Keresés

Részletes keresés

kambekk Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4449
szóval neked az kell, hogy belédrúgjanak?!
hát nem egyszerűbb, ha te magad rúgsz előszőr magadba?
Előzmény: Törölt nick (4448)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4448
Almacica,
"Nem kocogok és nem diétázom. Beteg akarok lenni, amikor meghalok"
Ezt nagyon édesnek találtam! Megjegyzem, én is öregen és betegen akarok meghalni, viszont inkább szépen és egészségesen akarok élni :-)

Vének Tanácsa,
mijaza mitrealis prolapszus? Nagyon rondán hangzik...

Robzon,
a motivációról: Nagyon szemléletes volt a példa a karateedzéssel. Azért is tetszett annyira, mert én pár éve majdnem ugyanígy jártam az első aerobic-órán, amin többéves szünet után jelentős úszógumikkal felszerelve megjelentem. Az edző (egy kopasz állat) végigmért és aszonta: "Te nyugodtan menjél ki, úgyse fogod bírni". Egy percig nem kételkedtem benne, hogy igaza lesz (és tényleg igaza volt), mindazonáltal nem mentem ki, hanem lélekben nagyon vicsorítani kezdtem, és különféle mondatokat fogalmaztam magamban, amelyek kivétel nélkül úgy kezdődtek, hogy "Na idehallgass te szemét köcsög...".
Végül nem mondtam semmit, csak csináltam konokul. És persze "jól megmutattam neki" :-) Oszt mostmár abba se bírom hagyni...
Szóval EZ MŰKÖDIK!

Előzmény: Vének Tanácsa TM (4447)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4447
Az a baj, hogy helyi fogyäs nincsen. - Nem-e?? Akkor hogy a csudába van az, hogy először mindig a mellbőségem csökken (pedig amúgy sem nagy)? :))

Komolyra fordítva: a hasizomgyakorlatok tényleg nem használnak, ezt tapasztaltam. (Tulajdonképpen nem is baj, mert utálom :)) A kajálással nincs gond, a zsír- és cukormentes diétában már gyakorlott vagyok. Szobabiciklivel megpróbálkozom újra, most "alapjáratban" jobb állapotban van a térdem, hátha jobban bírja.

valamilyen formäjät be kellene talälnod az u.n. pulzuskontrollos "zsiregetö" aerobedzesnek
teljesen mindegy milyen aktivitäst välasztasz

Tudsz konkrét módszereket javasolni? Egy kis gondom azért van, sajnos a pulzusszámom kis terhelésre is eléggé felgyorsul (enyhe fokú mitrealis prolapszus miatt), úgyhogy nehéz lesz meghatározni az optimális határt...

Előzmény: Robzon (4444)
aagica Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4446
Bocs, hogy én válaszolok, biztos a megszólitott is fog.
Életminőség a kulcsszó szerintem. Állitólag van egy kinai mondás, "aki nem ér rá az egészségre, az rá fog érni a betegségre".
Én mindig is lusta voltam sosem sportoltam, a jó kis házikoszttól már 17 évesen fájt az epém. Akkor persze ez természetesnek tűnt, biztos örököltem, hiszen anyámnak is fájt...:)
Aztán elköltöztem, egészségesebben ettem, elmúlt. Mióta sportolok, örömmel vettem észre, hogy erősebb vagyok, jobb kedvű, teherbíróbb és persze jobban nézek ki. Az önbecsülésnek is nagyon jót tesz, hogy mondjuk le tudok futni egy félmaratont és mindenki hősként néz rám ezért.:)) (Kivéve, aki fut, mert az tudja, hogy ez nem nagy dolog.:)))
Biztos van még ezer érv, most csak ennyi jut eszembe. Mindenesetre sajnálom, hogy nem előbb kezdtem...
Előzmény: almacica (4445)
almacica Creative Commons License 2003.01.31 0 0 4445
Kedves Robzon!

Klassz vagy és tuti, ehhez kétség sem férhet. Bár bennem lenne meg a fele (tizede) a te akaraterődnek. Csak egyetlen egy kérdés nem hagy nyugodni:
Megéri az embernek az életéből ennyi időt minderre fordítni?

"Nem kocogok és nem diétázom. Beteg akarok lenni, amikor meghalok"
(A forrást elfelejtettem)

Előzmény: Robzon (4444)
Robzon Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4444
Venek Tanacsa TM!
Az a baj, hogy helyi fogyäs nincsen. Tehät hiäba csinälsz mitomen hasgyakorlatokat, az teljes keptelenseg, hogy ettöl pont a hasadfölül olvadjanak le a hurkäk.
A fogyäs egy egesztestre kihato hormonälis ällapot következmenye, semmi köze sincs a lokälis izom terheleshez. Szal zsiregetö modba kell hoznod magad: egyreszt energia defficitet kell "elöällitanod" (több energiät hasznälni fel, mint amit beviszel), mäsreszt "zsiregetö üzemmodba" kell kapcsolnod magad, hogy az energiadeficit valoban zsiregetesböl fedezödjön. (Ne pedig mint a t. fogyizoknäl izomlepitesböl.) Szal egyreszt a kajädra kellene odafigyelni, mäsreszt pedig valamilyen formäjät be kellene talälnod az u.n. pulzuskontrollos "zsiregetö" aerobedzesnek. A szobabiciklit amugy kisterhelessel, nagy fordulatszämmal tekerve teräpiäs cellal szoktäk alaklmazni gyogytornäszok terdproblemäkra. A vicc benne, hogy pont igy tekerve (könnyün, gyorsan - 100 RPM környeken) fogyaszt a legjobban. De teljesen mindegy milyen aktivitäst välasztasz, lenyeg hogy legaläbb 40-50 percig tartson egy alkalommal a pulzustartomänyon belül, lehetöleg minel nagyobb izomläncolatokat mozgasson meg, es lehetöleg minel gyorsabb mozdulatokat tartalmazzon, a lehetö legkisebb terhelessel.

A motiväcio kerdese amugy tenyleg nehez, märmint rävenni az embereket hogy akarjanak. Nagyon sokan annyi kudacot eltek mär meg, hogy nem mernek akarni, annyira felnek a kudarctol. De - en ugylätom - hogy erre nincs mäs kiut, mint hogy felhergelni öket, hogy megtanuljäk felszivni magukat, es ha sikerül nekik, ha megtapasztaljäk a sikerelmeny izet, akkor mär sinen vannak. Emlexem amikor ösmalackent elkezdtem full-kontakt karatezni, es fujtattam, szenvedtem, lätvänyossan nem birtam, odajött az edzö rämnezett, kicsit gunyosan, - en azt lättam a szemeben, hogy "nem fogod ezt te birni, dagadek", - de csak annyit mondott "Menj haza.". Hu de birtam utälni! Ugye a klasszikus esete a pszichologiai projekcionak (amit itt is meg lehet figyelni). Mert igazibol a sajät köcsögsegemet utältam. Aztän persze legközelebb is lemenetem, es megint megprobältam, es megint, addig amig nem sikerült megtanulnom ugy szenvedni, hogy ne lehessen lätni. Azota is nagyon bennem van, hogy nem birom feladni, ha valamit elhatärozok, szerintem elöbb döglenek meg. Persze en nem vagyok edzö, nem is ertek annyira a motiväläshoz, csak annyi amit meg tehetek, hogy igyekszem a mokusokat szembesiteni a valosäggal, legaläbbis avval ahogy en a valosägot lätom. De most mär asszem nem fogok azokkal foglalkozni akik nem akarjäk, hogy segitsek nekik, hiszen egy csomo emberre nem jut eleg idöm aki keri a segitsegemet. A baj csak az, hogy azok akik segitseget kernek, mär a legnagyobb lepesen tul vannak, mert ök mär levägtäk, hogy valami nem okay, es biztos, hogy elöbb-utobb maguktol is rätalälnak az utra. Azoknak kellene a segitseg igazibol, akik olyan melyen el vannak tevedve, hogy meg azt se veszik eszre, hogy a rengeteg melyen vannak. De asszem ezt en voltakepp teljes joggal leszarhatom, es igerem igy is teszek.

aagica Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4443
Hú, pedig az még tédkimélő a futáshoz képest. Most hirtelen nem jut eszembe semmi aerob mozgás, amiben nem kell a térd, csak az úszás, de ahhoz meg elég gyorsan kell úsznod, hogy megfelelő pulzusszámod legyen.
Várjunk, biztos mindjárt jön egy okosabb.:))
Kaktusz, merre vagy?:)))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4442)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4442
Azon kívül. Sajnos, a térdem nem bírja :(
Előzmény: aagica (4441)
aagica Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4441
Tudod, szobabicikli.:)))
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4440)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4440
Valahogy így vagyok vele én is, bár először irritált egy kicsit a stílusa. Igaz, nekem nem okozott soha komplexusokat a duciságom :)

Robzon, meg is kérdezem rögtön: a téli zsírtartalékom :) az idén a pocakomra összpontosult, meglehetősen rusnya hurkát létrehozva. Hogy lehet ettől megszabadulni?

Előzmény: mirminc (4439)
mirminc Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4439
én alapvetően érzékeny emberke vagyok, különösen, ha a fölös kilóimról van szó, Robzon stílusa viszont kifejezetten tettvágyat ébreszt(ett) bennem. ugyanis ahhoz, hogy valaki elszánja magát a változtatásra éppen egy ilyen határozott emberkére van szükség. persze kell az is, hogy nyalogassuk egymás lelkét, de attól hogy együtt sírunk rajta, milyen rossz ducinak lenni, és milyen vacak lemenni este fáradtan munka után sportolni, még nem leszünk karcsúbbak. ha viszont néha valaki ránkrivall, akkor kicsit összekapjuk magunkat, amolyan "csakazértis" stílusban. így pedig el lehet érni eredményeket.
Előzmény: Vének Tanácsa TM (4438)
Vének Tanácsa TM Creative Commons License 2003.01.30 0 0 4438
Robzonnal egyetlen gond van: nem éppen harmatos a stílusa. És ez bizony sok, a túlsúlya miatt amúgy is komplexusokkal küzdő emberkét elijeszt. De ha a stíluson túltesszük magunkat, és elfogadjuk, hogy ez a pasi ilyen, akkor be kell látnunk: ennek a faszinak bizony igazsága vagyon. Sajnos... :))
kambekk Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4437
Üdv!
Figyelem egy ideje az internetes fórumozásokat, és érdekes (sajnos), hogy idővel mindeenképp elmérgesedik a viszony az egymással kommunikálók között. Még abban az esetben is, ha egy cél hozza őket össze benne. Persze meglehet, az életben is így mennek a dolgok. Összekacsintások és összezördülések váltják egymást... Csak engem még ma is meglep, ha torzsalkodást látok pl itt -egy életmód topicban.

Remélem nincsenek komplexusaim, főleg nem így virtuálisan, csak ha folyamatos übermencs stílust tapasztalok, ott hajlamos vagyok ellentámadásba lendülni.

na léptem is.
végülis nem én nyitottam ezt a topicot...
és a súlyfeleslegemtől is megszabadultam már rég. mindennemű okos(kodó) (ki)okítás nélkül is!

H_G Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4436
Bocs', szenilis vagyok :)
Előzmény: Törölt nick (4435)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4435
Zaporozsec még ide jár... :)
Előzmény: H_G (4434)
H_G Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4434
"Mit is tettel te hozzä?"

Ha eleget olvasnál vissza, meglátnád, h. úgy 2 évvel ezelőtt nagyon hasznos és barátságos társalgás folyt itt. Akkoriban sokat jelentett nekem ez a topik és jelentősen hozzájárult az életemben bekövetkezett pozitív fordulathoz. Ezért, nosztalgiából hoztam föl időnként annak ellenére, h. igazán nincs szükségem további tanácsokra -- pontosan tudom, h. az én szerény fitness-céljaimat hogyan lehet elérni, most már csak idő (és a kényelmességem legyőzésének) kérdése. Néha még így is ért kellemes meglepetés, pl. a lenmagolaj-tipp tényleg jó volt és magamtól nem jutott volna eszembe, köszönet érte ezúttal is.

De alapvetően "döglött lovat ostoroztam", mert továbbra sem járnak ide azok, akik a topik fénykorában -- Kobzoska, Bilonka, Beny, Dohosa, Kirké, Lappa, Yv, Zaporozsec meg akit még kifelejtettem. És ezentúl én sem, őrmesteri-tornatanári stílusban előadva a világ leghasznosabb infói sem érdekelnének.

Előzmény: Robzon (4432)
H_G Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4433
Ez korrekt!
Előzmény: mirminc (4430)
Robzon Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4432
H_G!
Engem nem bosszantassz. Abban tän igazad van, hogy felesleges veled itt görcsölnöm.
Meg egy gondolat: a forumok alavetö celja - szerintem - a velemeny csere. Kepzeld el, hogy egyszer 100 vagy 1000 ev mulva talän lesznek mokusok akik ezeket fogjäk kutatni. Elolvassäk a hozzäszoläsainkat, megborzongatja öket, hogy megtudjäk miket gondoltak az emberek regen. Annyit ersz - a forum szempontjäbol - amennyi gondolatot hozzäteszel. Mit is tettel te hozzä? Hogy ki hova huzzon, meg hogy te hogyan meg vagy sertödve. Nezd ezer ev tävlatäbol es röhögj.

Kambekk!
A megbäntäs szändeka nelkül: (Amugy ezt minden hozzäszoläsom elejere odakepzelheted)
Attol lesz egy velemennyilvänitäs kioktato, ha valos vagy velt alä-föle rendeltsegi viszony van a felek között, ugye? En biztos, hogy nem erzem a fölerendeltednek magad. Miert is erezhetnem? Ha te a velemenyemet kioktatäsnak erzed, nagyon sajnälom, de a te komplexusiadert, ne engem tegyel felelösse, lecci.

aagica Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4431
Minden szavad aranyba kéne foglalni.:)))
Előzmény: mirminc (4430)
mirminc Creative Commons License 2003.01.29 0 0 4430
anno 168 cm voltam és 57 kiló. mindenki azt mondta, hogy borzasztóan sovány vagyok, és betegesen nézek ki. pedig papíron ez lenne az ideális. utána lettem 68 kg, és mindenki megkérdezte, mitől híztam így meg, ugyanis nem sportoltam semmit, és az a kicsi sokkal többnek látszott.
nemrégiben 72-73 kilósan ugyanolyan méretekkel rendelkeztem centiben, mint pár évvel ezelőtt 65 kilóval, mivel a sportolás miatt sokkal izmosabb, feszesebb stb. lettem.
ugyanaz az ember és mégis más...

maradjunk abban, hogy mindenki különbözik. és még a legjobban kinéző lányok is szorgalmasan dolgoznak rajta, hogy leadják az utolsó 3 kilót :) az egészséget hálisten nem kilóban mérik, és szvsz sokkal többet ér egy olyan hét, amikor 2 centivel karcsúbb lett a csípőm, és csökkent a testzsírom, egy olyannál, amikor izomból-vízből leadtam 3 kilót.

Előzmény: H_G (4423)
kockasfulunyul Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4429
Ne már... rád ugyanúgy szükség van itt. Én pedig nem ítélem el jojózókat sem, van akinek a pillanatnyi eredmény a fontos. De legyünk már békében egymással...
Előzmény: H_G (4428)
H_G Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4428
OK, akkor én megyek.
Előzmény: kockasfulunyul (4427)
kockasfulunyul Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4427
Legyetek kedvesek ne zavarjátok el Robzont innen, itt is ugyanúgy meg van a helye, mint az Alakformálásban, ő tanácsokat ad - ha nem is túl kellemes stílusban -, de sokan sokat köszönhetnek neki, én szeretném, ha maradna. Ha pedig valakit zavar, ott a scroll, meg a page down/up... köszi. :-)
Előzmény: H_G (4426)
H_G Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4426
Kedves Robzon!

Ha bevallom, hogy igazából meguntam az életet és pocsék izom-zsír arányokkal szeretnék átköltözni a másvilágra (majd csak elolvadok egy kánikulai napon -- persze csak ha már eléggé kiélveztem kedvenc hobbimat, a jojózást), akkor leszel olyan jó és visszahúzol a Neked való topicba? Én az Alakformálásba soha nem fogok menni, afelől biztos lehetsz és így nem bosszantjuk tovább egymást. Fair?

Előzmény: Robzon (4424)
kambekk Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4425
Robzon,
te olyan okos vagy, hogy elsül a fejed!

már megbocsáss

Nem mindenki dietetikus, de még csak nem is biológus, vagy kémikus.

Ha te az vagy, légy büszke a tudásodra, de nagyon kérlek, ne légy kioktató!

köszi

Előzmény: Robzon (4424)
Robzon Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4424
H_G!
Te menthetetlen vagy. Olyan mintha a viläg egy fekete feher nema filmen peregne elötted es csak a szürke tonusai jutnänak el az agyadig. Pedig vannak meg szinek, hangok, szagok, höerzekeles, tapintäs es meg szämtalan dolog amit nem is tudunk erzekelni, hanem csak megerezni talän.
Neked csak azok a parameterek leteznek, hogy kcal, kg meg hogy häny het alatt. Ez keves, a täplälkozäs, eletmod ennel sokkal többröl szol. Arrol nem is beszelve, hogy a kg-cm päros alakalmatlan a testkompozicio leiräsra, ugyanigy energieaertek alapjän nem lehet megitelni, hogy etelnek helye van-e az etrendedben. Vagy szämodra nem vilägos, hogy ugyanannyi kilos ugyanolyan magas emberek remesen elteröen nezhetnek ki? Meglep, hogy lehet 1200 kcalt megenni es hizni, es mondjuk 1400 kcalt megenni es fogyni, ugyannyi mozgäs mellett? Söt lehet, ugyanazt megenni es hizni, vagy fogyni ugyannyi mozgäs mellett mäs idözitessel. Söt lehet hizni vagy fogyni ugyanazt, ugyanakkor elfogyasztva attol függöen, hogy milyen etrenden voltäl elözöleg. Es meg lenne pär aspektus (folyadek fogyasztäs, psziches tenyezök, hormonälis ällapot, stb.) Amiket nem fejtenek ki. A 21 szäzad közepen nem szämit tul hatekonynak az a "fekete-feher mozi", amiben elsz. (No nem egyedül.)
H_G Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4423
Gratulálok a sikeredhez! (De szerintem már most megállhatnál, ez már az alsó határa a normális testsúlynak.)
Előzmény: nyávogi (4419)
Törölt nick Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4422
húha, mirminc, nagyon ügyes vagy!

tulajdonképpen én sosem a sport részén csúszom el hanem az evésen... bár szerencsére annyira sose hiztam meg hogy több méretet kelljen váltani, mondjuk csak úgy Sről Mre, de az is soxor bosszantó.
viszont a Robzon által leirt dolgokat lassan kezdem beépiteni a napirendbe: a 3l viz már megy :)

2i

Előzmény: mirminc (4421)
mirminc Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4421
tényleg nagyon jól lefogyott :)
őszintén szólva ez a gatyás dolog a legjobb az egészben. a régi nadrágjaimba én is kétszer beleférek, sőt az októberben vásárolt nacimba is már másfélszer (a dereka pont jó a csípőmre :)) vettem egy 42es nacit. egy évvel ezelőtt 48asat hordtam!
én elajándékozom a régi gatyókat, viszont elővettem azokat, amiket ötvenegynéhány kilósan hordtam, és heti egyszer felpróbálom őket. van, amelyik már jó!

hálisten a bőröm nagyon jól viseli a dolgot (most már -23 kiló), gondolom ez a lassú tempónak és a sok sportnak köszönhető.

mindenesetre az ő példája is azt bizonyítja, hogy meg lehet csinálni, csak akarni kell, és kitartónak lenni, de nagyon...

Előzmény: Chino-San (4420)
Chino-San Creative Commons License 2003.01.28 0 0 4420
valamelyik nap a tevében láttam a Fókuszt, vagy Találkozásokat, vagy valami hasonló "szinvonalú" műsort.

volt benne Romantik nevű zenekar énekeséről egy riport.

a csajci 50 kilo-t fogyott!!! (azt hiszem kb. 1 év alatt - de erre már nem emléxem pontyosan.)

Norbi segítségével, normális kajázással, mozgással.
a régi gatyájába most kétszer fér bele. (elrakott egyet a régiek közül, hogy motiválja, ha esetleg kezdenének vele megin' elszaladni a kilók...)

egyetlen baja van csak. hogy a bőre nem tudta követni ezt a fogyást, úgyhogy valszeg szüksége lesz egy-két plasztikai műtétre... (monnyuk ezesetben én teljesen érthetőnek és elfogadhatónak tartom.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!