Örömmel olvasom, h. várjátok hozzászólásomat/mérkőzés-értékelésemet, de -mint bizonyára már észre is vettétek- sajnos október óta a JB egyik állásfoglalása miatt nem írok.
Várjunk még vele türelmesen, mert ez a meccs után a saját teljesitményét, amennyiben reálisan megpróbálja értékelni, az nagyon érdekes lesz. De azért remélem, megpróbálja.
Először is: Természetesen gratula a Heczeg-Südi párosnak.
Másodszor: írt ide Bonifert kollega, pedig jó ötletnek tartottamezeket a kis beszámolókat. A mai Cornexi-Győr összecsapásról nagyon szívesen olvasnám sorait(nem azért , mert kötekedni akarok, hanem mert nem tudok semmit a meccsről, csak a félidei ill végeredményt)
szerintem ez azt jelenti, hogy egy magyar bírónak nehéz magyar csapatnak vezetni, mert folyamatosan pofáznak, ha viszont nem érted őket akkor csak a meccsel kell foglalkoznod :-)))
Az utolsó mondatodhoz annyit fűznék, hogy ha az MKSZ nem menne szembe az EHF játékvezetői értékelésével, valamint azzal, hogy mely szervezet mely játékvezető párost ítél jobbnak, akkor gördülékenyebben mennének a dolgaink sportdiplomácia terén.
Egy nemzetközi verseny igen necces tud lenni, ha játékvezetői szinten nem képviseltetjük magunkat rajta. Tetszik, nem tetszik létező jelenség, hogy a sípmesterek között is létezik sportdiplomácia, melyen pontok múlhatnak...
Bár nem vagyok illetékes, de számomra nyilvánvaló, hogy ez sem időn túl, sem azon belül nem szabályos. Meglepő is, mert a játékvezető pont ott áll (nyilván nem véletlenül persze).
Pesten dolgozóként sok meccset látok így 1-2 észrevétel:a felsorolt 3 párosból a D-T-ék akik nagyon nem egyenlő arányban vezetnek,Tályog 70-75% Csabika a többit a félidők végén,ha tudjátok érdemes megnézni!
Én úgy látom,nálunk sokan jól élnek ebből a siporászásból és ezt nem a megveszthetőségre értem!
Az én általam nagyra tartott-un. sikeredzők-edzők megnyilvánulásai zavarba hozzák a 3 IHF. párost is,Kivéve talán R.K-t és még 1-2 jó edzőt!
A női vonalon,azért a civisvárosi és a Fradi tábor nemtetszése is fordított már a birói felfogáson,de ha lehet csinálják!
Mióta az öregek és a veztőjük-MÁRKI LACI BÁCSI-kikerült az irányításból, valahogy nem az igazi a FAIR játékvezetés!
Szegény Madarász Pista bácsi se hozott sok diplpmáciai sikert, a felfogás pedig borzalmas néha a sporik közt.Van 1-2 fiatal csak szerintem nem megfelelő párral! Bizzunk a tisztább jövöben