Őszinte részvétem azoknak, akik közelebbről is ismerték innen.
Belegondolni is szörnyű, hogy adott egy fiatal, ereje teljében lévő élsportoló, akit rendszeresen orvosi viszgálatoknak vetnek alá és mégis ilyen tragédia történik Vele.
Borzasztó ami történt egy újabb értelmetlen halál.
Úgy látszik az élsportolóknál nem működik tökéletesen az orvosi felügyelet. Talán szigorítani kéne és sűrűbbé tenni.
Minden nagyobb megterhelés előtt és után kéne sportorvosi vizsgálat. Hasonlóan a pilótákhoz
Nálunk az az érdekes, hogy a családomban senkinek nem volt eddig ilyen, és én mégis infarktust kaptam 21 évesen. Persze, gondolom a hajlam meglehet az ősökben. Elég sok gyógyszert szedek, asszem a véralvadás gátlóból 2-t, avgy 3-at. Sajnos még szoknom kell. Egyelőre Anyum figyelmeztet reggel, meg este, hogy gyógyszer, mert eszembe sem jut.
Nagy bánatok és nagy örömök hozzák össze sokszor ezt a széthuzó kis népet. Miki jó focista volt, mikor felmerült a távozása, marasztalták, ill. el sem engedték, számos Portugál csapat örömmel látta volna soraiban. Becsüljük meg értékeinket. Miki, nyugodj békében, büszkék vagyunk rád..-(
Lisszabon, január 26., 12.20 Emlékdíjat alapít a Benfica.
A Nossa Senhora da Oliveira klinikát kevéssel a dráma után szintén ellepték a Benfica és a Guimaraes Mikiért aggódó szurkolói. Fausto Fernandes, a kórház igazgatója egyébként maga jelentette be a halál beálltát, kevéssel később, 23.55-kor pedig megérkezett a helyszínre Hermínio Loureiro, a sportügyekkel foglalkozó államtitkár is.
A Benfica orvosa, Joao Pablo Almeida szerint eleinte mindenki szívinfarktusra gyanakodott:
- Valóban úgy tűnt, hogy Miki infarktust kapott, és ennek megfelelően kezdtük el az újraélesztését elősegíthető gyógyítást. Sajnos, olyan esetről volt szó, amely gyakran előfordul a mindennapi életben, és az orvostudomány általában tehetetlen ezen esetekkel szemben.
A Benfica elnöke, Luis Filipe Vieira és Fehér menedzsere 0 óra 23 perckor hagyták el a kórházat, mindketten megjegyezték:
- Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hiába...
Elképzelhető, hogy a Benfica díjat alapít Fehér Miklós emlékére, ezt maguk a játékostársak szorgalmazták. A guimaraesi Djurdjevic így emlékezett a drámai pillanatokra:
- Rogerio Matias, Miguel és jómagam álltunk a legközelebb, Miki arca hirtelen olyan idegenszerűvé vált, zihálva kapkodta a levegőt, azonnal látszott, hogy komoly dologról van szó. Mindannyiunkat mélységesen megrázta az eset..."
Megint csak azt mondanám várjunk.Lehet Mikinek valami szervi baja volt.
A forumodhoz, pedig csak annyit,hogy ritkán fogják a csapatorvosokat felelőségre vonni,mert azért erre vigyáznak.A foci az biznisz(de említettél biciklit is).
Reméljük Mikinél is kiderülnek a dolgok.
S ha nem is lehet visszahozni Mikit,remélem,hogy az ilyen esetek száma a következőkben csökkeni fog,mint tudjuk Foe fél éve halt meg . . .
Magamra vettem, amit írtál.
Azt hiszem, ha valaki tesz valamit, és tud arról, mit tesz, felelős érte. Most nem a konkrét tragédiáról beszélek, de arról is szól. Ha vki élsportoló akar lenni, s elhatátozza, hogy megfizeti ennek az árát (és persze megkapja érte a jutalmát is), és tud arról, hogy teljesítményfokozókat kell esetleg szednie, amiknek esetleg lehetnek nagyon súlyos következményei is, az nem háríthatja másra a felelősséget.
És én sem érzem magam kegyeletsértőnek, mert épp azért írtam, hogy vegyük észre, mit tesznek mások másokkal a mi szórakoztatásunkra. Nekem ez a cirkusz fáj, mert Fehér Miklósból egy volt, és elvesztése tragédia, de nem ő az egyetlen szenvedője ennek. És nem az utolsó, mérget vehetsz rá.
Lisszabon, január 26., 12.20 Emlékdíjat alapít a Benfica.
A Nossa Senhora da Oliveira klinikát kevéssel a dráma után szintén ellepték a Benfica és a Guimaraes Mikiért aggódó szurkolói. Fausto Fernandes, a kórház igazgatója egyébként maga jelentette be a halál beálltát, kevéssel később, 23.55-kor pedig megérkezett a helyszínre Hermínio Loureiro, a sportügyekkel foglalkozó államtitkár is.
A Benfica orvosa, Joao Pablo Almeida szerint eleinte mindenki szívinfarktusra gyanakodott:
- Valóban úgy tűnt, hogy Miki infarktust kapott, és ennek megfelelően kezdtük el az újraélesztését elősegíthető gyógyítást. Sajnos, olyan esetről volt szó, amely gyakran előfordul a mindennapi életben, és az orvostudomány általában tehetetlen ezen esetekkel szemben.
A Benfica elnöke, Luis Filipe Vieira és Fehér menedzsere 0 óra 23 perckor hagyták el a kórházat, mindketten megjegyezték:
- Az orvosok minden tőlük telhetőt megtettek, hiába...
Elképzelhető, hogy a Benfica díjat alapít Fehér Miklós emlékére, ezt maguk a játékostársak szorgalmazták. A guimaraesi Djurdjevic így emlékezett a drámai pillanatokra:
- Rogerio Matias, Miguel és jómagam álltunk a legközelebb, Miki arca hirtelen olyan idegenszerűvé vált, zihálva kapkodta a levegőt, azonnal látszott, hogy komoly dologról van szó. Mindannyiunkat mélységesen megrázta az eset...