"Ez mindaddig nem is gond, amig egy 1-2 napos bajnokság van hasonló módon szervezve (pl. Blitz), mert azalatt "nem áll át az ember agya" teljesen. De ha egy egész éven keresztül nyomja, akkor iszonyú kemény lesz más gondolkodási móddal bajnokságot játszani, pláne ha bajnokság van a bajnokság közben.
...
Ennél sokkal fontosabbnak tartottam, hogy "ne legyek agyilag tele Tantrix-szal", magyarán hogy ne játsszam agyon a játékot. (megj. ez a tavasz erről fog szólni :-( ) ...
Csak el kellett mondanom, mert a jövő eredményeit féltem.
Ezeken persze lehet segíteni részben az időzítéssel (pl. komoly bajnokságok közben ez ne folyjon, részben a szabályok finomításával)
..."
Ettől félek ... a mennyiség a minőség rovására mehet.
Mind1. Nyilván amíg tudom, lesz magyar bajnokság, ha más nem is, de az igen. Hogy mikor, nem tudom, mert jövőre a Stevenék is át akarják szervezni az egészet. Pl. január-februárra akarják tenni a csapat-vébét (azt még ők sem tudják, hogy 50+ nevezett csapattal hogy akarják megvalósítani, de majd rájönnek, hogy nem fog menni). Tudom, szép elv, hogy a bajnokságoknál ne legyen korlátozás (pl csapat-vébé). Mind1. Lesz GBR "L". is. Lesz 3000+ játék egy csapatvébén. Szép.
A magyar bajnokságot lehetne a junior-ideje alatt csinálni, ez jó ötlet.
Szerintem azzal ha jövőre nem lesz ilyen bajnokság azzal nem sokra megyünk!
Az én véleményem a dologról:
1. Tavaly még csak egy plusz bajnokságról volt szó, és nem ilyen sokról.
2. Nem az egész éves torna volt az első, ami hivatalos nemzeti és nemzetközi tornák mellett megrendezésre került, bár lehet hogy ez összefüggésben van ezzel a mag megkülönböztetéssel... mármint az, hogy az nem lett szóvá téve, szegény Illés meg egy fél oldalas kritikát kapott! De ezt nem tudom, könnyen lehet hogy nincs igazam.
3. Amúgy meg szerintem nem gond ha ennyi a bajnokság, legalább megtanul az ember kicsit szoltírozni, és a szervezők is talán rájönnek végre, hogy a tantrix már kinőtte magát, és már valami komolyabb keretet kéne adni a dolognak!
4. Én nem tudom, de valahogy olyan szörnyen vannak bedátumozva ezek a bajnokságok, én pl. egész a VB óta nem játszottam semmit meccset, majdnem két hónapig nem volt bajnokság amibe benevezhettem volna. Ez nem jelenti azt, hogy nem volt verseny, mert zajlott a Junior, de pl. tőlünk az össz-vissz 2 embert érintett! Ez nem lenne kicsit jobb időpont?
Mindemellett úgy gondolom pepe, hogy igazad lett, csak épp szervezéssel ki tudnánk kerülni problémát. És szerintem nem ártana erről egy felmérést is készíteni, mármint hogy ki hová miért nevez, mert nem biztos hogy mindig a besokalás az ok (arra gondolok, hogy lehetnek külső tényezők is, amiről nem tudunk).
Amugy szerintem az a gáz, hogy ha megnézzük most az idei évet, akkor igy néz ki:
január-április közepe -> 1 junior (2 érintett) + GO
április közepe-május -> magyar, EB, online táblás + BO
utána megin semmi, talán aug-ban egy blitz + HO
és szept VB
dec Mester
ja és persze a páros, az Illés-féle éves bajnokságok pluszban
Szoval szerintem a magyar simán mehetne február-márciusra, mert ott semmi nincs.
Nyilván idén ez a torlodás már igy maradt, meg persze mosmár elég sokfajta bajnokság van, és szerintem nem fognak ujakat kitalálni, szoval jövöre könnyebb lesz idöziteni. (nyilván tavaly nem tudhatta senki, hogy ennyi bajnokság lesz).
A magyarra meg jelentkezzen mindenki aki magyar!!! (nehogymá idén ne ez legyen a legerösebb (-; )
Ja és pepe, egyik bajnokságban se kell olyan hüde sok meccset jáccani, szoval én részemröl aszondom menni fog (ráadásul suliidöben nem nagy kunszt idöt szakitanom, föleg évvégén).
Egyébként fiúk, bírni fogjátok a 3 bajnokságot egy időben ?
A magyar bajnokság meg a Neil-féle táblás közt teljes az átfedés :-( "Late Apr - May" + EUR ...
Lassan új időpontot kellene keresni a Magyar Bajnokságnak. Lehet hogy később kezdjük, max. belelógunk a júniusba ?
Remélem nem "sokalltok be", azért jó lenne legalább az egyiket hozni. Mármint úgy is értem hogy egyikőtök hozza az EUR-t, a másik a táblást, s egy meg a BO-t :-)
Bekövetkezett, amitől féltem ... amit pofáztam tavaly a talin amikor felmerült az ötlet ... Eddig 12-en jelentkeztek magyar bajnokságra. Mondjuk úgy, hogy a "mag". De a "mag"-ban is vannak már emberek, akik "besokalltak" a bajnokságoktól.
A nem "mag" meg játszik az egész éves "tornában", nekik már az is sok, s nem is neveznek a magyar bajnokságra. Tavaly 32-en indultak. Idén lesz vagy 20 jelentkező.
Nem különösebben hat meg, legalább hamarabb lebonyolítódik. Max, jövőre meg nem lesz.
A leggazdaságosabb megoldás különben az, ha valaki megnyeri a BO-t, mert akkor egész szép kis pénzt kap érte (asszem 75 fontot) és szinte nullszaldóból ki lehet jönni. :-P Igaz, 15 font a nevezési díj, ez mintha kimaradt volna.
Ráadásul a 75 fontot gyorsan be is lehet váltani három darab digitális sakkórára, ha valakinek éppen ez a perverziója!
Gratulálok Illés!!! Sikerült feltalálnod a spanyol viaszt.....
Jelenlegi állás szerint 7 magyar megy a BO-ra, és közülök 6-ról biztosan tudom hogy Wizzair-rel megy. A bökkenö abban amit írtál csak az, hogy ezekhez az árakhoz nem adtad hozzá a reptéri illetékeket, ami majd 10 ezer forint egy írányba. Tehát így jelenleg kb 28 ezer Forintért lehet Wizzair-rel Londonba repülni. Amúgy meg Luton közelebb van Cambridgehez, mint London, tehát ez inkább elöny.....
Ha ezekkel a feltételekkel valakinek még van kedve hozzánk csatlakozni, szeretettel várjuk. Persze ehhez még nem árt hozzászámolni a szállást, ami ha van még, akkor kb 26 font/éj (szorozzátok be 360-nal, az durván 9000 Ft).
Na ennyi. :-)
PS: bocsi nem tudok hosszú ö-t írni, mert Q lesz belQle. :-(
A Brit Openre a Wizzairral meglepően olcsón lehet eljutni. Ahogy én nézegettem az áraikat Máj.5 18.05 indulással odaút 1490 Ft és Máj 9 8.25 indulással visszaút szintén 1490 Ft. De ez csak a repülőjegy és nem is közvetlen Londonba, hanem Luton-ba (nincs messze Londontól).
Nekem sajna nem jó ez a dátum, de ha a többiek egy viszonylag olcsó úton törték volna a fejüket akkor ezt tudnám ajánlani.
Elfelejtettem beirni ezek szerint a hozzászolásba, hogy én értem mire gondolsz. (engem nem is zavart, csak gondoltam ha már látok hibát akkor nekem semmibe nem telik szolni, neked meg kijavitani)
Jajj, elfogalmaztam valszeg, s nem olvastam át. Szóval pl. ha küldesz egy nagy falloszt, s azt mondod, hogy ez a HO2005 logóterved, akkor azt nem jelenítjük meg, de ha valami normálisat küldesz (még ha nem is tetszik igazából), akkor azt igen.
Mindenki lássa saját munkáját, s legyen összehasonlítási alapja !
Pepe, lehet én vagyok kicsit értelmetlen, de mi az hogy: "Minden beküldött pályázat megtekinthetõ arra érdemes logót megjelentetünk!" Irtad hirlevélbe, tantrix.hu föoldalra, meg ide.
Hát, ami még nincs, az a logója ennek a rendezvénynek, ezért erre pályázatot írunk ki ! Tervezz logót, melyet felhasználhatunk, illetve bármilyen formában megvalósíthatunk (akár képként, akár egyéb formában). A gyõztes logót tervezõ játékos nyereményként (vagy ha tetszik, a logó felhasználási jogaiért) - visszakapja a nevezési díjat!
A tervezett logót a logo@tantrix.hu e-mail címre kell elküldeni, tetszõleges elektronikus formában. A tervezett logók beküldési határideje: 2005. április 30. A pályázatok kiértékelését a szervezõk végzik. A logó kiértékelésének szempontjai lehetnek:
Tantrix látványvilág Utalás a magyar rendezésre Színvilág Kreativitás Humor Egyebek
Minden beküldött pályázat megtekinthetõ arra érdemes logót megjelentetünk!
Mikor lesz az EB? Eddig miért nem írtak róla semmit? úúúúgy szeretnék már cheekyvel játszani. De nem tudom, hogy tudok-e indulni.
A Fibernet-Tantrix meccs jelenlegi állása: a tantrix.com-ot már elérem, kaptam egy proxykiszolgáló címet. A Lobby még mindig nem jön be. A Helpdesk nem tud ennél többet tenni értünk. Azt mondta, hogy lehet, hogy a Lobby nem tudja fogadni a 85.66. kezdetű IP címeket. Létezik ilyen?
Azt is mondták, hogy a Fibernet a Bácsnet-en keresztül kapja az Internetet. Lehet, hogy ott a gond?
A válasz a következő. Egyfelől fel kell készülni arra, hogy mi van ha NAGYON SOKAN neveznek az arany-csoportba. Nem tudsz 2napos bajnokságot lebonyolítani 60 embernek úgy, hogy az igazágos legyen + időben is beleférjen.
A nevezési díjjal kapcsolatban. Ez az összeg olyan összeg, amely más most sem fedezi a rendezvény + díjak + ajándékok költségeit (messze nem), de ez nem a Te problémád. Lehet különböző a nevezési díj, de akkor azt úgy nem tudjuk megoldani, hogy 3000 (g), 2000 (s), hanem mondjuk 4000 (g), 3000 (s). Nem kap olcsóbb ajándékot az "ezüst-csoportos", mint az arany-csoportos.
Ezért írtuk oda, hogy "Kérjük a jelentkezésnél ezeket vegyétek figyelembe !" (mármint hogy az eddigi eredmények alapján átsorolás lehetséges. Persze jelentkezni nem kötelező, s ha úgy gondolod, vissza is léphet az akinek nem tetszik hogy az ezüstcsoportba került.
Megjegyzem ha valaki olyan eddigi eredményekkel rendelkezik, akkor lehet hogy jobban jár egy "ezüst-csoportos" éremmel (ajándékilag is), mint egy aranycsoportos x. hellyel. (nem beszélve a sikerélményről).
Volna egy észrevételem, illetve kérdésem a bajnoksággal kapcsolatban. Tegyük fel, hogy valaki az arany csoportba nevez, mert a díjakra megy, vagy mert ott nagyobb a kihívás. Az ok teljesen mindegy. És mégis átsorolják az ezüstbe. Ebben az esetben ő benevezett, kifizette a 3000-et, mégsem azt kapja, amiért fizetett, esélye sincs a nagyobb nyereményekre, pedig a tantrixban mint tudjuk a szerencse nagy szerepet játszik olykor, ráadásul van olyan, hogy valaki nagyon jó formában van, és oriási meglepetést tud okozni! Szóval szerintem ez így nem biztos hogy igazságos... Mindemellett értem, hogy miért úgy van lefektetve a szabály, ahogy, de szerintem kellene ilyen esetre egy megoldás, hiszen mi van, ha akit átsorolnak az Ezüstbe, de ő csak az aranyban hajlandó. Nem kéne ilyenkor lehetőséget biztosítani arra, hogy visszavonja a nevezését, vagy esetleg az ezüst csoportban kisebb nevezési díjat előírni?
Sziasztok!
Végképp feladom!
Letöröltem a régi tűzfalat, ujrainstalláltam a Windows-t, akkor se jött be tantrix.com. Nem a Lobby!!! odáig el sem jutok!!!
Format C: .... mindent elölről szépen felpakolásztam még mindig nem jön be! virusölö és tűzfal nélkül sem!!!
Létezik, hogy az a nagyeszű Fibernet ezt az egy IP cimet nem szolgáltatja???
Csopi