Keresés

Részletes keresés

Léna007 Creative Commons License 2014.08.03 0 0 4229

Szia Jadrolinija,

1. Mi is szeretünk nudizni, meg bikini felsőm jóformán nincs is. Én minden strandon monokiniztem. Sokan voltak mások is. A helyiek nem csinálják, csak a külföldiek. De találsz hosszú partszakaszt is, ahol ha elsétálsz messzebbre, alig akad ember és ott szoktak "nudistarészlegek" is lenni. Mi két strandon voltunk meztelenül, egyiken távolabb a tömegtől, másik meg eldugott kis öböl volt, ahol rajtunk kívül talán ha öten még voltak.

2. Passz, mert mi útközben folyton megálltunk fényképezni, de azt mondanám olyan 3 óra, esetleg a biztonság kedvéért inkább több és inkább ott várakozni még.

3. nincs tapasztalat

4. Sajnos erre sem emlékszem, jobban mondva, mi déli órákban em mentünk kaját keresni vagy vásárolni, így nem tudom, hogy akkor vajon nyitva voltak-e a nagy áruházak, de talán azok igen.

Előzmény: jadrolinija (4227)
jadrolinija Creative Commons License 2014.08.03 0 0 4228

Megvan a 4.) :)

Szóval egyik nap Olbiában az Auchanban kajálnánk ha jól olvastam van vmi önkiszolgáló kajálda. 

Ilyen nagy hipermarketek is becsuknak délben???

jadrolinija Creative Commons License 2014.08.03 0 0 4227

Szóval újra. UTálom ezt a fórumoldalt mindig megfingat az elszálló hsz-ekkel. GGGRRRR

Egész sokat visszaolvastam, maradt pár kérdés. A válaszokat előre is köszönöm!

1.) Nudi. VIlágos, hogy nem ajánlott. Mi a helyzet a monokinivel? Állítólag ez sem befutó, de mégis, láttatok monokinis lányokat? Tanga-fürdőbugyi? (a hátsó része csak egy T- alakú csik, ezzel tömlöcbe vetnek??)

2.) Budoni környékére fogunk csak elérni a 6 nap alatt, ez látszik. (Bizti ami bizti a hazautazás napján már Algheroban akarunk lenni.) Kb mennyi idő alatt lehet reálisan ezt a Budoni-ALghero távot igy augusztusban megtenni? Az utv.terv. szerinti 3 óra plusz 1-2 reális?

3.) Hajóbérlést tervezünk vasárnapi proginak. Palauból szeretnénk La maddalena, Santa maria érintésével Cavallo, Ile Piana, Sperone -> Bonifacio hajókázást csinálni vmi nagyobb teljesitményű viziverdával. Bonifacioban naplementenézés utána vissza Palau. Nos, sztetek vas reggel kapunk itt korán hajót? Ha pl ket napot kifizetünk sztetek nálunk lehet a hajó estig? Naplementét nem tudunk ötkor nézni :/

a negyedik kérdés meg jól kiesett a fejemből

jadrolinija Creative Commons License 2014.08.02 0 0 4226

Köszi. Sajnos Alghero-ról nem sok jót irnak (éjfél és 4:00 közt csukva van) Hm-hm...

Előzmény: abdul2 (4204)
Flower2000 Creative Commons License 2014.07.31 0 0 4225

Köszi, megtaláltam a google térképen. Elmentetek a La Maddaléna szigetekre is velük?

Előzmény: melita85 (4222)
melita85 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4224

..

melita85 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4223

És a látvány.. :)

melita85 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4222

Mi egy Algheroi utazási irodán, a Shardana Tours-on keresztül foglaltuk le a kirándulásokat, nekünk ez volt közel a szállásunkhoz,(Via XX Settembre, 30).  http://www.cattognobus.it/en.  Több felszállóhelye is van Algheroban, tehát a szállásod alapján fogják javasolni a legjobb opciót. Az oldalukon fent is vannak a kirándulásaik, meg tudjátok nézni őket.
A Stintinoba menő menetrend szerinti járat is megáll a strandnál. Ezt onnan tudom, hogy amikor jött értünk délután a buszunk, épp akkor indult Algheroba a menetrendszerinti busz is. Igazából a buszmegállónál kezdődik a homokos strand, a La Pelosa pedig 10perc séta a part mentén.

Előzmény: Flower2000 (4212)
szkati Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4221

Teljesen egyetértek, ugyanezt éreztem:))

Előzmény: Léna007 (4218)
Léna007 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4220

Hú, én ezt a papíros módszerrt jobban szerettem. Átsatírozták a ceruza hátával a dombornyomatot egy papírra, de ha sérülés nélkül adtuk vissza a kocsit, széttépték a papírt a végén a szemünk előtt. Utálom ezt a hitelkártyás dolgot, mert bármit mondhatnak, becsaphatnak és oda van a kaució.

Előzmény: abdul2 (4213)
Léna007 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4219

A rózsaszín homokos part le volt zárva, azaz egy kötél volt az öböl elé kifeszítve tavaly és nem köthetett k ia hajó, mert (ha jól rémlik) természetvédelmi terület.

Előzmény: rencsilany01 (4207)
Léna007 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4218

Hasonló érzésekkel vagyok én is. Korzikán is két hetet voltunk, bejártuk, amennyire lehetet, igaz már ennek 11 éve, de rettentően mogorvák, barátságtalanok az emberek és iszonyatosak az árak. Csodálatos a táj, szerintem még változatosabb a magas hegyek miatt, mint Szardínia, de valahogy mégsem fogott meg, hogy visszamennék oda, ellenben Szardínia igen. :-) Nekem Szardínia sok helyen és szituációban, a számomra ismert és sokat emlegetett görög vendégszeretethez volt hasonlítható.

Előzmény: abdul2 (4199)
Flower2000 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4217

http://en.wikipedia.org/wiki/Posidonia_oceanica

Volt szó a parton található kis labdákról. A fenti linken elolvashatjátok mi is ez.

Ez jó jel amúgy, tiszta vizet jelent.

Flower2000 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4216

A La Pelosa beach-re érdemes befizetni ezek szerint mert ha az ember elmegy busszal Stintinoba akkor onnan még 5 km?

Vagy hogy van ez? Gondolom a normál busz nem megy ki a beachre oda.

R.Kata Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4215

Na, most már fix, okt. 3-8. között leszünk a szigeten :) 

Flower2000 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4214

Megtaláltam a céget, via degli orti 1. Itt fizettetek be?

Előzmény: melita85 (4201)
abdul2 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4213

Autóbérlés:

- Bankkártyákat tényleg sok országban nem szeretik, könnyebb beterhelni a hitelkártyát káresemény stb. kapcsán

- Arra szerintem figyelni kell, hogy a napi költési limit kártya beállítás ne blokkolja a fizetést/kaució lehívást (főleg ha valahol 2000 EUR-t is beterhelhetnek)

- A tapasztalatom alapján a nagyobb autókölcsönző társaságokkal (Avis, Budget, Hertz) nem volt gond és jó árakat ki lehet fogni velük is, itt érdemes lefoglalni és ott a jobb nevűeket választani www.autoeurope.it .

- Ráadásul az Avis (és így a Budget is) európai ügyfélszolgálata Magyarországon van (e-mailes panaszkezelés), így talán könnyebb a problémás esetek ügyintézése

- Biztosítást pluszban én csak neccesebb területeken szoktam kötni (pl. Szicílián igen, Szardínián/Puglián nem), főleg mert néha drágább a biztosítás maga, mint az autóbérlés

Távolabbi földrészen nekem volt olyan tapasztalatom, hogy lehúzták papíros módon a hitelkártyát (mint régen a taxikban), üres összeggel és írd alá... ez volt a biztosítékuk. A nagy nevű autókölcsönzőknél is, tehát bele kellett menni ha kellett a bérelt autó (és védeni magadat a kártya költési limit beállítással). Szóval vannak még rosszabb opciók is :).

Flower2000 Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4212

Nagyon ügyes szervezés. Hol ez a Cattagno cég? Hátha szept. végén is szervez még ilyen utakat Algheroból.

patrizia Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4211

A Maddalena-szigetekre több hajókirándulás is indul, több helyszinről. Palau, Santa Teresa, árak 35-40 eurotól 100 ig terjednek. Van motoros hajós kirándulás (olcsóbb), gulet kirándulás (drágább). Az utvonal általában egyezik, a Spiaggia Rosan nem lehet kikötni mert az A zonás védett terület, de a kirásndulás folyamán megközelítik a strandot.

'szti Creative Commons License 2014.07.30 0 0 4210

mi július első hetében voltunk és az időjárás rendesen megtréfált.

milánóból repültünk olbiára, a gépek viszonylag pontosak voltak, kivéve hazafelé milánóból a wizz, ami egy jó óra késéssel jött a pesti vihar miatt.

a hotellel mailen lerendeztem, hogy várjon minket a transzfer, ehhez képest nem várt. az olaszokat ismerve ez persze nem lepett meg :-). felhívtam őket telefonon, hogy akkor most jönnek, vagy szobánk sincs? szobánk volt, de transzfernek nyomát se látta, sebaj. mentünk taxival, ami tökugyanannyi lett borravalóval együtt, mint a transzfer lett volna.

ezt a kis gubancot leszámítva a hotel teljesen rendben volt (porto san paoloban a castello di tavolara), kaptunk vígaszdíként welcome-drinket.

szóval az időjárás: első két nap ragyogó napsütés és kellemes szél volt, aztán beborult és iszonyatos erős, viharos szél lett. tudtam, hogy mindig fúj a szél, de hogy ennyire fog, arra nem számítottam. a hotel melletti étterem asztalairól lerepültek a terítékek, borultak az asztalok. így aztán a hajókirándulásunknak lőttek. 2x egész nap totál borult idő volt, esővel. egész olaszországra hallottam, hogy hűvösebb és csapadékosabb az idei év a szokásosnál.

helyi busszal közlekedtünk, ami jó, de a menetrendhez nem sok köze van. pl.olbiából óra 30-kor kellett indulni 4-5 járatnak, ez úgy működik, hogy 30-kor állnak be, és kezdenek felcihelődni az utasok. min. 10 perc késéssel indul :-).

a durva szélnek köszönhetően a strandon se voltak sokan, de nem is nagyon lehetett megmaradni. persze aznap, mikor jöttünk haza a szél lenyugodott, a nap sütött, mi meg bámultuk a kishajókat, amik mentek tavolarara...

okinayab Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4209

A rózsaszín homokos part már nem rózsaszín homokos. Nekünk csak megmutatták a hajóról és azt mondták,hogy ez volt a híres Pink beach,de a strandolók lassanként hazahordták róla a rózsaszín homokot.

Előzmény: rencsilany01 (4207)
okinayab Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4208

Greenmotion. De van egy csomó autóbérlő cég a reptéren,mindnél meg lehet kérdezni mennyi az ára,mi negyedikre mentünk ezeknek az ablakához,aztán nem is kérdeztük tovább. Olyan Fiat Pandát kaptunk ami 4 ajtós,légkondis és összesen volt benne 160 km. Tehát vadiújnak mondhatnám.Mi 6 nap alatt beletettünk még 1200-at:)

Előzmény: Törölt nick (4179)
rencsilany01 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4207

Sziasztok!!

A Maddalena-hajóúttal kapcsolatban kérdeznék:

Ha jól értem, 2 féle út van, amire be lehet fizetni. Az érdekelne, melyiken van a rózsaszín homokos part, a Spiaggia Rosa? Vagy ez mindegyikben benne van?

Előre is köszi!

Jó nyaralást mindenkinek!

okinayab Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4206

Mi azt már itthon letisztáztuk,hogy a bérlő nevén kell lenni a kártyának /mint kiderült hitelkártya,nem bankkártya/,nekem azt tanácsolták,hogy mivel a kártya az enyém de nem én akarok vezetni,fizessünk x eurót és akkor második sofőrként lesz a férjem. Ezt még lenyeltem volna,ez Izlandi kocsibérlésnél is így működött,de én nagyon hülye azt hittem a bankkártyámra hogy az teljesen jó mert van rajta elég pénz,fogalmam sem volt róla,hogy nekik jobb lett volna egy hitelkártya,amin akár nem is kell legyen pénz csak hitelkeret. Számomra,banki ügyekhez analfabétának ez teljesen érthetetlen és nem is találom normálisnak. A reptéri irodáknak miért felelt meg a kártyám meg a készpénzem? Náluk miért nem kellett a teljes biztosításhoz plussz kauciót letenni? Valahogy olyan érzésem volt,hogy ez egy mindennapos eset,vállrándítással intézték,"olyan kapd be ha nem tetszik" stílusban. Pénzt lenyelik,te meg mehetsz a fenébe.Pár órás telefonálgatás után sikerült a 6 napra befizetett pénznek a felét visszakapni,amiért nagyon hálásnak is kellene lennem,de valahogy nem bírok.

Előzmény: Léna007 (4183)
abdul2 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4205

Jó olvasni a pozitív beszámolókat a szigetről! Bosa és Alghero közötti út tényleg nem busszal a legélvezetesebb... De aki teheti azért járja be más opcióval.

.

abdul2 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4204

Igen a váróban és vannak netes oldalak a reptéri alvás tapasztalatokról szinte minden reptérről;) 

http://www.sleepinginairports.net/europe/olbia.htm 

Előzmény: jadrolinija (4203)
jadrolinija Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4203

Köszönöm!

Hát nem szokványos de nem tudtam ellenállni az 54ezres repjegynek. Most meg tünödöm hoyg fog beférni a kempingcucc a kézipoggyászba :P

az alvást a reptéren hogy érted, a vároban a padon? Végülis nem rossz ötlet. És legföbbképp hogy van mosdó reggel kéznél...

hétvégén megpróbálom átnyálazni a topikot...

Előzmény: abdul2 (4195)
Annmar Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4202

Mi is múlt héten jöttünk meg Szardíniáról és meg szeretném köszönni a hasznos tanácsokat itt a fórumon és föleg, hogy ajánlották nekünk Adriennt vagyis a Sardinia Emotions-t. Minden tényleg szuper volt, félö volt, hogy nem lesz hajókirándulás a nagy szél miatt, de a végén az is összejött, mivel napi kapcsolatban álltunk Adriennel, így sikerült improvizálni a kirándulásokat. Szardínia északi része amúgy gyönyörü, már sokat hallottam róla, de hogy tényleg ilyen gyönyörü strandok vannak, azt nem képzeltem. Persze ehhez hozzá kell tennem, hogy egyedül soha nem találtunk volna ezekre a strandokra, mivel nincsenek sehol sem kitáblázva. Ezért is örülök, hogy Adriennékkel mentünk, akik olyan helyekre vittek bennünket, ahova magunktól nem jutottunk volna el.

Ha bárkinek információra van szüksége, írjon nyugodtan.

melita85 Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4201

Sziasztok!

Múlt csütörtökön jöttünk haza Szardíniáról, Algheroban töltöttünk egy hetet. Kezdetben autót szerettünk volna bérelni, hogy a szép helyeket bejárjuk, de aztán a fórumon olvasott rémhírek után inkább lemondtunk róla. Utólag nem is bánjuk. Algheroban van egy cég, a neve Cattagno, aki szuper kirándulásokat szervez Stintinoba, Palauba, Costa Smeraldara, ill Bosaba. Mi 3 kiránduláson akartunk részt venni, de a Palau-Maddalena körüli hajózást az utolsó pillanatban lemondták a várható erős szél miatt.

Először a Costa Smeraldas kirándulásra mentünk el, egybekötve Porto Cervo érintésével. Porto Cervo az első megálló, ott volt szabad kb. 2 szabad óránk, mi befizettünk egy 7 euros városnéző kisvasútra, ez 50 perces volt, és utána még maradt bőven időnk, hogy körbenézzünk. Utána ment tovább a busz Costa Smeralda-ra, ott pedig 3 óra strandolásra volt lehetőség. A busz reggel 8kor indul és este fél 8ra ér vissza Algheroban, ennek a díja fejenként 25€. A másik út amire elmentünk Stintino, szintén busszal. Lehetőség van egész napos strandolásra az álomszép strandon,mi ezt választottunk. Aki Algheroban száll meg, Stintino strandját semmi pénzért ne hagyja ki! A másik lehetőség, hogy a kikötőben letesz a busz, és Asinara szigetén lehet kirándulni. A sima strandolás díja 15€, a kirándulásos pedig 60€ körül.. Nekünk nem ért annyit.

Bosába mi rendes menetrend szerinti járattal mentünk, ha jól emlékszem 6,5 € volt a retúrjegy.Délben indult Algheroból, és 17.10kor indult vissza, ennyi idő bőven elég is volt. Viszont mindenki jól gondolja meg, hogy benevez e erre a túrára. Annyian voltak a buszon odafele, hogy nem tudtunk leülni. Az út kb. 1,5 óra volt, a busz végig a szakadék szélén közlekedik, hajtűkanyarokban. Nem vagyok kényes,de én a végén majdnem sírtam, hogy érjünk már oda, és ahogy elnéztem nem voltam ezzel egyedül. Tényleg durva volt. Hazafele annyira tele volt a busz, hogy még a sofőr mellett is álltak, végig 30-al ment a busz. Bosa gyönyörű, de nem mennék el még egyszer az biztos. (A Cattagno által szervezett Bosa-s út 20€ per fő, illetve a Palauba menő 20€ + ha hajózni is szeretne valaki, akkor 55€ körül.)

Algheroban, szintén a Cattagno cég által van egy úgynevezett Beach busz járat, viszont csak augusztus 31-ig.

Ez nagyon szuper, mert 20 megállója van, és elvisz Alghero környékén a legszebb strandokra. 5€ a jegy, és ezzel egy nap bármennyiszer közlekedhetsz. Ezzel a busszal el lehet menni Capo Cacciára is.

Mi nagyon bátrak voltunk, mert mi Algheroból biciklivel mentünk el megnézni a cseppkőbarlangot.Hatalmas élmény, bár a végén csak biciklit tolva lehet közlekedni, de aki szereti a kihívásokat, annak bátran ajánlom.

Ha bárkinek bármi kérdése van még, szívesen válaszolok!

Törölt nick Creative Commons License 2014.07.29 0 0 4200

Köszi, megnézem azt is, de mi is busszal megyünk, így azért korlátozottabbak a lehetőségek.

Még egyáltalán nem kőbevésett a program, csak jelenleg ezeket céloztuk meg, októberig még bőven változhat :)

Előzmény: Flower2000 (4193)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!