Hello gáborke!
Köszi a kérdéseket, az érdeklődést.
Elvannak, igen vontatottan, de fejlődnek. Tapasztalatom, amelyik melegebb helyett kapott, télen is növöget.
Alig-alig kapnak vizet, de gombaölőt kb. havonta. Sajna az egyik szegfűszeget kissé megperzseltem rézoxikloriddal. Na de majd kiheveri (volt már ilyen).
Egy sor mag van csíráztatás alatt. (Browneopsis ucayalina, Eugenia uvalha, Synsepalum dulcificum
physalis, passiflora alata, Cinnamomum zeylanicum, Racemosa Coffee és még néhány).
Maradok egy szűk kör mellett, nagyon bővíteni nem akarok. (helyem sem ellen annyinak).
Az uvalha és a csodagyümölcs már csírázik.
A kávét és az alatát tegnap rendeltem.
Úgy szintén Michelia fragrant champacát.
Browneopsis ucayalina növényem összes levelét ledobta januárban (nem lombhullató), elkezdett visszaszáradni. Már majdnem kidobtam. Ekkor rendeltem Ecuadorból újakat.
Na de feltámadt csodálatomra és szépen kezd fejlődni.
Itt igazolódik részben a kókuszrost perlit talaj keverék előnye. Itt is a cserép alsó rész túlzott talajnedvesség volt a probléma. Továbbiakban ha nem is teljesen így-, de én is korrigálok.
Csak mellékesen, de a cola és a garcinia (mangosztán) sp. (wild) igen szépen beindultak.
Sok növényke, többek közt teák is szépen cseperednek, de leginkább most az ylangomra vagyok kíváncsi.
Nagyon nehéz eset, magról igen csak nehéz volt csíráztatni, és már kb két éves. Várom talán idén a virágzását. Januárra az összes! levelét ledobta. Néhány hét múlva dugik volt rügyekkel, de csak félig-meddig hajtottak ki.
szegfűszeg bébi szegfűszegek Browne. ucayalina cola
garcinia sp. bors Ylang-ylang