2005-07-13 "A Tool webmastere szerint különböző okok miatt titokban készül a zenekar új albuma még inkább, mint a korábbi albumok. Ennek ellenére a bandatagok keményen dolgoznak, és már látják az alagút végét.
A legutóbbi Tool lemez, a "Lateralus" négy éve jelent meg, és a banda egyáltalán nem akarja elsietni a dolgokat, mindent a maga idején. Nem vagyunk nagy nyomás alatt, nem áll fölöttünk egy kiadó aki minden évben ki akarna húzni belőlünk egy albumot magyarázta a dobos Danny Carey. Sokkal inkább kényelmesen csinálunk mindent, megvárjuk, amíg lesz új megmutatnivalónk és ugyan mennyi új dolgot tudnál mutatni egy év alatt? Mert fontos, hogy az egyéniséged, és a játékod is fejlődjön. "-http://headbanger.wplanet.hu/be/htdocs/main_file.php/hirek/5338/
"nem akarja elsietni a dolgokat": hát szerintem elég nehéz lenne már ennyi év után "elsietni" ezt az albumot! :)
Én a Third Eye Open-t ismerem. Sokkal többet vártam tőle. Kb olyan érzésem van, hogy mondta a kiadó, h kéne csinálni egy ilyen feldolgozás albumot mert az Apocalyptica óta ez bejön az embereknek. Erre valaki megcsinálta 'favágó' hozzáállással. Szvsz az Opiate, Hush, a Patient és a Pushit számokban még van feelinig, de nekem a többi gyenguci. Viszont a Hush így jobban tetszik mint eredetiben! :)
Voltam egy Tool koncerten, ahol Maynard-ból végig semmi sem látszott csak a sziluettje. A dobost érdemes figyelni ám nagyon amúgy a beteg vetítésen kívül.
Nah...Siekrült letöltenem a videót. Ez egy kézikamerával felvett koncert. A következő számokat játsszák: 1. Intro (Tuva) 2. Cold & Ugly 3. The Grudge 4. (-) Ions 5. Stinkfist 6. Forty Six & 2 7. Schism intro 8. Schism 9. Parabol 10. Parabola 11. Third Eye (Intermission Cut) 12. Disposition 13. Reflection 14. Triad 15. Lateralus
A képminősége olyan amilyen, hang az szerintem egész tűrhető. A koncert nekem nagyon furcsa. Maynard folyamatosan háttal áll a közönségnek és úgy énekel, meg valami iszonyú fura a színpadi mozgása. A többiek meg úgy játsszák végig az egész koncertet, hogy alig "bólogatnak" közben. Minden esetre nekem tetszett az egész, király számokat játszottak csak sajnos a H kimaradt. Megéri letölteni. Üdv.
igen, ez elég meggondolatlan lépés lenne... a perfect circle kettőn tényleg jobb volt, mint a csaj az elsőn, de a tool zeneisége azért távol áll ettől a vonaltól...
Bizony igazad van. Mr. ex-Twiggy-nek lövésem nincs, mi köze lehetne a Toolhoz, de ne is legyen, mert kitérnék a hitemből. Egyébként a felvetés teljesen meglepő, és hál' Istennek tökéletesen indokolatlan.
Új Tool album előreláthatólag 2006 első fele amelyen a hivatalos billentyűs -koncertsorozatát Maynardékkal való új album studiózása miatt félbeszakító- Tori Amos lesz. Durva lenne egy duett az új albumon Torival és Maynarddal ,úgy ,hogy az aláfestő zene a jellegzetes és mással összekeverhetetlen páratlan ütemekre épül. Meg sem lepődnék ha Twiggy fel tűnne körülöttük..:-) Mióta drogfüggő barátjától(Manson) saját érdekében kicsit eltávolódott sorra tűnik fel kedvenc együtteseimben APC,NIN ,,lehet ,hogy ezekszerint most majd a Toolban is...:-)
attol, hogy nem hulye, meg lehet, hogy nehezere esik melyebb gondolatokat elo szoban erthetoen megfogalmaznia. es emelett lehet, hogy meg utalja is ezt csinalni. vagy szimplan farasztja. gyorsan tul akar lenni rajta. vagy nem akarja. azt akarja, hogy az emberek gondolkozzanak el azon amit mondanak a zenejukkel, ne o ragja a szajukba. persze ez csak talalgatas :) engem se zavarna, ha neha normalisabban nyilatkozna, de igy is jol megvagyok.
Na, erről beszéltem. A faszi nyilvánvalóan nem hülye, hiszen akkor nem bírt volna ilyen szintű zenét összehozni - meg a hangjával ilyen mesterien bánni. De akkor minek csinál úgy?
hna igen, en se vilagosodtam meg meg mjk interju olvasasa kozben :) mondjuk tul sokat nem is olvastam. meglehet, hogy nem szeret interjut adni. vagy nem tudja jol kifejezni magat ertheto mondatokban, ezert is csinal zenet, abban jobban ki tudja fejezni magat.
pl: TT: Is there a certain theme running through "Lateralus"?
MJK: Communication.
TT: Again, could you care to expand on that?
MJK: It's kind of covered on the album. It's - I don't know. It's kind of hard to put into words. It's all about the music.
Ez is igaz lehet. A 759-es hozzászólásodhoz meg annyit, hogy Miselvájld meg Anikóvagyokahegyről jellegű blogelmélkedéseket én se szeretnék tőlük olvasni. :) Csak mondjuk egy informatív interjút, ahol nem kell eszelősen finomkodva feltenni a kérdéseket, hogy ne gázoljanak MJK lelkébe, és még válaszoljon is rájuk. Ennél pontosabban ma télleg nemtom megfogalmazni, mi dúl a lelkemben Tool ügyben, hehe!
lehet am, hogy velem van a baj, mert sosem vagytam kapcsolattartsra egy zenekar egy tagjaval se :) amig tetszik amit csinalnak addig szarok az imagere. a zenejuk erdekel, nem a maganeletuk. egyebkent megis, mit varnal tole? tobb interviewt? blogot? :)
Há' lehet, hogy nekem ez a hihetetlen mogorvaság így jön le. Azért ez mégiscsak ritka abban a szakmában, ahol ez leginkább hátrány, meg teljesen szokatlan, meg nehezen szerethető meg mittudomain. A rajongókkal való kommunikáció teljes hiánya vagy image, vagy pöcsrázás (nyilván előbbi). Megjegyzem: fentiek az én véleményemet tükrözik, mer' béna vagyok vagy miszar.