Igen tud. Szép képeket csinálsz a szép kocsidról, belépsz egy veteránklubba (trabant-vartburg/bogárhátú vw) és ők megkötik Neked a biztositást. A bogarasok.hu-n minden fenn van pl. árak, stb stb. Nekem Arankára 29 lesz a jövő évre, plusz a klubtagság az asszem 6 ezer? Nekem 1 ezer mert máshol is tag vagyok.
Ha jól tudom igen. A 315 alacsonyabb kompresszióval rendelkezik, mint a 316. Erről Boge írt egy sokoldalas cikket, mait sajnos most nem találok a capabmw.hu-n.
tisztelettel kérdezném a hozzáértőktől, hogy az E21 315 motorja a karburátoron kívül különbözik-e még valamiben az 1.6-os 316-osétól? Másképpen, létezik-e költséghatékony megoldás arra, hogy egy 315 motorjába +15 lóerőt beugrasszunk? Előre is köszönöm, üdv:
Bili itt nincs. Az üveg, foncsor, lámpabetét (ha ugyanarra gondolunk) egy darabban van. A krómkarika csak dísz, lepattintható, de ettöl még nem esik szét a cucc. A felfogatás a lemezkeretre 4 pontban van. Van egy fix pont, ha jól láttam, egy rugó húzza, meg 2 állítócsavar támasztja. Az 100%, h a lemezkeretre való felfogatás és a fényszórók átméröje stimmel. Ennyi elég ahhoz, h be tudd tenni faragás nélkül. Feltéve, h 2. generációs 6-os alatt a 82-87 közötti szériát értjük :)
Szóval a lámpa betét (az ami ha leesik jól összetörik:)))) hátoldalán 4 db furatos fül van, ami kb. U alakú??? És ez állító csavarokon keresztül csatlakozik egy keretbe, ami tartja a 2 lámpát?
Mert az E-21-nél (és E-12-nél), a króm keret nem dísz, hanem a 3 csavar ami fogja tart egy lyukas bilit a lámpabetét mögött és ezt tudom állítani a csavarokkal....persze a betéttel együtt mozog. Maga az üveg és gondolom a foncsor ugyan az, de a 2 nem csereszavatos, a felfogatás miatt.:(((
Collins: én Unix-ozok, ott van Hella is Bosch is, de véletlenül van nagyon szép első fényszóróm párban E-21-hez.
Az a legszebb az egészben, h a 6osé 5-6x annyiba kerül... Azt se értem, miért más a cikkszáma a 6-os lámpáinak, mert 4 cikkszám alatt futnak, mintha nem lenne egyforma a 2 oldal, míg az E30-nál csak 2 cikkszám van...
Most ne vegye senki okoskodásnak, és leszögezem az életben nem volt 6-osom, de ez azért várható volt, hogy megegyeznek.
A magyarázat pofonegyszerű, nem kell külön alkatrészraktárat fenntartani az átmeneti időszakban a gyárban, illetve nem kell az átalakítás miatti pluszköltséget kifizetni a beszállítónak jelen esetben a Boschnak vagy Hellának és ott már akkor is kapitalizmus volt.
Tulajdonképpen azon csodálkozom, hogy egyáltalán van egyáltalán különbség a lámpák között.
Épp eszem a kalapom... Szal a kislámpás E30 fényszórói egyezhetnek. Tehát a nem projektoros. Volt itthon E30 Hella és Bosch is, meg 6os is. Maga a felfogató lemezkeret nem egyezik, de az arra való felfogatás igen. A 6-oson Hella lámpa van, az üvegnek a cikkszáma is egyezik. Viszont érdekes módon, az E30 Hella és 6os Hella állítócsavarja nem egyforma. Legalábbis az enyémen. A E30 bosch viszont ugyanolyan...szal ezt nem értem, de ez nem is lényeges. Fényképezni sajnos nem volt mivel.