Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4120

A sztrájk a munkavállalói érdek kikényszerítése a munkaadóval szemben.

Márpedig itt nem a munkaadóval szemben szervezkednek, hanem egy politikai forgatókönyv előre megírt fejezeteinek szereplői, a rájuk írt dramaturgia szerint.

Az ország lakossága túsz egy hatalmi háború újabb csatája alatt. Mint minden háborúban, a civileket éri a valódi kár, mások ezelatt hatalomhoz, pénzhez jutnak. Ez nem a munkaadónak okoz kárt, hanem az egész országnak. Ha a károkozás a cél, akkor sem a kiszolgáltatott lakosságot kellene evvel sújtani. Bár előbb utóbb ennek a számláját is valakinek meg kell fizetni. Kinek? Az adófizető átlagpolgárnak.

Mert nem ők a okok, a megoldás sem rajtuk múlik, lévén politikai célokról van tisztán szó. Ezeknek megvan a fórumuk. Ha nem tudnak neki érvényt szerezni, akkor is. Legfeljebb bele kell törődni, hogy most nem ők osztják a lapot.

Egy közszolgáltatás ellehetetlenítése nem lehet ennek eszköze. Mert nem azokat sújtja, akikkel szemben érdekellentétük van.

Ez így volt 100 éve, mikor a gyárosnak így próbáltak betartani.

A mostani helyzet inkább egy gengszter helyzetéhez hasonlít, aki védtelen túszokat terrorizál, pedig a saját bőre a cél és a pénze.

Előzmény: Törölt nick (4118)
orca75 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4119
Én nem meglepve vagyok, csak nem tudom hova vezethet.
Előzmény: Törölt nick (4118)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4118
Úgy csinálsz, mintha nem tudnád, hogy a sztrájk a szervezett munkások szinte egyetlen és leghatásosabb érdekérvényesítő eszköze legalább száz éve. Ezért vannak a szakszervezetek is, legalábbis ott, ahol vannak. Most mindenki meg van lepve a sztrájkok miatt. Ha a szakszervezeti vezetők nem ülnének bent a parlamentben az MSZP színeiben, eddig is lettek volna komoly munkabeszüntetések.
Előzmény: orca75 (4117)
orca75 Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4117

Ez tényleg nem igaz ami ebben az országban megy!

Minden sztrájkoló dolgozót megkérdeznék, hogy nem gondolja-e azt, hogy a sztrájkkal csak mégnehezebb helyzetbe hozza munkaadóját?

Vagy ez az állami cégek dolgozóinak privilégiuma?

Mert esetleg ők kaphatnak megsegítést a mi adóbefizetésünkből?

Vagy mitől remélik hogy jobbra fordul a sorsuk? Attól hogy nem dolgoznak?

Nem lenne tisztességesebb másik melót keresni ha úgy érzi a munkavállaló hogy ezt ennyiért nem, vagy a duplájáért sem csinálná?

Én nem sztrájkolok, sokminden nem tetsztett a jeleenlegi helyemen. Javaslataim a kukában landoltak és csak egyre rosszabb lett a helyzet. Kerestem másik helyet, januártól ott folytatom. Nem sztrájkolok.

Előzmény: Törölt nick (4116)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4116

Gratulálunk. Így karácsony hetében ez a tisztességes, emberi magatartás.

Igaz magyarhoz méltó.

Használjuk a kiszolgáltatott lakosságot túsznak az egyéni fizetés harcához.

Az idáigi hihetetlen precizitással és odaadással végzett munka után megérdemlik.

Pont karácsonykor.

Előzmény: Törölt nick (4115)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4115
Hír:

„Részleges sztrájkot hirdetett keddtől határozatlan időre a Magyar Postánál a Kézbesítők Szakszervezete, miután nem vezettek eredményre a bértárgyalások.

Horváth György, a sztrájkbizottság elnöke közölte: a munkabeszüntetésben résztvevők nem kézbesítik és nem dolgozzák fel a levélpostai küldeményeket; ezalól csak az életvédelmi, egészségügyi szempontból fontos csomagok, illetve a vakok írását tartalmazó levelek lesznek kivételek.”

Most már értem az érdi postásokat: évek óta sztrájkolnak!
T. Mészáros Creative Commons License 2007.12.16 0 0 4114

Én magam Magyarországon a rendszerváltás óta - az emlékezetem szerint - nem olvastam, láttam, illetve tapasztaltam más egyéb módon  olyan magatartást, amely kétségbe vonta volna akár a többség, akár bármely kisebbség az emberi fajhoz való tartozását.

Olyat természetesen láttam, olvastam hallottam sokat, amely a többségi nemzet, illetve bármely más kisebbségi nemzet tagjainak aktuális magatartását kritizálta sokszor bizony nagyon előítéletes módon.

Amennyiben ez a kritika túllépte a konkrét, az aktuális helyzetet és általánosan az adott esetet kiterjesztve a többségi, vagy kisebbségi nemzet minden tagjára a kritikát, fogalmazott az természetesen súlyos probléma. Elítélendő még láttatlanban is, de nem rasszizmus.

Abból meg üzletet csinálni, hogy tökéletlen emberek tökéletlenségeket mondanak, az olaj a tüzre, sé további tökéletlenségeket eredményez.

Előzmény: Árpi (4113)
Árpi Creative Commons License 2007.12.15 0 0 4113
Sokszor tényleg nem több az előítéletnél. De attól még létezik a rasszizmus, és ha valaki egy rasszista megnyilvánulást a nevén nevez, ne legyen már jobban megbélyegezve, mint az, akit joggal illetett a jelzővel!
Előzmény: T. Mészáros (4112)
T. Mészáros Creative Commons License 2007.12.15 0 0 4112

Óvatosan kell a rasszista jelzővel.

Sokszor nem több az előítéletnél!

"A rasszizmus olyan gondolkodásmódot jelent, amely kihangsúlyozza a rasszok (emberfajták) különbözőségét, és azok között – különböző feltételezett tulajdonságaik vagy értékeik alapján – hierarchiát állít fel.

A rassz szó a francia race kifejezés magyarosított alakja, amely emberfajtát jelent. Az emberi rasszokat a 20. század első felében külön fajoknak tartották, ami a rasszista ideológia előretörése idején szinte uralkodó nézetté vált.

Ma már közismert, hogy minden ma élő ember egyetlen fajhoz (Homo sapiens) tartozik."

Előzmény: deres szádorgó (4111)
deres szádorgó Creative Commons License 2007.12.13 0 0 4111
Sok nyílt és burkolt rasszistázás jelenik meg rendszeresen e topikban. Meg persze a megbélyegzés egyéb formái is: kötelesbeszéd, osztjónapot, szerverügy, Orbán kezdte, stb. Gyakorlatilag képtelenség ezeket értelmesen megvitatni, s azt gyanítom, hogy ez a jelenség nagyobb baj, mint a "politikai elit teljes alkalmatlansága".

Mind közül a rasszistabélyeg a legmocskosabb, s tán a legveszélyesebb is. Csak egy példa az utóbbira a rendszerváltozás hónapjaiból való alábbi történet. Több egybehangzó visszaemlékezés szerint a DE idején kialakított kiváló nyugati sajtókapcsolatait kihasználó protoeszdéeszes értelmiség - Lakitelekkel kezdődően - olyannyira sikeresen rasszistázta az emdéefes alapítókat, hogy az MDF választási győzelmét követően a rasszistaváddal megetetett befolyásos befektetőcsoportok magyarországi dollárbetétjeik azonnali kivonásával fenyegették meg Antallt.  A devizatartalék semmivé olvadása a még meg sem alakult kormány azonnali összeomlását okozta volna, így a történet szerint Antall biztosítékul lemondott az államfői posztról és a médiáról, azaz megkötötte a paktumot.

Talán okafogyott az izraeli államfő "elszólása" után azt bizonygatni, hogy a köztudottan nem ostoba izraeli befektetők aligha viszik a pénzüket rasszista, antiszemita környezetbe. Azonban a Los Angeles Times alábbi cikkének - zsidó közösségeket alighanem jól ismerő - szerzője talán szolgálhat némi kitekintéssel az antiszemita-filoszemita környezet kérdésében.

Míg Európában a zsidó közösségek kihaltak vagy kihalófélben vannak az apasztó kivándorlás és az antiszemitizmus kitartó fullasztó hullámainak köszönhetően, Budapest legalább százezer zsidónak ad otthont. A II. világháborút több zsidó élte túl és maradt meg Magyarországon, mint bárhol Közép-Európában. A mai Magyarország fővárosában a zsinagógák - köztük a világ második legnagyobb zsinagógája - megtelnek, zsidó iskolák nyílnak, zsidó kiadványok jelennek meg, weboldalak, blogok működnek. Robbanásszerűen megnőtt a kávéházak, éttermek, könyvesboltok száma az úgynevezett "zsidó háromszögben", a VII. kerület reneszánszát élő történelmi zsidó részein.

A cikkben a 27 éves Adam Schoenberger, a háromszintes Sirály kávéház tulajdonosa a kérdésre - ki zsidó, s mit jelent ez? - így válaszol:

Itt vagyunk. Élünk. Királyok vagyunk.

A 31 éves Bruno Bitter  (nickjét egy régi bécsi polgármester antiszemita pamfletjéből vette), a judapest.org alapítója ezt írta a szerzőnek küldött mailjében:

- Ki akartam vonni a "zsidó lét" fogalmát az összes negatív összefüggéséből, mint antiszemitizmus, Holokauszt, Közel-Keleti konfliktus.

Ez utóbbi mondatot tán az antiszemitázók is megfontolhatnák.

A link
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.11 0 0 4110

Az az országos és határozatlan, az olyan, mint a Kossuth téri 2 milliós naggyűlés.

http://index.hu/politika/belfold/vasutas8761/

Előzmény: vargailles (4109)
vargailles Creative Commons License 2007.12.10 0 0 4109
Hangolódás a jövő heti országos és határozatlan idejű sztrájkhoz:

Egy Medián felmérés
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4108

"Ez van"

Ez NE LEGYEN!

Előzmény: andzsin (4105)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4107
A 96,7 %-os eredményességből 95 % a kocsmai bunyók ítélete, a millió kisebb nagyobb rutinügy. Sőt, egyes vélemények szerint egy pl. megegyezéssel a tárgyalás elött lezárult ügy is az eredményesek közt van elszámolva és hasonlók.
Előzmény: coleng (4104)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4106

Van "szerencsém" személyesen is ismerni a lentebb említett olajozós embert. (Urat nem írok)

Avval szájalt, hogy volt pénze megfizetni a legprofibb ügyvédeket. Ha a nyomozás során csak egy vesszőt rossz helyre tettek egy iratban, már bukták a partit. Márpedig a nyomozó szervek se hibátlanul végezték a dolgukat, finoman szólva. Még ha nem volt is esetleg megvéve közülük egy-két pógár. Nem is akkor reklamáltak, amikor észrevették. Hanem mikor már lezárult a nyomozás az adott ügyben. Mikor a bíró elé került, mehetett a kukába az ügy. Az ügyészség szerinte tapasztalatlanságból, trehány munkájából kifolyólag nem volt komoly ellenfele. Evvel kérkedett mikor hazajött és éppen a helikopterét készítettük fel a következő repülésre.

A bírói képzettségről és függetlenségről nyilvánosan nem mondhatom el a véleményem. De van.

Elég, ha célzok az "Oszt jónapot" eset tanulságára.

andzsin Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4105
jó szóval tudomásul kéne azt venni, amit az egyik politikus mondott nekem: kis ország, mindenki a másik a zsebében turkál, és senki sem a saját maga ellensége. Ez van.
coleng Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4104
Nemcsak a szinrelépése, de a politika és az alvilág összefonódása is. Mit gondolsz az Energol ügyben a 96,7 %-os váderedményességet felmutató ügyészség miért járt el balfék módon, hogy még a mindenkitől független bírónő is szóvátette?
Azt elhiszem, hogy a parlament vizsgáló bizottsága nem ért el semmit, hisz ezek a bizottságok annyira hasznosak, mint Őszentsége hímvesszeje (elnézést a profán hasonlatért), de a belügyi és az igazságügyi tárca bársonyszékében ezalatt illusztris személyek ültek. A teljesség igénye nélkül: főkunce, hóbagoly, rendőrpintér, góliát Ibolyka, arcpirulós, stb. Ők vajon miért nem tettek semmit. Csak az összefonódás lehet a magyarázat. Na meg a választási kasszák feltöltése mellett kellett a pénz bányácskára, szőlőcskére, villácskára, betétecskére. Sajnos a nyomozószervek trehánysága mellett egyre-másra fény derül az ügyészség és - uram bocsá- a szent tehén bíróság elhibázott ítéleteire.
Előzmény: Törölt nick (4101)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.08 0 0 4103

Kezdetben vala nagyeszű történészbrigád. Majd folytatóda hornyunyó alatt vala. Aztánmeg osztjónapottorgyánorbány.  Majd mekegimeggyes, majd elqrtuk.

Szóval úgy mindenki.

A kérdés csak az, hogy tényleg ennyire hülyék voltak, vagy csak annak tettették magukat, hogy a csókosaiknak meglegyen a "biznic". Mert a választási támogatásokat törleszteni kell. Hát hagyjuk őket rabolgatni kicsit, vagy nagyot.

Ismerek olyan vállalkozót, akinél a fináncok elkezdtek kutakodni. A srác 5 évre, amíg elévült Kaliforniába költözött.

Az ügyvédi munkadíjra fizetett ki kb 1 milliárd (!!!) forintot. Lehet tippelni, mennyi volt amivel vádolták. 

Előzmény: Árpi (4102)
Árpi Creative Commons License 2007.12.07 0 0 4102
Milyen színezetű kormány alatt is?

Ceterum censeo a vízművek vezetését rúgják ki!
Előzmény: Törölt nick (4101)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.07 0 0 4101

Az a klinikai beteg ló tipikus példája ország-világ elött.

Innentől datálódik az igazi szervezett alvilág színrelépése Magyarországon. Szerintem.

Előzmény: coleng (4100)
coleng Creative Commons License 2007.12.07 0 0 4100
Sommás a véleményed. Én a lapok vonatkozásában nem vagyok ennyire eklektikus. Ha időm engedi, mondhatni mindenevő vagyok. Egy-egy cikk olvasásakor számomra a meghatározó, hogy mit mond a szerző. Az említett cikk szerzőjével abban egyetértek, hogy az olajügyek kezelése - finoman szólva - nem öregbítette a magyar igazságszolgáltatás hírnevét
Előzmény: Törölt nick (4097)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.07 0 0 4099
Igaz, bocs. Nem emlékeztem, hogyan tituláltad.
De nem is ez a lényeg, hanem a történetecske. A pénzecske.
Előzmény: otterlo (4098)
otterlo Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4098

Sándor,

Miket írsz már megint össze meg vissza!

Összekevered az ismertem és a haverom kifejezéseket. Gondolom csak jóhiszeműen, mert nem pontosan érted a kettő közötti különbséget.

Tudod sokan jártunk arra az egyetemre, ezért sokakat ismertem. Haverom persze csak kevés volt közülük.

Na egy még kézzelfoghatóbb példa: Téged is ismerlek, meg Te is engem. Ettől még nem vagyok a haverod, meg Te sem az enyém!

üdv'

Gyula

Előzmény: Törölt nick (4094)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4097

Bocsásd meg nekem, de vannak olyan papíripari nyomdatermékek, amiket elkerülök. Ezek az ujságnak látszó valamik. Az általam választott célra túl kemény a papírjuk. Mivel gázzal fűtünk, még arra sem jók.

Lásd még Helyi Téma, stb.

Annak, aki szántszándékkal, nyilvánvalóan tendenciózus céllal akár csak egyszer is hazudik, nem hiszek többé. Ha ilyenről bizonyosodok meg, soha nem bocsájtok meg. Nem bántom, de kikerülöm.

Előzmény: coleng (4093)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4096
:)))
Most ébredtem
Előzmény: coleng (4095)
coleng Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4095
Jó reggelt! Ébresztő! Lásd 4085!
Előzmény: Törölt nick (4094)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4094
Otterlo!

Itt egy link régi haverodról, Mihályi Péterről. Mit mondjak, jellemző.

http://www.hetivalasz.hu/cikk/0712/17280
coleng Creative Commons License 2007.12.06 0 0 4093
Megmozdultak a hegyek...
Ajánlom figyelmedbe:www.hetivalasz.hu/cikk/0712/solymosi_frigyes_titkositas_hitelvesztes/2
Előzmény: Törölt nick (4092)
Törölt nick Creative Commons License 2007.12.04 0 0 4092

Ha az írójának nyilvánvaló elfogultságán alapuló kiszólásaitól eltekintünk, szerintem reális kép a mai szellemi állapotokról.

De cikkre cikk:

http://w.blog.hu/2007/12/03/a_programozo_maganyossaga#more250327

Semmi köze az előzőekhez.

Előzmény: coleng (4091)
coleng Creative Commons License 2007.12.04 0 0 4091
Régen volt, de cikkre legyen cikk:www.hirszerzo.hu/cikk.magyar_es_roma_politikusbunozes.51062.html
Előzmény: Törölt nick (3930)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!