összességében a hely gyönyörű, viszont a hajóval nem voltam 100%-osan elégedett. zsúfolt volt, az önkiszolgálós étteremnek rossz az elrendezése. a kabin is kisebb mint a többi ncl hajón szerintem. a fürdőnek ellenben nagyon jó az elrendezése
röviden ennyi, ja az ultimate beverage package-ben nincs kávé, úgyhogy azt külön kellett fizetni,így nem érte meg. a napi kötelező borravaló 13,95 usd.
Kristiansand- aprócska halászfalu? város? kellemes kis hely, sok látnivaló nincs,itt is esett beültünk kávézni, megnéztük az 1 db fő utcát, a kikötőben sétáltunk kicsit
Hagesund - még kisseb, teljesen jelentéktelen hely, igazából nem is értettük, hogy itt miért álltunk meg
ennél a pontnál azért csalódott is voltam
Alesund- na ez már azért sokkal jobban tetszett, bár a fjord élmény még váratott magára
Bergen -ilyennek képzeltem egy Hanza várost, nagyon tetszett
És akkor végre Hellesyt Geiranger - leírhatatlanul szép, beleszédültem, ahányszor csak körülnéztem. útközben is végig kint voltunk a fedélzeten (persze esett:-))
Mi is ezt az útvonalat választottuk. Szerintem ez nagyon szép lesz. Már nagyon várom :)
Foglaltál már Kubában szállást?
Én találtam egy panoráma lakást az airbnb-n: Casa Panorama-t ,Centrum Havannában. Nagyon jónak látom, le is foglaltam.Aki fogadja a vendégeket magyarul is jól beszél, sok mindenben tud segíteni.Mi például kértünk reptéri transzfert( Chevrolet Belair 1953-as gyönyörűséggel várnak a reptéren).Ez egy külön élmény és könnyebbség. Közel van minden érdekességhez.
"Az apartman Centrum Havannában található, 10 perc sétányira a Capitoliumtól és a Malecontól. Egy saroknyira van a Prado (Paseo de Marti), ami az egyik legkedveltebb sétány Havannában, itt hétvégente helyi művészek árulják termékeiket. Gyalogosan megközelíthető Óhavanna valamennyi látványossága, a Catedrál tér, a kikötő, a világítótorony (El Morro), Forradalom múzeum, Rum múzeum, La Bodeguita del Medio, Floridita ..." A legjobb helyen!
Ha hazaérkeztetek nagyon érdekelnek a részletek, az élménybeszámolód!
Oktober 25- november1. kozott Barbadosrol indulunk del-karibi hajoutra a Carnival Fascination-nel. Esetleg valaki jart mar ezen az uton, ezzel a hajoval? Vagy epp ekkor?
A CirqueduSoleil műsorra én első nap iratkoztam fel a kabinból, én választottam a műsort és az időpontot is. Napi kétszer van 19 és 22 óra fele, de erre most pontosan nem emlékszem. Ha vacsorát is kérsz (plusz pénz) akkor 1 órával előbb kezdődik, de amikor mi voltunk sokan nem voltak vacsorás részeken. Érkezési sorrendben töltik a helyeket, megéri előbb menni egy fél órával. Amikor bemész kaptok koktélt, a széknél van kis asztal, azon van egy kis süti, meg mogyoró, ez benne van az árban.
Cukrászda fizetős, és elég húzós árak vannak, mi csak Macaront vettünk, meg egyszer fagyit, nagyon finomak voltak.
Kalandpálya ingyenes, mindenkinek aki ezt vagy a csúszdát használja kell karszalag, amit a játszószobák előtt adnak egy papír kitöltése után (saját felelősség, stb.). A tematikus esetek ugyanazok, a fedélzeten vagy az 5-6 emeleten a galérián voltak.
Nápoly volt az első megálló. Amúgy eddig kisebb hajókkal voltunk, de eléggé lehetett érezni a hajó mozgását, furcsa ilyet kisebb hajókon még nem éreztünk. Amúgy nem volt vihar, a szél fújt rossz helyről :)
Nápolyban már voltunk így sétáltunk a városban, próbáltuk a magyar vonatkozású helyeket felkeresni. A szokásos dóm-on kívűl voltunk a Santa Maria Donnaregina tempolmban (új és régi) 2 perc a dómtól. Ez valami csodaszép, itt van V. István magyar király lányának, Mária nápolyi királynénak a sírja, a Szent István, Szent László freskó. Megéri megnézni.
Visszafelé még a Santa Chiara kolostorba mentünk be.
Messinában állt meg a hajó másnap, itt befizettünk egy Etna, Taormina útra, nekünk tetszett.
Málta: A hajó ugyanott áll meg mint a többi nagy hajó, a "belvárosban". Itt sétálgattunk a hangulatos utcák közt, Hypogeum-ot néztem ki, de már az utazás előtt 2 hónappal nem volt jegy arra a napra, egyik turnusra sem. A Szent János katedrálisba mentünk be, nagyon szép, de iszonyat tömeg volt.
Tengeri napon teszteltük a hajó szórakozási lehetőségeit, a gyerekeknek nagyon bejött ők le se szálltak volna másnap Barcelonában.
Itt is voltunk már, ezért sétáltunk, Aquaváriumba mentünk a gyerekek miatt, színvonalas, de nagyon sok extrát nem ad a bp-i Tropicarium után. Ezután a Santa Maria del Mar gótikus katedrálisba mentünk, itt fel lehet menni a tempom tetejér, onnan egész Barcelona látszik. Mentünk egy kört a Ramblán keresztül pedig vissza a hajóra.
Marseille: A hajó nagyon messze áll meg a várostól (gyalog szinte reménytelen, meg néhány helyen a környék miatt sem ajánlatos), de valahol láttam, hogy van ingyenes városi busz ami bevisz a régi kikötő közelébe. Persze itt is van MSC busz ami finoman szólva sem olcsó.
Befizettünk mi Avignon útra és ebben volt pluszban egy buszos városnézés és megálló a hegy tetején a templomnál. Itt bementünk, gyönyörködtünk a panorámában (itt láttunk egyedül gépfegyveres katonákat az egész hét alatt.
Másnap Genova, a kiszállás elég zökkenőmentesen ment, de fizetéssel, számlákkal elég sok embernek volt baja, érdemes esténként a szobából a TV-n átnézni a számlát.
Szia, mi Havannából megyünk, de máskor, más hajóval. MSC Opera, és idén december 9. Havanna-Montego Bay- George Town-Cozumel-Havanna útvonalon. Ti is ezen jöttök? Vagy a Kubát körbehajózó útra?
For Two Kft-nél vettem a hajóutat, itt most nem látok csak drága kabint,de érdemes figyelni, mert időről időre kapnak új kabinokat. A hajón még van elfogadható árú balkonos kabin, a seascenner.comértékesit kicsit drágábban, de olcsóbban a katalógusárnál. Repülőjegyet a bravoly-on keresztül foglaltam. Beutazási engedélyt online kell intézni.
Ujabb kérdés Cannes!, Első nekifutásban ha 9 óránk van, Monaco, Nizza jött számitásba, de kiváncsi lennék a tanácsaitokra, meg ma véletlenül belebotlottam Antibes-be. Járt valaki ott, kisvonattal negyed óra és utközben csodásan a tengerparton megy a vonat, érintve a Kormoránok szikláit.
Kedves Ikresanya és zima69! Hol foglaltatok hajót és repülőt erre az időszakra? Mi is ekkorra tervezünk és a karibi térségbe mennénk....minden tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm,
Szia!én is sajnálom,hogy nem egyidőben megyünk.Mindig jó Honfitársakkal találkozni.Ezen az úton,csak Máltán nem voltam még,de a hajó mindenképp ujdonság.Biztosan szuper lesz.Érezzétek jól magatokat!
Mi is kipróbáljuk ezt a szép új hajót gyenge 3 hónap múlva.
A CirqueduSoleil műsorra mi is regisztráltunk, de állítólag a hajótársaság dönti el, hogy mikorra tud besorolni. Ez az előadás milyen időpontban szokott lenni?
A cukrászda amit írtál fizetős, vagy bent van az árban?
A kalandpályáért kell-e még fizetni?
Itt is ugyanazok a tematikus estek vannak mint a többi msc hajón? (olasz est, fehér est, 60,70-es évek?)
Írnál még a hajó útvonaláról is, kikötőkről, hol állt meg ez a nagy hajó. Pld. Málta érdekel, mert már voltunk ott pár éve, de akkor még kis hajóval, ami betudott menni a belvárosba.
A reggeli valóban nem nagy szám a Costa-n. Mi általában a 10. emeletre jártunk reggelizni ott talán kicsit nagyobb a választék, de meleg dolgokat nem láttam. A Fiorentinóban viszont van rántotta, bacon, illetve virsli. Ezek mondjuk szerintem nem annyira finomak. A reggelinél talán a péksütik, meg a gyümölcsök jók. A pizza valóban felárás, azonban minden nap van az ebédnél többféle tészta, illetve hamburger is. Az ital csomagok nagyon drágák, illetve ha többen vagytok egy kabinban én úgy láttam minden személyre meg kell rendelni. A gyerekek végett lehet megéri üdítő csomagot rendelni, de az alkoholos szerintem csak "nagyfogyasztók" számára éri meg.
Bocsi, lehet nem tudtam sokat segíteni, de mindenkinek mások a preferenciái, de hidd el, hogy a feláras pizza ellenére is felejthetetlen lesz az élmény ;-)
Azért aggódom kicsit, mert mi eddig csak MSC-n voltunk, ott nem volt feláras a pizza, a reggelihez volt meleg választék is stb...
Most olyanokkal megyünk akinek ez lesz az első utuk, és szeretném ha nekik tényleg örök emlék lenne az első hajós utuk...:)
Azért gondoltam italcsomagot venni,(de elővételben azt sem tudtam, mert 3 kabinban leszünk de egy foglalási számon és a rendszer nem engedte azt hogy / kabin rendeljek) hogy nem keljen számolgatni, meg lesz velünk két tinilány is.
Én még 2 órát sem bírok ki kompon vagy folyami kishajón, sőt autóban, buszon is sokszor rosszul vagyok. Most pedig már a 7. hajóút is utánunk van :) Próbáljatok a hajó középső részén kabint választani, ott még egy esetleges viharban is enyhébb a hajó mozgása. És ha meg tudjátok engedni, balkonosat.
Szia! Mi most jöttünk haza a Costa Diademáról. Nem kell szerintem aggódni, minden szuper volt. Italcsomag csak akkor éri meg, ha valóban sokat isztok (napi 1-2 koktél, sör esetén nem). Ha van konkrét kérdésed szívesen válaszolok akár priviben is. Mi nagyon jól éreztük magunkat :-)