Köszi Kati, Ibolya, csak az a baj, hogy egy év munkáját 2 nap úgy teszi tönkre, hogy 2 év, mire megint virágzóképes, gaz lesz...szépen elindultak a levelek a barnult levélkorona közepéből, illetve talpi hajtások és új gyökerek is vannak. még jó, hogy nem dobtam ki őket. Egyébként a veszteség nem olyan tragikus, mondom, csak a hidegháziakat sínylette meg, ami dracula, bessae, subtropicum variáció, minden más nagyon jól van. A klíma pedig úgy tűnik bevált, csak én vagyok egy kapitális ÖKÖR, hogy eddig sajnáltam rá a pénzt. A beállított foknál kb. 3-4 fokkal kevesebbet csinál, úgyhogy az első napokban szinte megfahytam, mikor a gazházba léptem. A másik dolog, hogy csak néha kell egy időkapcsolóval bekapcsoltatni, így nem fogyaszt feleslegesen áramot. Most 28 fokra állítva van bent 25 fok, folyamatosa. Estére teljes kikapcs.
Ilyenek bimbósak pl: Cattl. aurea ( 2 bimbó), Cattl. kerrii, paph. gigantifolium. Utóbbi, ha megéri a virágzást, igen érdekes és ritkán látható gaz lesz.
És Hédi bosszantására: a guttata coerulea közepén is mozog valami... ( képekre sajnos nem volt időm, bocs, kicsit zsúfolt vagyok mostanában)
Úgy tűnik, hogy a hősokk "csak" a dracula cordobae-nek tett be végleg, a többi gaz regenerálódni látszik. ( na persze a klíma mellett. lesz jó kis villanyszámla)