"Miért, le kell győzni? Ez kb olyan, mintha a könyved szereplői föllázadnának ellened".
Naná hogy le kell.Még akkor is meg kell próbálni, ha tudom, hogy felsöbbrendü :)
Eh, a lázadók vesztesek.
Különben is, hogy lázadsz olyasmi ellen, amiben nem is hiszel?
"És sokkal inkább nevezhető passziónak, mint munkának (ti. müvészet)"
Hát igen, én nem is neveztem munkának - de valahogy mellékfoglalkozásna se tartanám.
Én passziót mondtam csmeg, az meg szórakozást jelent, he? A szarás(amihez te hasonlítottad) viszont nem kifejezetten szórakozás, bár ki tudja.
na jó igazad van, de nézzük pl. a középkori festészetet, vagy akár a romantikát, amit én azért nem tartok müvészetnek, mert egy cseppnyi eredeti gondolat sincs benne.Az tény, hogy gyönyörüek, meg hogy zsenik voltak azok az alkotók, de akkor is - reprodukció volt minden, és nem produkció, vagyis isteni akarat.Ennek persze megvan a történelmi háttere (vallásosság).
Má' ne haraguggy, de szerintem ez sík baromság. Mamost ennek alapján télleg föl nem tudom fogni, hogy Te hogyan értheted meg egy "modern krixkraxnak" az értelmét, ha még a "klasszikus képeken" sem vagy képes fölfedezni a belső mondanivalót? Az egy sülthülyeség, hogy régen "nem voltak kreatívak", meg hogy "csak a természetet másolták"...igen felületes kijelentések.
Na tényleg hagyjuk a képeket mer' bazira nem értek hozzájuk, de te még annyira se' mint én.
eccere válaszoltál a saját kérdésedre is ("Mitől legemberibb dolog a félelem bazz?:) ")
Na, nemelég hogy ilyen brutális közhelyekkel("a félelem a legemberibb érzés") mérgezed a topikot, és még ez is, hehe:)
Most hol számít az, hogy én félek-e vagy nem, mikor én nem vagyok ember. T'od hogy értem, és persze iylen értelemben te sem vagy az.
ha ember vagy, akkor vagy szeretsz, vagy félsz.Félni lehet a szeretet hiányától, haláltól, élettöl, fájdalomtól vagy épp annak a hiányától hehe.
Te pedig a haláltól félsz, ettöl lettél emberibb.
faszom, ezt nem lehet eldönteni. Honnan tudod, hogy félsz-e a haláltól, vagy csak különösebben nem akarsz meghalni? Ezért lenne fontos egy igazi "határhelyzetet" megélni, mint pld a megfutamodás=gyávaság vagy a harc az utolsó töltényig esete, amikor az élet kész tények elé állít. Ebben a helyzetben minden kiderülne.
Ugye nem eccerü? A semlegesség a legkényelmesebb. mióta szereted te a kényelmet?
(megin félrebeszélek?)
Esetleg má annyira el vagy szállva hogy az életet amolyan mellékes dolognak tartod :))
Mi? Én azt mondtam, hogy a semlegesség unalmas fasz langyos dolog, néhol meg egyenlő a gerinctelenséggel. Jah el vagyok szállva, de tod szeretek néha visszaszállni a testembe és játszani a saját szerepemet, figyelem magam kívülről és saját magam szórakoztatására playelem a róleomat, hehe:))
mélyebb??? bazmeg, ez a trilógia maga a forditott biblia, faszom! Az antikrisztus születése!
Há' nem erre vulgáris értelmére gondoltam kifejezetten, hanem ami még emögött van.
Te tényleg nem vetted volna észre?? A sztár (csillag) vajon nem a Lucifer (fényhozó -és szintén csillag -hisz pl. románul az esthajnalcsillag neve: Luceafarul) jelképe, csak hogy a legegyszerübbet illusztráljam??
Eh, nem erre gondolok...engem Lucifer nagy kálváriája éppúgy nem tud meghatni, hidegen hagy.(ja, az Arcturus szövegeket nem töltötted le a netről??:-)
"A rebel I was, radiant my glow, afar,
My wisdom fathomed by the morningstar") hehe.
szal tőlem lehet Lucifer, különben őszintén szólva, nem tudnám definiálni, hogy ki is az a Lucifer. Te tudod? (a szokásos sablon szöveg, hogy ő az Ördög/antikrisztus/letaszított...stb az nem érdekel)
Vajon a villám-logó az Antichrist Superstar cédén nem az Übermensch jele??? A nagy délidö? The moon has now eclipsed the sun...the time has come for bitter things...stb.
Én vagyok a villám a sötét felhő mögül, ehehe:)
Biztosan így érti, de Manson hol van má' Hitler villámaihoz képest, ehhe?:)
És akkor itt van ez a köcsög MM.Kiáll a kamerák elé, mert csak igy szerezhet hatalmat ma.Saját magát feszíti keresztre ezáltal.Ö lesz a bünbak, a pletyka, a "fake", az álmüvész.
Kiáll a kamerák elé, és aszongya a Reflecting god-ban: shoot/shoot/shoot here, mothafuckers.
Na ez az aspektus megin' hidegen hagy, mer' most erre én aszondom, hogy: naés? Ez még mindig elég üres egy dolog. A lényeg?
Egy szó mint száz: MM alkotása valóban az, aminek szánták: egy antibiblia.És vérrel írta, márpedig csak azt érdemes elolvasni, amit vérrel írtak, nein? :))
Aha, tehát ez lényeg? Vérrel? Fú bazzeg, ne legyé' má' ennyire költői(hehe) mer' így nem értek egy mukkot se':-Đ
Antibiblia? Hát ez hogy jött ki?:) (na, mi mást is írhatna egy laveyista bazzeg)
Na jó, de mit jelent az, hogy antibiblia? (nem, tényleg nem szivatlak)
Kurva életbe, ezt mondtam én is már száz éve.Tudod mit bazeg? Menny végig meztelenül a váciuccán hehehe...
Ezér szerettem Yossariant, aki legszivesebben egyedül hevert a strandon, meztelenül, mer felöltözve soha nem érezte jól magát.
Ne keverjük a kettőt...Yossarian ettől függetlenül humánus jellemvonásokkal lett felruházva, akármit mondasz. "szarokavilágba, de azér'helyénvanaszívem" - az ilyenektől tudok a legjobban kiakadni bazzeg: ez a liberálhumanizmus ideálképe. Oscarschindler...stb hányingerem van.
Ja de ez nem befolyásolja a zene értékét, hiszen a mushroom szvsz. a lény mellett foglal álláspontot.Mint ahogy te is szeretted azt a sutyerák kevinkosztneres postásfilmet, mer a gonosz tábornok.
ja. jaja.
Oké, akkor én is visszapostázom a te lemezeidet.Írok addig egy goa-zenés cd-t, és a nevergreentöl is szerzek valamit.Nekem ugyan megvan az elsö albuma is, de kazettán és otthon.
A többi, újabb lemezét nem ismerem(van még vagy 3), de ha szerzek vmit, elküldöm.
Nevergreennek összesen 4 lemeze van, a legutolsót nemrég megvettem, szerintem jó, habár a stílus teljesen más.
Jövő héten megy a csomag.
"új középkor virrad lánctalpak nyomán!" (...halott angyal őrzi, a nyugati kánaáánt)
nekem meg az a kedvenc sorom, ho'
"zúg a csőcselék, üvölt a nép;
szép új világ készül"
meg az Idegen vér, csak annak most nem jut eszembe pontosan a szövege.
TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL TV ISTEN N TV ISTEN N TV ISTEN N ÉLNI KELL
"Úgy értem, egy konkrét szakállas faszit le lehet gyozni, de egy allah névre keresztelt szoftvert, vagy mittoménmit, szellemet...? "
Miért, le kell győzni? Ez kb olyan, mintha a könyved szereplői föllázadnának ellened.
Naná hogy le kell.Még akkor is meg kell próbálni, ha tudom, hogy felsöbbrendü :)
És sokkal inkább nevezhető passziónak, mint munkának (ti. müvészet)
Hát igen, én nem is neveztem munkának - de valahogy mellékfoglalkozásna se tartanám.
Kézügyesség nélkül pedig a legkreatívabb ember se' lesz kiváló festő, akármit is mondasz, mert ahhoz mindkettő képesség szükséges.
Ugyan, ott van pl. Van Gogh :) na jó igazad van, de nézzük pl. a középkori festészetet, vagy akár a romantikát, amit én azért nem tartok müvészetnek, mert egy cseppnyi eredeti gondolat sincs benne.Az tény, hogy gyönyörüek, meg hogy zsenik voltak azok az alkotók, de akkor is - reprodukció volt minden, és nem produkció, vagyis isteni akarat.Ennek persze megvan a történelmi háttere (vallásosság).
De ki a lófaszt érdekel, én ezentúl sem fogom festészetnek tartani a rendkívül kreatívan elnevezett, de véletlenszerűen összevissza szart képet, a "harmonikus négyzeteket" meg a stb-t.
asszem az a baj, hogy engem a festészet kibaszottul nem érdekel, a müvészet alatt elsösorban az irodalmat értem, nade mindegy.Oda nem kell kézügyesség, ugye.
Nem t'om, én úgy semlegesen állok hozzá mostanában: igazából nincs miért élnem, de az életet sem utálom. Bár az is lehet, hogy csak félek meghalni
nalátod.
eccere válaszoltál a saját kérdésedre is ("Mitől legemberibb dolog a félelem bazz?:) ")
ha ember vagy, akkor vagy szeretsz, vagy félsz.Félni lehet a szeretet hiányától, haláltól, élettöl, fájdalomtól vagy épp annak a hiányától hehe.
Te pedig a haláltól félsz, ettöl lettél emberibb.
vissza a témához: ezt a semlegességet ha jól emlékszem kifejezetten gyülölted valamikor,nem??
most már rajtam a sor hogy kioktassalak: vagy-vagy!
Ugye nem eccerü? A semlegesség a legkényelmesebb. mióta szereted te a kényelmet?
(megin félrebeszélek?)
Esetleg má annyira el vagy szállva hogy az életet amolyan mellékes dolognak tartod :))
Mijaz, hogy unalomból élni? Unalomból meghalni lehet max. Úgyérted unalomból cselekedni?
igen igen, te...unalomból cselekedni, esszontam én is
Ezt a modern sztár nagy halála témát egyébként marhára nem tudom átérezni, de azt gyanítom emögött vmi sokkal mélyebb dolog is van.
mélyebb??? bazmeg, ez a trilógia maga a forditott biblia, faszom! Az antikrisztus születése! Te tényleg nem vetted volna észre?? A sztár (csillag) vajon nem a Lucifer (fényhozó -és szintén csillag -hisz pl. románul az esthajnalcsillag neve: Luceafarul) jelképe, csak hogy a legegyszerübbet illusztráljam?? Vajon a villám-logó az Antichrist Superstar cédén nem az Übermensch jele??? A nagy délidö? The moon has now eclipsed the sun...the time has come for bitter things...stb.
Ez a Manson Nietzsche-böl táplálkozott, nem gondoltad volna? És hogy kerül ide a sztár??
Gondolj bele: a mai korban a tévé az isten. A kommunikáció, vagy mi a fasz.Internet, mobil, hasonlók.Ezekkel hülyítik a népet.
Namost ha bekerülsz a tévébe, te vagy isten.Te vagy a király.Ez amerikára, aki ugye a világ ura, hatványozottan igaz.Ezér is mondja MM, hogy "the camera will make you god" az egyik dalban.
Ugyanakkor ez a tévé pusztít is, folyamatosan örli a bekerülö arcokat, hatalmas száj és kloáka eccere, egy olyan fegyver, amit az ember maga ellen fordít.
És akkor itt van ez a köcsög MM.Kiáll a kamerák elé, mert csak igy szerezhet hatalmat ma.Saját magát feszíti keresztre ezáltal.Ö lesz a bünbak, a pletyka, a "fake", az álmüvész.
Kiáll a kamerák elé, és aszongya a Reflecting god-ban: shoot/shoot/shoot here, mothafuckers.
És a shoot az a fényképezésre is értendö az angol nyelvben ugye.Na az ilyen piti apróságokban kell megtalálni a lényeget.
Egy versben (hoppá a bölcsész) minden, ismétlem: MINDEN kibaszott szó fontos, ugyanis a regénnyel ellentétben süríteni kell, és csak a lényeg kristályosodhat ki.
Manson soha nem tekintette magát zenésznek, énekelni se nagyon tud, viszont szövegei csillognak.
Egy szó mint száz: MM alkotása valóban az, aminek szánták: egy antibiblia.És vérrel írta, márpedig csak azt érdemes elolvasni, amit vérrel írtak, nein? :))
Nane:) ja nem értem, mer' egyszer azzal jössz, hogy nem szeretsz senkit, egyszer meg azzal, hogy nem érzed hogy szeretnek. Jah ez valahogy így van tényleg. Ha nem érzed az egyiket, akkor a másikat se fogod.
Mindegy, hagyjuk a szeretet.Love fades, but hate is forever (Marilyn Manson)
Különben is, te pont olyan érzéketlen tuskó vagy, mint én, ehe:)
Hehe, tényleg??
Az emberi dolgoktól egyébként herótom van, utálok emberként viselkedni, olyan, mintha csak kényszerűségből álcáznám magam.
Kurva életbe, ezt mondtam én is már száz éve.Tudod mit bazeg? Menny végig meztelenül a váciuccán hehehe...
Ezér szerettem Yossariant, aki legszivesebben egyedül hevert a strandon, meztelenül, mer felöltözve soha nem érezte jól magát.
Én is pont így érzem magam: álruhában.
És fogalmam nincs, mi van a ruha alatt.Gép, állat?
Nem bazzeg hanem a Június 4-ből az öntömjénező "amerika újramegmenti a világot" megabaromságból. Szal tiszta csalódás, he?:)
Ja de ez nem befolyásolja a zene értékét, hiszen a mushroom szvsz. a lény mellett foglal álláspontot.Mint ahogy te is szeretted azt a sutyerák kevinkosztneres postásfilmet, mer a gonosz tábornok.
amúgy miről szól a múltkori szöveg?
Igen.
ui: zenékkel hogy állsz? Mer én nemsokra küldöm vissza a cd-idet, vmi zenét si küldök még.
Van még goa-zenéd/nevergreen lemezed?
Oké, akkor én is visszapostázom a te lemezeidet.Írok addig egy goa-zenés cd-t, és a nevergreentöl is szerzek valamit.Nekem ugyan megvan az elsö albuma is, de kazettán és otthon.
A többi, újabb lemezét nem ismerem(van még vagy 3), de ha szerzek vmit, elküldöm.
Na és ennek akkor mi az értelme? Mi értelme van olyasvalamiben hinni, amin úgysem tudok ÉN változtatni, mivelhogy felettem áll?
Mittomén, csak annyiban áll feletted, amennyiben azt mondod magadról, hogy "egy vagyok a sok közül".
Úgy értem, egy konkrét szakállas faszit le lehet gyozni, de egy allah névre keresztelt szoftvert, vagy mittoménmit, szellemet...?
Miért, le kell győzni? Ez kb olyan, mintha a könyved szereplői föllázadnának ellened.
nene...nézd meg az elso beszólásodat...a muvészet ugyanolyan biológiailag meghatározott folyamat mint a vizelés...ki kell jönnie az egyénbol, mert ha nem, akkor az illeto megorül, beteg lesz a teste, az agya.Értem ezt az igazi muvészekre, akik nem passzióból és kézügyességük folytán festegetnek várromokat és naplementéket.
Ehe, majdnem. De nem biológiai dolog, és nem feltétlen kell kijönnie sem, mert az igazi műalkotás a művész agyában jön létre, amit materiálisan létrehoz, az csak satnya másolat. És sokkal inkább nevezhető passziónak, mint munkának vagy kényszerű salakürítésnek(bár az a szó, hogy salak, tökéletesen illik néhány "modern művész" alkotásaira, hehe:).
Kézügyesség nélkül pedig a legkreatívabb ember se' lesz kiváló festő, akármit is mondasz, mert ahhoz mindkettő képesség szükséges. Ja, persze ma má' nem. De ki a lófaszt érdekel, én ezentúl sem fogom festészetnek tartani a rendkívül kreatívan elnevezett, de véletlenszerűen összevissza szart képet, a "harmonikus négyzeteket" meg a stb-t.
A muvészet annyival felsobbrendubb a szarásnál, hogy szelektív betegség, és áldozatai erosebb értelemmel vannak megátkozva.
Na most ez sem teljesen igaz, de a lényeg hogy felsőbbrendű, tehát ha jól értem végül is egyetértesz ehe:)
Én meg azér nem leszek öngyilkos, mert akkor fejet hajtanék a természetnek.Amióta sz eszemet tudom, meg akartam halni.De nem.Továbbra is kínozom magam.Kurva anyját.
Nem t'om, én úgy semlegesen állok hozzá mostanában: igazából nincs miért élnem, de az életet sem utálom. Bár az is lehet, hogy csak félek meghalni.
Egyébként félrebeszélsz megin': a természet pont akkor győz, ha kínozhat, leginkább akkor, ha még kínok közt is inkább az életért rimánkodsz, hehe:)
Unalomból élni = azért csinálok bármit is, hogy ne unatkozzak.Ezt értettem alatta
Na jó, akkor ezt felejtsük inkább el. Mijaz, hogy unalomból élni? Unalomból meghalni lehet max. Úgyérted unalomból cselekedni?
Tehát azokból lesznek a fanatikusok(mint pld én), akik nehezen unják meg a dolgokat. Ahelyett, hogy megunnák a játékot amit elkezdtek, egyre jobban belelovallják magukat, és a végén élethalálharccá változtatják.
A lényeg az, hogy a modern kor fegyvereivel, a kamerával feszítik keresztre.Ez az, amit kevesen értenek meg belole.Ha onnan indulsz ki, hogy a manson szövegeiben fegyver =kamera és fordítva, megdöbbento dolgokat lehet kihozni belole.Oké, a rossz embernek mondom ezeket :))
Ja. Legközelebb sorokkal is illusztráld(bár úgyse' fogom érteni, hehe) Ezt a modern sztár nagy halála témát egyébként marhára nem tudom átérezni, de azt gyanítom emögött vmi sokkal mélyebb dolog is van.
Bonyolult dolgok ezek, nem is várom el egy ilyen érzéketlen tuskótól, mint te, hogy megértse.
Nem tudom, hogy ember vagyok, vagy állat, vagy gép, vagy mi.Ez nem nyálas nyafogás, hanem egy keresés.
Nane:) ja nem értem, mer' egyszer azzal jössz, hogy nem szeretsz senkit, egyszer meg azzal, hogy nem érzed hogy szeretnek. Jah ez valahogy így van tényleg. Ha nem érzed az egyiket, akkor a másikat se fogod. Különben is, te pont olyan érzéketlen tuskó vagy, mint én, ehe:)
A szeretet a legemberibb dolog a félelem után.Viszont nekem a szeretet is, a félelem is csak információk."Oké, most szerelmes vagyok...press any key to continue"...Ilyenek
Mitől legemberibb dolog a félelem bazz?:)
Namind1 lényeg hogy ez nálam is így van szinte már gombnyomásra működik, és gombnyomásra szűnik meg. Különben az érzelemtartalékaim olyan szűkösek, hogy ha egy hétig egyfolytában be vannak kapcsolva, akkor utána hónapokig olyan leszek, mint egy hüllő. Az emberi dolgoktól egyébként herótom van, utálok emberként viselkedni, olyan, mintha csak kényszerűségből álcáznám magam.
"Ja, eszebejutott vmi. Rájöttem vmire. Tudod honnan vették a gombás trenszcsapaték azt a szöveget(nopeace...die) az ominózus szám elején?? Mármint melyik filmbol, hehe:)) Találgass:))"
nemtom, a predator 3-ból?
Nem bazzeg hanem a Június 4-ből az öntömjénező "amerika újramegmenti a világot" megabaromságból. Szal tiszta csalódás, he?:) Akkor hangzik el, mikor a foglyul ejtett űrlénnyel beszélgetnek, és megkérdezik tőle, hoyg mit akarnak. Miután a lény kimondja, hogy DIE, szitává lövik, hehe. Micsoda egy oszlopos faszság.
amúgy miről szól a múltkori szöveg?
Heil: I
ui: zenékkel hogy állsz? Mer én nemsokra küldöm vissza a cd-idet, vmi zenét si küldök még.
Van még goa-zenéd/nevergreen lemezed?
Annyira összevissza van hányva az utolsó pár beszólás, hogy le kéne törölni mindent és üres lappal kezdeni...(félreértés tisztázandó, amit én mondok a dolt betus részekben, azt idézojelbe teszem.)
"ha isten nem egy szakállas öreg szivar, akkor nincs semmi értelme..nem? "
Faszt nincs. Na példájul mostanában érdekelni kezdett a szúfizmus, aztá' ennek kapcsán olvasom egy könyvben, hogy a muszlimok pld mit értenek Allah fogalmán: "He[Allah] is nowhere described by any term that implies for Moslems what the word person implies for us"
Na és ennek akkor mi az értelme? Mi értelme van olyasvalamiben hinni, amin úgysem tudok ÉN változtatni, mivelhogy felettem áll?
Úgy értem, egy konkrét szakállas faszit le lehet gyozni, de egy allah névre keresztelt szoftvert, vagy mittoménmit, szellemet...?
Nem, akármit hordasz is össze, akkor is vannak felsobbrendu célok, amik bizony nem szükségesek alsóbbrendu életvitel fenntartásához
"ja én is igy gondoltam korábban, de mondj csak néhány példát, vizsgáljuk 'sza meg. "
faszom te jössz nekem mindig a muvészettel bazzeg, tehát legyen ez a példa oxi? A muvészet ugye felsobbrendu cél, de mint tudjuk a legtöbb ember igazán jól elvan nélküle.
nene...nézd meg az elso beszólásodat...a muvészet ugyanolyan biológiailag meghatározott folyamat mint a vizelés...ki kell jönnie az egyénbol, mert ha nem, akkor az illeto megorül, beteg lesz a teste, az agya.Értem ezt az igazi muvészekre, akik nem passzióból és kézügyességük folytán festegetnek várromokat és naplementéket.
A muvészet annyival felsobbrendubb a szarásnál, hogy szelektív betegség, és áldozatai erosebb értelemmel vannak megátkozva.
Dehogynem faszom, én is javasoltam má neked hogy nyírd ki magad, mer' úgyis meg akarsz szunni. Azér' nem halok meg mer'. Nincs olyan, hogy "na, megnézem tényleg az van-e amit gondolok". Ott má' nincs tapasztalat, ott má' csak hit van.
Én meg azér nem leszek öngyilkos, mert akkor fejet hajtanék a természetnek.Amióta sz eszemet tudom, meg akartam halni.De nem.Továbbra is kínozom magam.Kurva anyját.
"Az kurva szar dolog, ha unalomból csinálod.Ott már baj van.Vagy annak születsz, vagy nem. Unalomból csak a nihilisták élnek."
Lehet hogy nem is unalomból, de a lényeg, hogy fanatikusan, ez a lényeg: bármit, de azt fanatikusan. Másrészt meg sülthülyeségeket beszélsz, unalomból nem lehet élni. Vki nem azért lesz élo, mert elotte unatkozott - amilyen frappáns volt, olyan nagy baromság ehe.
Unalomból élni = azért csinálok bármit is, hogy ne unatkozzak.Ezt értettem alatta.
"na ezt nem vágom, manson önpusztítása csupán a fejlödés egyik fázisa.A legvégén isten lesz. "
Én is így értettem baszki. Csak éppen nem egy isten, hanem ISTEN.
Nem is isten lesz, hanem az antikrisztus.Bár lehet hogy a ketto ugyanaz.
A lényeg az, hogy a modern kor fegyvereivel, a kamerával feszítik keresztre.Ez az, amit kevesen értenek meg belole.Ha onnan indulsz ki, hogy a manson szövegeiben fegyver =kamera és fordítva, megdöbbento dolgokat lehet kihozni belole.Oké, a rossz embernek mondom ezeket :))
Nem beszéltem tele, el volt már szállva jól.Amúgy persze hogy nem szeret, csak magát szereti, mint minden intelligensebb egyén :)
Ja, de akkor továbbra sem értem mit nyafogtál, hogy "szeretnek, de én nem érzem" vagy korábban meg azt, hogy "én senkit se' szeretek". Szal most akkor mijagond?
Bonyolult dolgok ezek, nem is várom el egy ilyen érzéketlen tuskótól, mint te, hogy megértse.
Nem tudom, hogy ember vagyok, vagy állat, vagy gép, vagy mi.Ez nem nyálas nyafogás, hanem egy keresés.A szeretet a legemberibb dolog a félelem után.Viszont nekem a szeretet is, a félelem is csak információk."Oké, most szerelmes vagyok...press any key to continue"...Ilyenek.
Ja, eszebejutott vmi. Rájöttem vmire. Tudod honnan vették a gombás trenszcsapaték azt a szöveget(nopeace...die) az ominózus szám elején?? Mármint melyik filmbol, hehe:)) Találgass:))
nemtom, a predator 3-ból?
báj.
>>>>
der geist des menschen ist eine erleuchtete sphäre - ein magischer ort, der sich freigemacht hat von all den fesseln und beengungen der naturgesetze, der empirischen fakten der wissenschaften
- von allen konventionen, normen und dogmen - welcher art sie auch immer seien.
in dieser sphäre vermag der mensch binnen lidschlägen äonen und lichtjahre zu durchmessen - raum und zeit zu biegen oder gar zu brechen.
nichts kann ihn aufhalten - einzig die grenzen seines vorstellungsvermögens.
der mensch wird gottgleich - kann erschaffen und vernichten, wie es ihm beliebt.
wahrscheinlich ist dies der göttliche funke, den schon viele suchten und wenn es einen gott gibt wird man ihn dort finden und inspiration nennen.
doch welchen allgemeinen wert hat all dies, wenn es sich nicht in unsere materielle existenz übertragen läßt?
das bestreben hierzu zeichnet sich durch die gesamte geschichte der menschheit und findet nur in einem einzigen wege ausdruck: der kunst.
kein anderes mittel wäre auch nur annähernd in der lage wiederzugeben, was menschen in dieser sphäre der inspiration gefunden haben.
all die bilder, die sie wahrnahmen sind von solch kristalliner perfektion und zerbrechlichkeit, daß sie sich nie in ihrer ganzheit in die irdische welt hinübertragen lassen. nur in scherben ist dies möglich und selbst diese sind schon ein gewinn, denn der einfache versuch endet in pulverstaub, im sand einer staubwüste, der hinfortgeweht wird und in vergessenheit gerät.
der kunst ist es möglich scherben und fragmente mit sich zu nehmen und der künstler mag hoffen, daß einer unter tausend, der seine kunst betrachtet, ähnliches empfindet wie er, als er in seiner sphäre auf die suche ging.
Szükséged van egy izmusra, egy más egyén által létrehozott rendszerre.Sorsod mintegy feljánlod neki.Nem kételkedsz a rendszer "valódiságában".Non dubito, ergo...
Nem, nem így van csmeg. Először is lófaszt se izgat ki alkotta, mer' úgyis Én alkottam. Aki meg kételkedik az mindig magában kételkedik bazzeg.
Világnézet, ugyan...szilánkok...
Neszebazmeg, ki alapította meg az egoizmust?
Aha...igy lesz a királyból (holy wood) aki egyben az ember prototipusa (ADAM) és krisztus is -- az antikrisztus (ISTEN) az utolsó lemezen...jó ez a manson, majd rájössz :)
én ugyan nem hiszek benne
Szerintem ezt amit itt összehordtál bazira nem értem.
Nem kéne edzeni, ha nem lenne társadalom :) mert az nevel bele az emberbe csomó olyan fékezö tényezöt, amit majd le kell vetnie.
Vesd le a gyatyád, aztá' menj végig a váciuccán.
ha isten nem egy szakállas öreg szivar, akkor nincs semmi értelme..nem?
Faszt nincs. Na példájul mostanában érdekelni kezdett a szúfizmus, aztá' ennek kapcsán olvasom egy könyvben, hogy a muszlimok pld mit értenek Allah fogalmán: "He[Allah] is nowhere described by any term that implies for Moslems what the word person implies for us"
Nem, akármit hordasz is össze, akkor is vannak felsőbbrendű célok, amik bizony nem szükségesek alsóbbrendű életvitel fenntartásához
ja én is igy gondoltam korábban, de mondj csak néhány példát, vizsgáljuk 'sza meg.
faszom te jössz nekem mindig a művészettel bazzeg, tehát legyen ez a példa oxi? A művészet ugye felsőbbrendű cél, de mint tudjuk a legtöbb ember igazán jól elvan nélküle.
akkor mi szükséged van a testedre?
robbants fel magad, ha valóban meggyözödéses vagy.Ugyanis az nem kifogás, hogy szükséged van az anyaghoz ahhoz, hogy elérd "szellemi" célod.
A kettö nem létezhet együtt.Vagy CSAK anyag van, vagy egyáltalán nincs.
Na várjá csak megin' szereptévesztés lépett föl, ez az én szövegem volt... Dehogynem faszom, én is javasoltam má neked hogy nyírd ki magad, mer' úgyis meg akarsz szűnni. Azér' nem halok meg mer'. Nincs olyan, hogy "na, megnézem tényleg az van-e amit gondolok". Ott má' nincs tapasztalat, ott má' csak hit van. Egyébként viszont minden tiszteletem az öngyilkosoké(má' nem a gyócceres "hűdesajnálommagammentsetekmeg" lányoké, hanem a 9mm-es headbanger suicidereké).
Nem beszéltem tele, el volt már szállva jól.Amúgy persze hogy nem szeret, csak magát szereti, mint minden intelligensebb egyén :)
Ja, de akkor továbbra sem értem mit nyafogtál, hogy "szeretnek, de én nem érzem" vagy korábban meg azt, hogy "én senkit se' szeretek". Szal most akkor mijagond?
A tévé nagyon jó dolog.Teljesen el fogja pusztitani a világot.Minden áttelepül a virtualitásba.Kizárólag a neten fogunk létezni.Hurrá teknika.
Monnyuk az embert megfosztja a testétől tényleg, de a testnek vhol létezni kell. olyan, mintha beraknád magad egy csomagmegőrzőbe.
Az kurva szar dolog, ha unalomból csinálod.Ott már baj van.Vagy annak születsz, vagy nem. Unalomból csak a nihilisták élnek.
Lehet hogy nem is unalomból, de a lényeg, hogy fanatikusan, ez a lényeg: bármit, de azt fanatikusan. Másrészt meg sülthülyeségeket beszélsz, unalomból nem lehet élni. Vki nem azért lesz élő, mert előtte unatkozott - amilyen frappáns volt, olyan nagy baromság ehe.
na ezt nem vágom, manson önpusztítása csupán a fejlödés egyik fázisa.A legvégén isten lesz.
Én is így értettem baszki. Csak éppen nem egy isten, hanem ISTEN.
Ja, eszebejutott vmi. Rájöttem vmire. Tudod honnan vették a gombás trenszcsapaték azt a szöveget(nopeace...die) az ominózus szám elején?? Mármint melyik filmből, hehe:)) Találgass:))
Na de mindegy, végül is ezek tök jelentéktelen pöcs dolgok, azt nem mondhatom, hogy egyiktől vagy a másiktól vetted a világnézetedet, ez igaz.
Világnézet, ugyan...szilánkok..
"nem mersz szembenézni a valósággal, azért :))) "anything to belong"...háhá "
Tudja a gáz. Fejtsd ki. bazzeg tökre nem értem az egészet.
Szükséged van egy izmusra, egy más egyén által létrehozott rendszerre.Sorsod mintegy feljánlod neki.Nem kételkedsz a rendszer "valódiságában".Non dubito, ergo...
Egyébként én arra gondolotam, hogy lényegében a mi kis "valódi valóságunk" sem sokkal igazibb, mint egy olyan, amit a monitorban látsz. Jóvan má' tudom is mit fogok ezér kapni, ezt te már megmondtad ezer éve stb...
Söt, a monitoron sokkal valóságosabb minden.Mert ott ki lehet szépen fényezni.
Csukd be a szemed.Na, amit ott látsz, az a valóság.Heheh.
A király az egy jelkép, Isten jelképe a földön. A piramis csúcsa.
Aha...igy lesz a királyból (holy wood) aki egyben az ember prototipusa (ADAM) és krisztus is -- az antikrisztus (ISTEN) az utolsó lemezen...jó ez a manson, majd rájössz :)
én ugyan nem hiszek benne
Az élet ott kezdődik, hogy elhiszed a leglehetetlenebb dolgokat is.
"Na uram, ez a beszéd.Ez tízes beszólás volt.A lényeg. "
Örülök, hogy tetszik:) De ezt kurva nehéz elérni.
Edzeni kell rá.
Nem kéne edzeni, ha nem lenne társadalom :) mert az nevel bele az emberbe csomó olyan fékezö tényezöt, amit majd le kell vetnie.
faszom, ez kb olyan baromság, minthogy Isten konkrétan egy szakállas öreg faszi a felhők között, szal érted mire gondolok.
ha isten nem egy szakállas öreg szivar, akkor nincs semmi értelme..nem?
Nem, akármit hordasz is össze, akkor is vannak felsőbbrendű célok, amik bizony nem szükségesek alsóbbrendű életvitel fenntartásához
ja én is igy gondoltam korábban, de mondj csak néhány példát, vizsgáljuk 'sza meg.
Vannak irányzatok, amelyek szerint minden felsőbbrendű cél(filozófiai, politikai) tkp. az anyagi célok kielégítésére vezethető vissza. EZ BAROMSÁG. AZ Ő FILOZÓFIÁJUK VALÓBAN ERRE ÉPÜL, DE AZ ENYÉM NEM.
akkor mi szükséged van a testedre?
robbants fel magad, ha valóban meggyözödéses vagy.Ugyanis az nem kifogás, hogy szükséged van az anyaghoz ahhoz, hogy elérd "szellemi" célod.
A kettö nem létezhet együtt.Vagy CSAK anyag van, vagy egyáltalán nincs.
Hát ebből is látszik, hogy telebeszélted a fejét, hehe:) ilyen dolgokól nőkkel nem lehet beszélgetni, legalábbis szerintem.
Ja. Ki kell találni valami vírust, ami a tévéket támadja meg.
Tuttad hogy a monthy python angol heccgrupp eccer azt tervezte, hogy egyik tévés fellépöjén fokozatosan lecsökkenti a hangeröt minimumra.A nézö meg azt fogja hinni hogy az ö készülékében van a hiba, ezér jól feltekeri maxra.Ekkor a monthysok visszarakták volna az eredeti hangeröt, és a nézö tévéje elszállt volna.
Höhö.A menedzserük nem engedte meg.Pedig több millió tévét tönkrebasztak volna.
A tévé nagyon jó dolog.Teljesen el fogja pusztitani a világot.Minden áttelepül a virtualitásba.Kizárólag a neten fogunk létezni.Hurrá teknika.
Ehehe itt a ziccer:) Miért szerinted nekem a fasizmus nem az?:-) egyébként minden cél unalom-cél. Drámai célok nélkül drámaian unalmas lenne az élet.
Az kurva szar dolog, ha unalomból csinálod.Ott már baj van.Vagy annak születsz, vagy nem. Unalomból csak a nihilisták élnek.
Mostanában ez az önmegsemmisítés egyre szimpatikusabb dolog kezd lenni, má' nem úgy vulgáris értelemben, de ki tudj' lehet hogy Manson sem úgy érti. Még a végén szeretni fogom.
na ezt nem vágom, manson önpusztítása csupán a fejlödés egyik fázisa.A legvégén isten lesz.
Szóval a nihilista célja a semmi, mondod.Nos, a nihilista pont azért nihilista, mert még célja sincs.Szerintem.Persze a semmit is fel lehet fogni célnak (Cioran nyiltan ezt állítja), de akkor az már nem is nihilizmus, hanem még pusztítóbb valami :))
Nem rossz...:)
amúgy apropó befolyásolás: multkor geciztél velem.... most akkor többet ne halljam a szádat :D
Ja, mer igenis befolyásolnak a dolgok téged is, múltkor nem jutott eszembe hol is hallottam ezt a "megbocsátó félhomály" -dolgot, azt hittem a Vonnegut könyvben, de most, amióta több időm van a jó kis Nevergreenre, már tudom honnan vetted...:)) Szal még a beszélgetésünk hajnalán mondtad nekem ezt, valami olyasmi kapcsán, hogy neked nem jó se a sötétség se a fény, csak a félhomály vagy valami ilyesmi:) Vonneguttól meg a seggluk-hasonlatot vetted át. Na de mindegy, végül is ezek tök jelentéktelen pöcs dolgok, azt nem mondhatom, hogy egyiktől vagy a másiktól vetted a világnézetedet, ez igaz.
én valamiista vagyok.
nem mersz szembenézni a valósággal, azért :))) "anything to belong"...háhá
Tudja a gáz. Fejtsd ki. bazzeg tökre nem értem az egészet.
Hmm, a fasizmus mit is mond magáról? Tényleg...?
Vagy nem mond semmit, csak cselekszik?? Ájdontinkszó
Nem tom, annyire elvesztettem a fonalat a hosszú kihagyás miatt, hogy nem értem miről van szó. te tudod?:)
Jaj, ne.Isten nem lehet "...ista" érted? Aszontad hogy "Az ellen harcolok, ami azt mondja magáról, hogy az"...Namost Isten mondhatja magáról, hogy bazmeg én mekkora szolipszista vagyok? Ugye nem.És más mondhatja ról, hogy igen, isten szolipszista?? Hehe nevetséges.
bazzeg, egyre jobban hergel ez az izmusfóbiád, szerintem tiszta üldözési mánia, abban viszont igazad van, hogy: aki magát szolipszistának tartja, az automatikusan nem lehet Isten
Az ember olyan mint egy kibaszott számítógép.Lehet cserélni az alkatrészeit, manipulálni, szétszedni heheh.Kurva nevetséges és szánalomraméltó.
Az.
Ja, minden a tudat terméke.A monitorok teljesen be fogják szippantani az embereket, mert mindent megadnak, és elhitetik hogy az a valóság amit ott látsz.
Egyébként én arra gondolotam, hogy lényegében a mi kis "valódi valóságunk" sem sokkal igazibb, mint egy olyan, amit a monitorban látsz. Jóvan má' tudom is mit fogok ezér kapni, ezt te már megmondtad ezer éve stb...
Egyébként a "könyv a könyvben" részletekből a " erjesztőgomba+pezsgő" legfaszább szerintem.Az akkora szolipszista trip hogy az nem igaz: és totális antinihilista.
faszom, meg kell venni ezt a könyvet, má alig emléxem valamire.
ötször elmondtam: tudom hogy szeretnek, de nem ÉRZEM.Mondok egy példát: pont a tegnap feküdtem egy számomra nagyon fontos lány karjaiban.Azt mondta, imád, és szeret.Szerintem tényleg szeret engem,de én szkeptikusan fogadtam.Nem hiszem el, nem érzem, hogy valójában szeretne.(ehhez hozzájárul az is hogy amikor megkérdeztem :szerelmes vagy belém?, azt kérdezte vissza "VAGYOK egyáltalán?" :)) jó fej...
Hát ebből is látszik, hogy telebeszélted a fejét, hehe:) ilyen dolgokól nőkkel nem lehet beszélgetni, legalábbis szerintem. 1ébként ha engem kérdezel, az a csaj tényleg nem szeret "úgy igazán", legalábbis az alapján, amit elmondtál, ehe:)
Visszaolvasva tényleg hippi gyülis bukéja van, de én úgy értem hogy: ha tényleg isten vagy, mi szüksége, hogy erős kézzel uralkodj? Az sokkal brutálisabb, ha elhiteted magadról, hogy nem is létezel :))))
A faszt, ugyanolyan brutális. nem is erről van szó, egyszerűen ez tetszik és kész. A király az egy jelkép, Isten jelképe a földön. A piramis csúcsa.
Világot kell építeni, olyan hatalmasat, hogy túlnőjön minden más világot!
he?:)
Na uram, ez a beszéd.Ez tízes beszólás volt.A lényeg.
Örülök, hogy tetszik:) De ezt kurva nehéz elérni.
Edzeni kell rá.
Pont fordítva: minden amit látsz, igazság, ha tényleg isten vagy.
Anyád.Ezzel megfogtál.Vagy mégsem? Mondtam én azt a lufis dolgot...Ezt a "valóságot" én csak kivülről láttam,szóval...És akkor igazából LÁTTAM, nem cak úgy, mint hétköznap.
Mittomén, biztos magasabb tudatszintre jutottál, hehe:)) Amúgy meg egy kukkot sem értek abból amit mondasz.
Jó de akkor megfullad, márpedig ha megfulladok meghaltok :)) Istennek (nekem) nincs célja), de életben kell maradnia itt a ti valóságotokban is.
faszom, ez kb olyan baromság, minthogy Isten konkrétan egy szakállas öreg faszi a felhők között, szal érted mire gondolok.
És a nagy célok vajon nem a létfenntartás részei számodra? Nem ugyanúgy hozzádtartoznak mint a levegővétel? A különbség annyi hogy a tudaod által jöttek létre, viszont a tudatod szintén "természetes", akárcsak a maga a "létfenntartás".
Nem, akármit hordasz is össze, akkor is vannak felsőbbrendű célok, amik bizony nem szükségesek alsóbbrendű életvitel fenntartásához. A consumer életforma például tökéletesen megvan felsőbbrendű célok nélkül, csakis a testi igények kielégítését tartja fontosnak. Vannak irányzatok, amelyek szerint minden felsőbbrendű cél(filozófiai, politikai) tkp. az anyagi célok kielégítésére vezethető vissza. EZ BAROMSÁG. AZ Ő FILOZÓFIÁJUK VALÓBAN ERRE ÉPÜL, DE AZ ENYÉM NEM.
Azért mert izgalmas és kihívás :)) nihilistává akarom manipulálni az emberiséget, s akkor szépen elpusztítja magát hehe
Nocsak! akkor te mégsem vagy nihlista, hanem "még pusztítóbb valami", ehehe:)
Apropó : a tévé a demokrácia legnagyobb fegyvere, mert azzal tartja békében a népet.Ha egyik percről a másikra megszűnne a tévé, mindenki egymás torkának ugrana (legalábbis Manson szerint)
Ja. Ki kell találni valami vírust, ami a tévéket támadja meg.
á, ez nem olyan drámai cél, mint a tieid :)) csak olyan unalom-cél
Ehehe itt a ziccer:) Miért szerinted nekem a fasizmus nem az?:-) egyébként minden cél unalom-cél. Drámai célok nélkül drámaian unalmas lenne az élet.
Pont az a kategória, amit te nem szeretsz (modern művészet).A goa pont ilyen, 8-10 percen keresztül vinni valamit, ami nem is hasonlít a zenéhez első hallgatásra - ez a művészet
ja, de a Krajcweg tetszik. Lehet hogy csak a témaválasztás miatt, hehe?:)
Mostanában ez az önmegsemmisítés egyre szimpatikusabb dolog kezd lenni, má' nem úgy vulgáris értelemben, de ki tudj' lehet hogy Manson sem úgy érti. Még a végén szeretni fogom.
Na mára ennyit.
Aztán igyekezz az írással most má vizsgázzá le bazzeg. vagy exitáltá'?:)
Ja, meg a múltkori első válaszomra nem reagáltál, amikor azt mondtam, hogy a nihlista célja a semmi. (ez nem azt jelenti, hogy nincs célja, vagy igen?)
Te se reagálsz nagyon sok felvetésemre, ez má csak ilyen.Szóval a nihilista célja a semmi, mondod.Nos, a nihilista pont azért nihilista, mert még célja sincs.Szerintem.Persze a semmit is fel lehet fogni célnak (Cioran nyiltan ezt állítja), de akkor az már nem is nihilizmus, hanem még pusztítóbb valami :))
amúgy apropó befolyásolás: multkor geciztél velem, hogy Vonnegut hatására írok csomó dolgot.Most tessék, olvasom a jó kis Ciorant, és hopp, olyat látok, amitől leesik a pofám, mert asszem pont ezt írtam ide bé ezelőtt valamikor: " a hús elborzaszt", mondja az antifilozófus, "semmi közöm ehhez a bolygóhoz" - rögtön a köv, mondata, nos ez igen, pont ezt állítottam én is má ezer éve, most akkor többet ne halljam a szádat :D
én valamiista vagyok.
nem mersz szembenézni a valósággal, azért :))) "anything to belong"...háhá
Aha, meg kommunizmus se' volt, csak ál-kommunizmus, tök mindegy. Az ellen harcolok, ami azt mondja magáról, hogy az.
Hmm, a fasizmus mit is mond magáról? Tényleg...?
Vagy nem mond semmit, csak cselekszik?? Ájdontinkszó
"Kozmikus méretben nevetségessé törpülnek ezek a dicsőségek. "
Igazad van, faszság az egész. De azér' a hegymászás, az mégsem illik a sorba, hehe:)
Ez igaz baz, kevés olyan értelmetlen dolgot ismerek mint a hegymászás: pont ettől olyan nemes :))) amúgy imádok császkálni a hegyekben, szóval igazad van.
Ha egyedül csak te vagy, akkor nem lehetsz "rosszindulatú", illetve nevezheted magad annak, de az equivalens azzal, mintha "jóindulatúnak" neveznéd magad.
Ez részben igaz, tehát magad előtt valóban nem lehetsz pl. "rosszindulatú", de a kreatúráid (színészek) szemében igen: ugyanis felállítasz egy bizonyos értékrendet, melyben van + és -, ugye, alkotás meg rombolás.Ezekkel az értékekkel felruházod a teremtményeidet, tehát ők meg fogják tudni határozni, hogy milyen vagy (az ők szempontjukból, ofkoz).
Jaj, ezt ne. Isten csak szolipszista lehet, úhogy csönd.
Jaj, ne.Isten nem lehet "...ista" érted? Aszontad hogy "Az ellen harcolok, ami azt mondja magáról, hogy az"...Namost Isten mondhatja magáról, hogy bazmeg én mekkora szolipszista vagyok? Ugye nem.És más mondhatja ról, hogy igen, isten szolipszista?? Hehe nevetséges.
Isten=minden.Lehetetlen kategorizálni
Ezért van az, hogy aki magát szolipszistának tartja, az automatikusan nem lehet Isten :)))
"Én már eljutottam arra a szintre, hogy a "világot" egy gömb (tán bolygó) felszínére kivetítve láttam "
be voltál szívva?:)
Eleinte persze hogy.De most már józanon is.
"A monitorok pont a szimulált 3d-vel ejtik rabul az embereket.Sík kétdimenziós képernyők - de mégis "beleéljük" magunk. "
Egyébként figyelemreméltó. Igen, a tér is csak a tudat terméke.
Ja, minden a tudat terméke.A monitorok teljesen be fogják szippantani az embereket, mert mindent megadnak, és elhitetik hogy az a valóság amit ott látsz.A tudat könnyen alkalmazkodik.Ha én pl. kivenném az agyadat és beültetném egy más férfi testébe (tegyük fel hogy simán túléled) richtig megszoknád és pár év múlva magadénak tekinetnéd az idegen testet.Sőt, mi lenne ha az emlékeidet is feltupíroznánk :)) élményeket törölnénk ki belőle meg ilyenek.Az ember olyan mint egy kibaszott számítógép.Lehet cserélni az alkatrészeit, manipulálni, szétszedni heheh.Kurva nevetséges és szánalomraméltó.
Jó, a vonnegut könyvben vonnegut az isten, de az ominózus könyv-a-könyvben trout könyvben nem erről volt szó, hanem arról, hogy van egy, azaz egy db gondolkodó, szabad akaratú teremtmény, a többi meg robot. De azér' most má' úgy érzem, hogy te nem erre gondolsz szolipszizmus gyanánt, szerencsére.
Na ezt átnézem a könyvben mer nem emlékszem pontosan a sztorira, majd reagálok.Egyébként a "könyv a könyvben" részletekből a " erjesztőgomba+pezsgő" legfaszább szerintem.Az akkora szolipszista trip hogy az nem igaz: és totális antinihilista .
"Másrészt ismétlem: nem éreztem, hogy szeretnének.És nem is nagyon igényelem már. "
Mi vaaan? A múltkor pont mást mondtál... Azt, hogy téged sokan szeretnek, de te nem szereted viszont őket, tehát szabad vagy vagy mi. Most meg nem szeretnek?:)
ötször elmondtam: tudom hogy szeretnek, de nem ÉRZEM.Mondok egy példát: pont a tegnap feküdtem egy számomra nagyon fontos lány karjaiban.Azt mondta, imád, és szeret.Szerintem tényleg szeret engem,de én szkeptikusan fogadtam.Nem hiszem el, nem érzem, hogy valójában szeretne.(ehhez hozzájárul az is hogy amikor megkérdeztem :szerelmes vagy belém?, azt kérdezte vissza "VAGYOK egyáltalán?" :)) jó fej...
"Máson akarod gyakorolni a hatalmad, vele akarod érzékeltetni erődet? Szükséged van rá, hogy elismerjék nagyságodat? "
Ne haragudj, de miféle pöcs egy szöveg ez?:)
Visszaolvasva tényleg hippi gyülis bukéja van, de én úgy értem hogy: ha tényleg isten vagy, mi szüksége, hogy erős kézzel uralkodj? Az sokkal brutálisabb, ha elhiteted magadról, hogy nem is létezel :))))
"Eleve kalickába születtél, ne má.S te azt tűzöd ki feladatul, hogy kimenekülj onnan.Ugye. "
Aha. Vagy azt, hogy építek egy kalickát magamnak.
Te örök szolga, teee :)))
Világot kell építeni, olyan hatalmasat, hogy túlnőjön minden más világot!
Na uram, ez a beszéd.Ez tízes beszólás volt.A lényeg.
Sőt: csak azokban a dolgokban hiszek, amelyek kétségbeesetten lehetetlenek.
Anyád.Ezzel megfogtál.Vagy mégsem? Mondtam én azt a lufis dolgot...Ezt a "valóságot" én csak kivülről láttam,szóval...És akkor igazából LÁTTAM, nem cak úgy, mint hétköznap.
IGEN, AKINEK NINCSEN CÉLJA, AZ LEÜL A SEGGÉRE, ÉS NEM VESZ TÖBBET LEVEGŐT. ENNYI AZ EGÉSZ.
Jó de akkor megfullad, márpedig ha megfulladok meghaltok :)) Istennek (nekem) nincs célja), de életben kell maradnia itt a ti valóságotokban is.
Ha lemondasz a "nagy célokról" jönnek a silány célok, amiket a létfenntartás ösztönei vetítenek eléd
És a nagy célok vajon nem a létfenntartás részei számodra? Nem ugyanúgy hozzádtartoznak mint a levegővétel? A különbség annyi hogy a tudaod által jöttek létre, viszont a tudatod szintén "természetes", akárcsak a maga a "létfenntartás".
Mi a ráknak akarod őket manipulálni, ha egyszer célod sincs?:)
Azért mert izgalmas és kihívás :)) nihilistává akarom manipulálni az emberiséget, s akkor szépen elpusztítja magát hehe
Apropó : a tévé a demokrácia legnagyobb fegyvere, mert azzal tartja békében a népet.Ha egyik percről a másikra megszűnne a tévé, mindenki egymás torkának ugrana (legalábbis Manson szerint)
"és célommá tűzöm e manipuláló hatalmak még veszélyesebbé tételét. "
Vigyázzá', ez még akár a gyenge pontoddá is válhat...ehe:)
á, ez nem olyan drámai cél, mint a tieid :)) csak olyan unalom-cél
De mégegyszer megkérdezem: nem érted véletlenül mit ismételgetnek az ötös számban?(stahlerne schwingen)
Csak az elejét:
"Wenn einer von uns fallen soll, der andere steht für zwei"
(ha egyikünk meghalna, a többi kettő helyett álljon)
Ezután nem nagyon lehet kivenni mit is mond, valami "mindegyik harcosnak" (für jeden kampfer) "bajtársnak lenni" (kamaraden sein)
Talán azt mondja: minden harcosnak az a feladata, hogy bajtárs legyen.
Esetleg ha te érted, írd le fonetikusan, megfejtem valahogy.
Mijaz, hogy a Bolt nem elég durva? Na ne akassz ki!:) (..)
Mélyebben hörgő, vagy szélsőségesebb zenét játszó csapat rengeteg van, de súlyosabb, az nem sok...
Na igen, de nekem ott kezdődik a durva, amikor beszarok a hörgéstől meg fúrószerű gitártépéstől.A Bolt tényleg súlyos riffeket produkál, de számomra belefér a "hallgatható" kategoriába, ami azt jelenti hogy nem durva :)
Na és az Ulver? Egyébként ugyanaz a fazon a fő-énekes(meg a főnök is) az Ulverban és az Arcturusban(biztos rájöttél).
Nagyon hasonlított, olvastam is valahol, éreztem is valamit :)) tényleg jó zene
Kicsit vissza a Krajcvéghez: ezek aztán kurvára összevissza zenét csinálnak, és pont ettől lesznek rohatt jók.Nem logikus, nem szimmetrikus, nehezen emészthető.Pont az a kategória, amit te nem szeretsz (modern művészet).A goa pont ilyen, 8-10 percen keresztül vinni valamit, ami nem is hasonlít a zenéhez első hallgatásra - ez a művészet.
Tehát én mint szolipszista - cél nélküli vagyok.Látod?
Ja, meg a múltkori első válaszomra nem reagáltál, amikor azt mondtam, hogy a nihlista célja a semmi. (ez nem azt jelenti, hogy nincs célja, vagy igen?)
Ezt nem értem...Nem hiszel a semmiben, a nihilizmusban?
Nem, én valamiista vagyok.
Ugyanis én nem hiszek a demokráciában - és az azt jelenti, hogy szerintem nincs is demokrácia.
Aha, meg kommunizmus se' volt, csak ál-kommunizmus, tök mindegy. Az ellen harcolok, ami azt mondja magáról, hogy az.
Fájdalmat, vágyat: tkp. egész életünket arra áldozzuk fel, hogy kielégítsük ezeket az igényeket.Ettől vagyunk emberek.Sajnos.És a test ezen gyengeségeiből csinálunk művészetet: felajnározzuk a szerelmet, az fájdalom legyőzését, egy hegy megmászását.Kozmikus méretben nevetségessé törpülnek ezek a dicsőségek.
Igazad van, faszság az egész. De azér' a hegymászás, az mégsem illik a sorba, hehe:)
ezt a játékot a színészek rendezik
:))) és te tartod magad szolipszistának...te csak az akarsz lenni, right? Másképp nem mondanál ilyet, hisz ezzel elimináltad isteni mivoltodat.
Öőőőő...bazzeg. Na jó, ezt megszívtam. A színészek csak azt hiszik magukról, hogy.
Abban mondják folyton a színészek, hogy "valami nincs rendben ezzel a világgal"...Hehe, sejtik, hogy alkotójuk milyen rosszindulatú.
Mijaz, hogy "rosszindulatú"? Magadra gondolsz?:) Hát mondjuk ez má' megin' nem szolipszizmus. Ha egyedül csak te vagy, akkor nem lehetsz "rosszindulatú", illetve nevezheted magad annak, de az equivalens azzal, mintha "jóindulatúnak" neveznéd magad.
Én vagyok isten.Isten lehet szolipszista? Na siehst du
Jaj, ezt ne. Isten csak szolipszista lehet, úhogy csönd.
nincs erre szüksége, hisz már eljutott a kivánt pontig.Úgy tekint testére mint egy maszkra, mint egy kapura, amelyen keresztül tartja a kapcsolatot a "valósággal"
Jól van, akkor sincs kis egója, nincs "teste", és ebbe már nem tudsz belekötni. Szerintem fölösleges szőrszálhasogatás volt:)
Én már eljutottam arra a szintre, hogy a "világot" egy gömb (tán bolygó) felszínére kivetítve láttam
be voltál szívva?:)
Akárcsak a tévében.A monitorok pont a szimulált 3d-vel ejtik rabul az embereket.Sík kétdimenziós képernyők - de mégis "beleéljük" magunk.
Egyébként figyelemreméltó. Igen, a tér is csak a tudat terméke.
Meg miaz hogy isten meghalt? Az író volt maga az isten.
Faszt. Ne beszélj félre. Jó, a vonnegut könyvben vonnegut az isten, de az ominózus könyv-a-könyvben trout könyvben nem erről volt szó, hanem arról, hogy van egy, azaz egy db gondolkodó, szabad akaratú teremtmény, a többi meg robot. De azér' most má' úgy érzem, hogy te nem erre gondolsz szolipszizmus gyanánt, szerencsére.
Én egy lányt valójában akkor szeretek, amikor nincs mellettem: abban a pillanatba, ahogy személyesen porondra lép, eltűnik a varázsa.
Ja, de szerintem ez mással is így van.
Másrészt ismétlem: nem éreztem, hogy szeretnének.És nem is nagyon igényelem már.
Mi vaaan? A múltkor pont mást mondtál... Azt, hogy téged sokan szeretnek, de te nem szereted viszont őket, tehát szabad vagy vagy mi. Most meg nem szeretnek?:)
Jah, mi értelme a hatalomnak, ha nem bánthatunk senkit, ugye.Túlságosan primitív felfogás.Máson akarod gyakorolni a hatalmad, vele akarod érzékeltetni erődet? Szükséged van rá, hogy elismerjék nagyságodat?
Ne haragudj, de miféle pöcs egy szöveg ez?:)
Eleve kalickába születtél, ne má.S te azt tűzöd ki feladatul, hogy kimenekülj onnan.Ugye.
Aha. Vagy azt, hogy építek egy kalickát magamnak.
Nade mivan ha nincs is kalicka? Ha én nem fogadom el a szabályokat, amik egyetemesen "nyilvánvalóak".Az élet ott kezdődik, ha kétségbe vonjuk a valóság valóságtartalmát.
Ez az, "igazából" nincs kalicka. Az élet ott kezdődik, hogy elhiszed a leglehetetlenebb dolgokat is.
Mivan, ha minden amit látsz, hazugság - még az is, amiben hiszel, vagy hinni próbálsz
Cél kell neked? Anélkül nem érdemes élni? A magadfajtának tényleg nem, sőt, lehetetlen.A cél éltet.Függesz tőle.Ha elveszik, meghalsz.Gyenge pontoddá válik.
IGEN, AKINEK NINCSEN CÉLJA, AZ LEÜL A SEGGÉRE, ÉS NEM VESZ TÖBBET LEVEGŐT. ENNYI AZ EGÉSZ.
Ha lemondasz a "nagy célokról" jönnek a silány célok, amiket a létfenntartás ösztönei vetítenek eléd. Azt hiszed legyőzted a "célt"? Lófaszt.
Ha nincs cél, semmit nem vehetnek el tőled, életedet kacagva dobod oda: tessék, nekem úgysem volt ELÉG.
Hát a transzcendens célokat meg mégúgyse vehetik el...
Figyelj, egy költő, ha benne megfogalmazódik valami egészen megrengető és szép gondolat, akkor felfogja, hogy ez egy átlagon felüli folyamat.Ezt szavakba önti,és publikálja: tudja, az igazi értéket csak a hasonszőrűek fogják megérteni, akárcsak egy nobel-díjas kémiai felfedezést.
Tök mindegy, akkor se az a célja, hogy a paréjok ne értsék, az má' csak mellékes következmény. De igazad van, te vagy a bölcs-ész:)
Én pl. olyan irányba próbálom fordítani tanulmányaimat, hogy én legyek a közvetítő a nép és a művészet között.Manipulátor akarok lenni :))
Mi a ráknak akarod őket manipulálni, ha egyszer célod sincs?:)
Ezért aztán megemelem a kalapom minden média előtt, és célommá tűzöm e manipuláló hatalmak még veszélyesebbé tételét.
Vigyázzá', ez még akár a gyenge pontoddá is válhat...ehe:)
Kreuzweg: ezek vannak olyan elszálltak mint a goa-zenészek :))
Azám. De mégegyszer megkérdezem: nem érted véletlenül mit ismételgetnek az ötös számban?(stahlerne schwingen)
Fű, ma is nagyon gyér voltam, nem tudok gondolkodni mostanában.
Mijaz, hogy a Bolt nem elég durva? Na ne akassz ki!:) Bazzeg, olyan bgittyó-hangzás van ott, hogy csak. Mintha többszáz repülő-erőd légcsavar-dongását hallanád. Mélyebben hörgő, vagy szélsőségesebb zenét játszó csapat rengeteg van, de súlyosabb, az nem sok...
Na és az Ulver? Egyébként ugyanaz a fazon a fő-énekes(meg a főnök is) az Ulverban és az Arcturusban(biztos rájöttél).
"Jó, de ezen logika szerint mindenkinek van célja - egyeseknek meg pont az a céljuk, hogy megtagadják e cél létezését/elérését. "
Hát pontosan ezt mondom. A cél alól nem lehet kibújni.
"Szerinted egy istennek van célja? Vagy csak unalomból teszi? :) "
Ja. Isten olyan, mint a lárpurlár.
Tehát én mint szolipszista - cél nélküli vagyok.Látod?
Azér mer nihilista vagy.Esetleg az leszel előbb utóbb :)
Ja, majdnemhogy az vagyok, de mégis éppenpont az ellentéte
Ezt nem értem...Nem hiszel a semmiben, a nihilizmusban?
Hogy lehet olyasmi ellen harcolni, amiben nem hiszel? Hát én nem is hiszek benne, de ők hisznek, és én ellenük harcolok. Kérdezd meg Régen elnököt hogy lehetett a kommunizmus ellen harcolni
Igen, igen...persze én másként értelmeztem.Ugyanis én nem hiszek a demokráciában - és az azt jelenti, hogy szerintem nincs is demokrácia.
Mondjuk te akkoriban szerintem inkább azt mondtad, hogy a testet meg kell szüntetni, helyette robottest kell, mer' az nem érez fájdalmat vagy vmi ilyesmit.
Fájdalmat, vágyat: tkp. egész életünket arra áldozzuk fel, hogy kielégítsük ezeket az igényeket.Ettől vagyunk emberek.Sajnos.És a test ezen gyengeségeiből csinálunk művészetet: felajnározzuk a szerelmet, az fájdalom legyőzését, egy hegy megmászását.Kozmikus méretben nevetségessé törpülnek ezek a dicsőségek.
Szal a lényeg az, hogy abban reménykedem, hogy Cioran má' annyira elvetemült, hogy majd megcsömörlesz az egész zülléstől vagy mittomén, hehe:)
Nem, mert saját gondolataimat látom vissza benne.
ezt a játékot a színészek rendezik
:))) és te tartod magad szolipszistának...te csak az akarsz lenni, right? Másképp nem mondanál ilyet, hisz ezzel elimináltad isteni mivoltodat.
Ha minden igaz, akkor a rendező az a "mozdulatlan mozgató" megfelelője:) Csak éppenséggel nem kell elítélni senkit.
na, kezded érteni: de én azt mondom, mindenkit el kell itélni.Persze ezáltal magadat itéled el tkp., de pont ez a lényeg.Láttam egy nagyon jó filmet Lynchtől, a Blue Velvet-et.Abban mondják folyton a színészek, hogy "valami nincs rendben ezzel a világgal"...Hehe, sejtik, hogy alkotójuk milyen rosszindulatú.
De akkor most mi a bajod a szolipszizmussal?:)
Én vagyok isten.Isten lehet szolipszista? Na siehst du.
Úgy fér meg, hogy a szolipszista utána már csak úgy tekint a testére/személyére, mint egy robot-szereplőre. igazi önmagát nem áldozza fel, csak a kis egoját, de erre is csak az képes, aki vmilyen szinten szolipszista.
A szolipszista nem áldozza fel kis egóját sem: nincs erre szüksége, hisz már eljutott a kivánt pontig.Úgy tekint testére mint egy maszkra, mint egy kapura, amelyen keresztül tartja a kapcsolatot a "valósággal".Én már eljutottam arra a szintre, hogy a "világot" egy gömb (tán bolygó) felszínére kivetítve láttam.És ez a gömb csak úgy lebegett előttem.Akkor lépett fel az az efektus is, hogy amolyan fél-háromdimenziósan voltam jelen a "valóságban": ezt úgy kell elképzelni, hogy a "valóság" egy hatalmas, puha léggömb, és te arccal belesüppedsz, te valójában tudod, hogy a hátad mögött van az igazság.
Akárcsak a tévében.A monitorok pont a szimulált 3d-vel ejtik rabul az embereket.Sík kétdimenziós képernyők - de mégis "beleéljük" magunk.
De mi az, hogy "tápláltak"?:) Nem t'om, de mindig arra gondolok, hogy te arra gondolsz, ami a Vonnegut regényben is van a Kilgore Trout regényében, hogy a faszi az egyetlen értelmes lény(+Isten, de Isten ugye nincs, vagy közben meghalt vagy mittomén) a többi robot.
A kis egómat táplálták.Meg miaz hogy isten meghalt? Az író volt maga az isten.
Szerelmes mindenki volt má' bazzeg, nem igaz hogy te nem voltá'. Az egy dolog hogy most nem vagy az.
Igen voltam szerelmes, és most az vagyok.Én egy lányt valójában akkor szeretek, amikor nincs mellettem: abban a pillanatba, ahogy személyesen porondra lép, eltűnik a varázsa.Ez az én keresztem :)
"when all of your wishes are granted..."
Másrészt ismétlem: nem éreztem, hogy szeretnének.És nem is nagyon igényelem már.
Egy faszt. Pont nem az ellenzékiség, hanem a zsarnokság, hehe:)
Jah, mi értelme a hatalomnak, ha nem bánthatunk senkit, ugye.Túlságosan primitív felfogás.Máson akarod gyakorolni a hatalmad, vele akarod érzékeltetni erődet? Szükséged van rá, hogy elismerjék nagyságodat?
Nem vagy több egy kutyánál :)))))) idézhetném cioran-t.
"emberiségetNade az a gáz, hogy a jelen mindig szar a magunkfajtának, bármikor is éltünk volna. "
Mittomén, nem biztos, ez egyáltalán nem biztos. Ez lehet hogy csak egy maszlag, amivel meg akarnak etetni. "neked fiam minden szar lenne". Nem biztos. De ne is legyen jó, mer' különben vissza kéne repülni a kalickába vagy mi.
Eleve kalickába születtél, ne má.S te azt tűzöd ki feladatul, hogy kimenekülj onnan.Ugye.
Nade mivan ha nincs is kalicka? Ha én nem fogadom el a szabályokat, amik egyetemesen "nyilvánvalóak".Az élet ott kezdődik, ha kétségbe vonjuk a valóság valóságtartalmát.Mivan, ha minden amit látsz, hazugság - még az is, amiben hiszel, vagy hinni próbálsz.Cél kell neked? Anélkül nem érdemes élni? A magadfajtának tényleg nem, sőt, lehetetlen.A cél éltet.Függesz tőle.Ha elveszik, meghalsz.Gyenge pontoddá válik.
Ha nincs cél, semmit nem vehetnek el tőled, életedet kacagva dobod oda: tessék, nekem úgysem volt ELÉG.
Mindegy, az a lényeg, hoyg egy verset akkor se' azzal az elhatározással írnak, hogy "jaj csak nehogy egy kohómunkás véletlenül megértse, mer' akkor engem kinéznek a művészi körökből"...szal érted
Igen, persze.Látom te ezt nem nagyon érted.Elvégre én vagyok a bölcsész :)
Figyelj, egy költő, ha benne megfogalmazódik valami egészen megrengető és szép gondolat, akkor felfogja, hogy ez egy átlagon felüli folyamat.Ezt szavakba önti,és publikálja: tudja, az igazi értéket csak a hasonszőrűek fogják megérteni, akárcsak egy nobel-díjas kémiai felfedezést.A tömeg meg csak bemagolja azt, amit a felső elit odavet nekik, propagandaokokból.
Én pl. olyan irányba próbálom fordítani tanulmányaimat, hogy én legyek a közvetítő a nép és a művészet között.Manipulátor akarok lenni :))
Ezért aztán megemelem a kalapom minden média előtt, és célommá tűzöm e manipuláló hatalmak még veszélyesebbé tételét.Teljesen össze kell majd olvasztani minden elektronikus sávot.A jövő embere egy hatalmas képernyőn fog majd egyszerre telefonálni, tévézni, netezni, pizzát rendelni.Mondjuk ez már a jelen :) de tovább kell fejleszteni.
a zenei hatásokról majd számolj be feltétlen.
Bolt : semmi extra, kicsit durvábbat vártam volna, hörgősebbet...
Arcturus: na ez sokkal szebb, véresebb, szenvedélyesebb...tetszik.Mondjuk ilyen zenét már nem merek hallgatni, mert félek megölöm magam /valakit.
Kreuzweg: ezek vannak olyan elszálltak mint a goa-zenészek :))
cioran: ez az ember maga a vákum középső ujja
_________
byte
Hát, a nihilizmus, mint olyan, kizárja még a létezést is :)
Nem zárja ki, csak a célja a semmi.
Jah, hát nem is vártam volna el, hogy beismerd.
Mi van?:) Beismertem hogy nem vagyok elég lelkes csezmeg. Nem is vagyok. Ha elég lelkes lennék, má' szervezném a fasiszta hatalomátvételt.
Jó, de ezen logika szerint mindenkinek van célja - egyeseknek meg pont az a céljuk, hogy megtagadják e cél létezését/elérését.
Hát pontosan ezt mondom. A cél alól nem lehet kibújni.
Szerinted egy istennek van célja? Vagy csak unalomból teszi? :)
Ja. Isten olyan, mint a lárpurlár.
Ja, majdnemhogy az vagyok, de mégis éppenpont az ellentéte.
Igenis megpróbáltad bebízonyítani sokaknak, hogy a demokrácia maszlag, akkor most megint kérdem: magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk?
Nem. Az a célom, hogy bebizonyítsam hogy ők is fanatikusok, megdönthetetlen elvekben hisznek. Igen. Az a célom, hogy bebizonyítsam, hogy az elveik baromságok, nem léteznek...stb. Örüjjé is meg nem is.
Hogy lehet olyasmi ellen harcolni, amiben nem hiszel? Hát én nem is hiszek benne, de ők hisznek, és én ellenük harcolok. Kérdezd meg Régen elnököt hogy lehetett a kommunizmus ellen harcolni.
Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek
Kik, az anti-nihilisták, arról próbálják meggyőzni a nihilistákat, hogy a nihilizmus nem létezik? Hogy a semmi nem létezik? Heheheh
A nem-nihlista éppenséggel nem feltétlen anti-nihlista. Egyébként viszont fogalmam sincs hogy jött ez ide.
Mindenki győzködni próbál, ezt jól mondtad, mindenki a maga igazát propagálja.Viszont te kezdted ezt, te mondtad, hogy nekem csak az a célom, hogy más céljait leromboljam.
M'ér, nem így van? Mijaz hogy én kezdem? Nem mindegy ki kezdte?:)
Ugyanakkor már ősrég elmondtam, hogy ez a dualitás jelleme: robot, vagy őnálló, gondolkodó lény.Pont erről vitatkoztunk, amikor azon az állásponton voltam, hogy a test a robot, a testet kell megszüntetni, - és a lelket tartottam annak, amit te mostanában ÉN-nek nevezel.
Na jó'van. Mondjuk te akkoriban szerintem inkább azt mondtad, hogy a testet meg kell szüntetni, helyette robottest kell, mer' az nem érez fájdalmat vagy vmi ilyesmit.
Szerintem te voltál lemaradva, én ezeket már ősrég letárgyaltam veled, de akkó még más állásponton voltál.
Hát van benne igaz, elismerem, de azér' nem teljesen, mer' te sem teljesen a mai álláspontodon voltál, azon meg pláne nem, amin én vagyok most.
Akkor mondtam is, hogy csak azért nem leszek öngyilkos (ugyanis ezt ajánlottad), mert a testem gyenge, és sokmindent akar, amit még nem éltem át.Vagyis a kis egó, nagy ÉN már akkor felvetődőtt bennem.A robotos sztorit nem most kezdtem, ezt be kell látnod, hiába nem hiszed el, hogy a regényt csak mostanában olvastam előszőr.
Én elhiszem hogy nem olvastad korábban, úhogy téma lezárva.
Akkor most mia faszt akarsz? nem értem?(a koRn meg nem neked volt szánva, az az én válogatás cédém, csak két albumot -nevergreen, type o -akartam ajánlani)
Jóvan, oké. Úgyértem tetszett a Vonnegut könyv, csak nem úgy, hogy eszmeileg is, de mindegy, hagyjuk, végülis fasza volt, kösz hogy elküldted. a kornhoz meg semmi közöm, oké.
Akkor most mi a rák, küldjek jobbos könyveket? Én má totál nem értem :D
Azt küldesz, amit akarsz, különben is poén volt az egész, faszt kell ezen háborogni.
Szal a lényeg az, hogy abban reménykedem, hogy Cioran má' annyira elvetemült, hogy majd megcsömörlesz az egész zülléstől vagy mittomén, hehe:)
szerintem ez maximális gazemberség lesz részedről: én nem olyan könyvet akarok,amit szeretni fogok.
Nalátod:)
hohó, kleiner Mann, színészkedni jobb, mint nézni, az tény, de a Rendezőnek csak el kell határolódnia a színészektől, nem?
Nem mondtam, hogy passzív lennék.Rám hárul a legnagyobb feladat: kiszűrni a lényeget a játékból, elhatárolni az egyes szereplőket, elítélni őket, majd levonni a tanulságot.
Nem mer' ezt a játékot a színészek rendezik.
De egyébként most hogy így mondod, nem is olyan lükeség. Bele tudom illeszteni a tradícionalizmus tanításaiba:)) Ha minden igaz, akkor a rendező az a "mozdulatlan mozgató" megfelelője:) Csak éppenséggel nem kell elítélni senkit.
"The big show is in my head"...ki is mondta ezt a bárban? Na??
De akkor most mi a bajod a szolipszizmussal?:)
Lehet hogy ökörség, de hogyan fér meg a szolipszizmus és a fasizmus? Mi a közös mindkettőben? A nagy ÉN?
Azt tudom, hogy a fasizmus lemondással jár - feláldozza magát, hogy megtalálja a negy ént.De a szolipszista, nos az már megtalálta a nagy énjét, vagy nem?
Mi a közös? Hogyan fér meg? Úgy fér meg, hogy a szolipszista utána már csak úgy tekint a testére/személyére, mint egy robot-szereplőre. igazi önmagát nem áldozza fel, csak a kis egoját, de erre is csak az képes, aki vmilyen szinten szolipszista.
Egy robot (test) amibe önállóságot (szellem) tápláltak....
De mi az, hogy "tápláltak"?:) Nem t'om, de mindig arra gondolok, hogy te arra gondolsz, ami a Vonnegut regényben is van a Kilgore Trout regényében, hogy a faszi az egyetlen értelmes lény(+Isten, de Isten ugye nincs, vagy közben meghalt vagy mittomén) a többi robot.
Mi van akkor, ha MÁR szabad vagyok?...stb
Mittomén, de ez így nem is igaz szerintem. Szerelmes mindenki volt má' bazzeg, nem igaz hogy te nem voltá'. Az egy dolog hogy most nem vagy az.
Jeh, mer kell neked az ellenzékiség.Ezér mondom, hogy ha fasizmus lenne, te kurva nagy vörös lennél, csakaztértis.Ha mindenki fekete lenne, kurva nagy senki lennél, hallod.
Egy faszt. Pont nem az ellenzékiség, hanem a zsarnokság, hehe:)
Te folyton vissza akarsz menni a majmokhoz, hallod.Én meg folyton nagyon előre akarom vinni az emberiségetNade az a gáz, hogy a jelen mindig szar a magunkfajtának, bármikor is éltünk volna.
Mittomén, nem biztos, ez egyáltalán nem biztos. Ez lehet hogy csak egy maszlag, amivel meg akarnak etetni. "neked fiam minden szar lenne". Nem biztos. De ne is legyen jó, mer' különben vissza kéne repülni a kalickába vagy mi.
Nem az ábrázoláson van a lényeg, hanem azon, hogy te mit hozol ki belőle, ha meg nem hozol ki semmit, akkor lehet, hogy te vagy a bunkó, és nem a hűdeoriginált alkotó.
Oké, fejezzük be ezt a témát. Egyrészt igazad van, másrészt nem tudom, bunkó is vagyok, mindegy.
igen, de nem a népnek, hanem más íróknak,kritikusoknak, vagy irodalomélvezőknek írja, akik ugyanolyan kasztba tartoznak, mint ő.
Ja, de akkor is azok képviselik a népet kultúrális szempontból:) Pld ők mondják meg a népnek, hogy egy versről mit kell gondolni,heh:)
Nem hiszem, hogy József Atti ne tudta volna, hogy a verseit elsősorban intelektüellek fogják megérteni.Szerintem kurvára tudta, hogy a koszos nép nem fogja megérteni a metaforákat - mégis kiadta verseit.
Dehogynem, József A. is a koszos nép fia volt. A kommunizmusban meg az volt az ideafixa, hogy a magasan művelt munkás hazamegy a gyárból, aztán otthon verseket fog olvasni(kocsma helyett).
Mindegy, az a lényeg, hoyg egy verset akkor se' azzal az elhatározással írnak, hogy "jaj csak nehogy egy kohómunkás véletlenül megértse, mer' akkor engem kinéznek a művészi körökből"...szal érted.
Épp most hallgatom a Kreuzweg-et, hehe, tiszta para ez a zene/zaj...most vagyok a második számnál, nagyon fasza.Az viszont elég nagy gáz hogy a cédé-tokra rá van húzva az a bizonyos matrica (kein faschismus :))
Még a csorán könyvbe is beleolvastam, máris repesett a szívem :)
A Bolt szövegeket már át is futottam, tényleg jók - kár hogy nem egész mondatokban fogalmaznak, csak ilyen "sclagzeile" szerű dógokra futotta nekik.
Bazzeg, hülyét kaptam mire bepakkoltam azt a szart.
ez volt az egyik oka hogy olyan későn kűttem a pakkot...szerencsémre egy ügyes kezű lány oldotta meg helyettem a dolgot, mer amit én okádtam volna össze, biztos kidobta volna a postás.
Na föladtam a csomagot tegnap. Bazzeg, hülyét kaptam mire bepakkoltam azt a szart.
Változás, hogy nem 1 kazi van, hanem kettő. Egyik az Ulver, másik az Arcturus. A 3 cd-ből is egyik Arcturus - mielőtt meghallgatod a kazin lévő trip-hop verziót, előbb ismerned kell az eredetit, mer' úgy az igazi. Aztán van még az ígért Kreuzweg Ost cédé, meg egy Bolt Thrower lemez,(ultrasúlyos háborús halálmetál) amit nem tom mér küldtem el, de azér' remélem tetszeni fog(a szövegek biztosan:).
Hát, a nihilizmus, mint olyan, kizárja még a létezést is :)
Igazából én most se vagyok lelkes ifjú titán.
Jah, hát nem is vártam volna el, hogy beismerd.
De akik a kupolára felvetítik nekünk a Holdat, valahonnan csak vették, hogy egyáltalán van ilyen dolog hogy "Hold". Ha pedig a "vetítők" világára gondolunk, akkor újra előjön a dolog, újra feltételezhetsz egy kupolát, úgyhogy nem oldottad meg a problémát, csak elodáztad.
Jó, ebbe nem megyek bele, mert nem meggyőződésből képviseltem ezt az álláspontot.
te is ezt élvezed, hogy terjeszted a saját eszméidet(mer valahol azok), másokat befolyásolsz satöbbi. Ezt élvezi mindenki.
Egy nulla cél még mindig jobb, mint a semmi,(1:0 ide) ehe:-/
Jó, de ezen logika szerint mindenkinek van célja - egyeseknek meg pont az a céljuk, hogy megtagadják e cél létezését/elérését.
Szerinted egy istennek van célja? Vagy csak unalomból teszi? :)
. Kurvára nem vagy fasiszta se, mi a faszér beszélgecc akkor velem?:)
"vagyis a magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk.Ezt csinálod, si? "
Aha, nem. megin' félrebeszélsz.
Tehát mire akarsz kilyukadni? Hogy neked márpedig nem is az célod, hogy a magamfajtát meggyőzze arról, hogy szart se ér a célja, vagy mi? De, pontosan ez a célod. (Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek.)
Végülis eltértél a kérdés megválaszolásától... Egy fasiszta nem hisz a demokráciában.Nyit is mindjárt egy topikot, melyben háborút indít ellene (lehet olyasmi ellen harcolni, amiben nem hiszel?).Igenis megpróbáltad bebízonyítani sokaknak, hogy a demokrácia maszlag, akkor most megint kérdem: magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk?
Mert ezt teszed, itt a fórumon.
Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek
Kik, az anti-nihilisták, arról próbálják meggyőzni a nihilistákat, hogy a nihilizmus nem létezik? Hogy a semmi nem létezik? Heheheh
Mindenki győzködni próbál, ezt jól mondtad, mindenki a maga igazát propagálja.Viszont te kezdted ezt, te mondtad, hogy nekem csak az a célom, hogy más céljait leromboljam.
Ja, aha. Pont ezt a választ vártam.
Egyszer robot vagy, egyszer meg önálló gondolkodó, most má' döntsd el melyik legyen jó?
(ti. a Vonnegut-könyvvel kapcs):
nos a "robot vagyok" nem a Bajnokok reggelije olvasása után alakult ki bennem, sokkal hamarabb: tkp. a Mech cd is erről szól, meg volt az a Mark Twain esszé, szóval a regény csak feltette a pontot a kérdőjelre, tényleg csak most ősszel vettem előszőr kézbe.
Ugyanakkor már ősrég elmondtam, hogy ez a dualitás jelleme: robot, vagy őnálló, gondolkodó lény.Pont erről vitatkoztunk, amikor azon az állásponton voltam, hogy a test a robot, a testet kell megszüntetni, - és a lelket tartottam annak, amit te mostanában ÉN-nek nevezel.
Szerintem te voltál lemaradva, én ezeket már ősrég letárgyaltam veled, de akkó még más állásponton voltál.
Akkor mondtam is, hogy csak azért nem leszek öngyilkos (ugyanis ezt ajánlottad), mert a testem gyenge, és sokmindent akar, amit még nem éltem át.Vagyis a kis egó, nagy ÉN már akkor felvetődőtt bennem.A robotos sztorit nem most kezdtem, ezt be kel látnod, hiába nem hiszed el, hogy a regényt csak mostanában olvastam előszőr.
"Én is pont ezt tettem: olyan könyvet küldtem neked, ami Veled totálisan ellentétes hehehe "
jaha, de én nem ezt fogom tenni. Olyan könyvet kapsz, amitől orgazmusod lesz. Mondjuk a Wass könyv nem is ellentétes velem, hehe:) Legalábbis ameddig eljutottam, még nem vettem észre.
Nem értelek, azér sírsz mert veled ellentétes dógókat ajánlok/küldök, de ez nem is igaz, mer én csak olyan dógokat küldtem, amikről tudtam, hogy kicsit tetszeni fognak: a Vonnegut-könyvről aszontad hogy teccik; a Wass-könyv tutira be fog jönni mer a faszi hasonló beállítottságú; a goa mjúzik teccik.Akkor most mia faszt akarsz? nem értem? (a koRn meg nem neked volt szánva, az az én válogatás cédém, csak két albumot -nevergreen, type o -akartam ajánlani)
Úgy tiszteljük egymást, hogy taszítunk egy nagyot a másikon, nem pedig rángatjuk "fölfelé", ehe. Én legalább sose rángattalak fölfelé.
Akkor most mi a rák, küldjek jobbos könyveket? Én má totál nem értem :D
jaha, de én nem ezt fogom tenni. Olyan könyvet kapsz, amitől orgazmusod lesz.
szerintem ez maximális gazemberség lesz részedről: én nem olyan könyvet akarok,amit szeretni fogok.
Én meg nem próbálok elhatárolódni, még színészkedni is jobb, mint nézni, az életbe' meg nincsenek is nézők, max tévénézők, azoknak meg nincs joguk pofázni - kapcsolja ki a tévét ha nem tetszik bazzeg.
hohó, kleiner Mann, színészkedni jobb, mint nézni, az tény, de a Rendezőnek csak el kell határolódnia a színészektől, nem?
Nem mondtam, hogy passzív lennék.Rám hárul a legnagyobb feladat: kiszűrni a lényeget a játékból, elhatárolni az egyes szereplőket, elítélni őket, majd levonni a tanulságot.
"The big show is in my head"...ki is mondta ezt a bárban? Na??
Nem, akkor a szolipszizmusra céloztam, és amit akkor állítottam, továbbra is fenntartom.
Lehet hogy ökörség, de hogyan fér meg a szolipszizmus és a fasizmus? Mi a közös mindkettőben? A nagy ÉN?
Azt tudom, hogy a fasizmus lemondással jár - feláldozza magát, hogy megtalálja a negy ént.De a szolipszista, nos az már megtalálta a nagy énjét, vagy nem?
Mondjuk tényleg robotok vagyunk, a valódi Én tudatában.
Örülök, hogy megértetted azt, amit egy éve próbálok mondani neked.Persze én nem tudok ilyen letisztultan fogalmazni.
bazzeg, ne csinád jó? megin' félrebeszélsz. VAGY ROBOT VAGY, VAGY "ÖNÁLLÓ KICSINY LÉNY"(ahogy fogalmaztad a múltkor) döntsd el. Ne beszélj félre
Egy robot (test) amibe önállóságot (szellem) tápláltak.Csakhogy ez a szellem rájön önállóságára.Arra is rájön, hogy a teste csak egy halom kacat.Azt is tudja, hogy csak ő létezik (elvégre erre programozták be).Azt is tudja, hogy ha elpusztítja önmagát, szabad lesz, mert végleg meghal benne az a rész, ami arra készteti, hogy ragaszkodjon is valamihez ("anything to belong" -MM)
Fennáll viszont egy parányi egoista rizikófaktor: mi van, ha mégsem igaz az, amiben hiszek (ezekszerint nem is hiszek benne?)
Mi van akkor, ha MÁR szabad vagyok? Ha már most nem vagyok robot? Hisz egyre gyakrabban, egyre intenzívebben érzem át azt, hogy nem kell semmi, amiben hogyjek, nem kell semmi, amit szeressek - mert csak én vagyok, és mindenem megvan.Én, Raven, soha nem éreztem szeretetet.Tudtam, hogy szeretnek (szüleim, barátok, lányok), de nem éreztem.Mindig egyedül voltam.És arra is rájöttem, hogy én sem szeretek semmit.Ergo: szabad vagyok.
soha nem próbáltalak meggyőzni semmiről, max arról, hogy tök értelmetlen dolog fikáznod azér', mer rajongok a fasizmusér', bár monnyuk az sem zavar, sőt élvezem, hehe:)
Jeh, mer kell neked az ellenzékiség.Ezér mondom, hogy ha fasizmus lenne, te kurva nagy vörös lennél, csakaztértis.Ha mindenki fekete lenne, kurva nagy senki lennél, hallod.
Minél hájabb egy tek, annál hamarabb tönkrebaszódik, ez murphy törvénye szal ezzel hijába vitázol.
Jó baze, az tuti hogy egy cd-lejáccó hamarabb tönkremegy mint egy talicska, mégis több munka/értelem/erő van benne.
Te folyton vissza akarsz menni a majmokhoz, hallod.Én meg folyton nagyon előre akarom vinni az emberiséget.Abban mindketten megegyezünk, hogy a jelen szar.Nade az a gáz, hogy a jelen mindig szar a magunkfajtának, bármikor is éltünk volna.
Há' lehet hogy ér annyit egy tetves hangyaboly, mint egy tetves vászon, amin mongyuk átmentek traktorral...stb hűdeeredetivagyok művészet.
De ha odaírnak valami flegmát a kép alá (mondjuk: Lábnyomok), akkor más értelmet nyer a kép.
Mer akkor kiderül, hogy a festő szerint a traktor má' emberivé avanzsálódott, hogy a gépek élőlények lettek, a hús-vér kiment divatból.
Nem az ábrázoláson van a lényeg, hanem azon, hogy te mit hozol ki belőle, ha meg nem hozol ki semmit, akkor lehet, hogy te vagy a bunkó, és nem a hűdeoriginált alkotó.
Aki magának ír, az veszi a fáradtságot, és elégeti a verseit, nem szaporítja vele fölöslegesen a könyvtárakat. Aki nem pusztítja el az alkotásait, azt csak azért nem teszi, hogy mások is láthassák.
igen, de nem a népnek, hanem más íróknak,kritikusoknak, vagy irodalomélvezőknek írja, akik ugyanolyan kasztba tartoznak, mint ő.
Nem hiszem, hogy József Atti ne tudta volna, hogy a verseit elsősorban intelektüellek fogják megérteni.Szerintem kurvára tudta, hogy a koszos nép nem fogja megérteni a metaforákat - mégis kiadta verseit.
Viszont a "world coming down" vagy mi, az így elsőre nagyon szar:) Elmegy tőle az életkedvem is.
Hehhhe :))) akkor talán My Dying Bride-ot kéne hallgass, mongyuk a "Turn loose the swans" albumot, annál letargikusabbat nem ismerek.Ott tényleg viszek az ember vénájat, szinte kéri a zsilettet.Az igaz, hogy öngyilokról is nem kevés szó van bennük.
Ez a World Coming... gyönyörű lemez, az énekes hangja fenomenális, pl. az utoló előtti szám (All Hallows Eve) elejét hallgasd meg:
Fall fires burn 'neath
black twisted boughs
sacrifice to above
smoke swirling quickly
towards misting clouds
offering of this blood
into the flames
and without shame
consumed with howls
and screams
pumpkins grin in their dispair
On All Hallows Eve
Áhhh...te, én ezt a lemezt, mint mondtam, hónapok óta mindennap kb. 2x meghallgatom.Lehet, hogy attól vagyok nihilista? "Everything dies...everything diiiiiiiiieeeees"
"Yeah I know that my
world is coming down
yeah I know I'm the one
who brought it down bring it on down
how quickly pass the days
long is the night
lying in bed awake
bathed in starlight
better to live as
king of beasts
than as a lamb
scared and weak
I will deny my role
as a human holding myself hostage
with no demands
it's better to burn
quickly and bright
than slowly and dull
without a fight"
Soxor kell meghallgatni, mint minden igazán jó lemezt.
Viszont a "destination goa" lemezek ászok, a mushroom meg a többi má nem annyira.
Az egyik legcsavartabb, amitől az agyam összebogozódik, az asszem a Destination 6.-on van, Psychopod az előadó.
Nihilista züllés sem létezik, ugye.Amúgy ezen beszólás alatt kábé tízsszer hangoztattad hogy téged nem izgat/nem érdekel/leszarod.Elég zavaros...
De, létezik. Ki mondta, hogy nem?
20 év múlva máskép látod, nem leszel az a lelkes ífjú titán
Igazából én most se vagyok lelkes ifjú titán.
Mé, bizonyícsd be hogy nincs igazam, na lássuk.Szerintem a holdraszállás is kamu volt, valamelyik stúdióban szimulálták az egészet.A hold csak egy hologramm amit felvetítettek a kupola belsejére
Felvetítették, ja. De akik a kupolára felvetítik nekünk a Holdat, valahonnan csak vették, hogy egyáltalán van ilyen dolog hogy "Hold". Ha pedig a "vetítők" világára gondolunk, akkor újra előjön a dolog, újra feltételezhetsz egy kupolát, úgyhogy nem oldottad meg a problémát, csak elodáztad. Fölösleges baszakodás az egész. A múltkor azt kérdezted: "hátha nincs több kupola", erre én azt mondom: miért ne lenne?:) De egyébként elhiszem neked, mindent elhiszek.
Biztos, hogy nem én?
fasz egy kérdés. Biztos bazmeg. Te meg különben sem hiszed el, magadról sem.
Ugyanaz, mint most.Hedo-nihilista.Engem egy rendszer se érdekel, mindegyik ugyanarra a szarra alapul.
Ha te ugyanaz lehecc, akkor én is, asszem ez így fair. Ugyan haver, abban te sem különbözöl tőlünk, hogy azt hiszed "igazad van", "te okosabb vagy"...stb. Mert akkor is ezt hiszed, ha kétcsilliószor le is tagadod, hehe:) és ez így helyes. Te is ugyanarra a szarra alapulsz.
Heh, neem... neked az a célod hogy fasiszta legyél, persze.Mongyuk én látom mekkora nulla egy cél is ez, dehát ugye kár meggyőzni erről téged.
faszt nem, te is ezt élvezed, hogy terjeszted a saját eszméidet(mer valahol azok), másokat befolyásolsz satöbbi. Ezt élvezi mindenki.
Egy nulla cél még mindig jobb, mint a semmi,(1:0 ide) ehe:-/
Na várjá.Én a keresztény topikot példának hoztam fel: ha valaki nem hisz istenben akkor ne irjon keresztény topikba.Te nem hiszel a demokráciába, ellenben külön topikot csinéltél róla, akkor most kinek van igaza?
Ja, ha ilyen béna módon célozgatsz, azt jóhogy nem értem. Namost a demokráciás topikot én nyitottam, aminek eleve az volt acélja, hogy fikázza az intézményt, egy vallásfilozófia fórum meg tele van ateista topikokkal is, szal nem egészen értem a problémádat. Kurvára nem vagy fasiszta se, mi a faszér beszélgecc akkor velem?:)
-> vagyis a magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk.Ezt csinálod, si?
Aha, nem. megin' félrebeszélsz.
Tehát mire akarsz kilyukadni? Hogy neked márpedig nem is az célod, hogy a magamfajtát meggyőzze arról, hogy szart se ér a célja, vagy mi? De, pontosan ez a célod. (Ezenkívül más céllal csak a nem-nihlisták rendelkeznek.)
Nézd: Vonnegut könyvét (ez az egyeteln könyv amit tőle olvastam) szeptember végén vettem meg.Akkor olvastam először, addig csak a nevét ismertem.Azelőtt nem is írtam róla, ezt megnézheted.Jó, nehéz elhinni, de tényleg így van.Pont azért teccik, mert mintha saját gondolataimat látnám benne.Ugyanígy vótam rengeteg más könyvvel (pl. Ortega könyvével is).
Ja, aha. Pont ezt a választ vártam.
Egyszer robot vagy, egyszer meg önálló gondolkodó, most má' döntsd el melyik legyen jó?
Mindent a külvilágtól kapok.Nincs egyetlen eredeti gondolatom sem.Mindent elmondtak, leírtak előttem.Ezért vagyok gép.Ezért gép mindenki.Ezért csak egy felfogó-észlelő-érlelőgép mindenki.Mintha te a saját eszméidet propagálnád...
Szal ez épp az ellenkezője annak, amit fent mondtál, de mindegy. Igen, azt meg soha nem állítottam, hogy a "saját" eszméimet propagálom.
Ultrajobbos könyvet én se küldök neked, azért bennem is van annyi tisztelet :))
Kurva életbe, mér adok ilyen ziccereket?:) menj haza. marha nagy bunkóság volt.
Én is pont ezt tettem: olyan könyvet küldtem neked, ami Veled totálisan ellentétes hehehe
jaha, de én nem ezt fogom tenni. Olyan könyvet kapsz, amitől orgazmusod lesz. Mondjuk a Wass könyv nem is ellentétes velem, hehe:) Legalábbis ameddig eljutottam, még nem vettem észre.
na ki is a nihilista te barom, én legalább felfele akartalak tolni a lejtőn (rossz lépés volt mondjuk).
baromságokat beszélsz, ami neked fenn, az nekem lenn, de ezt már megbeszéltük egy párszor. Úgy tiszteljük egymást, hogy taszítunk egy nagyot a másikon, nem pedig rángatjuk "fölfelé", ehe. Én legalább sose rángattalak fölfelé.
mer én vagyok az első aki se nem jobbos, se nem balos, se nem közép, se nem semmi.Maximálisan próbálok elhatárolódni, ezért aztán csak fikázok mindenkit, jogosan, mert a játékosok nevetségesek, a bíró le van fizetve, a nézőnek pedig mindig igaza van :)
Én meg nem próbálok elhatárolódni, még színészkedni is jobb, mint nézni, az életbe' meg nincsenek is nézők, max tévénézők, azoknak meg nincs joguk pofázni - kapcsolja ki a tévét ha nem tetszik bazzeg.
Heheh, álljunk csak meg.Te is nihilista vagy, de attól még fasizmusról papolsz (emlékeztetlek:
Nem, akkor a szolipszizmusra céloztam, és amit akkor állítottam, továbbra is fenntartom.
Tehát én úgy állok hozzá hogy semmi sincs.De ha már együtt áltatjuk magunkat és élvezkedünk ebben a nagy szerencsekerékben, akkor arról is van egy véleményem (mégpedig az, hogy robotok vagyunk).
Mondjuk tényleg robotok vagyunk, a valódi Én tudatában.
Nem én vagyok önellentmondó, hanem a valóság az.Én csak azt mondom, amit látok.Nem azt, amit tudok.
bazzeg, ne csinád jó? megin' félrebeszélsz. VAGY ROBOT VAGY, VAGY "ÖNÁLLÓ KICSINY LÉNY"(ahogy fogalmaztad a múltkor) döntsd el. Ne beszélj félre.
Yeah.Egy ÉN sincs, baromság az egész kitalá@>#&
De, ÉN VAN. Az van egyedül. hehe:)
Azt is csak elképzeled, hogy valami nélküled is van, és ez alól úgysem tudsz kibújni
Ja, elképzelni el lehet, de hinni benne: egyenlő az önmegtagadással.
nalátod haver. Aki azt hiszi, hogy "ő csak egy kicsiny különálló érző lény", az megtagadja önmagát.
Ja.És ebben a konklúziódban sem befolyásolt senki, mi? Ez egy tök eredeti mondat.Descarte-ot is csak elképzelted.Te alkottqad őt.Ő is csak azért van, mert TE találtad ki, és TE voltál az, aki leíratta vele a cogito, ergo sum-ot.Szóval akkor te se vagy jobb nálam, így elméletben (gyakorlatban biztos nem:)
De, az ÉN befolyásolt(csak hogy ideges legyél).
Faszt.Én azt mondom, amit tudok, és amit én tudok, az az egyetlen igazság.Ez triviális.Nem is erről van szó.Te folyton arról próbálsz meggyőzni, hogy nem az én apukám az erősebb.
valamit félreérthettél. soha nem próbáltalak meggyőzni semmiről, max arról, hogy tök értelmetlen dolog fikáznod azér', mer rajongok a fasizmusér', bár monnyuk az sem zavar, sőt élvezem, hehe:)
Jó panelház, micsoda köcsög példa.Elvégre a középkorban se barokk kastélyban laktak a parasztok.Beszéljünk inkább a hi-tech épületekről.Amelyekben legalább annyi munka van mint egy barokk kastélyban.
Mivan nem tetszik a rencer? Te is pont ilyen köcsög módon szoktál példákat mondani.
Hájteh? Mint pld a népliget buszmegálló lesz, bazzeg?:) Az egy lófasz. Minél hájabb egy tek, annál hamarabb tönkrebaszódik, ez murphy törvénye szal ezzel hijába vitázol.
Megaztán, egy barokk kastély picsa a piramisok melett, amelyeket több évtized alatt húztak fel, a piramisok szintén gyökerek a Stonehenge mellett, estébé.Végülis a természet csodái az egyedüli értékes kunstwerkek, nem? Pl. egy tetves hangyaboly.
Há' lehet hogy ér annyit egy tetves hangyaboly, mint egy tetves vászon, amin mongyuk átmentek traktorral...stb hűdeeredetivagyok művészet.
Ja de sokkal nagyobb performansznak számít ha magától jött vóna rá.
Há' ha egy irodalmi-analfabéta gyerek elé odateszel egy közepes bonyolultságú verset, aztá' tfh tökéletesen megérti, na ez tényleg elég nagy pörformansz lenne, azt meg is nézném, hehe:)
Sze pont azér beszélek így mer tanítottak rá, érted.Mert belekényszerítettek egy kurva sémába.Mer gyenge gyereklelkemnek beetettek egy csomó faszságot.Mér, neked nem azt tanították, hogy mindegyik költő a népnek ír? Nekem igen.És annyira belémsúlykolták, hogy el is hittem.
Mér, ez igaz is. Aki magának ír, az veszi a fáradtságot, és elégeti a verseit, nem szaporítja vele fölöslegesen a könyvtárakat. Aki nem pusztítja el az alkotásait, azt csak azért nem teszi, hogy mások is láthassák.
Nem.Ez így van.Ha egy tök bunkó kőműves is tökéletesen megérti az üzenetet (ráadásul pont azt az üzenetet amit a művész szándékozott közvetíteni), onnantól kezdve tömegcucc, reklám, giccs.Szorri.
nem erre gondoltam bazzeg. (különben is, asszed a reklám nem művészet? gesztipeti megmondaná neked, hogy az, nademindegy) Akkor sem az a művészet mérőszáma hogy hányan értik meg. legalább akkora tévedés lenne az alapján megítélni valamit, hogy milyen kevesen értik meg, mint az alapján, hogy milyen sokan...
nem, a szentemix kurva jó telefonterror.Meg az Irigy Hónalmirigy "három királyok" dáridóparódiája is jó.
tényleg jó az is, csak akkor még nem hallgattam meg. meg a dalban mondom el dzsimmit se rossz, legalábbis elsőre.
Ja, és a ToT "Velvet Darkness..." -je mekkora lemez bazmeg.Főleg a "When he falleth..." szám, hát az a hörgés a monológ után tiszta kéj.És azok a női éneklések, áááhhh...
nem t'om, azt még nem nagyon hallgattam, talán egy számot. Viszont a "world coming down" vagy mi, az így elsőre nagyon szar:) Elmegy tőle az életkedvem is.
Viszont a "destination goa" lemezek ászok, a mushroom meg a többi má nem annyira.
inkább eccere küld vissza az egész pakkot ( a wass-könyv ugyanúgy kölcsönzött, szóval...), nem muszály jövő héten.Tkp. ráér, mondjuk dec 15-ig, mer akkor mejek vissza (R-day).
nem tudom, holnap föl akartam adni a pakkot. Akkor lehet hogy visszaküldöm azt is. Szerintem meg kell hogy legyen a mi könyvtárunkban is(most má biztos hogy elolvasom, mer' elkezdtem és jó)
Tehát ha föladom, akkor lesz benne 3cd 1 kazi, meg 3 könyv(abból kettő a tied). Ja, a könyvben amit küldök, van néhány magánjellegű beírás, ami nem neked szól:) ajándékba kaptam egy drága csajtól, mint má mondtam.
raven izlését dicsérni jobb, hátha láthatunk egy kezdő arcot a végtelen-boldogság-megváltásában
monnyuk a végtelen boldogságot eddig még nem sikerült éreznem, de egyébként egyre jobban teccik ez a goa zene. tiszta zombi lesz tőle az ember, de valahogy mégis felgyorsítja az agyat. tegnap olyan gyorsan tudtam gépelni mellette, mint még sose.
Arra a feketehajú lányra gondolsz, aki mindenkinek mosolyogva simogatta az arcát?? Mert arra emlékszem.Sőt, még egy mikiegér-kesztyű is előkerült.
Az emberek meg ojan kedvesek és boldogak voltak és mindenki úgy szeretett mindenkit, kicsi jehovaszívem repesett az örömtől hogy még vannak érzelmeik egyeseknek...és mindenki lufit tartott a kezében, anyja, én is akarok egyet, de miér veszi a szájába a végét az a bácsi, anyja?
Rulz.Még kezdő vagyok e pályán, de ráéreztem az ízére...
p.s. azér még kimegyek a Therionra, mert egy zúzós gitárnál csak a vagina jobb e széles fődön.
Most ugyan nem tudom, hogy mibe is csatlakozok bele, de erre mondanom kell valamit:
"Lófaszt...:) Egy ímélcímmel semmit sem lehet bizonyítani, sosem netezek otthonról, más is megadhatta a címemet...stb. (Az igazi név meg nem tudja mire vélni, hogy ki a fasztól kapott cédéket meg könyveket, hehe:)"
Feltörve néhány rendszert és kiszedve a bejelentkezés helyét +felhívni a tudakozót mi is a címe az adott telefonszámnak: 30 perc
Adni zsozsót a rendszergazdának +elkérni a bejelentkezés telefonszámát és felhívni a tudakozót: 5 perc
Egyébként személyesen nem voltam jelen, de kicsiny ám annál eszementebb kollektívám arcai közül talán még emlékszel egy szakállas jézuskrisztusra és egy magas feketehajú vékony lányra aki valahogy nem tudja abbahagyni a táncot...szép kis buli lehetett. Utoljára akkor voltam illegálon amikor kenguruék felfedezték a halásztelki árteret. Csak az annyira kiesett, hogy a rendőrségnek "faszomnakvankedvekimenniapicsába" hangulata volt tőle.
ui. raven izlését dicsérni jobb, hátha láthatunk egy kezdő arcot a végtelen-boldogság-megváltásában
Amúgy goaparti: utoljára a pesterzsébeti állóhajón voltam (gubacsi-híd) óriási buli volt, kéccer is jöttek a geci rendőrők, de a dídzsé nem adta fel :)) jessz asszem még bilincsben is tekerte vóna
Attól függ, hogy definiáljuk a "jelentős dolog" fogalmát. neked nyilván nincs semmiféle fasz viszonyítási alapod(ill. max azt nevezed jelentősnek, ami megerősít a nihilista züllés állapotában), dehát engem ez nem izgat, hehe:)
Nihilista züllés sem létezik, ugye.Amúgy ezen beszólás alatt kábé tízsszer hangoztattad hogy téged nem izgat/nem érdekel/leszarod.Elég zavaros...
Lófaszt...:) Egy ímélcímmel semmit sem lehet bizonyítani, sosem netezek otthonról, más is megadhatta a címemet...stb. (Az igazi név meg nem tudja mire vélni, hogy ki a fasztól kapott cédéket meg könyveket, hehe:)
Á, két perc alatt kiderítik, nyugi.Egy email-címmel rengeteget lehet bizonyítani, netes pályafutásod során biztos többször is elküldtél vitális infókat (ilyenek pl. az email-cím csere,stb.) szépen visszagombolyítják.Nem lehet megszökni, minden lépésedet regisztrálják :)
Meg persze tökmindegy, mer' belőlem sosem lesz miépelnök. Mondtam má', szerintem a miép nem eléggé radikális.
20 év múlva máskép látod, nem leszel az a lelkes ífjú titán
Egyébkén' meg. Te pofázol?:-Đ Aki kupolákban meg robotokban hisz, az ne pofázzon nekem arról, hogy mi a baromság...
Mé, bizonyícsd be hogy nincs igazam, na lássuk.Szerintem a holdraszállás is kamu volt, valamelyik stúdióban szimulálták az egészet.A hold csak egy hologramm amit felvetítettek a kupola belsejére
én vagyok az objektivátor bazzeg.
Biztos, hogy nem én?
Most most van. "Ha" nincs. Nincs fasizmus és kész. És te mi lennél bazzeg?:-Đ
Ugyanaz, mint most.Hedo-nihilista.Engem egy rendszer se érdekel, mindegyik ugyanarra a szarra alapul.
A magadfajták életének meg az az egyetlen célja, hogy bebizonyítsa a magamfajtáknak, hogy az életnek nincs célja.
Heh, neem... neked az a célod hogy fasiszta legyél, persze.Mongyuk én látom mekkora nulla egy cél is ez, dehát ugye kár meggyőzni erről téged.
Továbbá, hol érdekel az engem, hogy te hova nem írogatsz?:) (Mellesleg, szerintem nem is keresztény topikba írtam, de mindegy).
Na várjá.Én a keresztény topikot példának hoztam fel: ha valaki nem hisz istenben akkor ne irjon keresztény topikba.Te nem hiszel a demokráciába, ellenben külön topikot csinéltél róla, akkor most kinek van igaza? (
"A magadfajták életének meg az az egyetlen célja, hogy bebizonyítsa a magamfajtáknak, hogy az életnek nincs célja. ")
-> vagyis a magadfajtának az a célja, hogy bebizonyíccsa a liberálisoknak, hogy nincs céljuk.Ezt csinálod, si?
Gondolod, hogy téged semmi sem befolyásolt "nagyívű filozófiai elméleteid" létrejöttében? Szép álmokat.(ha tényleg így gondolod, akkor legalább ne ajánljál többet könyvet, mer' szinte most is, a könyv minden lapján ráismerek valamelyik szövegedre, amiket bizony nem Vonnegut kölcsönzött tőled, ja tudom, benned már mindez megvolt, ő csak megfogalmazta, akárcsak Mansonnál...igen, persze)
Nézd: Vonnegut könyvét (ez az egyeteln könyv amit tőle olvastam) szeptember végén vettem meg.Akkor olvastam először, addig csak a nevét ismertem.Azelőtt nem is írtam róla, ezt megnézheted.Jó, nehéz elhinni, de tényleg így van.Pont azért teccik, mert mintha saját gondolataimat látnám benne.Ugyanígy vótam rengeteg más könyvvel (pl. Ortega könyvével is).
de visszatérek a provokációdra: Gondolod, hogy téged semmi sem befolyásolt "nagyívű filozófiai elméleteid" létrejöttében
Mindent a külvilágtól kapok.Nincs egyetlen eredeti gondolatom sem.Mindent elmondtak, leírtak előttem.Ezért vagyok gép.Ezért gép mindenki.Ezért csak egy felfogó-észlelő-érlelőgép mindenki.Mintha te a saját eszméidet propagálnád...
Én legalább veszem a tiszteletet és nem küldök ultrajobbos könyveket
Ultrajobbos könyvet én se küldök neked, azért bennem is van annyi tisztelet :))
olyan könyvet fogok küldeni neked, ami Velem totálisan ellentétes, ami még mélyebbre taszít a lejtőn, hehe:)
Én is pont ezt tettem: olyan könyvet küldtem neked, ami Veled totálisan ellentétes hehehe
ami még mélyebbre taszít a lejtőn, hehe:)
na ki is a nihilista te barom, én legalább felfele akartalak tolni a lejtőn (rossz lépés volt mondjuk).
Sz'al elhiszem, hogy idegesítő a "felvilágosító hadjáratom"(engem is idegesít), de azon eléggé meglepődtem, hogy te vagy az első aki fölháborodik rajta.
mer én vagyok az első aki se nem jobbos, se nem balos, se nem közép, se nem semmi.Maximálisan próbálok elhatárolódni, ezért aztán csak fikázok mindenkit, jogosan, mert a játékosok nevetségesek, a bíró le van fizetve, a nézőnek pedig mindig igaza van :)
"Amíg építesz, tkp. rabja vagy magadnak, a terveidnek, logikusságodnak.Azt csinálod, amire terveztek. "
Azt kell akarni, ami muszáj.
A válaszoddal ellent próbáltál mondani nekem?? mert csak elismételted az állításomat (a kukás azért üríti ki a kosarat, mert muszály neki, mer ő csak egy kukás, neki az a feladata).
"Sőt, veszed a téglát és saját magad képét kezded masszírozni vele, na az milyen? "
Ja, csakhogy a te kezedben szivacs van, nem tégla. engem nem baszol át.
Egy lenyúzott embernek a szivacs is ugyanolyan fájdalmas...Ennek ellenére pont azon vagyok, hogy téglát csináljak a szivacsból: pont ez a Lét értelme, nem??
De má' megin előjött ez a hülyeség belőled, hogy "az embert vmire tervezték" meg hasonlók. Egyfelől jössz a nihlista szöveggel, másfelől meg ezekkel a beprogramozottság-fantazmagóriákkal...
Heheh, álljunk csak meg.Te is nihilista vagy, de attól még fasizmusról papolsz (emlékeztetlek:
"
A valóság? Lehet hogy minden amit látsz csak egy illuzió, de te tökéletesen elhiszed.Lehet hogy az ég nem kék, sőt nincs is ég. "
nem lehet, hanem biztos, hehe:)) )
Tehát én úgy állok hozzá hogy semmi sincs.De ha már együtt áltatjuk magunkat és élvezkedünk ebben a nagy szerencsekerékben, akkor arról is van egy véleményem (mégpedig az, hogy robotok vagyunk).
Két lábon járó önellentmondó-gép vagy bazzeg, de ha nálam felfedezel valami "logikátlanságot" akkor egyből nem teccik a rencer. Hogy is van ez?
Nem én vagyok önellentmondó, hanem a valóság az.Én csak azt mondom, amit látok.Nem azt, amit tudok.
Egy kupola sincs. Baromság az egész kitaláció.
Yeah.Egy ÉN sincs, baromság az egész kitalá@>#&
Azt is csak elképzeled, hogy valami nélküled is van, és ez alól úgysem tudsz kibújni
Ja, elképzelni el lehet, de hinni benne: egyenlő az önmegtagadással.
Tudat nélkül nincs létezés. Minden választ az Én-ben kell keresni.
Ja.És ebben a konklúziódban sem befolyásolt senki, mi? Ez egy tök eredeti mondat.Descarte-ot is csak elképzelted.Te alkottqad őt.Ő is csak azért van, mert TE találtad ki, és TE voltál az, aki leíratta vele a cogito, ergo sum-ot.Szóval akkor te se vagy jobb nálam, így elméletben (gyakorlatban biztos nem:)
Még ha igaz is, a legnagyobb baromság akkor is ezt a "nagy, egyedüli és legvégső igazságot" hirdetni(mármint hogy semminek sincs értelme), hehe:)
"Semmi sem igaz, csak ez"...Lófaszt. Akkor má' inkább mondjad azt, hogy nem akarsz igazságot.
Faszt.Én azt mondom, amit tudok, és amit én tudok, az az egyetlen igazság.Ez triviális.Nem is erről van szó.Te folyton arról próbálsz meggyőzni, hogy nem az én apukám az erősebb.De én nem is mondtam, hogy ez így lenne.Én csak azt mondtam, hogy apuka nem is létezik (ill. csak egy apuka van, ÉN, hehe, nade ez már a te mondatod, bocs átugrottam a szkriptet, mejek iszok egy kávét amíg újra beteszik a tekercset.)
Snitt.
Lehet hogy ezer év múlva sokat fog érni egy épségben megmaradt panelház, de attól még ugyanúgy elsőre meg lehet majd különböztetni egy barokk lakóépülettől.
Jó panelház, micsoda köcsög példa.Elvégre a középkorban se barokk kastélyban laktak a parasztok.Beszéljünk inkább a hi-tech épületekről.Amelyekben legalább annyi munka van mint egy barokk kastélyban.
Megaztán, egy barokk kastély picsa a piramisok melett, amelyeket több évtized alatt húztak fel, a piramisok szintén gyökerek a Stonehenge mellett, estébé.Végülis a természet csodái az egyedüli értékes kunstwerkek, nem? Pl. egy tetves hangyaboly.
Senki sem halt még bele hogy megtanulta, ennek és ennek a versnek mi az üzenete...
elég kár.
Legfeljebb rájött, hogy a vers ennél többet mond.
Ja de sokkal nagyobb performansznak számít ha magától jött vóna rá.
Úgy beszélsz, mintha neked nem tanítottak volna verselemzéseket bazzeg.
Sze pont azér beszélek így mer tanítottak rá, érted.Mert belekényszerítettek egy kurva sémába.Mer gyenge gyereklelkemnek beetettek egy csomó faszságot.Mér, neked nem azt tanították, hogy mindegyik költő a népnek ír? Nekem igen.És annyira belémsúlykolták, hogy el is hittem.
Ha minden képét megértené mindenki, az nem lenne művészet.
Ez viszont úgy ahogy van baromság.
Nem.Ez így van.Ha egy tök bunkó kőműves is tökéletesen megérti az üzenetet (ráadásul pont azt az üzenetet amit a művész szándékozott közvetíteni), onnantól kezdve tömegcucc, reklám, giccs.Szorri.
nem biztos hallgattam e a szentemixet, de nekem a faszságok közül eddig csak a "Kata nem kap kólát" c. tetszett, a többi az tényleg faszság.
nem, a szentemix kurva jó telefonterror.Meg az Irigy Hónalmirigy "három királyok" dáridóparódiája is jó.
Van néhány amit ismertem má' pld a Therion Ho Dragonja állat, de ezt eddig is tudtam.
Ja, és a ToT "Velvet Darkness..." -je mekkora lemez bazmeg.Főleg a "When he falleth..." szám, hát az a hörgés a monológ után tiszta kéj.És azok a női éneklések, áááhhh...
Van néhány -számomra- ős-gyűlölvény is vmelyik lemezen, mint pld korn, de azokkal nem hergelem magam.
Zenei ízlésem kificamodottabb mint friderikusz öltözködése, mostanában nigger reppet hallgatok, meg észak afrikai népzenéket.KoRn-lemez mondjuk nagyon jó, az az egy lemezük, a többi kommersz kaki.A "blind" számot meg lehet hallgatni, meg a "Daddy" is csúcs.Aztán meg egyik számban -a háttérben- bal fülhallgatóban: mother, jobb fülhallgató : fucker :)))
Jól van, akkor a "bajnokok reggelijét" jövő héten küldöm is vissza az én csomagommal.
inkább eccere küld vissza az egész pakkot ( a wass-könyv ugyanúgy kölcsönzött, szóval...), nem muszály jövő héten.Tkp. ráér, mondjuk dec 15-ig, mer akkor mejek vissza (R-day).
Te, én még csak most ismerkedek a goával. egyébként sosem voltam manson pólós, sőt úgy kezdődött ez az egész topik(lapozz vissza az elejére) hogy kifejtettem mennyire gyűlölöm manzsont. azóta mondjuk má' elviselem, de ettől még soha nem fogok manson-pólót hordani. ha van valami amiben totál biztos vagyok, akkor ez az. Az átlag manson rajongó, -mint ez a múltkori beszóló újgyerek is- tök idegesít. 1ébként meg militarista blekk/death metálos vagyok, szal valami olyasmi pólókat képzelj, má ha tod hogy miyen.