Alapvetően lassan kezdnek dolgozni az abszorpciós hűtők. Ha megfagy a fagyasztóban a víz, akkor az a hűtő szerintem nem lehet rossz. Ez a rendszerű hűtő nagyjából 28 C fok külső hőmérsékletig dolgozik "jól". Illetve egyre kevésbé az utóbbi növekedésével. Ráadásul szekrénybe van beszorítva, a hátuljánál megszorul a meleg. Ezért kell egy ventilátort beszerelni, vagy kettőt 230 V-ost, és egy 12 V-ost ha független módban is szándékozol használni. Sokat jelent a ventilátor, gyakorlatilag ez teszi lehetővé hogy 30 fok körüli hőmérsékleten is funkcionáljon. A fagyasztórész ajtaját is le lehet szerelni esetleg. Az is sokat számít ha nem a tűzőnapon táborozol a bódéval.
Ok, megpróbálom. Este 18 kor bedugom, reggelre sem hűt annyit hogy kattanjon a termosztát az1 esen sem, a fagyasztóba viszont megfagy a 2 deci víz de a hűtőrészben alig van hideg. Ezek eleve ennyire gyengék és lassúak vagy dugulás van benne?
A mosogató és a gázégő lapjàt kell levenni. A csavarokat látod körbe. Sokat ne várj a fejre állítástol. Tegyél inkább egy kis ventilátort a hűtő mögé a hőcserélővel szembe. De ha kiveszed tisztítsd ki a gáz fuvókát.
Gázégő, mosogató tálca. Látod a csavarjait. Ne várj csodát a fejreállítástol. Szerelj inkább egy pici ventilátort a hűtő mőgé a mi a hőcserélőre fújja a levegőt.
Adott egy régi lakókocsi egy ilyen rossz hűtővel, hogyan, mit kell hozzá lebontani hogy kitudjam szerelni fejreállítás céljából... ? Fagyasztórészbe hűtés, hűtőrészben nem éreztem hogy hűtőbe..
Ez a nyolcvanas évek végén is hasonlóan működött, mint ahogyan azt írtad. De hallottunk már olyan híreket is hogy már ezeknek a buliknak is keresztbe tettek, bár ez is 1-2 éves információ helyi illetékességű forrásból. Ma megérdeklődtem e mailban, hogy mi a helyzet a kempinget illetőleg. Azt a választ kaptam, hogy idén is a 2018-as árak érvényesek.
Egy kis "nosztalgia" A kilencvenes évek elején, több helyen volt egyszerre disco bent a strand területén, a szabadtéri színpad, vagy esetleg a Pingvin étteremben, Kívül a strand mellett volt egy kisebb cirkuszsátor amelyben szintén discot tartottak. Sőt a footballpálya sarkánál is rémlik. Akkoriban hajnalig még nem tartott a buli, de éjszaka 1-2 óra környékén ömlött be az ifjúság a kempingbe. Helyet éppen még lehetett kapni, persze ha magyar voltál akkor csak a tűzőnapon, akkor még a hátsórészen frissen ültetett vékony facsemeték voltak. Az öreg fák alatti helyek kizárólag a "nyugati" vendégeknek volt fenntartva. Bevett szokás volt még sokáig a kettős árdíj szabás, a kempingekben. Egyszer egy nagy arcú pesti taxis félig felszedte a sátrunk,mert neki szükség volt a helyre. A zuhanyzóban a meleg víz zsetonos volt. Akár néhány órás túltartózkodásárt komplett plusz napot fizettek ki. Természetesen nem tájékoztattak előre arról, hogy miképpen számolnak egy vendégéjszakát. A strand akkoriban még nem volt fizetős, a parton bódésor volt De olyan is előfordult, hogy a Zil teherautó platójáról árulták a Kőbányait. :) Nagyjából 30 éve voltunk utoljára a kempingben.
Vízvezeték szerelvény boltban vegyél állíthatós nyomáscsökkentőt és hozzá egy olyan közdarabot, amit be tudsz hajtani a gyári nyomáscsökkentő helyére, abba meg mehet bele az új nyomáscsökkentő.
Igaz nem mostanában volt hanem kb 8 éve de egy katasztrófa volt. Aludni nem lehetett a hajnalig tartó bulitól a parton. Már akkor is alig voltak a kempingben ami nagyon meglepett, az éjszaka után már tudtam miért.
Régen még a szüleimmel jártunk oda minden évben és helyet alig tudtunk találni úgy tele volt az a kemping. Sajnos szerintem elmentek az éjszakai bulik és fiatalok felé és ugyan azt akarták hogy olyan legyen mint Gergelyiugornya.
Szóval lehet a strand napközben jó, de a kempingbe nem megyünk többet... :(
Az abádszalóki Füzes kempingben járt valaki mostanában? A neten csak a kiadó szobákról találni információt. Tegnap megnéztünk néhány Tisza-tavi lehetőséget. Jobbára "titkos" helyek, valószínű nem fogták még fel hogy fontos egy honlap, illetve a friss információ. Kezdtük Kiskörével, a strand és kemping látszólag nem üzemel. Építkezés folyik. De semmi tájékoztatás. Dinnyéshát szintén építkeznek, csak a strand üzemel. Nem olyan hely ahová vágyik az ember. Sarudon sem verik nagydobra hogy kemping is üzemel a strandon. Bár itt is infrastruktúra fejlesztés volt, ha esik egy kis eső traktor kell a lakókocsi kihúzásához. Nyilván így már nem érdekelt bennünket, bár a strand jól nézett ki. Szalókon már nem álltunk meg, csak elmotoroztunk a kemping mellett, abban bíztam hogy majd lesz információ a neten. A kempingben egy darab lakókocsit láttunk. Sátrazók sem voltak. A strand teljes gőzzel üzemelt, a parkolók dugig voltak autókkal.
Sajnos ma már nem az a kérdés melyik a jobb, hanem, hogy melyik a kevésbé szar. A legkevésbé szar (szerintem)Agárd mellett egy pár éve nyitott, árnyék és ellátás nélküli de rendezett, nevét nem tudom kemping. Ellátás a kemping melletti strandon nyirvatartási időben.
Üdv! Velencei tóhoz mennénk augusztusban. Sosem voltunk még ott egy kempingben sem. Tudnátok ajánlani hogy melyik lehet a "legjobb" ahova érdemes lenne mennünk gyerekekkel? Köszönöm.
Mivel amúgy is teljen felújítás alatt van a bódé, nem voltam rest és gyorsan lekaptam a fékdobot. Igazad van, illetve igazatok volt, tényleg van az egyik fékpofán egy rugós mechanizmus, ami visszafele forgáskor engedi elmozdulni a pofát. Ez elkerülte a figyelmemet eddig. Valószínűleg az enyémnél szorulhat a rendszer, azért foghatott be a fék hátramenetben.
Mivel nálam a gázrugó gallyra ment és a cseréjével megoldódott a tolatás probléma, úgy gondoltam, hogy szerepe van ebben. Talán az is közrejátszhatott, hogy némileg erősebb gázrugót kaptam csak hozzá, így sima úton vagy kisebb hepehupán gond nélkül eltolom.
A fék is felújításra kerül, majd összeszereléskor figyelek rá, hogy jól működjön ez a technika.
Köszönöm az információt és a segítséget! Ismét tanultam valamit! :)
Ha nincs rajt tolatást segítő mechanika, akkor viszont kellene, hogy legyen rajt egy kilincs, amit tolatás el{tt reteszelni kell. Ez akadályozza meg a rúd hátra mozdulását. A régi utánfutókon így volt megoldva a tolatás segítése. Lehet, hogy ez hiányzik a tiédről. Keresd a helyét!
Bevallom, hogy ilyet még nem láttam, pedig már elég sok féket szereltem. Nekem egy 86-os lakóm van és ezen egy sima bowdenes dobfék van kézi utánállítási lehetőséggel. Gyakorlatilag olyan mint egy kézifék.
A gázrugónak nincs köze a tolatáshoz. A tolatást segítő mechanika úgy műkodik, hogy amikor benyomódik a vonórúd, de közben a pótkocsi kerekei hátrafelé mozdulnak, akkor ez a mechanika az egyik fékpofát eltéríti befelé. Emiatt a másik fékpofa egymagában hiába feszül neki a fékdob falának, jelentős fékerőt nem tud létrehozni. Ha neked göd{rben, kátyúban befog, akkor ez a mechanika nem működik. Sima terepen csak azért tudod tolni, mert a rugó erősebb, mint a tolóerő, emiatt nem nyomódik be a rúd.
Az világos, hogy nem csak a tolatás miatt van a gázrugó benne, de az enyémen nincs semmilyen mechanikus tolatás kapcsoló és amikor már kézzel benyomható volt a vonófej, akkor szinte lehetetlen volt tolatni vele, mert azonnal befogott a fék. Kicseréltem a gázrugót és azóta gond nélkül tolatok, kivéve ha valamilyen kátyúba tolom. Az új gázrugót még lassan sem tudom benyomni kézzel, pedig csak 750-1000 kilós futóhoz való.
Pici félreértés van itt szerintem: a gázrugó nem a tolatás miatt van, az csak a fékezés közbeni lengéseket, rángatást csillapítja. Tolatáshoz valaha nagyon régen használtak mechanikus kitámasztót, általában rugós rögzítéssel (ha újra meghúzod előre, visszaugrik alaphelyzetbe, nem lehet úgy felejteni). De jó ideje már a lakókocsik fékrendszere olyan, hogy a fék a kerék előrefele forgását akadályozza, hátrafelé el tud forogni. Egyszerű mechanika, nem igazán van rajta romlandó alkatrész, de nem árt ha olyan javítja a féket, aki már látott ilyet. Szerintem valamelyik lakókocsiszerviznek mutasd meg.
Nem kapkod, nem rángat!A teló ki volt próbaképpen kötve akkor rángatott. Ha kempingben próbáltam a fűvön és annyira megsülyedt, hogy majdnem leégett a kuplungom, mert egyfolytában befogott a fék. De többször is erőltetni kell tolatásnál mert egyszerűen befog.Ilyenkor előre húzom, de hátrafelé újra befog.Csak ha teljesen sík az út akkor tudok tolatni erőltetés nélkül!Valahogyan ki kellene iktatni/nom