Keresés

Részletes keresés

vincelléri Creative Commons License 2009.06.08 0 0 6626

"Tűzoltójárműveket adtak át

Tűzoltó vízszállító járműveket adott át Varga Zoltán önkormányzati miniszter 13 város hivatásos önkormányzati tűzoltóságának Budapesten. 6800 liter víz szállítására alkalmas járművet kapott Békéscsaba, Tiszaújváros, Makó, Szentes, Mezútúr, Érd, Keszthely, Lenti és Jászberény hivatásos önkormányzati tűzoltósága, míg 8000 literes járművet Marcali, Nagyatád, Szombathely, Siófok és Lenti tűzoltósága." (Forrás: Metropol, 2009. jún. 03.).

Erről sem tájékoztatott az erd.hu!!!

vargailles Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6625
Láttam én is. Botrányos. Kerestem egy adatot, de nem találtam. De ez a nyitólap kiverte nálam a biztosítékot. Gusztustalan. Igaz, hogy nincsen benne a Fidesz logója, de képi, tartalmi és szín elemeit tekintve totál egyértelmű, hogy nem csupán a választáson való részvételre buzdít, hanem egyenesen a narancsos ixre. Juszt se. Az ilyenekért.

Telefonon hála az égnek nem találtak meg (szerintem bekerültem a nyilvántartásukba a "nem érdemes rá a pénzt pazarolni" megjegyzéssel). Viszont a feleségemet 3 alkalommal is megtalálták. Egyszer a forró serpenyőt kellett ott hagyni, egyszer pedig a szoptatást zavarták meg. Harmadszorra éppen 3 gyerek nyafogott neki valamiért ... Elég ideges lett a zaklatásért. Azt hiszem ő sem fog rájuk szavazni. Előtte esetleg, de most totál bizonytalan. Pedig nem is győzködöm, hagyom, hogy maga döntsön.
Előzmény: Who111 (6618)
Who111 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6624

Nem tudom, de én ilyenkor melléteszem, és hagyom beszélni.

Addig sem tud mást felhívni...

Előzmény: erdu (6622)
Árpi Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6623
Nem, nem. Ezt bizonyára a párt finanszírozta. Hogy miből? Na vajon...?
Előzmény: erdu (6622)
erdu Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6622
Én úgy tudtam, TMA nem érdekelt az EP választásban. De megtalált vezetékes és mobil előfizetéses számomon is. Mint Érd MJV polgármestere. Én is fizettem ezért????
Előzmény: Árpi (6619)
viktoros5 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6621
Zoli!

Annyi biztos, hogy a megnyert önkormányzati választás után a legelső dolga volt a nagy hiány ellenére új autót venni. A volt polgi felújított gépkocsija nem volt jó, Ő megvehette a lecsökkentett jutalmáért! Ez biztos! Az első részt a Magyar Hírlapban olvastam.
Előzmény: vz55 (6620)
vz55 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6620
Azt mondta nekem valaki, hogy szuper autókat vett a város vezetése magának.
Tudtok erről valami többet így a megszorítások közepette???

sziasztok
Árpi Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6619
Gép-polgármesterünk most is megtalált telefonon, hiszen választás lesz és kampányolni kell... Van itt pénz, kérem!
Who111 Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6618

Azért, ha gyorsan be kell szúrni egy fideszes választási plakátot az elejére, az

még megy nekik. Érdemes most megnyitni a honlapot... :-)

Előzmény: vargailles (6615)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6617
A Duna utcai körforgalom terve sincs a honlapon. Egyáltalán van valami újdonság, friss dolog az erd.hu-n?
vargailles Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6615
Ennél egyszerűbb: egy új honlapra még költenek (pályázat, haverok, bármi módon), az üzemeltetése azonban már szemléletváltást igényel ... minden intézményvezetőnek, osztályvezetőnek, felelősöknek, képviselőknek, tanácsnokoknak és szakértőknek folyamatosan észben kell tartani, hogy a fontos információt X úrnak vagy Y úrhölgynek a városházára be kell küldeni elektronikusan és fel kell tenni ... ha meg még cenzúra is van, akkor az még a főnöknek is munkát ad ...

Nézzétek csak végig a települési honlapokat. Sok rosszat, haszontalant látni. Pedig design, meg pénz látszik rajtuk ...
Előzmény: Törölt nick (6614)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.05 0 0 6613

"Újabb milliárdos európai támogatás az alapinfrastruktúra fejlesztésére...A Svájci Alapra benyújtott pályázaton is sikeresen szerepelt az érdi önkormányzat. A 7 millió svájci frank (közel 1.400 millió forint) értékű beruházás célja a városi ivóvíz-hálózat fejlesztése, az ellátásbiztonság javítása." (Forrás: Érdi Lap, 2009. jún. 4.).

Ez a hír sem szerepel az érd.hu honlapon.

Árpi Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6612
Biztosan, de valószínűleg amiatt, hogy én hegyek között nőttem fel, nekem Érden a központ igencsak síknak tűnik. Azaz a temetőnél van emelkedő. Kicsit odébb. :o) Tényleg.
Előzmény: otterlo (6611)
otterlo Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6611
Szerintem az Alsóból fölfelé kell menni, hogy a Felsőbe jussunk.
Előzmény: Árpi (6610)
Árpi Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6610
Ott van domb?
Előzmény: otterlo (6609)
otterlo Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6609
Én is így jegyeztem meg. Amelyik magasabban (feljebb) van, az a Felső utca, amelyik pedig lejjebb (alább) az az Alsó utca.
Előzmény: mozo01 (6608)
mozo01 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6608
A Felső utca van a dombon, az Alsó meg a völgyben. :) Más módszer: Az Alsó a régi Engels, a Felső meg a Lenin. :D
Előzmény: T9 (6605)
Laci-62 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6607
A mi 10 éve használt házszámunkat meg most a frissen épülő szomszéd háznak megint kiadták. Hiába kérem az önkormányzatot, hogy gondolkozzanak. Nekük a 10 év alatt a négy családtag minden irata ide van bejelentve, a szomszéd meg most jön ide, neki mindegy lenne milyen számra kérne papírokat. Nem, ő is megkapta ugyanazt a házszámot, noha a térképkivonat szerint nem az járna neki. Hiába, neki is ez a szerencseszáma, és úgy látszik, ha valaki szépen kéri bármit megkaphat.
Előzmény: T9 (6606)
T9 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6606

Na, nálunk ez nagyon bonyolult.

Az utcánk számozása nem egyszer kezdődik, és azon belül is minden összevissza van. Nem ritkán hozzák hozzánk Molnárék pizzáját, pedig feltűnően ki van írva a név a postaládánkra a csengő mellett. 

Én - logikusan - azt gondoltam, hogy az átszámozáson kívül megoldás lehetne az is, ha átneveznénk a másik szakaszt, közötte úgyis van egy szakadás. De aztán felhomályosított egy nálam okosabb szomstéd, hogy nem lehet, ha a hrsz. végig ugyanaz. Tehát maradt minden a régiben, mert az átszámozást csak úgy csinálják meg, ha mindenki maga kéri, ehhez viszont túl hosszú az utca... Így, ha valaki egymagában kéri az átszámozást, csak saját magát szívatja: iratok átíratása, stb. és még megvan annak az esélye is, hogy egy olyan házszámot kap, ami nem illik bele az adott szakaszon a sorba, és szintén van már belőle egy a másik végen.

Előzmény: vargailles (6601)
T9 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6605
Ha térképen nézed, az Alsó utca van felül.:)
Előzmény: Árpi (6603)
vincelléri Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6604
Hát eléggé kilógnak a sorból. Én is összekeverem a két utcát. Az utcaképen kívül még az elnevezés sem tükrözi városközponti szerepüket.
Árpi Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6603
Mondjuk az Alsó és Felső utcák épp kilógnak ebből a rendből, nem is tudom soha megjegyezni, melyik melyik is. :o) Vagy a betűrend ott is érvényesül? Csak odébb borul az Ilona-Irén-Ida sorban?
Előzmény: vargailles (6600)
vargailles Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6602
A klasszikus tájékozódási pontok ugyanis nem feltétlenül közterületnevek. Pl. Osztyapenkó, Jégbüfé előtt, Spar parkoló (ez utóbbi ráadásul nem is közterület, tehát nevet sem lehet neki adni) ... de vannak klasszikusok is: Vörös Köröszt, parti út, fő tér (nagyon sok településen a fő térnek van neve, pl Hősök tere, de a helyiek ezt nem is nagyon tudják ...)
Előzmény: vargailles (6601)
vargailles Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6601
Egyébként ennél bonyolultabb a kérdés. Ha nem önálló hrsz az adott közterület, akkor minek másnak nevezni, mint a HRSZ többi részét? Legfőképpen akkor, ha ide nem is nyílnak telekingatlanok (általában ez a helyzet). ...

Persze attól még lehet neki neve adni, de házszámozásoknál bonyolítja a dolgot, ha felesleges, "levegőben lógó" közterületek vannak.

Mindehhez egy földhivatali alaptérképet kéne látni.
Előzmény: vincelléri (6597)
vargailles Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6600
Szerintem egy nagyon jó szisztéma van Érden ... az segíti a tájékozódást a leginkább, ha ahhoz igazodunk ... tehát a Kalotaszegi utcánál lévő tér az a Kalotaszegi tér lenne ... ha új utca nyílna, akkor az Kalotaszegi köz, vagy egy más, K betűs földrajzi név ... Ha új közterületi nevekkel belerongyolunk a meglévő renszerbe, akkor felborul az eddigi rend is. Kár lenne.

Szerintem.

Érdekes kérdés pl. az új sétáló utca. Tulajdonképpen a véletlennek köszönheti a nevét (Pelikán sétány), aminek történeti gyökere azért van, így végülis elfogadható. Leginkább azért, mert egyébként a központban van, ahol ugye minden rendszer egyébként is borul. De azért érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy - csupán a vicc kedvéért - az Alsó és Felső utcákat összekötő közterületnek mi lenne a logikus neve. Mondjuk Középső sétány? :))
vincelléri Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6599
Ez igaz.
Laci-62 Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6598
Szerintem előbb a meglévő neveket kéne kiírni, a tájékozódást az nagyságrendekkel jobban segítené.
vincelléri Creative Commons License 2009.06.03 0 0 6597

Új terek Dombosvárosban: Beszterce tér, Fundoklia tér.

Követhető a példák: Városunk számos fontos pontját, közlekedési csomópontját elnevezhetnék. Könnyebb tájékozódás:

- SPAR körforgalom,

- ötös körforgalom,

- Riminyáki-Tárnoki kereszteződés,

- Bajcsy-Törökbálinti út kereszteződése,

- Szent István-Tárnoki út kereszteződése,

- Érdliget "alközpont",

- leendő Aldi körforgó,

- Alsó utca (terek láncolata lehetne: Városház tér, Batthyány Fülöp tér, Erzsébet tér stb.). Felső utca helyett Óvárosi út. Többet mondana.

vincelléri Creative Commons License 2009.05.22 0 0 6595

Tetszik az új erd.hu.

Köszönjük.

vargailles Creative Commons License 2009.05.21 0 0 6594
A tartalmat tekintve a régi, de abból sem vettek még át mindent (legalábbis elérhető módon). Az, hogy egy önálló design nyitólappal jön fel, az egy fokkal rosszabb, mint hogy a polgármesteri köszöntővel indított korábban (most klikkelni kell feleslegesen, eddig görgetni, a mostani semmi infóval nem szolgál, az eddigi legalább megerősített abban, hogy még mindig az a polgi, aki tegnap volt :))) )

Érdemes megnézni a mizujsavárosban rovat cikkeit ... remélem nem ez lesz a rovat későbbi sorsa ...

Az egy kicsit zavar, hogy politikai PR-ra fekszik a külcsíny, de legalább szebb.

No de elég a sok negatívkodásból! Jó lesz ez, csak így tovább! Az irány jó!

Csak azok az rss-ek működnének már ...
Előzmény: Árpi (6593)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!