésnapja előtt ezt tenni a honlapjával. Gondolom, sokan akartak jókívánságokat beírni a vendégkönyvébe ez alkalomból, és nem mindenki tudja fejből a Guestbook közvetlen címét. Ami szerencsére működik tovább, azt meghagyták, csak éppen link nem mutat rá.
Daderth Creative Commons License 2008.09.13 0 0 779
Hát ez érdekes, pedig a Picturesön is sok a befogadható, fülbemászó szám, pop is van kicsit. Nem értem, mi nem tetszik az emberekben :)
Patreides Creative Commons License 2008.09.13 0 0 778
Azt írják, a "Pictures" album kiesett a német 100-as album listáról, 47 hét után. Az előző album, a "Piece by Piece" majdnem háromszor ennyi időt töltött ott el. Most már nyilvánvaló, hogy a "Pictures" nem olyan nagy siker, mint az előző album volt, bár vezette az európai albumlistát a megjelenése után, és a Vh1 albumlistáján is felért az első helyre, de az érdeklődés hamar csökkent az album iránt, és szépen kihullik minden listáról. Bár egy albumról azt mondani, hogy nem sikeres, amikor már több, mint másfél milliót adtak el belőle, kicsit furcsa, de Katie előző két albuma már ennek a többszörösénél tart.
Daderth Creative Commons License 2008.09.11 0 0 777

Nagyon szép ez a kép Andreáról :)

Ez az oldal kísértetetiesen hasonlít Kétiére... Dramaticos informatikusnak csak ennyi fantázia volt?! :P

Patreides Creative Commons License 2008.09.11 0 0 776
Elindult Andrea McEwan honlapja, akinek az első single-je (egy maxi) jövő hónapban jelenik meg, azután pedig az első albuma is, valamikor. Októbertől ismét ő lesz Katie "előzenekara" a turnén. (Az augusztust kihagyta, mert túl sok munka volt még a kiadásra váró lemezzel.) Andrea Katie-vel együtt írt két dalt a Pictures albumhoz (What I Miss About You, Dirty Dice), és most önálló albummal jelentkezik. Most majd kiderül, érdemes volt-e elhagynia Ausztráliát, és otthagynia az igéretes szinészi pályát, a színházi szerepeket, s a tévés sorozatokat.

http://andreamcewan.com/music.html

http://andreamcewan.com/index.html

http://www.myspace.com/andreamcewan

Andrea McEwan
Patreides Creative Commons License 2008.09.10 0 0 775
Ildikó ("nusikam") genfi képeiből csináltam egy kis dia-showt, a Junk Mail c. dalhoz, feltettem két helyre is.

http://www.indavideo.hu/video/Katie_Melua_-_Junk_Mail

http://www.youtube.com/watch?v=AlFYxEnpmvw

Ez a dal a Pictures megjelenése előtt, a 2007 őszén kiadott "If You Were A Sailboat" maxi single CD-n volt rajta, szerintem ez egy elég jól sikerült dal Mike Batt-től, de alig ismerik, mert nem albumon jelent meg, és Katie nem szokta énekelni sem koncerten, sem tévéműsorokban. (Ahogyan az It's All In My Head-et sem, pedig az sem egy rossz szám, ráadásul annak a zenéjét Katie írta, na de mindegy...)
Daderth Creative Commons License 2008.09.10 0 0 774
Igen, tök igazad van, de nekem mind az ezer Kéti tetszik :) :) Csak azt az interjút nem értettem :D
Patreides Creative Commons License 2008.09.10 0 0 773
Igen, és teljesen más, mint a színpadon. Nem véletlen, hogy néha még a koncert előtt az utcán sem ismerik meg sokan (részebn persze a hajviselete és a ruhája miatt, de nem csak azért). Amikor a színpadra fellép, tizenhat évesből huszohat éves lesz, vagy valami ilyesmi. Mondjuk ennek így leírva nincs értelme, de ha Mike Batt írhatott ilyen értelmetlenséget a The Closest Thing To Crazy-ben ("Feeling twenty-two, acting seventeen"), én miért ne tehetném? :)
A lényeg az, hogy Katie-nek ezer arca van, és teljesen más a turnén, út közben (akkor olyan, mintha gondtalan, vidám tizenéves lenne újra), és más a színpadon (vagy éppen a studióban), amikor a munkáját végzi, amit persze élvez, de ugyanakkor nagyon komolyan vesz. És megint egy másik Katie az, aki nyilatkozik a riportereknek a műsorokban, a promo utakon. Persze olyankor is kedves, meg mosolyog sokszor, de általában minden szavát előzőleg patikamérlegen mérte ki, előre eldönti, mire mit fog válaszolni, és diplomatikusabb, óvatosabb, mint egy igazi diplomata.
Ilyen volt a legutóbb is, amikor a grúz helyzetről kérdezték, az orosz invázió első napjaiban, és akkor csak az jelezte, hogy a szokásosnál feldúltabb, hogy be-becsúszott egy-egy f****, de egyébként a diplomatikus, nyugodt hangvétel maradt.
Előzmény: Daderth (772)
Daderth Creative Commons License 2008.09.09 0 0 772
Tetszik ama videó, köszi a feliratozást:) Kéti valami iszonyú édes rajta :)
Patreides Creative Commons License 2008.09.09 0 0 771

Katie Melua tengeri biztonsági, túlélési kiképzése

A 2006-os "Gig on the Rig" tenger alatti, guinness-rekorder koncert előtt.
Daderth Creative Commons License 2008.09.09 0 0 770

Héjli Viliemsz :] Piros haj, haj, de szeretem :D
Daderth Creative Commons License 2008.09.09 0 0 769

Én imádom az extrém embereket, de még inkább a piros hajú lányokat :D Mint Pollyt azokon a képeken, vagy, Hayley Williams-t, a Paramore pop rock-együttes énekesét ;]

Patreides Creative Commons License 2008.09.07 0 0 768
Most éppen két Polly Scattergood dalt, izét, mifenét népszerűsítek, azokat pakoltam fel, Poly képeivel. Polly fiatalabb korában elég furán nézett ki, de ő csakazértis azt a képét tette fel a myspace-es oldalára. :)

http://www.myspace.com/pollyscattergood

http://www.indavideo.hu/profile/Patreides

Mivel Polly főleg "punk" költő, és csak utána zenész és énekes, ahhoz tudni kéne angolul, hogy igazán élvezhessem a dolgait, de majd egyszer, talán... :)

Most olvastam, hogy Katie Melua évekkel ezelőtt (2004 körül) koncerten elénekelte Polly egy dalát, aminek a címe "Home" volt. Nem tudom, milyen dal ez, ezzel még soha nem találkoztam. Polly-tól a "Little Angels"-t még a The Brit School-ban énekelte el Katie, az azóta is fent van az iskola honlapján.

http://www.brit.croydon.sch.uk/music/Albums/03/03.htm

Itt Katie három dalt énekel, a sajátját, Polly dalát, és Ruby Fard-ét.

Mire hasonlít Polly fiatalkori képe? Talán egy kis világító erdei manócskára. Azért azóta kicsit megváltozott. Bár bevallása szerint sötétben még mindig világít. :)
Előzmény: Daderth (767)
Daderth Creative Commons License 2008.09.06 0 0 767
Ja, és az IndaVideóknak külön örülök. Nagyon sok jó videó van, ami Youtubeon fenn sincs... Király gyűjtőmunkák :D
Daderth Creative Commons License 2008.09.06 0 0 766

Hát, te kívülről fújtad a band-tagokat, szabadidődben Katie blogbejegyzéseit fordítod :) :)

Hát igen, én is imádom őt, csak azok az eredetik :( És folyton szarul érzem magam, hogy Katie mondta is, hogy a zeneiparban tevékenykedők ezzel keresik a kenyerüket, és a letöltés rossz, meg minden :[ De hát... Monnyuk nem kéne mindig elkölteni a pénzt, akkor maradna cédére is, hehe. :D Segáz... Már csak (számolszámol...) négy év és lehet dolgozni diákmunkában XD Ezaaaz

Patreides Creative Commons License 2008.09.06 0 0 765
A link nem működik, ha véletlenül egy space kerül a végére?
Elég fura.

http://patreides.extra.hu/km_gruzia.html

http://www.katiemelua.com/blogs.html
Patreides Creative Commons License 2008.09.06 0 0 764
De az már megjelent a médiában, hogy várhatóan október 27-én meg fog jelenni. :) És ha az benne van a wiki cikkben, hogy Katie egyetemre akar menni...
Mellesleg az kicsit túlzás, hogy én lennék a legnagyobb Melua-fan, mert mit mondasz akkor Kewa, MelvilleB, vagy Raspberry Queen (Malina) esetében? Szerintem most októberben Katie a koncert közben már nem is tud miből inni, mert Marcelina most már a műsor közben megszerzi majd Katie ásványvizes palackját. :) :)
Ilyen emberek között hol rughatok én labdába?
És akkor téged még meg sem említettelek, pedig hát.... :)

Az Indavideóra feltettem ismét pár Katie Melua videót:

http://www.indavideo.hu/profile/Patreides

Katie grúzia-blogbejegyzése (magyarra ferdítve)
Katie Melua blogja (eredeti)
Katie Melua blogja (PDF-ben)
Előzmény: Daderth (763)
Daderth Creative Commons License 2008.09.05 0 0 763
A Kollekcióról nem akkor kéne írni, mikor nagyobb visszhangja van a médiában és megjelent már? A javításokat pedig, köszönjük. A Katie Melua Website-ot elég ritkán frissítik, az pedig köztudott, hogy te vagy a legnagyobb Meluafaaaan. Vagyis, szerintem :)) :))
Patreides Creative Commons License 2008.09.05 0 0 762
Ja igen, a wiki-ben a zenészek névsorában Tim Harries-nél a gitárt basszusgitárra javítottam, és beírtam még Jim Cregan-t (Justin Sandercoe előtt ő volt a szólógitáros), és Luke Potashnick-et (ő pedig az új szólógitáros, Justin-t miatta rugták ki, bár erről inkább saját maga tehet, mert bevallottan kisebbségi érzései voltak a sok jó zenész között... nem tartotat magát elég jónak hozzájuk képest).
Előzmény: Daderth (760)
Patreides Creative Commons License 2008.09.05 0 0 761
Na, csak nem?
Gratulálok! :)
Viszont az új CD+DVD kiadványról még nem írsz benne, legalább valami előzetest, kedvcsinálónak... Bár a Cls Records Hungary-nál nem látom, hogy terveznék itthon is megjelentetni, terjeszteni a The Katie Melua Collection-t... :(
Előzmény: Daderth (760)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!