Keresés

Részletes keresés

shadowcruiser Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1653

Pixy,

Miért is akartak volna megszállni minket a németek, ha velük barátságosan viselkedő semleges állam maradunk?

Erröl késhegyre menö vitákat folytattunk a "német vereség okai a II. világháborúban" topikban. Nézz utána.

Előzmény: Törölt nick (1652)
Bimbum Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1650

Azért 51.000 olasz hadifoglyot csak átvittek az USA-ba az amerikaiak.

During WWII, over 51,000 of the over 425,000 prisoners of war held in the United States were Italian. (ASF WD Monthly Progress Reports, sec. 11, Administration. Copy in Lewis, Prisoner of War Utilization, pp. 90-91). Of these, about 7,000 Italians and 8,000 Germans were sent to Utah (Kent A. Powell, "Splinters of a Nation: German Prisoners of War in Utah").

Előzmény: Törölt nick (1644)
Bimbum Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1649

Ne felejtsd el, hogy az olaszok elfogták Mussolinit és átálltak a szövetségesek oldalára.

Az olasz katonák tömegeit éppen a németek fogták el és sok helyen le is gyilkolták.

pindiy Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1648
Bizonyára ennek keretében biztositották a főváros élelemzését::)))) Csak tudnám, hol a francba hallasz ilyen ostobaságokat
Bimbum Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1646
Tényleg hány millió zsidó öltek meg szerinted a Szovjetunióban?
Előzmény: Luby (1639)
Luby Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1645

Pupu!

Most nem engem hülyéztél le, de engem is zavar. Mindenki hyülyesége relatív. Kihez képest. Ezért nem gondolom, hogy itt a topicban egyetlen ember is lenne, akit te nyugodt lélekkel lehülyézhetsz. Olyan egyszerű vagy,mint egy barlangrajz, csak nem vagy annyira művészi. Kiszámítható vagy, fölényes, okoskodó. Pedig régi igazság, hogy más dolog, ha egy okos hülyéskedik, mintha egy hülye okoskodik. Nem ismerlek, nincs jogom szellemi képességeid távobszerváció útján megítélni. Mégis azt gondolom írásaidból, hogy az érvelést kerülve, oktató megjegyzések mögé bújva, egy eleve rossz ügy felkent híveként nem lehetsz egy nagy computer. Több szerénységet, több tárgyi tudást, emberibb hangnemet és önálló gondolkodást kívánok neked a magam és a lehülyézett topictársak érdekében.   Gábor

Előzmény: PuPu (1638)
tommer0907 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1643
Ugyan ne bántsuk már ezt a szerény arcot (1621):))

A hozzászólásai is olyan szerények, szinte nem is fröcsögnek a monitorra:)))
Előzmény: Luby (1642)
Luby Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1642
Végtelenül humoros vagy. Én értékelem. Nem felejtetted el a könyv kiadóját és születésének dátumát ideírni? Vagy csak annyira telik, hogy fölényesen humorizálsz érvelés helyett? Sokkal okosabbnak tartottalak, lassan kiderül, hogy egy nagy vörös lufi vagy. Nem én foglak kiszúrni, hiszen a lufiélet egyszeri. A bányászbéke segge nem egy novum, nem te találtad ki, meg foglalt is ott a hely. Egy bizonyos nagy vörös lufitól nem lehet odaférni... Üdv.: Gábor
Előzmény: PuPu (1637)
pindiy Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1641
Kedves foglalatosság ez a nyilas cukk::))) Olyan mint a sporthorgászat, lógatod a kukacod, oszt jön az ostoba nájlon....
IDE Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1640
Kedves PuPu!

Én nem sértegettelek Téged, és Édesvíz is kizárólag tényt közölt, amire Te szintén sértegetéssel reagáltál. IDEje lenne egy kicsit elgondolkodnod azon, hogy biztos hülye-e mindenki, aki nem feltétlenül szereti nyalni az aktuális politikai elit hátsó fertályát!
Természetesen szívesen vitatkozom, mihelyt tényszerű érvekkel próbálsz kultúremberhez méltóan meggyőzni, de ne is haragudj, a saját szememnek azért jobban hiszek, mint a Recskről írt minden alapot nélkülöző kijelentéseidre.

IDE
Luby Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1639

Ez is egy méltányolható megközelítés. Nem írom azt, hogy nincs tér egy ilyen szemléletre.

* ha a magyarok (döntéshozók) annyira meg akarták volna ölni a zsidókat, akkor mi a csodának szállították őket, miért nem helyben tették meg. Meggyőződésem, hogy néhány- a háború után kellőképpen felakasztott kivételével- senki sem akarta megölni a zsidókat. Ez nem kérdőjelezi meg szörnyű, értelmetlen  halálukat.

* a magyar katonákat azzal a álságos állítással vitték a SZU-ba, hogy hadifogolyként kezelik őket. Te írod: de sokat szenvedtek és meghaltak.

* a magyar civileket azért vitték a SZU-ba, hogy alig öltözve, alig ellátva, éhezve dolgozzanak, amig meg nem halnak. A munka az csak plusz haszon volt.

* Recsk- ugyan az a módszer, amit itt elkövetsz, mint az elhíresült BM asszonyság igazolása: az ÁVH-n nem volt szokásos a fizikai bántalmazás. Ismered a történetet..

A kisérleted méltányolható, mindenki elfogult valamilyen irányban, én is. A megölt, vagy halálra dolgoztatott embernek teljesen mindegy, hogy egy táborba előre megfontolt szándékkal megölni vitték; vagy úgy bántak vele, hogy belehalt. Én nem vagyok túl érzékeny fickó, de egyformán könnybelábad a szemem, ha a zsidó, cigány, lengyel, magyar áldozatokra gondolok.

És egy utolsó ötlet: nézz utána, hogy a SZU-ban hány millió zsidót öltek meg Sztalin haláláig csak azért, mert zsidók voltak. Nézz utána, hogy a SZU-tól kapott fegyverekkel hány zsidót öltek meg a Közel-Keleten a szélsőséges arabok? Sajnálom, ha megzavarom azt az alapvetésedet, hogy a zsidóság üldözése, gyilkolászása, megkülönböztetése, vagyonának elrablása csak az un. jobboldal sajátja.   Üdv.: Gábor

Előzmény: barbo (1630)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1638

Hát ez az én szándékomtól függ, kedves cukrosvíz, - ha akarom, akkor holnaptól igazat mondok; - te pedig hüje vagy, és hiába határozod el, hogy holnaptól okos leszel...

:O))))

Előzmény: edesviz (1636)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1637

Gáborkám, te meg ne haraguggyál, de egyre inkább mész lefele, - a bányászbéka üzeni, hogy ne ficeregjél má' a seggénél...

Régen még csak-csak lehetett veled vitatkozni, ma meg már olyan vagy, minha Marylou és egy imamalom frigyéből születtél volna.

Vagy felolvasót cseréltél?

Előzmény: Luby (1629)
edesviz Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1636
Hazudsz PUPU

Édesviz
Előzmény: PuPu (1633)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1635

Pontosan.

Ez a baloldal, amelyik csak annyit változott, amennyit a világ változott körülötte.

Ez nem olyasmi, mint a te agybéli állapotod, amelyik hároméves korod óta sziklaszilárdan maradt, mi volt...

:O)))

Előzmény: IDE (1632)
tommer0907 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1634
Nehéz erre a pontos meghatározásra bármit is írni,mert látszólag tényleg ekkora a különbség a két eljárás között. DE:

- ha nem ugyanolyan, (esetenként rosszabb)körülmények között vitték volna keletre a foglyokat. (marhavagon, nyári ruhában 4 hét út Szibériában). ergo nem számít, hányan halnak meg.

- ha nem minimális étellel kényszerítették volna őket maximális munkára. (napi 12 köbméter kő kitermelése/kopf.). ergo nem számít, hányan halnak meg.

-ha nem vittek volna el ugyanúgy gyerekeket is, mint a nácik.

- ha nem vittek volna nőket (terhesen is)

Akkor talán el tudnám hinni, hogy van különbség, és az ilyen egyértelmű. Mivel viszont mindkét rendszer alapja volt az ellenség likvidálása, ezért szerintem csak eszközök különböztek.

PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1633

Ne ökörköggyél már!

Recsk egy átlagos magyar falú, átlagos adottságokkal.

Nem Szibériában van és nincs minusz ötven fok, és a foglyok sem bányásztak ott, hanem a falutól kissé távolabb egy barakktábor volt, amiből te ma - és tavaly sem - nem láthattál szart sem, mert már régen lebontották és csak a földhányások maradtak meg.

Minden fogoly túlélte, volt kaja is, volt megfelelő ruházat is, - igaz, volt az őrök között szadista is és volt hatalmaskodás is, - de a lakóinak száma mindösszesen háromszáz ha volt, - mint ahogy a kitelepítettek is összesen ötezren-hatezren voltak, - és nem volt cél a megsemmisítésük. És mindkét műintézmány három évig tartott, nem pediglen mindhalálig...

Ez is borzasztó, de már megbocsáss, - ezt összevetni a Don kanyarral, vagy Auswitzal, - nevetséges.

Előzmény: IDE (1631)
IDE Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1632
"... úgy éled meg, hogy a jelenlegi hatalom érdekeit véded, ha eszmei, politikai, gazdasági elődeit véded. Biztos vagy abban, hogy ez ugyan az a politikai erő?"
Igen! Ez ugyanaz a politikai erő, akkor is, ha nevet változtattak, és akkor is ugyanaz marad, ha megint nevet változtatnak! Ha megnézed, hogy ma kik ülnek a parlamentben, azt fogod látni, hogy többségük a régi rendszernek is a haszonélvezője volt!
IDEje váltani!
IDE Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1631
Most csak egyetlen kijelentésedre reagálnék:
"Recsk büntetőtábor volt, nem a foglyok megölése volt a cél. Tudomásom szerint (jártam ott mostanság) a rossz bánásmód miatt nem is halt ott meg senki"
Nem tudom Te hol jártál, de biztos nem ugyanabban a recski munkatáborban, ahol én voltam a nyár végén. Ha ugyanis ugyanott jártál volna eszedbe sem jutna ilyen ökörséget leírni! (Elnézést a durva kifejezésért, de nem tudtam másképp megfogalmazni!)
Egy ilyen hely alkalmatlan arra, hogy egy átlagos ember túlélje! Nem is akarták, hogy bárki is túlélje. Fűtetlen helységek, földbe ásott büntető bunker, elégtelen élelmezés, nem megfelelő ruházat stb. Ugye Te sem gondolod komolyan, hogy ebbe nem halt bele senki?
IDEje átgondolni a múltat, és a jelent is egy jobb jövő érdekében!
barbo Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1630

No, akkor egy újabb kísérlet a különbségek értelmezésére:

• a zsidókat azért szállították el Magyarországról, hogy megöljék őket. Ez a vidéki zsidóság esetében cca 100 %-ban megtörtént. A Budapesten maradt zsidók közül sokat azért vittek le a Duna-partra, hogy megöljék őket.
  • A magyar katonákat azért vitték a SzU-ba, mert hadifoglyoknak tekintették őket. Nem azért, hogy megöljék őket, de sokan sokat szenvedtek és meghaltak.
  • A magyar civileket azért vitték a SzU-ba, hogy dolgozzanak, nem azért, hogy megöljék őket, de sokan sokat szenvedtek és meghaltak.
  • A "rendszer ellenségeit" azért telepítették ki vidékre Budapestről (is), hogy ott kezdjenek új életet, nem azért, hogy megöljék őket. Egy részük (vagy leszármazottaik) azóta is ott élnek, sokan visszaköltöztek.
  • Recsk büntetőtábor volt, nem a foglyok megölése volt a cél. Tudomásom szerint (jártam ott mostanság) a rossz bánásmód miatt nem is halt ott meg senki (lehet, hogy ebben tévedek, akkor bocsánatot kérek).

Összefoglalva: a zsidók genocídium áldozatai lettek, a SzU-ba kiszállított százezrek pedig egy vesztes háborúé. Nem a számbeli különbség a döntő!

Luby Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1629

Drága Pupu!

Veled egyetlen nagy probléma van: a történelmet, a matematikát, a földrajzot, az ETIKÁT, a patriotizmust, de még a naptárt is alárendeled vélt, vagy valós pártelkötelezettségednek.

Vért izzadva véded a védhetetlent. Véded a két nagy belső zsarnok és külső agresszor egyikét. Neked a magyar áldozatok között is feltétlenül rangsort kell felállítanod, számháborút kell indítanod. Mintha nemzeti szempontból nem lenne mindegy, hogy zsidó, cigány, echte református , vagy pápista , hívő, vagy ateista az áldozat. Mintha a bűnöst mentené az, hogy 600 ezer, vagy 800 ezer embert ölt meg.

Valószínű az, hogy egy szörnyű tévedés, vagy felismerés(?) áldozata vagy: úgy éled meg, hogy a jelenlegi hatalom érdekeit véded, ha eszmei, politikai, gazdasági elődeit véded. Biztos vagy abban, hogy ez ugyan az a politikai erő? Ne zavarjanak a meglevő személyi, vagy családi átfedések...

Az idézett könyv (Történelmi lecke...) kiadásának dátumát és a kiadót, ha lennél szíves megírni nekem. Tudod, ez a döntő, nem az, hogy miként álltak össze a betűk...                                   Tisztelettel : Gábor

Előzmény: PuPu (1369)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1628

Kicsi-pici bogárkám, Sumérom!

Az én apukám katona volt 1945-ben, - számára a harc a egy zárdában végződött, melyet keresztapámmal védelmeztek az atrocitások ellen.

Ebből is látszik, hogy nem voltak teljesen hüjék, továbbá abból is, hogy Budapest felszabadulása/ostrom után átöltöztek civilbe, és hazaballagtak.

Néhány hét múlva a keresztapámat elkapták Ivánék, és meginvitálták - civilben - egy kis robotra, mire is apám beállt a barátja mellé, és nekiindultak együtt a kirándulásnak, melynek a végcélja feltehetőleg Novorosszíjszk lett volna, - ha az egyik kanyarban egy laza ugrással be nem sikerült volna egy kapu alá keveredniük.

Mindketten tulajdonképpen katonák voltak, de roppant civilnek látszottak.

Ha hadifogolynak nyilvánítják őket, még csak nem is igazságtalanok velük a győztesek.

Azért jobb volt ez így...

Előzmény: Törölt nick (1627)
Törölt nick Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1627

> az oroszok begyüjtöttek polgári vagy annak látszó személyeket is, de a zöme a népnek valóságosan is hadifogoly volt.

Még mindig meg tudsz lepni. Szerintem persze csak teszed magad, hogy provokálj.

Előzmény: PuPu (1550)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1626

Hát....... Gyurcsány miniszterelnök úr azt hiszem a lemondását fontolgathatná már..... Ha valaki ennyi hibát ( nem akarom a  f@szság kifejezést használni mert olyan csúnya)  elkövet, le kellene vonni a következetetést és megköszönni a résztvételt.  A tehetségtelenség csak úgy süt. Duma, duma, duma  aztán  bocsánat, bocsánat, bocsánat. 

Bocsánat.

Előzmény: peaso25 (1625)
peaso25 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1625
ha Pupu megmagyarázta hogyan értelmezi - gondolom Derek is megtudja- akkor nincs gond: ők így gondolják. Az más kérdés, hogy ez a tartalom nem felel meg a magyar felszabadít szónak. Gondolom ezt ők is tudják, csak szarnak rá. A baj az, hogy ezt Gyufe is tudja és azoknak mondja, akik pedig leginkább tisztában vannak ezzel.
Előzmény: jozanesz60 (1623)
jozanesz60 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1623

Derek

""Hogy Gőring mondta eredetileg - igen. Hogy mondandódat vele erősíted - autentikuas hozzáállásod a témához............."

Sokan Goeringnek tulajdonitjak, de valojaban a becsi polgarmestertol ered a mondas"

Ez önmagában mindegy.......  A lényeg sikkad el. Amikor a kommunizmus 700.000 magyar áldozatról beszélünk nem teszünk kölönbséget a nemzetiségi hovatartozás között, mert magyarnak vallották magukat és mi is magyarnak tartjuk őket.  Egyformán fáj valamennyi és egyformán áldozat. Azonban ha valaki 800.000 zsidó áldozatról beszél, akkor először tisztázni kell azt, hogy kikről is beszélünk, hiszen a zsidóság önmeghatározása alapján ez a szám messze nem igaz. 

Ezt fogalom meghatározásnak hívják, legalább is errefelé.

Erre olyan Hirler-i választ adni , hogy "Én mondom meg hogy ki a zsidó "- nos meglehetősen sajátos hozzáállás. ( nem akarok sarkítani...)

Ha elfogadjuk az alaptevést hogy magyar állampolgárok elhurcolás (bármilyen céllal) erkölcstelen tett volt (az volt) , és a rendszert elitéljük, akkor a nagyságrendjében  hasonló, vagy inkább azt meghaladó történéseket ne akarjuk már a pozitív jelzőként használt "felszabadítás " szóval jellemezni. Ha mégis ezt tesszük saját józan értékítéletünket nullázzuk le, az azonos mércével mérés elvét.

Előzmény: Derek (1614)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1622

Hát az valóban nincs.

Igaz, menet közben elveszítettünk egy háborút már megint...

Előzmény: peaso25 (1620)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1621

Az, hogy valami fiatalabb, még nem jeleti azt, hogy jobb is egyúttal.

Erre talán mi ketten vagyunk a legjobb példa: én, a megfontolt, kiérlelt higgadt szerénységemmel és te a hebrencs, kelekótya kapkodásoddal.

És akkor még a tényekről meg a történelemszemléletről szó se esett.

Amúgy te nem bizonyítottál semmit, - mindössze ismertetted azt, amit néhány ember véleményéből megérteni véltél.

És bár a felsoroltak közül Schmitt és Kiszely nem történész, hanem agit-prop szakmunkás, de még ők sem írnak ijen veretes baromságokat, mint amijeneket te képes vagy nagy nekibuzdulásodban idecsinálni nekünk.

A konkluziód is ezek töretlen sorába tartozik, - ha javasolhatom, írd fel hullámpapírra és dugd fel magadnak.

Hazudni meg mifelénk nem szokás, - gondolom, ez a megjegyzésecskéd a "Ki mint él, - úgy ítél" jegyében csúszott ki a szádon.

Csak hogy ne halj meg ijen hüjén, mint lenni méltóztatol, elárulom neked a nagy titkot: az "überelés" a kártyajátékokban divatos szakkifejezés, - tulajdonképpen felülütési/hívási kötelezettséget jelent, - eredete a német (Deutschland, Deutschland über alles...)"felett" kifejezés.

Amire te gondolsz, az nem az ajnározás, mert az meg a dédelgetés-szeretgetés megfelelője, hanem a favorizálás, - szerintem.

Szóval nagyon szerencsétlen kis töki vagy, - anyád szerintem minden reggel sírva teszi eléd a reggelit.

Mars hejedre, Sulinetre!

Előzmény: Törölt nick (1616)
peaso25 Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1620

ha te ezt nevezed felszabadulásnak, akkor tényleg az is volt.

A baj az, hogy ez nem felszabadulás, hanem a háború vége, a zsidóüldöztetés vége stb ill. más dolgoknak a kezdete.

A más dolgok között nincs az ország függetlensége.

Előzmény: PuPu (1605)
PuPu Creative Commons License 2005.03.04 0 0 1617

Mit értesz te azon, hogy "überelt"?

Már többedszer használod a kifejezést, csk az a baj, hogy egyszer sem hejesen.

Úgyláccik, ezzel is úgy vagy, mint a történelemmel: ami tetszik, az a hejes...

Előzmény: Törölt nick (1611)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!