Keresés

Részletes keresés

anblock_italia Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4252

Jajj, ne is mondj ilyeneket, hogy késés meg egyebek..., én nagyon idegbeteg lennék. És hova mentek a másik terminálról?

Előzmény: 'szti (4248)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4251

Ezt nem is tudtam, oké:-)

Előzmény: 'szti (4247)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4250

És azért kell 4 eurót fizetni? Nem semmi! Igaz, a visegrádi várból se sok érdekes látszik és oda is kell belépőt fizetni. Érdekes, hogy a Google Earthon egyetlen kép sincs feltéve, úgy látszik arra csak a magadfajta ritka madarak járnak:-) Amúgy láttam is, hogy csak egy rom van ott, hát ha így van, akkor így van:-) Majd meglátjuk, mire leszek képes:-)

Előzmény: bozsori (4249)
bozsori Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4249

Igen, be kell menni a várba. Ami inkább várrom, meg egy épen maradt bástya.

Előzmény: anblock_italia (4244)
'szti Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4248

az én életem azzal fog bonyolódni, hogy bár malpensára érkezünk és onnan is indulunk tovább, csak épp másik terminálról.

szerencsére felhívták a figyelmemet (itt), hogy vigyázzak, mert ez buszozást jelent a kettő közt, nem csak gyalogos váltás, szóval időben több. úgyhogy nagyon remélem egyik érkező járatunk sem fog késni és elég lesz az idő átszállni :-)

'szti Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4247

:-)

oké. csak azért mondtam, mert milánónak van még a linate reptere is :-)))

Előzmény: anblock_italia (4246)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4246

Köszi, csak a "rövidítettem", illetve azért írtam, mert korábbi elképzelés szerint, ha Comóba mentünk volna, akkor nem mentünk volna be a városba, hanem onnan mentünk volna vonattal, de ha Bergamóba megyünk, akkor úgy célszerű, hogy bemenjünk és onnan megyünk tovább vonattal Bergamóba. Ezt korábban megbeszéltük:-) Pedig igyekeztem nagyon precízen megfogalmazni éjjel a leírást:-)

Előzmény: 'szti (4245)
'szti Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4245

aprócska pontosítás: a repülő nem milánóba érkezik, hanem malpensára, ami gyakorlatilag ugyanúgy milánó mellett van, mint bergamo, csak másik irányba.

Előzmény: anblock_italia (4244)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.22 0 0 4244

Lefoglaltam a szállásokat, első éjszaka Bergamo, felső város,  a másik kettő Milánó..., hát a pályaudvar közelében. 

Na most akkor Milánóba érkezik a repülő, de mi onnan egyenesen (vagy görbén) Bergamóba megyünk, ott töltjük a napot és az éjszakát. Bergamóból megyünk reggel Varennába, ez tiszta sor, de hogy majdan onnan, vagy Leccóból hogy jutunk el Milánóba, azt még nem tudom. Remélem segítetek!:-)

Azt viszont már tudni vélem, hogy csak be fogom vállalni ezt a kirándulást itt lenn a varennai várba!:-) Nagyon szeretném!

A vártól az várbólt jelent, vagyis hogy lássam, ami a képen van, azért be kell menni a várba? 

Előzmény: bozsori (4229)
geodo1 Creative Commons License 2014.02.19 0 0 4243

- a busz az olcsóbb

- szállást kereshetsz pl. itt: booking.com, webbair.hu, trivago.hu

egyébként érdemes volna visszaolvasni a topikban, rengeteg hasznos infó gyűlt már itt össze (pl, a kérdéseid is jó sokszor megválaszolták már), sokat segíthetne a szervezésben minden szempontból.

Előzmény: porktaxi (4242)
porktaxi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4242

Sziasztok! Márciusban repülünk hárman fiúk Milánóba. Több kérdésem is lenne hozzátok, remélem tudtok segíteni:) Először is hogyan jutunk be Malpensa reptérről Milánóba? Olvastam vonatot, buszt is különféle árakon. Melyik a legolcsóbb ha nem aznap hanem csak másnap mennénk vissza a reptérre? A második fontos kérdésem az lenne, hogy hol tudnánk olcsón megszállni? Igazából nincsenek igényeink, szóval csak három ágy kellene, ahol nyugovóra hajthatjuk a fejünket:D Milyen árban lehetnek ezek? Hol találhatunk ilyet neten? Egyelőre ennyi kérdésem lenne:) Előre is köszönöm a válaszokat:)

Geri,

anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4241

Úgy kellett volna írnom, hogy "lenne", de..., bocs:-)

Előzmény: raulista (4239)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4240

Igen, arra:-)

Előzmény: raulista (4239)
raulista Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4239

Vagy arra írtad, hogy "fizetünk"?

Előzmény: raulista (4238)
raulista Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4238

Milánói dómba lifttel is fel lehet menni.

Előzmény: anblock_italia (4237)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4237

Nagyon szép amúgy ez  a két kép, nagyon csábító. A Garda-tónál voltam fenn a Monte Baldón, de az túl magasan van ahhoz, hogy maga a tó és a városkák szépsége látszódjon (bár félúton is ki lehet szállni). Viszont olyan elképesztő volt ott június végén a növényzet, hogy mindenképpen megérte felmenni, persze ahhoz csak fizetni kellett, nem mászni:-(

De még tavaly is lelkesen kutyagoltam felfelé a Dolomitokban, de most már sokat ártanék vele magamnak.:-( Örülök, hogy a legtöbb helyen felmásztam, ahová nagyon fontos volt, pl. a római bazilikában, San Gimignanóban. Luccában és a firenzei dómban. A milánói dóm necces lesz, de..., fizetünk:-(

vélemény Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4236

Rendben.

Előzmény: anblock_italia (4235)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4235

Köszönöm a biztatást:-) Nem vagyok  én azért olyan félős, de azért jobban ragaszkodom majd a hagyományokhoz és tán a kötött pályához, még ha drágább is. Egy ilyen jellegű utazásnál nem szabad pár euró miatt kockáztatni!

Köszönöm a felajánlott anyagot, majd megbeszéljük, de előbb magam akarok utána járni a dolgoknak, és aztán jöhet majd a te + tudásod, mert anno kissé elkényelmesedtem, és sok összefüggést nem éreztem a helyszínen, ami miatt aztán néhány dolog ki is maradt, pedig írtad, csak attól még nem éreztem igazán a jelentőségüket. De amikor azt hiszem, hogy már mindent tudok, akkor kérem majd!:-)

Előzmény: vélemény (4234)
vélemény Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4234

Én csak Cremonaban és Comoban voltam. Cremonaról azt írta az egyik könyv, hogy jó eséllyel indulna az Olaszország legszebb tere versenyben. Tényleg szép. Láttam a hegedűket is. A bejárat olyan volt, mint egy páncélszekrény ajtaja. Az egyik őr megállt az ajtóban, a másik pedig követett. De egy fél nap alatt megnézhető.

Comoba, úgy mentünk, hogy először Lugano, ott séta. Szép hely. Visszafelé néztük meg Comot.

Kimentem Monzába, az is egy gyönyörű templom.

Van anyagom Milánóról, tudod a szokásos, térkép hátoldalára kiírt. Odaadom, ha kéred.

És NAGYON ÖRÜLÖK HOGY REPÜLSZ!  Nem lesz semmi gond!!

anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4233

Nem, Nápoly biztos nem, bár imádtam, de tán az egyetlen hely, ahol igazán kényelmesen körülnéztünk:-) 

Amúgy az első verzióm volt Genova, csak elbizonytalanodtam, főleg mert elég drága mulatság lenne. Ha oda elmennénk, akkor sok mindent meg kellene nézni, pl. nagyon fájna a szívem, ha nem láthatnám pl. az Akváriumot, ha nem mehetnék fel a város feletti hegyre,  stb. Most azt hiszem a Bergamóban alvás fogja meghatározni a továbbiakat, amik eldöntésére van idő.

Reméljük lesz még lehetőség a további vágyaim elérésére:-)

Előzmény: bbmagdi (4231)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4232

Két kirándulós napunk lenne, és jobban jönne így ki, ha az első lenne Bergamo, másnap a tó, hogy este is ott legyünk Bergamóban, szeretem az esti városokat, pl. ezért is kizárt, hogy egy napot legyünk csak Milánóban.

Sajnos az 10 éve volt, amikor felmentem a firenzei dóm kupolájába, és itt most nem arról van szó sajnos, hogy 30, vagy 40 éves vagyok:-( 

De ahogy Magdi írja, lehet, hogy más lesz a választás, pl. Cremona és Piacenza, sok tavat láttam már, bár imádom őket, de most úgy érzem, le tudnék mondani róla. Az én szerelmem mindig is a Garda-tó északi része marad:-) Tavaly voltunk az Iseónál, körbeautóztuk, sokan azt mondják, az szebb. 

bbmagdi Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4231

Köszi a kiegészítést.

Gondoltam feldobok egy ötletet, miért ne mehetne első nap Bergamoba ha azt is meg akarja nézni, és második nap Varennába? Ma reggelre már egyébként is új célpontok járnak a fejében, majd eldönti mit szeretne. Lehet a végén Milano Centráléról Nápoly lesz a cél. ;)

'szti Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4230

gondolom meg akarja nézni bergamot, ott is van sikló (mert comot is emiatt emlegette)

bozsori Creative Commons License 2014.02.18 0 0 4229

Nem olyan nehezen megközelíthető az a vár Varennában. Aki a firenzei dóm kupolájába fel tudott mászni, könnyen felmegy a várhoz is. Két út is van, egy turistaösvény és egy kikövezett út. Kilátás csak az előbbiről van; de legjobban a vártól látni a tavat, ahova májusban 4 euró volt a belépő.

Viszont ha első nap menne Anblock Varennába, akkor nem értem miért kéne előtte még Bergamoba is menni.

anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4228

Szia:-) Már megtettem:-) Igaz, nem valós, mert a májusi menetrend még nincs fenn, de hozzávetőlegesen megfelel:-)

Előzmény: bonnita (4226)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4227

http://www.virail.it/treni-milano-bergamo/2014-03-15

nem emlékszem mennyi idő alatt ér be a vonat milánóba, de ha minden jól menne, akkor 10-re már Bergamóban lehetünk. És akkor csak a kiegészítő jegyet kellene megvenni a reptértől. Ugye ez az IO Viaggio nem olyan, hogy csak egy reptéri menetre jó? Mert mintha az elején valami ilyesmit olvastam volna, de később nem találkoztam ezzel a kitétellel. 

Előzmény: anblock_italia (4225)
bonnita Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4226

Szerintem megy. Klikkelj egy közeli dátumra.

Előzmény: anblock_italia (4224)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4225
Előzmény: anblock_italia (4224)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4224

A centráléról nem menne vonat Bergamóba, ami az IO Viaggióval ingyenes?

Előzmény: geodo1 (4221)
anblock_italia Creative Commons License 2014.02.17 0 0 4223

Igen, erre gondoltam én is, hogy ha már van az a 7 napos jegyem, akkor inkább be kellene menni Milánóba vonattal, és onnan tovább Bergamóba. Végül is ha kicsit több időben, nem olyan nagy baj, úgyis ott aludnánk.

Előzmény: geodo1 (4219)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!