Keresés

Részletes keresés

Delpo Creative Commons License 2021.04.08 0 0 103591

Köszi, akkor ezekből legalább 2 db-ot kell vásárolni. A drágább csomagban viszont van mindenből több, abból így elég lenne 1 is. De nekem elég a kis csomag amiben csak a kapaszkodók vannak, legfeljebb rendelek belőle többet, csak tudjak felhasználni mindegyik Vectronhoz.

Köszi a segítséget!

Előzmény: Norbi_71 (103585)
Vgabi5 Creative Commons License 2021.04.08 0 0 103590

VMC honlapon kinn van, hogy szegények bekapták a vírust. :( Jobbulást nekik.

Előzmény: csíkos-háTTú (103569)
SÜNÖCSKe Creative Commons License 2021.04.08 0 0 103589

Egyébként a BTTB mozdonyok egy részéhez Harry Barth is készített átépítő készletet.

Előzmény: nazareth (103588)
nazareth Creative Commons License 2021.04.08 0 0 103588

Persze, értem én. Amióta az "univerzális hajtás" leförmedvényezése kapcsán rám erőltették, hogy utálom az egész NDK-parkot, én is megengedek magamnak egy kis általánosítást (holott vízöntő vagyok, és mi vízöntők nem szeretünk általánosítani ;)

Mindazonáltal azért az is jelent valamit, amit írtál: az, hogy egy 40 éves BTTB-konstrukcióhoz ma is lehet kapni alkatrészeket, azt jelenti, hogy van rá igény, van olyan jó konstrukció az adott hajtás, hogy megéri foglalkozni vele (ellentétben pl. a PIKO univerzális förmedvény-hajtásokkal, amiket csak kompletten kidobni lehet, aztán venni egy fél mozdony áráért egy kisszériás csere-hajtást).

Jó kérdés egyébként, hogy pl. a mai PIKO miért nem dob piacra valami újratervezett hajtást a régi gőzöseihez, hiszen azok optikailag teljesen rendben voltak, talán meg is előzték a korukat. Valószínűleg üzletpolitika (a gyártók 90%-a igyekszik így-vagy-úgy mihamarabb kifuttatni a régi szériákat); illetve annyira el van szúrva az egész szerkocsi-téma, hogy csak komplett szerkocsi-cserével lehetne rendbe tenni a gépet.

Előzmény: csíkos-háTTú (103586)
benbe Creative Commons License 2021.04.08 -3 1 103587

Nem gáz, lesz még hasonló kiadva. A sok hónapos szállítással sem lenne gond, a modellezés ilyen, TT-ben főleg ilyen, ezt is tudom. De a VasuTTmodelltől a nyolc hónapra érkezett Y-kocsik kapcsán pár havonta kaptam információt, kérdezték, hogy rendben van-e minden, és ha írtam nekik, munkanapon belül válaszoltak (igaziból perceken belül, de ez nyilván nem elvárás). A Mediker már akkor fölhív, ha másfél napig nem megyek be a beérkezett termékért, fölajánlják, hogy még aznap kiküldik futárral, ha kérem, de persze bármikor bemehetek érte, amikor kényelmes. Szóval kicsit más néhány másik boltban a customer support, és mivel nyilván ugyanazt és szinte ugyanannyiért árulja mindenki, hát attól veszem, akivel normálisan lehet kommunikálni.

Előzmény: Delpo (103584)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.04.08 0 2 103586

A szövegen kívül, kicsit a környezetet is figyelted volna...:-)))

Javításról, szervizelésről van szó. Ezekhez a - közben váltoTTam a kollégával e-mailt - BTTB modellekhez van alkatrész, ha a javítás során ez szükséges. Nem csak a régi, valahonnan kibontott, hanem a Tillig tart/gyárt hozzájuk újat. Pusztán erre céloztam. Vagy talán lehet szerezni áramszedő rugót, vagy a hajtott kerékpárok tengelyfészkét mondjuk egy hajdani VEB PIKO E69-hez? Vagy a motorhoz a keferugót, noch da zu szénkefét? Vagy a BR55-höz a mozdony alsó műanyag takarólemezét, az áramszedőkkel?

Egy hajdani PIKO modellhez, ha kell alkatrész, akkor bajban vagyunk. A BTTB-hez legtöbbször van. Nem a bontóból, donor modellből, gyári újról beszélek.

Ezért írtam a kolléga hozzászólására, hogy hála istennek BTTB-ről van szó, és nem PIKO-ról.

Előzmény: nazareth (103580)
Norbi_71 Creative Commons License 2021.04.08 0 3 103585

Szia!

A kb. két éve vásárolt MRCE Vectronomhoz (73925) rendeltem anno kapaszkodókat tartaléknak. A kb.3€-áron csak a kapaszkodók voltak a csomagban, 5db, két oldalsó és a szélvédő alatti három.(egy csomagban csak egyik végre való van.) Fekete színűek, kompatibilisek más roco vectronhoz is.

Előzmény: Delpo (103584)
Delpo Creative Commons License 2021.04.08 0 0 103584

Nem semmi! Sajnálom, hogy így jártál! Elhiszem mennyire bosszantó, hogy az ember rendel valamit, aztán telnek-múlnak a hetek, hónapok, és semmi, a modell közben elfogy mindenkinél, és végül nem tudod beszerezni.

Más: Abban szeretném a segítségeteket kérni, hogy a Roco oldaláról szeretnék Vectronhoz pótalkatrészt rendelni. Oldalsó kapaszkodókra lenne szükségem, feketére. Amelyik Vectronhoz kellene kapaszkodó az a pótalkatrész csomag ~25€, mert abban a csomagban több minden is van. Viszont másik Vectronnál találtam ~3€-ért, amiben csak oldalsó kapaszkodók vannak. A kérdésem az lenne, hogy vásárolhatom az olcsóbb pótalkatrész csomagot is, ugye? Gondolom ezek a mozdony kiegészítők kompatibilisek egymással, és ugyan úgy tudom majd használni.

Köszönöm a segítséget!

Előzmény: benbe (103582)
benbe Creative Commons License 2021.04.08 -1 1 103583

Nekem BTTB-im voltak, de már az akkori Károlyi-könyvből nyilvánvaló volt, hogy a BTTB minősége a mérete ellenére messze meghaladja a PIKO-t. A BTTB fröccsök ma is szépek, a gépészet meg olyan, hogy beledobom a dekódert, és szalad is.

Előzmény: nazareth (103580)
benbe Creative Commons License 2021.04.08 -5 3 103582

Én több, mint egy éve rendeltem két mozdonyt tőlük, szintén 1-2 hetet ígértek. Januárban már rájuk írtam, semmi válasz. Két hete jeleztem, hogy lévén náluk nincs a modell, a gyártónál kifogyott, így nem tudják szállítani, ezért a rendelést semmisnek tekintem, és kártérítési követelést fogalmaztam meg velük szemben, akkor jött válasz rögtön. Rohadt arrogánsan. Akkor a honlapjuk még mindig rendelhetőnek jelezte a tételeket. Kártérítést persze nem fizettek, az ügy nem áll itt meg. Az adott modelleket már sosem kapom meg, de ha megérem, akkor még végignézem, ahogy csődbe mennek.

Előzmény: Delpo (103563)
V43.1371 Creative Commons License 2021.04.07 0 0 103581

Tudomásom szerint sajnos koronás mindenki, honlapot kell figyelni, hogy majdan mikor nyitnak.

Előzmény: Delpo (103565)
nazareth Creative Commons License 2021.04.07 -6 5 103580

OFF

még nagyobb szerencse, hogy semmi közük a hajdani PIKO-hoz

Jujj, most felszisszent a "sok tízezernyi gyerek", akinek a legkedvesebb emléke a rendszerváltás előttről a Piko szettek lelkes kibontása... 3 közülük már nyomott is egy mínuszt >: )

Előzmény: csíkos-háTTú (103578)
rem-ember Creative Commons License 2021.04.06 0 0 103579

Üdvözlök Mindenkit !

Tisztelettel : pro és kontra véleményeket szeretnék kérni (modellfuttatási és karbantartási, valamint "tartóssági" vonatkozásban) az alábbi témában :

H0-s Vectron villanymozdonyt szeretnék vásárolni. Melyik előnyösebb /tartósabb : Roco vagy PIKO Expert - esetleg TRIX illetve Jägerndorfer ?

(Alaplap, mozdonytető, stb.  szempontjából - és nem elsősorban a külső megjelenést tekintve - hisz az ízlés teljesen egyéni, kinek mi tetszik

- hanem pl. : a hajtás egyenletessége, a "lassúmenet minősége" és a tartósság szempontjából - vagy pl. a siklási hajlam tekintetében.

Nyilván "első közelítésben" talán a Roco a legszebben kidolgozott modell - de ha pl. állandóan lepotyognak alkatrészek, akkor az inkább vitrinbe való, nem futtatásra.

Egy videót már találtam a témában : 

https://www.youtube.com/watch?v=C3d_eeymrmo

csak elég rövid - "több oldalról" szeretnék véleményeket megismerni.

Érdekel a "hangosítás" minősége is.

(Természetesen - sajnos - az egyik meghatározó tényező a vételár - lévén  pénztárca tömöttsége "sokat nyom a latba"....

Előre is hálásan köszönöm a véleményeket, tapasztalatokat. 

Üdv:  rem-ember

csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.04.05 -3 4 103578

Szia!

Semmi baj, csak jobb, ha tisztáztuk!

Ezek a hajdani VEB Berliner TT Bahn (BTTB) gyártmányai. 1:120, vagyis TT építési nagyságúak. Szerencsére javíthatóak, és még nagyobb szerencse, hogy semmi közük a hajdani PIKO-hoz.

Itt elérsz (egyébként a nickre kattintva is előjön):

http://www.csikos-muhely.hu/kapcsolat.html

Előzmény: jakuza80 (103572)
s_aron Creative Commons License 2021.04.05 0 1 103577

Szerintem csak simán lemodellezték 3D-ben, az ablaknál alfaréteget állítottak be, majd az utómunka során beillesztették a videót az alfa-rétegre. Annak az ülésnek nagyon háromdé hatása van.

Előzmény: Törölt nick (103576)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.05 0 0 103576

Megnéztem asztali gépen is. A belső tér túlságosan kidolgozott, még az ülés hátulján lévő magazin tartó, lábtartók is ki vannak dolgozva. Ez biztosan nem H0.

Elolvasva a kommenteket rá is találtam némi válaszra, miszerint ez egy 1:1 méretű belső tér.

A felvétel makro kamerával készült erre is kitér egy kommentben. ...a video szerkesztés profi munka a felvételt az ablakon lejátszani pohárcsörömpöléssel, háttérzajokkal. 

Ügyes!

Előzmény: Tonio19 (103575)
Tonio19 Creative Commons License 2021.04.05 0 0 103575

Itt jol látszik minden.

Előzmény: _szergej_ (103574)
_szergej_ Creative Commons License 2021.04.04 0 4 103574

A vagon az 1:1-es "modell", ahogy mondja is a videoban 0:13-nal, sajat otthonaban epitette meg. Beultek egy ulesre, onnan kattintottak egyet (egy parat), majd a megfelelo kepet adott kepfeldolgozasi algoritmussal megszerkesztve, az ablakot atlatszova/attetszove tettek - ez lett a statikus eloter. Ezt raszerkesztettek a videora, amit GoPro Sessionnel vettek fel (video vegen), pl. egy modell porekocsirol + utomunkalatok.

Előzmény: szergely22 (103573)
szergely22 Creative Commons License 2021.04.04 0 0 103573

A kamera még ok, de a belsőrésze a vagonnak az érdekes. Még a visszatükröződés is kidolgozott. Persze, lehet egy kis rész van csak megcsinálva "studionak" egy teherkocsira.

Előzmény: Törölt nick (103571)
jakuza80 Creative Commons License 2021.04.04 0 0 103572

Szia!

Elnézést, a méretekkel nem vagyok tisztában. 

Ilyen a gőzös. 

https://www.modellvasut-center.hu/uzlet/tillig/tt-2/tillig-02160-br-56-2719-g-zmozdony-dr-e3/

Képet nem enged beilleszteni, mert nagy.. mindkettő belső nyomtávja 11 mm.

A Nohab meg ilyen

http://www.hobbivasut.hu/apro/hirdetes_1361.html

Bp is jó, cégtöl a gls mindenhova ugyanúgy elviszi! Kérlek írj telefonszámot a jakuza80@freemail.hu címre, és hívlak! Köszönöm!

Előzmény: csíkos-háTTú (103568)
Törölt nick Creative Commons License 2021.04.04 0 0 103571

Nagyon ötletes, jó felvétel. Nem tartom kizártnak, hogy kém kamerát használt a vagon belsejébe helyezve. Ma már ezek a miniatür egységek HD, 4k felvételeket készítenek wifi-n közvetítve akár telefonra vagy számítógépre. Változatos formában kaphatóak, online széles a paletta és nem is drágák. Persze ez csak egy tipp, lehet más volt a módszer.

Előzmény: szergely22 (103570)
szergely22 Creative Commons License 2021.04.04 -1 1 103570

https://youtu.be/fQTfo32EjvY

Ezt hogy csinálta?

csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.04.04 0 1 103569

Türelem, néha késik a szállítás.

Előzmény: Delpo (103567)
csíkos-háTTú Creative Commons License 2021.04.04 0 0 103568

Van, de Pesten vagyok.

(A BR56, az vagy Gützold, a PIKO csak csomagolta, ha H0, vagy BTTB, ha TT nagyságú. Csak a "kis NoHAB" miatt gondoltam, hogy lehet TT is, mert ugyanazt a pályaszámot hozta ki elsőre Zwickau is, mint Berlin.)

Előzmény: jakuza80 (103562)
Delpo Creative Commons License 2021.04.04 -7 2 103567

Tényleg?! Ha nem mondod nem is tudom.. Ahogyan már írtam kétszer is: Szerda óta próbálom őket elérni, nyilván az ünnepek alatt nem hívtam őket..

Előzmény: róbertke (103566)
róbertke Creative Commons License 2021.04.04 -2 2 103566

Húsvét vasárnap van. 

Előzmény: Delpo (103565)
Delpo Creative Commons License 2021.04.04 -3 0 103565

Írtam nekik e-mailt, telefonon pedig elérhetőek elvileg, ezt írják is a weboldalon. De sem a mobilt, sem a vezetékest nem veszik fel szerda óta.

Előzmény: Richardo79 (103564)
Richardo79 Creative Commons License 2021.04.04 -2 1 103564

Zárva vannak. Próbálj meg e-mail-ben érdeklődni. Nekem válaszoltak és meg is kaptam a rendelésem.

Előzmény: Delpo (103563)
Delpo Creative Commons License 2021.04.04 -2 1 103563

Sziasztok!

Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy még Március 22-én rendeltem a Vasútmodell-Centrumnál két Roco mozdonyt. Vissza is igazolták a megrendelést, és írták az e-mailben, hogy a termék várható beérkezése 1-2 hét. Ezen a héten szerda óta próbáltam felhívni a boltot, írtam nekik e-mailt, de semmire sem reagálnak. Innen még sosem rendeltem, ez normális? Bízhatok abban, hogy a két megrendelt termék megérkezik?

jakuza80 Creative Commons License 2021.04.03 0 0 103562

Üdv!

Van egy BR 56 2719 Piko gőzmozdonyom, jó 30-35 éve kaptam. Most sok év után megtaláltam( egy kis Nohabbal együtt).  Foglalkozik valaki ilyeneknek a karbantartásával/renberakásával? Vas/Zala környéke lenne e legjobb, de persze más is szóba jöhet.

Köszönöm előre is!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!